באלאק וליזארזו גם ככה עוזבים, לגבי מקאיי נראה שהוא בקרוב יחזור להולנד ( משהו אמר אייאקס? במיוחד אחרי שכבר החזירו את סטאם). לגבי השאר, אין שום סיבה בעולם לשחרר את דייסלר, שחקן שצריך קצת ליטוש ויכול להגיע לגדולה. את לוסיו היתי מעיף, לגבי איסמעל , הוא איכזב אתמול אבל לא היתי ממהר להספידו. בקיצור באיירן חייבת שינוי , ושינוי קיצוני, כמו שאמרתי דוס סנטוס זה בטח לא הפיתרון!
הכל טוב ויפה והשאלה איך עושים את זה. להגיד קמצנים או לא זה לא העניין. הרבה קבוצות הוכיחו שלשפוך כסף זה לא המתכון להצלחה - ראה למשל צ'לסי, אינטר, ריאל, ברצלונה (כמו שכבר הראתי) ועוד. מה גם שאני לא רואה איזה כוכבים גדולים ישנם בשוק. אכן צריך לעשות שינוי/מהפכה. דבר ראשון ועוד לפני שבת צריך לשבת עם באלאק ולקבל ממנו תשובה אתה הולך או נשאר. אם הוא לא יודע או שאומר שהולך אז אתמול צריך להיות המשחק האחרון שלו בבאיירן, וזה מכמה סיבות. א. ההתנהגות שלו לא ראויה. הוא שחקן מוביל והוא צריך להבין שככזה יש לו מחויבות לקבוצה שתדע איך לבנות את עצמה. וברור שככל שהזמן עד תחילת העונה הבאה מתקרב ככה יהיה יותר קשה להשיג שחקן במקומו או לשנות שיטה. ועל זה שזה לא מזיז לו אז לא מגיע לו פרס אלא שישב על הספסל או מחוץ לסגל וגם הוא ייפגע קצת. ב. צריך להתחיל לבנות את הקבוצה מחדש ולשנות שיטה. כי ברור שאף שחקן שיבוא במקומו (בין מבחוץ ובין מתוך הסגל) לא יהיה כמוהו והשיטה שמתאימה לו לא תתאים לאחרים. ג. זה יפגע גם בקבוצה הבאה שלו אם היא תקבל אותו עם מעט דקות משחק. דבר שני הוכח אתמול שוב שאת המושכות וההנהגה בקבוצה צריך לתת לשוויני (גם אם זה ייקח קצת זמן) גם מבחינת משחק וגם מבחינת מנהיגות (מי ששם לב לדרבון שלו אחרי הגול ובירידה למחצית וגם לכך שהוא היחידי שניסה לשחק ולהניע את הקבוצה - זה לא אשמתו שהאחרים היו ביכולת מחפירה). גם נגד איטליה היה אותו הדבר. בנוסף אם אפשר להביא את בורבסקי מה טוב. בנוסף דייסלר הוכיח שוב שהוא שחקן ליגה לא רע אבל לא יותר מזה וגם לנבחרת הוא לא מתאים. מי שראה את המשחק נגד איטליה יודע על מה אני מדבר. דייסלר יכול להיות טוב נגד פרנקפורט בבית אבל לא יותר מזה. לדעתי צריך לשנות את השיטה כך שהיא תהיה מבוססת על קבוצה ויכולת קבוצתית ולא על יכולת אישית. זה היה בכמה משחקים העונה (למשל יובה במשחק במינכן) אבל לא מספיק. כמו כן צריך לחזק את ההגנה בדחיפות. במיוחד את מרכז ההגנה. בצדדים הבעיה פחות חמורה - סניול עדיין מגן מעולה (למרות כמה חורים מידי פעם) וגם לאם מגן נהדר. לטעמי הבעיה היא בעיקר לוסיו ואיסמעל שממילא יחסית מבוגר. בחוד צריך להביא חיזוק. לדעתי את פודולסקי לפחות. כי פיזארו לא ברמה של להיות חלוץ בהרכב פותח לאריות הכדורגל. בטח לא ביוכלת שלו וכשכל הזמן הוא מתעסק רק בעצמו ובסרט לשיער ושוכח שיש עוד מסביבו. גם גררו לא מספיק טוב להיות חלוץ פותח. מקאיי חלוץ ענק אבל לא חלוץ רחבה ולכן צריך לראות על איזה שיטה הולכים. כי הוא לא מתאים לכל שיטה.
הסיבה היחידה לשבת עם באלאק היא לומר לו יפה שלום. אין מה לשאול אותו, הוא צריך ללכת! ולחשוב שהוא היה אמור להחליף במנהיגות ובתפקיד במגרש את אפנברג, פשוט בדיחה גרועה. מסכים איתך במאה אחוז שפיזארו עסוק בסרט לשיער, חייבים להיפרד ממנו. מקאיי כבר מזמן עולה לי על העצבים אז שלום גם לו. דייסלר בלחץ יכול להיות מחליף, בטח לא ב-11 הפותחים. יסמעאל בכלל לא ברור לי: הביאו בלם מברמן, מה ההגיון? הרי ברמן לא היתה שנה שעברה קבוצת הגנה אז להביא מהם בלם?! ללא ספק המנהיג הבא צריך להיות שווייני, היחידי אתמול שניסה. גם את מגאת' אני שולח הביתה, פשוט אין לו את זה בזירה הארופאית למרות שהוא מצליח מאוד בבונדסליגה. דרוש שידוד מערכות רציני, אני מקווה שההנהלה מספיק חכמה ואמיצה לצעד שכזה.
אפנברג, אי אפשר לזרוק כלכך הרבה מהקבוצה ואין אף מועדון שהיה זורק כלכך הרבה שמות כאלה בקיץ אחד. ממקאי גם לי נמאס, באלאק לא נותן תשובה אז באמת שיילך. הקיץ יהיה המבחן של באיירן. כי אם היא לא תביא מחליפים ראויים, אולי לבונדסליגה זה יספיק, אולי ושוב אולי, כי הקבוצות ייתחזקו, אבל באירופה, היא שוב לא תגיע רחוק ושוב העונה שלה תיהיה כישלון. בקשר לעמדת הבלם, ואן בוייטן שחקן נפלא. אם הוא ולוסיו יהיה בייחד זו תיהיה ההגנה הטובה בגרמניה, בטח שצמד הבלמים הטוב בגרמניה. בחלק ההתקפי:: שיביאו את ריקלמה או קרלוס טבז. שיהיה לבאיירן את ה"רונאלדיניו שלה". למילאן יש את קאקא, לארסנל את הנרי, לברצלונה יש רונאלדיניו, ליובנטוס יש נדבד, לריאל מדריד היה את זידאן(בשיאו).
לא נכון. קבוצה לא צריכה להיות בנויה על שחקן. זה יכול לעבוד לפרק זמן מאוד מוגבל מקסימום. צריך לבנות קבוצה שתשחק כקבוצה וזה יהיה החוזק שלה. כמו באיירן של 99 - 01. גם אם שחקן זה או אחר היה פצוע או מורחק זה לא שינה כי הקבוצה שיחקה כקבוצה ולא שינה השם של מי שממלא את התפקיד. כמו אותו החצי גמר נגד ריאל שאפה היה מורחק וכולם אמרו שזהו וריאל יעברו ובא אלמוני בשם הארגריבס ועשה את העבודה במקומו. זה מה שבאיירן צריכה ושוויני יהיה האפנברג הבא מבחינת מנהיגות אם רק יתנו לו
מישהו אמר שאם ה"הכוכב על" שבאיירן תביא\לא תביא, לא יישחק היא תפסיד? זה שיש לך סטאר בקבוצה זה לא אומר שאפשר בלעדיו. ברצלונה מנצחת גם ללא רונאלדיניו, לדוגמא. באיירן של השנים שאתה מדבר עליהם הייתה קבוצה מאומנת הייטב, חזקה מאוד, היו יורקים דם כדי לנצח אותם. הגנה יותר טובה משל יובנטוס כיום. איסמעיל שחקן שלא מסוגל לתת את התפוקה ברמות האלה, אולי בתור מחליף... באיירן צריכה להוציא סכום יפה, לקנות בחלק האחורי מגן שמאלי(לא מגאת, שווישטיינגר לא מתאים לשם), ולהעיף את ליזארזו הקשיש האפס. ואן בוייטן יהיה רכישה מצויינת.
ברצלונה גימגמה בלי רונלדיניו בליגה וגם ספגה הפסדים. ליזארזו הובא בשנה שעבר כדי לסתום חור עד שלאם יחלים ואף אחד לא בנה עליו כמגן השמאלי העתידי של באיירן ובאמת קשה להבין את העדפתו על פני לאם. שוויני מגן שמאלי ברמה גבוהה והעובדה שלא עברו אותו כשהוא עבר לשחק בעמדה הזו. מה שכן הוא עדיף כקשר. בכל מקרה ואן בויטן בלם ולא מגן שמאלי. וגם לוסיו צריך ללכת - אולי בטרייד או בתמורה לכסף.
יקח הרבה זמן להקים קבוצה. במידה ומשחררים את כל הזקנים וכל אלו שלא רוצים להיות יותר בקבוצה (זה רוברטו) צריך לחכות עוד שנתיים עד לסיום תהליך של בניה מחדש. אוליבר, זה רוברטו, ליזראזו, פיזארו (כן, מועדון גדול לא מתספק בחלוצים שמתאימים לאמצע טבלה), מקאיי, באלאק (עוזב בכל מקרה הלוזר), בהגנה הייתי משנה הרבה אבל זו החלטה של מאמן חדש שגם את הנוכחי צריך להחליף. אם כל זה אכן יקרה, זה אומר ששנה הבאה הקבוצה לא תרוץ באירופה, רק בליגה תמשיך לחגוג כנראה.. אז צריך שוב לחכות שנתיים ארוכות כמו אחרי האליפות אירופה שכל הוותיקים עזבו...
אין על התקופה הזאת תור הזהב של באיירן כל התותחים של באיירן בתקופת שיא שלהם (אפנברג, יירמיס , שול , ליזארזו , באבל , לינקה , קופור , אנדרסון , אלבר , באסלר, ציקלר , יאנקר ואפשר למשיך) אחחח היו ימים באיירן של אז הייתה לוקחת היום אליפות אירופה בלי למצמץ
פיזארו בכל מקרה צריך ללכת כבר ... אמרתי את זה לא פעם אחת עם כל הזקנים, מקאיי צריך להישאר בכל זאת , הקישור אשם בזה שהוא נעלם
קראתי כאן כל מיני דברים ביזארים והתקשתי להאמין למראה עיני, אתם רוצים בבאיירן משחק סוליסטי שיבוסס על שחקן אחד סטייל הנרי בארסנל?! עם כל הכבוד זה לא באיירן, מאז ומעולם היו לבאיירן קבוצה ,והדגש הוא על קבוצה, שפרט זה הפך אותה לאחת הקבוצות הטובות באירופה, מרכז שדה שכלל שחקנים לוחמנים שמאוגדים כקבוצה כמו בזמנו : קאן,לינקה, מתיאוס, אפנברג,באסלר,שול ,יאנקר וכו הם אלו שנתנו לבאיירן את הכוח המשמעותי שלה, באיירן לא תהיה לעולם קבוצה כמו ארסנל, כי אז פשוט צריך לשנות את כל הסטיגמות שלנו לגבי הקבוצה. דבר שני בל נא נשכח, באיירן זה באיירן לטוב ולרע, גם אני ועוד כמה מחברי אוהדי באיירן מאמינים שבאיירן חייבים לבצע מהפכה, אבל מי שמצפה לראות סכומי עתק נשפכים כאן טועה ובגדול , באיירן יחפשו שחקנים צעירים תוך כדי הניסיון לשחזר את ההצלחה עם שחקנים כמו ליזארזו או סניול בעבר ( מי הכיר אותם לפני באיירן?) או הצלחה מקומית כמו עם שול ועם קאן ואפילו אלבר שהיה ענק בבאיירן וכמובן ללכת לשוק הדרום האמריקאי ולהביא משם שחקנים כמו דמיכלס. מי שמצפה לראות בבאיירן שחקנים אינדבדואלים כמו ריקלמה לדוגמא יתבדה, כי ניסים אין בבאיירן , והפולטיקה הכלכלית תישמר, אם כי אני מאמין שעכשיו יעשו בבאיירן פחות ניסויים כמו עם קארימי , השמייאן ודוס סנטוס, הבינוניות הזאת בפולטיקת ההעברות של הונס נכשלה, עכשיו ילכו בבאיירן על בטוח, אני לא אתפלא אם בורובסקי ינחת בבאיירן, טיפוס של שחקן שמתאים לבאיירן כמו כפפה ליד.
כל מילה בסלע. אבל בורובסקי כנראה לא יגיע. ההנהלה של באיירן כועסת עליו כי ככשדיברו איתו בקיץ שעבר והוא הלך והאריך את החוזה שלו בברמן. אמר את זה הנס או רומינגה או שניהם (אני לא זוכר). חבל רק שעם באלאק לא מתנהגים באותה הצורה ושותקים לו על הדרך המגעילה והמשפילה בה הוא מתנהג עם המועדון.
חבר'ה, דיברנו על החלפות שחקנים (ובצדק) אך מה אתם אומרים על עמדת המאמן? אמנם מגאת' הנו המאמן השני בלבד בתולדות המועדון שהביא דאבל בעונתו הראשונה וגם השנה הוא מתפקד טוב בליגה אך נראה שאין לו מה להציע באירופה. שנה שעברה הוא ניהל לא טוב את המשחק בסטמפורד ברידג', והשנה הוא ניהל גרוע, לדעתי, את צמד המשחקים מול מילאן. ההרכבים היו לא מתאימים (כמו סליהמיצ'יץ' בצד ימין במשחק הראשון וליזארזו קשישא כמגן שמאלי במשחק השני). כמאמן שטוטגרט הוא עשה עמה דברים יפים בשלב הבתים של ליגת האלופות אך עף מהר מאוד כשהגיע שלב הנוק-אאוט. האם נראה לכם שגם כאן יש נק' תורפה לבאיירן ואם כן, את מי כדאי/ניתן להביא?
אפנברג( אחח איזה כיף להגיד http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx) , מגאת לא יעוף , זה לא יקרה, אלא אם באיין לא תיקח אליפות והסיכויים לכך שואפים לצערי לאפס. באיירן לא צבועים, לפני חודש וחצי דיברו שם על חוזה עד לפנסיה למגאת, אז בטוח עכשיו לא יפטרו אותו, למרות שאני גם חושב שהטקטיקה ההתקפית שלו במילאן היתה פשוט גרועה , זה כמו לתת בשר לאריה ולצפות שהוא לא יגע בזה בגלל שהוא צימחוני , כמובן שלו יש את ההסברים שלו , בדיוק כמו בעונה האחרונה שלו בשטוטגארט , אז הוא נתן תירצים כ"כ עלובים לשאלה איך שטוטגארט שהיתה כבר בטוחה במקום השני נפלה עד למקום הרביעי? יש לו עוד זמן ללמוד, בבאיירן בכל אופן בוטחים במאה אחוז במאמן שלהם.
וחוצמזה גם ראינו לאן התלות והבניה של ארסנל על הנרי הביאה אותם (מעולם לא עברו את רבע הגמר בגביע/ליגת האלופות) בעוד שהשיטה של באריין הביאה 4 גביעי אירופה ועוד הרבה גמרים וחצאי גמרים. וזה עוד לפני שהנרי סבל מפציעה רצינית.