באיירן מינכן 2015/2016 :: העונה האחרונה עם פפ

הנושא בפורום 'פורום כדורגל גרמני' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏31/7/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני חושב שאתה קצת מבלבל. אכן, במשחק הראשון בברצלונה פתחנו עם הגנה גבוהה ושלושה בלמים והייתה דיי הפקרות. אבל אחרי רבע שעה של המשחק פפ שינה את השיטה ובאמת ברצלונה לא הגיעה לכלום. שני השערים הראשונים שחטפנו שם היו דווקא כשהיינו לא מעט שחקנים בהגנה.

לגבי כל השאר אני מסכים עם כל מילה. רק שלחצי השני של העונה שעברה פפ הגיע עם בקושי חצי קבוצה, ככה שאני לא יכול להאשים אותו בכלום. לגבי העונה הראשונה - ההדחה מול ריאל רשומה על שמו. הוא גם לקח את האחריות. לא שזה עוזר לנו.

2. אפנברג Member

אתה לא צריך לחשוב אחי שזו היתה מטרתם - רומיניגה אמר את זה מפורשות. אם אכן זו עונתו האחרונה במינכן של פפ אז שושלת כבר לא תהיה. אני חושב שלמרות הכל אפשר היה להוציא יותר אשתקד. אם מקבלים 0:1 דקה 75 בחוץ זה לא אומר שצריך לקבל עוד שניים. וטעויות של בודדים זה חוסר משמעת טקטית. למרות הכל כבשנו במינכן דקה 6 גול. אפשר היה להלחיץ יותר את ברצלונה. גם גול שני שלנו דקה 70 היה טוב. אבל עלו למעלה כאילו אנו במשחק מול פורטו ואז קיבלו שניים בצד השני ונגמר הסיפור. היתה הפקרות הגנתית מוחלטת בגומלין ויכל להיגמר רע מאוד. בסה"כ באירופה טעם חמוץ יש מהקדנציה הזו עד כה למרות כל התירוצים וההסברים. פפ מוזמן לתקן זאת השנה.

3. Uli Hoeness Wer nicht hüpft ist ein blau-weißes Arschloch

רק אני לא מתרגש מההפסד אתמול? היה צריך להגיע הפסד מתישהו, לא חשבנו שנרוץ כל העונה בלי להפסיד, יש גבול עד כמה אפשר להיות טובים.
    אני שבע רצון מהיכולת. במחצית הראשונה ארסנל עוד הגיעו לכמה מצבים אבל במחצית השניה הם לא עברו כמעט את החצי. מספיק היה אם אחד ההחמצות של לבנדובסקי היה נכנס וזה היה שובר אותם לגמרי ויכל להגמר בקלות על סקור גבוה. העיקר שגם במשחק היחיד שהפסדנו העונה היכולת עדיין הייתה מכובדת ומשכנעת בסך הכל, אנחנו מראים עליונות על כל היריבות שלנו בכל הבט (אתמול זה היה למעט הבט ניצול המצבים). אני חי יפה מאוד עם המשחק אתמול ומאוד מרוצה מהכדורגל שלנו העונה. רק שימשיכו כך.

נערך לאחרונה ב: ‏21/10/15
  4. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

ארסנל לא ניסתה לשלוט בכדור, היא לחלוטין הייתה מוכנה להתפתחות המשחק והייתה מסוכנת מול השער לא פחות.

באופן טבעי התעמקתי יותר במה שארסנל עשו, אבל אם לגעת בכמה נק׳ שבלטו לי אצל באיירן אתמול, אז:
    • וידאל נראה מאוד לא מסונכרן אתמול בשיטה של פפ. במקום להוסיף את האיכויות שלו לתוך השיטה, נראה שהוא ממש נבלע בתוכה.
    • תיאגו אלקאנטרה. רק שיישאר בריא. מי שאיפשר לו לעזוב בברצלונה צריך להתפטר אם לא עשה זאת כבר קודם.
    • התפקוד של אלאבה מעניין. הוא משחק על הנייר כבלם, אבל אתה רואה אותו גם כמגן שמאלי וכקשר אחורי. רק אצל פפ השטיקים האלה.
    • עוד פעם נראה שהמערכת מבצעת כיבוי עוד לפני שהמשחק נגמר, בדיוק כמו במשחק הראשון מול ברצלונה בעונה שעברה.

yakov_y ו-Uli Hoeness אוהבים את זה.
  5. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

גם אני לא מת מההפסד. כן. התעצבנתי אבל לא מתרגש.
    ברור שנפסיד מתישהו ועדיף עכשיו (כשאנחנו עדיין לא בגרבאץ' טיים ובטח שלו בשלבי ההצלבה). ככה גם נוכל להסיק מסקנות.
    כן התעצבנתי כי בכל זאת זה היה משחק פחות טוב שלנו. אולי הכי חלש העונה, יחד עם המשחק האחרון (זה בברמן).
    גם בברמן וגם אתמול שיחקנו עם 5 קשרים. 3 באמצע במבנה של שחקן אחורי (אלונסו) ולפניו שני קשרים דפנסיביים (במקרים האלה אלו היו וידאל ותיאגו אבל לפעמים גם לאם או רודה) ובחלק ההתקפי שיחקנו עם שני קיצונים (מולר וקוסטה) וחלוץ אחד.
    לעומת זאת במשחקים הכי טובים שלנו (דורטמונד, המחצית השניה נגד וולפסבורג ועוד) שיחקנו עם 5 קשרים במבנה של שני קשרים אחוריים - בד"כ אלונסו ווידאל או תיאגו או לאם שתפקידם דפנסיבי ובחלק ההתקפי עם שני קיצונים קוסטה וקומאן או גוצה או מולר וקשר קדמי שעושה 75% מהזמן עבודה של מס' 10 ו - 25% של עזרה לקשרים הדפנסיביים. (כשקומאן שיחק אז מולר עשה את זה. כשקומאן לא שיחק אז מולר וגצה התחלפו ביניהם בין התפקיד הזה לבין הקיצוני.
    אני חושב שגם פפ הבין שאנחנו חייבים שחקן ליד לבנדובסקי והראיה לכך היא שהוא הסיט בשלב כלשהו את וידאל לעמדת הקיצוני הימני והעביר את מולר ליד לבנדובסקי. אני גם חושב שכנסת רפינייה הייתה הכנה להוצאת ברנאט והכנסת קומא וכך גם מעבר ל - 3 בלמים קומאן קיצוני ומולר ליד לבנדובסקי. רק שאז בא הגול והכל השתבש.
    אני חושב שבכל מקרה, אפילו אם זה דורש מערך של 3 בלמים אנחנו חייבים לשחק עם שני קיצונים חלוץ ושחקן מתחת לחלוץ.
    בנוסף וכמו שאלעד כתב פה. זה נראה כאילו בפיגור של 1:0 לקראת הסוף הולכים בכל הכח על התקפה והמערכת מכבה את עצמה איכשהו. אז נכון שבד"כ באמת צריך לנסות להשוות ונכון שכיבוי המערכות אתמול זה לא נורא, אבל עדיין עדיף להפסיד 1:0 וצריך פשוט להשריש את כיבוי המערכות האלו מהמערכת. וזה גם הרגיז אותי.
    ודבר אחרון שהרגיז אותי זה ברנאט. שנה שעברה הוא היה נהדר. העונה הוא חלש מאוד. רואים הבדל עצום במשחק שלנו כשהוא מגן שמאל או כשאלאבה מגן שמאלי. התקפית הוא לא תורם כמעט כלום, לפעמים הוא סתם תקוע ואפילו מפריע לקו הפריצה או המסירה. והגנתית הוא עושה המון טעויות.

בעניין אחר. כל התקשורת הגרמנית מדברת על זה שהציעו לפפ הצעה משופרת אבל מצד שני גם יצרו קשר גלוי עם אצ'לוטי.

6. JohnTerry26 Member

ראיתי את רוב המשחקים של באיירן העונה (יותר מדי שחקנים שאני אוהב לראות, למרות שתיאגו מספיק לי לבדו), ולמען האמת למרות ריבוי השערים בליגה אני לא מתלהב מהכדורגל בשליש האחרון, ובפרט מהמשחק לעומק. קוסטה נפלא ומולר גדול בדברים הייחודיים לו, אבל לדעתי אתמול היה אפשר לראות שמה שעובד בליגה בשביל 3-0 קל לא יעבוד מול כל קבוצה. באיירן שרוצה להיות הטובה באירופה צריכה לפחות ווינגר אחד שהוא טכני ויוצר ברמתם של רובן וריברי. קוסטה עושה דברים וגם מצליח אבל חסר לו משהו כדי להיות הרובן הבא לדעתי, ומולר לא עושה דברים לבד. כדי שמשחקים כמו אתמול לא יחזרו (שליטה בכדור וחוסר בתכלס) צריך את רובן ו/או ריברי בשיאם בעיני. כשזה יקרה הייתי מוציא כרגע מההרכב את וידאל שנראה מאוד לא מחובר ולא תורם למשחק ההתקפי, ומעביר את מולר מאחורי לבנדובסקי.

7. Uli Hoeness Wer nicht hüpft ist ein blau-weißes Arschloch

חסר לקוסטה היכולת לכבוש שערים אבל הוא נתן עד עכשיו 10 בישולים כך שזה לא פחות טוב ושווה ערך לשערים. יש את מולר ולבנדובסקי שיכבשו, אבל אתמול הם לא כבשו למרות שקיבלו את ההזדמנויות שלהם מהקישור. יום פחות מוצלח בניצול המצבים שהביא להפסד ראשון, בטח שלא קטסטרופה.

8. JohnTerry26 Member

לא, אני לא מדבר על שערים ועל מספרים, אני מדבר על כדורגל. קוסטה ברמה הטכנית וברמת קבלת ההחלטות הוא לא וורלד קלאס. מולר כובש שערים אבל הוא לא שחקן יוצר. אני חושב שמול רוב ההגנות הגרמניות פשוט קל לכם מאוד, שערים יכולים להגיע מהמון כיוונים ודרכים כשבמשחק ליגת אלופות מול קבוצה חזקה זה לא יקרה - הרמות של מגן לנגיחה חופשית של מולר/לבנדובסקי, המון כדורי רוחב מקוסטה והמגנים. חסר המשחק לעומק, מהאמצע, והלינק אפ פליי השוטף מסביב לרחבה.

לא יצרתם הרבה מצבים אתמול, יצרתם מספיק כדי לכבוש ובקלות זה גם היה יכול להסתיים בניצחון שלכם, אבל מדובר רק בארסנל. כשתיפגשו את ברצלונה וריאל לא בטוח שזה יספיק.

9. yonmu Member

אני עדין משוכנע שבשיטה של פפ (החזקה בכדור ואינספור מסירות) צריך פנטזיסט אחד שיהפוך את ההחזקה בכדור לגולים.
    בוודאי שיש יתרונות בלהחזיק בכדור, אבל זה יוצא אפשרויות לא מעטות למתפרצות וכל עוד אין שחקן התקפה גאון שיכול לשבור הגנה עומדת עם מסירת עומק או דריבל (מה שמסי ואינייסטה עשו בשביל ברצלונה, ורונאלדיניו לפניהם) זה לא תמיד משתלם.
    להחזיק בכדור עם קו הגנה גבוה מול התקפה איכותית זה לקחת סיכון משמעותי, והוא שווה את זה רק אם החזקת הכדור הזאת שווה גולים.

קוסטה מעולה, מולר ווינר ולבאנדובסקי סקורר, אבל אני לא משוכנע שהם שווים את השיטה של פפ מול קבוצות עם התקפה מהירה ומסוכנת.
    לדעתי השחקן שהכי קרוב להיות שובר שיוויון כזה הוא תיאגו, אבל עדין לא בטוח אם אפשר לסמוך עליו (ועל הכשירות שלו)

Eric Cantona אוהב/ת את זה.
  10. JohnTerry26 Member

תיאגו יכול לעשות חלק מהדברים האלו, והוא רק ישתפר עם הזמן, אבל כמו אינייסטה הוא גם צריך את השחקן התקפה הגדול לידו, כדי שביחד הם יובילו את המשחק ההתקפי השוטף של באיירן.

11. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

משחק אחד לא מהווה אינדיקציה אמיתית, וגם אתמול התוצאה הייתה יכולה להיות שונה לחלוטין. גם ברצלונה וריאל לא יותר מדי מרשימות העונה אם להגיד את האמת, בטח לא יותר מבאיירן. דברים יכולים להשתנות עוד אלף פעם עד השלבים האחרונים של ליגת האלופות שם פפ ובאיירן יישפטו.

אני גם לא ממש מוצא היגיון בלהוציא את וידאל מההרכב. אתם מדברים על שובר שיוויון וזה שחקן שהגיע בדיוק בשביל להיות כזה.

אגב, אין עוררין על היכולת של רובן להשפיע על המשחק, אבל זה לא שאני רואה שחקן אחר בעמדה של קוסטה שהרשים יותר ממנו מפתיחת העונה.

12. JohnTerry26 Member

לגבי ברצלונה וריאל, לכן אמרתי "לא בטוח שזה יספיק", כי אי אפשר לדעת באיזו יכולת כל אחת תגיע למפגש כזה, אבל זה לא יספיק לדעתי מול ריאל וברצלונה שהעיפו את באיירן בעונות הקודמות.

אני באמת ראיתי 90 אחוז מהמשחקים של באיירן העונה, אז אני לא מדבר על בסיס משחק אחד, המשחק ההתקפי שלה לא כזה טוב כמו שהסטטיסטיקות מראות. אין שם לינק אפ פליי משמעותי ושוטף מסביב לרחבה, יש יותר מדי הישענות על כדורי רוחב, דברים שלא יעבדו מול כל קבוצה כמו שזה עובד מול ההגנות הבאמת חלשות של רוב הבונדסליגה. ולכאן גם אפשר להכניס את היכולת המופלאה עד כה של קוסטה. גם אותי קוסטה מאוד הרשים (ובעיקר הפתיע) אבל ההשפעה שלו מגיעה אך ורק ממהלכים אישיים על הקו, הוא לא נותן אופציה מספיק טובה וטכנית בשביל ליצור משחק התקפי קבוצתי ממושך, התקפה אחר התקפה.

ההיגיון בלהוציא את וידאל מההרכב זה שהוא לא עושה כלום כרגע. הוא הגיע כדי לעשות שינוי במשחקים הגדולים, להכניס אנרגיות ומימד של פיזיות, אבל במשחקים מול קבוצות קטנות (ובהרכב שעלה כמו אתמול, בלי רובן וריברי) הוא נאלץ להראות יותר מבחינה התקפית ואין לו את זה. יחד עם זאת, מולר לוהט, אז את מי תוציא מההרכב אם לא את וידאל?

13. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני רוצה להתייחס לזה ולדיון שהתפתח בעקבות כך. יש לנו שני ווינגרים כאלה. קוסטה וקומאן. שניהם עדיין צריכים ליטוש קטן. אבל הם לא נופלים מרובן וריברי. גם בימים הטובים שלהם. לטעמי יש לשניהם, במיוחד לקוסטה, יתרון גדול על רובן וזה היכולת לשחק הרבה יותר קבוצתי, הרבה יותר בנגיעה אחת. לקוסטה יש קצת בעיה בהכנסת כדורי רוחב כשהוא מחוץ לרחבה וקרוב לקו האורך, אבל כשהוא עושה את זה בתוך הרחבה זה יותר מ - 50% שער. לעומת זאת רובן לא מכניס כדורי רוחב כמעט בכלל.
    העניין הוא, כמו שנאמר פה, שאנחנו הרבה יותר מסוכנים כשמולר או גצה עוברים לשחק מתחת או ליד לבנדובסקי (זה מוסיף לנו עוד הרבה אפשרויות התקפיות) ועם שני קיצונים. אבל אז צריך לשחק או עם קשר דפנסיבי אחד פחות (וידאל או טיאגו) או שחקן הגנה אחד פחות (כלומר, 3 בלמים). ופפ עושה את זה. הוא עשה את זה נגד דורטמונד ובחצי השני נגד וולפסבורג (תיאגו יצא במחצית ולבנדובסקי נכנס והמערך השתנה. ואז באמת הגענו להמון מצבים לעומת המחצית הראשונה שהייתה פושרת מאוד התקפית). ושתי הקבוצות האלה לא נופלות בהרבה מארסנל, אם בכלל.
    פפ גם כבר מזמן זנח את עניין המסירות הרוחביות האנסופיות והוסיף לנו מימדים נוספים בהתקפה. כדורים ארוכים למשל (שני השערים שבואטנג בישל מול דורטמונד). ואפילו נוייר התחיל להוציא התקפות מהירות עם היד. דבר שלא היה קודם.

14. Raulito Madridista

בפינת השיא השבועי של באיירן:

http://images.one.co.il/images/d/dmain/ms/gg1217864.Xxx

- באיירן מינכן משיגה את הניצחון העשירי שלה ברציפות מפתיחת העונה, והיא עם 10 מ-10 - הקבוצה הראשונה בהיסטוריה של הבונדסליגה. הפעם הקורבן הייתה קלן שהובסה 'רק' 4:0. אריאן רובן, ארתורו וידאל, לבאנדובסקי עם מנה פחותה מבדרך-כלל וכמובן תומאס מולר - 'עלו על הלוח'. יחס שערים מטורף 33:4. וזה לא הכל.
    - זה היה הניצחון ה-1000 של באיירן מינכן בבונדסליגה. הרקורד המלא: 1713 משחקים - 1000 נצ', 385 תוצאות תיקו ו-329 הפסדים, יחס שערים- 3713-1807. נקודות: 3382
    - אריאן רובן כאמור היה זה שפתח את החגיגה, כשפתח בהרכב אחרי חודשיים ללא כדורגל. הוא כבש את שערו השלישי העונה וה-111 בסה"כ במדי באיירן, כשהוא עוקף את ריברי ופול ברייטנר הגדול ומשתווה לאגדה בווארית אחרת - אולי הנס.

שיאים שבאיירן מחפשת:
    - הקבוצה היחידה בתולדות הבונדסליגה שתזכה בארבע אליפויות רצופות.
    - הקבוצה היחידה בתולדות הבונדסליגה שתסיים עונה ללא הפסד.
    - שבירת שיא הכיבושים בעונה אחת - 101 שערים כבשה באיירן ב-1972.

- ובכדור הזהב: 5 מועמדים לבאיירן ברשימת 23 השחקנים, בדיוק כמו ריאל מדריד. והנה הרשימה: מנואל נוייר, תומאס מולר, אריאן רובן, רוברט לבאנדובסקי וארתורו וידאל. גוארדיולה נכלל ברשימת המועמדים למאמן העונה.

Uli Hoeness ו-Die Werkself אוהבים את זה.
  15. Uli Hoeness Wer nicht hüpft ist ein blau-weißes Arschloch

יש סיכוי שחלק מהשיאים ישברו ואולי גם לא כי בשלב כשלהו יהיה פשע להמשיך בקצב הזה אם הפער בצמרת ישאר גבוה, השחקנים צריכים גם מנוחה. הכי חשוב להבין שאנחנו באמת נוגעים בשמים, לא זוכר מתי היינו פעם אחרונה אדישים לראות תבוסות כל משחק שני. ה 0-4 אתמול השאיר אותי אדיש וזה לא מובן מאליו, פעם גם מול קלן המשחקים לא היו עבורים תמיד בשלום בכזו קלות. שורה תחתונה שיש לנו מאמן והוא בנה קבוצה חדשה שנראת אפילו טובה יותר משל קודמו. אם תגיע ההזדמנות וכל הדברים יעבדו יפה אז אפשר לזכות שוב גם בליגת האלופות. בכל מקרה זה המאמן נכון להיום שמכין את הקרקע טוב יותר מכולם עבור הזדמנות שכזו ויש להלחם על כך שישאר.

אלעד, Die Werkself ו-nfcb אוהבים את זה.
מצב נושא:
הנושא נעול.