יסטה, כשקבוצה מובסת 6-1 כולם בלי יוצא מן הכלל חלשים ,אגב באותו משחק הוא בישל את השער למדריד. שוב,הכישלון של ריאל בשנים מאז שבקהאם הגיע הן לדעתי בגלל שסביבו השחקנים לא הביאו את אותה תוצרת כמו בעבר,ההגנה של ריאל מסננת,זידאן זה לא אותו זידאן,ראול כבר שנתיים לא פוגע, הוא את התוצרת שלו אם בבישולים וגם בשערים ובהרבה עבודה על המגרש מביא, בקהאם אולי לא אותו שחקן שהיה ביונייטד אבל בוודאי לא האפס שאתה עושה ממנו, ועובדה היא שהצוות הניהולי במדריד,התקשורת הרצינית בספרד והקהל שמגיע לבירנבאו חושבים כך גם הם.
דיויד בקהאם מגיבהה כאשר מקסימום שני שחקנים ברחבה וזה לא מספיק שיש 4 שחקני הגנה בפנים. הצד החזק של רונאלדו הוא לא הנגיחות, ובכלל של ריאל מדריד היא לא כובשת הרבה גולים בנגיחה. שמת לב שהוא לא מגיבהה מדגל הקרן אלא מגביהה מקיבינימאט מ30 מטר. אני חושב שלואיס פיגו בשיאו היה המגביהה הטוב בעולם, גם זיזו וטוטי מגביהים נפלא. רוב הכדורים הארוכים של בקהאם לא מגיעים לכתובת, אבל זה ברור שקשה למסור ממרחקים גדולים ושזה ייצא מדוייק. אם אתה כבר מדבר, אז אני זוכר היטב שער של זיזו מוולה ענק נגד ויאדוליד ב7-2 בברנבאו במחזור השלישי של 2004, כדור ארוך של בקהאם קצת לפני החצי... אבל אין הרבה פעמים שהכדורים הארוכים מספקים משהו. לא מכפה על זה ולא בטיח. אפילו בלם חייב לדעת לעבור שחקן, ואם אתה משחק בריאל מדריד ובליגה הספרדית ואתה שחקן הרכב אתה צריך להיות עם טכניקה גדולה. בקהאם גם לא בועט טוב בשתי הרגליים אבל נעזוב. שהוא מקבל את הכדור הוא או מוסר אחורה, או מגביהה. שחקן עם טכניקה עושה דברים עם הכדור, מתקרב לשער.... אז נכון, הגול ההוא היה גדול, בעיטה לחיבורים. אז מה? כמה מבצעים כאלה יש לו בקריירה? 3? אתה יודע כמה מבצעים היו לזיזו ופיגו בקריירה? לשחקני אגף? כמה סלאלומים... בקהאם לא כבש כמעט בריאל מדריד שערים. בעונת 2004 לא היו לו מעל 5, אותו סיפור בעונה שעברה, והעונה יש לו 2: נגד רוזנבורג באלופות ונגד קאדיז. הוא גם לא היה אלוף הבישולים או משהו, בשנתיים הקודמות, העונה הוא מלך הבישולים עם 12 בערך. הקהל אולי אוהב אותו כי הוא משקיע, זה נכון, אבל תשאל מי שאתה רוצה לגבי טכניקה אומרים שיש לו בינונית ומטה. בליגה האנגלית צריך פחות טכניקה כדי להיות שחקן בולט, הוא שיחק בקבוצה מאוזנת, והמשחק יותר הולך על מתפרצות וכדורים ארוכים. במנצ'סטר בקהאם היה טוב מאוד. _________________________________________________ אולי יובנטוס ומילאן מסוגלות, ואולי באיירן מינכן, אני בספק. אתה צודק במה שאמרת, בקאמפ נואו ברצלונה תשחק התקפי לעיני הקהל, ואולי תפקיר קצת את הקישור האחורי. אבל, אני כמעט בטוח שברצלונה תבקיע שני שערים, ואז צל'סי תצטרך שלושה שערים, וזה יהיה לה קשה, אני גם לא מאמין שהיא תנצח בקאמפ נואו. רק אם מוריניו ייפתח עם דרוגבה וקרספו, ועם רייט פיליפס.
הרבה דברים מעניינים נאמרו פה. קודם כל, לסטרטפורד. זה שבקהאם נותן 110% בריאל מדריד, לא מוטל בספק. הוא באמת רץ ללא הרף, וזה רכש לו את אהדת הקהל. הבעייה היא שבגדול, הוא פשוט לא מתאים. למרות לא מעט תקופות יפות, בסך הכל בקהאם לא עושה חיל בריאל מדריד. הוא עושה עבודה טובה, אבל רחוק מלהיות שחקן עליהם הם יכולים לבנות. הנטייה שלו להתעקש להרים לרוביניו (למשל) וחוסר הטכניקה הבסיסי שלו (אין פה שום זלזול. שחקן נוער ספרדי ממוצע מטפל בכדור טוב יותר מבקהאם) הם לא בדיוק מסוג הדברים שיכולים להוביל את מדריד קדימה. זידאן, למשל, תורם הרבה יותר ביום מוצלח שלו. יוני, אתה לא צודק כשאתה מפריד בין פויול ומארקז לשאר החבר'ה. יש לי הערכה אינסופית לצמד הבלמים הנהדר, אבל צ'לסי צריכה לדאוג מאוד מההתקפה. ממש כמו שלטענתך צ'לסי מסוגלת לכבוש שערים בהזמנה, כך גם בארסה. אולי פויול ומארקז יצליחו לעצור את כל מה שיש לצ'לסי להציע, אבל אין שום סיבה שזה לא יקוזז מהצד השני. ועל הדרך, אתה יכול לא לאהוב את התיאטרון שלנו מקדימה, תרתי-משמע, אבל בלי רונאלדיניו בארסה לא זוכה בליגת האלופות. ובלי לכלכך על דקו - 80% מההתקפות המסוכנות של ברצלונה בברידג' התחילו אצלו. אגב, לאמר על מארקז "בלי הצגות" זה קצת מוגזם. בכל זאת, הרמאי הטוב בעולם. הרפרטואר שלו כולל לא רק הצגות, אלא גם קטנות (וגדולות) מחוץ לעינם של השופט והצלמים, נגיעות יד, פרובוקציות לחלוצים יריבים (ראה ערך דרוגבה) וכיסוחים תוך כדי תיקולים נקיים. מת עליו. אז בקיצור, יש לצ'לסי סיכוי, וסיכוי טוב. ברמות האלה, למגרש הביתי יש פחות משמעות. אבל, כדי לאלופת אנגליה להזהר מאוד. על כל התקפה שלהם, אנחנו יכולים להחזיר באותו המטבע. לרוני, אטו ומסי יש מנועי סילון בתחת, דקו יודע לתת את המסירה הנכונה, ולך תדע מתי רפה מארקז יחליט לקפוץ לביקור קדימה ולבשל איזה שער. יהיה מעניין, זה בטוח. אגב, מוטה לא סתם נפל. יתכן מאוד שאתה צודק בקשר להצגה, אבל גודיונסן כן דרך עליו מאחור. ודווקא אדמילסון, שנוא נפשי, היה מצויין בברידג'.
יסטה לא רוצה אותו בספרד? בשמחה תשלח אותו בחזרה לנו אל יונייטד, תדבר עם ריאל כי רק אנחנו יודעים כמה שחקן כמו בקאהם חסר לנו כרגע עם המחיובות שלו למועדון והלחימה חסרת הפשרות וגם הבישולים האלה שרוד פשוט כבש בשלשות שהם שיתפו פעולה. גם בכל עונה יש לנו פחות 15 גולים מהבעיטות הנייחות מאז שבקאהם לא אצלנו. אי אפשר להאשים את בקאהם בכישלון של ריאל שברוב ולראשונה שהכישלון של ריאל היא ההנהלה שהולכת על כוכבים ולא על שחקנים שהיא צריכה באותה עת ושיחרור שחקנים(מקללה).
בלתי נמנע היה דיון בנוסח הזה...אפילו כמה ימים אחרי.... http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/eusa_dance.Xxx
אני רואה שיש מלחמה והגעתי לחזית ! :aaa12: יסטה, בקהאם הוא לא רונלדיניו וגם לא קרוב אליו. אם אתה חושב שבקהאם הוא שחקן שמשנה קבוצה אז אתה טועה בגדול. בקהאם הוא שחקן איכותי שתורם לקבוצה שכבר קיימים אצלה שחקנים מעולים ורעבים(כמו בתקופה של יונייטד)ותורם לה בהגבהות ברמה הגבוהה ביותר,בעיטות חופשיות ברמה הגבוהה ביותר,לחימה ללא פשרות והחזרת כדורים מהיריב,ומסירות נהדרות . אם לדוגמא תשים את בקהאם בברסה כמו שהיא היום אז תראה את האיכות שלו בכל משחק. בגדול כבר הבנתי מזמן שיש לך את הבעיה של נדב החרגול. אתם חושבים שמי שלא גדול בלעבור שחקנים על מטר מרובע אז הוא לא שחקן. ועדיין לא הגבתי לשטות שכתבת על כך שברסה ניצחה קבוצה שכבר אלופה באנגליה ובלה בלה בלה... מקום חמישי באנגליה ? אלופת אירופה ? מקום חמישי באנגליה ? ניצחה במדריד (לצערי) ? אז חלאס כבר עם הפנטיות הזאת שינקת מהחרגול מגיל צעיר.
אוהדי ריאל מדריד מתלוננים על הבאת הגלקטיקוס, בקאהם אכן היה חלק ממנה, אבל הוא היחיד שעל המגרש לא מתנהג כאחד כזה. הוא אומנם לא רדונדו, אבל איזה עוד קשר נורמלי אחד שהיה עושה עבודה שחורה היה לכם מאז מקללה ורדונדו? ריאל צריכה לנשק את בקאהם, שמבחינתו יכול להביא ביד 90 דקות, והוא עדיין ישחק, והוא בכל זאת עושה הגנה כמו ברומטר משחק שלם. בארסיק, אני רק רוצה להוציא מסקנה אחת מהמשחקים מול ברצלונה, שלושתם מהשנתיים האחרונות: הקילר אינסטינקט של ברצלונה לא פועל במלוא הקיטור נגד צ'לסי. ברצלונה מחזיקה בכדור, מגיעה למצבים, ובמקום לשים חמישייה ברשת של צ'ך, היא שמה שניים. מצד שני, צ'לסי, כשהיא מגיעה למצב, ולא היו הרבה נגד ברצלונה, האחוזים שהכדור יסתיים ברשת של ואלדז גבוה מאוד. ההגנה של צ'לסי במלוא הדרה חזקה יותר מההגנה של ברצלונה, בדיוק כמו שהקרנבל של ברצלונה מקדימה חזק יותר משל צ'לסי, אבל בסופו של דבר, צ'לסי מנצלת אחוז גבוה יותר של מצבים. אתה מודע לדעה שלי על דקו, אבל במידה ודל הורנו לא מקבל אדום, פריירה לא עובד לצד ימין, ומקללה משתק את דקו בלי יותר מדי בעיות, הרי את אדמילסון אפשר להשאיר לבד וצ'אבי פצוע. דקו שחקן ענק, וגם היה ענק מול צ'לסי, בזכות חסרונות מאסיביים בקישור וברור מאליו שגודיונסן לא יעצור את הקישור של ברצלונה. כמו שראינו בגשר בעונה שעברה, ברצלונה לא עצרה את ההתקפות של צ'לסי, וגם צ'לסי לא עצרה את ברצלונה, המשחק היה שווה מהדקה ה30 ואילך, ובכל זאת, נגמר 4-2. ונכון, הכל בזכות פתיחה רצחנית של הקישור עם הנעת כדור (שבוא נודה בזה, בוריס, הייתה יותר טובה מכל מה שברצלונה הציגה כל העונה שעברה, והעונה), ואני לא רואה שום סיבה שצ'לסי לא תרצח את ברצלונה בפתיחה. וגם אם רייקארד הולך להתכונן לכך, והוא לא, כי ברצלונה לא הולכת לשחק בונקר בבית, מול צ'לסי, הרי זה המשחק של ה"אור נגד החושך", והרומנטיקה נגד סתם זיון בשירותים. אבל מבחינתי, זיון בשירותים יותר כיף, והרבה יותר יעיל לגבר, מאשר לבחורה. והנה האנלוגיה האמיתית של המפגשים של ברצלונה מול צ'לסי. רומנטיקה זה לבחורות.
Barcik בקהאם מתאים לריאל כמו שהוא יתאים לכל קבוצה מסדר גודל שכזה,את היכולות שכן יש לו אין להרבה בעולם, אין שחקן מדוייק ממנו עם הכדור! בעיה אחת היא שלא מעט פעמים תופקד באיזורים במגרש שמוציאים פחות ממה שהוא מסוגל לתת,יותר מדי פעמים הוא שיחק רחוק מאחור,שם הוא לא בא לידי ביטוי כמו שיכול לבוא, שוב בקהאם סובל בעיקר מכך שהשחקנים לידו לא מספקים את הסחורה המתאימה(שוב ושוב אתם מתעלמים מהבעיה ומהעובדה הזו שבריאל מדריד של השנים האחרונות,שוב אלו הם זידאן,ראול,קרלוס,סלגאדו,בלמים בינוניים ועוד)שלא מספקים את הסחורה כמו בעבר, הוא לא ייקח קבוצה שלמה על הגב שלו(כמו מארדונה,כמו זידאן בעבר)הוא לא כזה אבל זה לא הופך אותו ללא מתאים. רוביניו, הוא נמצא בריאל פחות מעונה,כבר היו שיתופי פעולה לא רעים בין השניים,כימיה לוקחת זמן לפעמים. טכניקה זה לא רק לעבור שחקן או לעשות עוואנטות עם הכדור,טכניקה(וקשה יותר לעשות זאת)זה למסור כדור על 40 מטר בדיוק על הלשונית של הנעל,טכניקה זה לעצור כדור כאילו היה זה בלון,טכניקה זו בעיטה נקייה, את זה יש לבקהאם בכמויות. לו הוא היה שחקן ממוצע כמו שאתה עושה ממנו הוא לא היה משחק ברמות הגבוהות ביותר(יונייטד,ריאל,אנגליה),על במות הכדורגל הגבוהות(אנגליה,ספרד,משחקים באירופה,גביע עולמי,אליפות אירופה)ביותר עם תוצרת בכל מקום שאליו הוא מגיע במשך כל-כך הרבה שנים. פרגוסון,אריקסון והמנג'רים של ריאל(וכבר היו לא מעט)יודעים מה טוב ומה לא טוב.
גרמיין, כבר הבהרתי שכתבתי את הדברים (הלא נכונים) האלה בלהט היצרים, לאחר הניצחון הענק של בארסה. אני אחזור על זה שוב, העובדה שבארסה ניצחה את צ'לסי בצורה שכזו לא מעידה על הבדלים בין הליגות, לכאן או לכאן. את ההבדלים בין שתי הליגות הטובות בעולם צריך למצוא בדברים אחרים, ולוא דווקא בהצלחות\ כישלונות באירופה. בדומה לאיסטלנדס, שחגג את הניצחון של הצרפתים על גאטפה, ליגת הבלוף וכו' - כך גם אני חגגתי באותו הרגע את הניצחון המדהים של בארסה. לגבי בקאהם, כשכול אחד מחזיק בדעה שונה, טבעי שגם אם תמשיכו להתווכח לגביו עוד עשרה עמודים- לא תגיעו למסקנה נחרצת. אני כבר כתבתי את דברי לגבי הדוגמנית בקאהם. מבחינתי הוא שחקן עם איכויות בלתי רגילות, כפי שסטרפורד אנד כבר ציין, אבל הוא לא מתאים לליגה הספרדית. בליגה הספרדית שחקן צריך בראש ובראשונה טכניקה, אם לא גבוהה , אז לפחות סבירה. את זה, אין לו. אפשר גם לקחת את הדוגמה של גרבסן, שהיה אחד הקשרים הטובים באנגליה, ובספרד נחשב לכישלון ענק ! נכון, הוא נלחם , הוא משקיע את כול הנשמה שלו , הוא משבח את הליגה הספרדית ובכלל את המדינה בכול ראיון, אבל לא בשביל זה הביאו אותו לריאל. לבקאהם יש בעיה רצינית בהשתלבות המקצועית שלו בריאל. לעיתים הוא משחק כקשר ימני, ולעיתים כקשר באמצע. השנה ברוב הפעמים כשהוא שיחק בימין, הוא לא תרם ולו במאומה למשחק ההתקפי של ריאל. שוב, הוא מגביה אין ספור כדורים סתמיים שכמעט תמיד אינם מגיעים לשחקן בלבן, ובכך הוא מבזבז לריאל התקפות. ריאל, כמו כול קבוצה ספרדית גאה, אוהבת לשחק משחק על הקרקע, כלומר בצורת משחק שמשלבת יותר משחק מסירות ודריבלים, ופחות הגבהות לחלוצים, כפי שמשחקים באנגליה למשל. בקאהם, מה לעשות, לא מסוגל לשחק כמו צריך בשיטה הזו, ולכן בכול פעם שמגיעים אליו כדורים והוא נמצא באחד על אחד מול מגן, הוא בוחר להגביה כדור סתמי, או לחלופין להחזיר את הכדור חזרה לשחקן אחר בלבן. לדעתי בקאהם פוגע בריאל יותר מאשר מועיל לה. אני חוזר ואומר שיש לו כישרון גדול, אך בתקופה שלו בספרד מדובר בשחקן בינוני ותו לא. זה לא אותו שחקן שראיתי ונהנתי ממנו כשהיה ביונייטד. ממש לא.
יסטה, אתה רואה כשאתה רוצה אתה יכול, אני לא מסכים עם הדברים שלך אבל לפחות סוף סוף ענית לגופו של עניין, זה בטח עדיף מ "וסטרפורד, תפסיק לזיין לי בשכל - בקאהם אפס, נקודה".
גם אני חושב ככה.בקהאם מקצוען ענק ואי אפשר להתעלם מהעובדה שיש לו איכויות גבוהות בתור שחקן,אבל הוא לא מתאים לסגנון הספרדי.הוא יכול להתאים למנצ'סטר\צ'לסי שחלק גדול מהמשחק שלהם הוא הגבהות לחלוצים ממרחקים גדולים,אבל בספרד זה פשוט לא עובד,ולבקהאם חסרה גם את הטכניקה וגם המהירות בשביל להיות שחקן כנף מוצלח בספרד...ורוב אוהדי ריאל שמבינים עניין חושבים ככה. שוב,כולם מעריכים את העבודה הקשה והלחימה שלו במגרש(שזה דבר די נדיר בכוכבים של ריאל), וגם את האהדה והכבוד שהוא רוחש למועדון ולסמל,אבל בכל זאת, כמו שיסטה אמר,הוא יותר פוגע ממועיל.
סטרטפורד, האמת היא שלא לזה התכוונתי בטכניקה. התכוונתי לדברים קטנים יותר שבספרד מלמדים מגיל צעיר. איכויות כמו להשתחרר משמירה עם רבע סיבוב על המקום, עצירת כדור בנגיעה אחת כדי ליצור מצב אידיאלי, מסירה קטנה על מ"ר אחד בין 3 שחקנים. אילו איכויות שיש לזידאן, לגוטי, לראול, ולבקהאם פשוט אין. לכן, בסך הכל, העבודה שלו מאחור זוכה למלוא ההערכה, אבל הוא לא מצליח להשתלב כמו שצריך במשחק המסירות הקצר של ריאל מדריד. עם הדיעה של ג'רמיין, לגבי כך שבקהאם צריך להיות שחקן תומך, אני מסכים. אבל בקונספציה שנוצרה בריאל, הוא פשוט לא כזה.
אוי נו באמת איך הפכתם את זה לדיון על בלונדי ספייס נשגב מבינתי. בתור אוהדת של ריאל אני אומרת לכם שיש הרבה דברים שאפשר לומר שאני מעריכה באדון בקס, האופי שלו, הלחימה, ההקרבה והוינריות. הרבה פעמים ישבתי בבית ומחאתי כפיים לבקס על הנשמה שהוא נותן במשחק, אבל יותר פעמים הוא תיסכל אותי במשחק ירוד. זה לא סוד שבקס הגיע בגלל סיבה אחת למדריד וזה לא הכשרון שלו אלא כסף כסף כסף. מרצ'נדייז בלבד. אני לא יתחיל עכשיו לחפור על מדיניות הרכש הגרועה של ריאל ועל כך שכל הקונספקט שהנחה אותנו ''גלקטיקוס'' הרס אותנו לגמרי, המגמה שהנחתה אותנו התבררה בסוף ככשלון חרוץ. אני לא מפילה שום דבר על הכתפיים של בקס, זה לא סוד שהוא הגיע לריאל הסבנו אותו למספר עמדות שבהם הוא לא היה אפקטיבי בגרוש מבחינה התקפית, אבל את התרומה להגנה אי אפשר לקחת ממנו. מה שכן אני באמת ובתמים מאמינה שמקומו של פוש ספייס לא בריאל או בכדורגל הספרדי בכלל. סגנון המשחק של ריאל, משחק הנגיעה בכדור....הוא לא משתלב לא מתאים ובשמחה הייתי רוצה שילך.
רוצה שאני ייתן לך יותר מסיבה אחת? אחד, זה בקאמפ נאו ולא בגשר. שתיים, בארסה לא תתן לצ'לסי לחזור על אותו תסריט מהעונה שעברה. יוני, איך אתה יכול להיות כזה בטוח, שצ'לסי שלך עוברת לשלב הבא אחרי ה2-1 במשחק הראשון?