בולטון וונדררז - הדיון הרשמי

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י George Best, ‏19/5/07.

1. Rudess Member

סבבה, לא ידעתי פשוט מה דעתך על בן חיים.

2. לא מצאתי כינוי Member

תמיר כהן פשוט לא ברמה לאנגליה, הוא המצאה אחת גדולה של התקשורת ותו לא.

מהרגע שהאדון קשטן זימן אותו לנבחרת והוא נתן איזה שמינית משחק טוב שמריבתו התבסס על כיסוחים וכו', הוחלט שהוא שחקן מצויין ורק אז אנשים התחילו לשים לב אליו בנתניה, הוא לטעמי גם לא מהשחקנים הישראלים הטובים ביותר שיש בשוק, ואני יכול לחתום על זה שכבר ביוני הוא חוזר לארץ.

נערך לאחרונה ב: ‏2/12/07
  3. Dimitar Berbatov Member

אני מסכים שהתקשורת ניפחה את יכולתו של תמיר כהן, והפכה אותו לקשר האחורי הטוב שנראה בישראל,
    אבל את אותו הדבר אמרו רבים כאשר טל בן חיים יצא לבולטון. אני יודע שהשוואה לא בדיוק במקום, אבל תמיר כהן, עם עבודה נכונה יכול לעשות דברים לא רעים בבולטון.

4. Rudess Member

תמיר כהן כיום הוא אחד השחקנים הטובים ביותר בארץ. בזכות מכבי נתניה הוא החייה את הקריירה שלו. לדעתי הוא מתאים מאד לליגה האנגלית בגלל יכולת התיקול הטובה, הפיזיות והבעיטה החזקה. מה שכן הוא יצטרך לעבוד היטב על הכושר ולהתאים את עצמו לקצב המשחק. אני מאמין שלאט לאט הוא ישתלב ויש לו פוטנציאל בהחלט לשחקן פרמיירליג לגיטימי ואפילו להתקדם מבולטון לקבוצה טובה יותר בעתיד.

5. לא מצאתי כינוי Member

גם עידן טל למרות גילו היה השחקן הכי טוב בארץ לפני היציאה לבולטון, ואני יגדיל ויגיד שהוא היה אפילו הרבה הרבה יותר טוב מתמיר כהן כיום, גם קטן היה השחקן הישראלי הכי טוב לפני שיצא לאנגליה - לגבי שניהם כולם יודעים מה קרה. הם חזרו עם הזנב בין הרגליים לארץ.

היכולת של תמיר כהן ליצור התקפות היא פשוט אפסית ולא קיימת, רק בדבר אחד הוא טוב - לכסח ולתקל. אין לו אפילו מינימום של טכניקה ולו הקטנה ביותר שקשר אחורי זקוק לה. אני הראשון שאשמח בשבילו אם הוא יצליח, אבל תראה לי להטיל בכך ספק. לפני המשחק מול קרואטיה אף אחד לא דיבר עליו ופתאום הוא כבר מתאים לליגה האנגלית? שחקן לליגה הישראלית ותו לא.

6. KirkH Member

אני לא שמעתי את אותם דיבורים כשבן חיים יצא לאנגליה. להיפך.

העניין הוא שבן חיים הצליח וכנראה שגם יצליח בעתיד, בגלל הנכונות שלו להשקיע - ממה שלי לפחות מצטייר כהן הוא לא בדיוק אחד שחי בשביל האימונים... עוד בתקופת "הזוהר" שלו כשמכבי ת"א היו בצ'מפיונס דיברו על זה שהוא צריך לתת יותר גם על המגרש ובעיקר בתחום ההשקעה מחוצה לו כדי להתקדם.

שורה תחתונה, זה תלוי בו ובסבלנות שתהיה לו.

7. Dimitar Berbatov Member

זה בדיוק מה שדיברת עליו. בתקופת מכבי תל-אביב ההצלחה עלתה לו לראש, ונראה שהמעבר למכבי נתניה החזיר את החלקים למקום. הוא נראה יותר מוכן להשקיע, יותר מתאמץ ומשתדל.
    ואיזה דברים שמעת בדיוק כשבן חיים יצא לאנגליה? אני זוכר שהרבה פיקפקו בו. ואפשר להבין אותם, באותם ימים הוא היה שחקן בינוני בליגת הישראלית.

8. KirkH Member

מי פיקפק בו? אוהדי הפועל ובית"ר? דייי!!!

9. Rudess Member

עידן טל, תמיד דובר על הכושר הגופני המדהים שלו, ובזה הוא באמת התאים לאירופה, בכל השאר לא .
    קטן היה השחקן הישראלי הכי טוב? אולי התכוונת הבלוף של הכדורגל הישראלי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/hahaha.Xxx
    תמיר כהן לא צריך לייצר התקפות, למרות שהוא כן מסוגל, בעיקר בכדורים ארוכים , הוא קשר דפנסיבי ובכך יתאים מאד לשיטת המשחק של בולטון שמבוססת על משחק פיזי,תיקולים וכדורים ארוכים. חוץ מזה, אל תשכח שהוא בא מבית של כדורגל, ואבא שלו היה טוב מאד במדי ליברפול, כך שאני בטוח שלא סתם הוא הולך דווקא לליגה האנגלית ולא הבלגית. אם הוא יהיה רציני ויתמיד, אני בטוח שיצליח בבולטון ואחרי זה גם לקבוצות גדולות יותר. לא כל שחקן שיוצא לאירופה צריך להיות שחקן מבריק או דריבליסט, קח את הדוגמא של בן חיים ואיך הצליח!

10. לא מצאתי כינוי Member

באותה עונה שהוא יצא לאנגליה הוא נחשב לישראלי הכי טוב בליגה ללא עוררין.

ולגבי הדוגמה מבן חיים, ביום שתמיר כהן הפרימדונה יתייחס ברצינות כמוהו לכדורגל אני אשקול לקחת את הדוגמה הזאת. אני לא אמרתי שקשר אחורי צריך להיות בעל טכניקה של מראדונה או משהו כזה, אבל טכניקה מינימלית לא תזיק - דבר שאין לתמיר.

אפילו את הכדורים הארוכים המדוייקים שקשר אחורי טוב יודע למסור - הוא לא.

11. Rudess Member

הגזמת ,עשית את תמיר כהן מינימום יוסי בלאס (הקשר האחורי שהיה פעם בצפרירים חולון). יש לכהן טכניקה, תסתכל על השער שהוא התחיל במהלך ובישל לנתניה מול כפר סבא. וכן יש לו כדורים ארוכים טובים מאד לדעתי. חוץ מזה, הוא יגיע לבולטון ויצטרך כמובן להוכיח את עצמו בשביל לשחק. אם יהיה טוב וירשים באימונים, הוא גם ישחק. אתה יכול להשוות אותו לאיוון קמפו?!

12. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

קודם כל, בן חיים בטח לא היה שחקן בינוני בליגה הישראלית. הוא היה בלם ראשון באחת מקבוצות הצמרת וחבר קבוע בנבחרת.
    לגבי תמיר כהן ודומיו. אני חושב שחבל שהסוכנים של השחקנים הללו לא מנסים אפילו לחפש להם מקום בליגת המשנה, חושבים ישר על הפרמיירליג. גם בצ'מפיונשיפ יש כסף יפה שהם ירוויחו, לשחקן כמו תמיר כהן זו יכולה להיות קרקע פורייה לפתח את איכויות התיקול שלו עם זריזות ומהירות מחשבה, אם באמת יילך לו שם כמו שצריך הוא יוכל לעבור לקבוצת פרמיירשיפ. אם לא, לפחות הוא לא יישב עונה שלמה על היציע לפני שאיזה קבוצה ישראלית תחלץ אותו.

13. Dimitar Berbatov Member

אם חבר קבוע בנבחרת זה האינדיקציה בשבילכם, אז גם עמרי אפק האיש והחורים, היה צריך לצאת לעוד סיבוב הופעות באירופה.
    נו באמת, ההבדלים בין בן חיים שלפני היציאה לאנגליה ולאחריה הם הבדלים ענקיים. בן חיים בימי מכבי ת"א, לא היה מהבלמים הטובים אפילו בישראל. היה שחקן טוב לליגה, לא יותר מזה. ובתקופתו בנבחרת כשעוד שיחק בארץ, הוא לא פתח בהרכב.
    חבל שאני לא מוצא כתבות שיראו לך קירק כמה פקפקו בהצלחתו של בן חיים באנגליה

14. Diamond Cutter Member

תמיר כהן עדיין אותו אחד שבטוח שהוא הכי טוב שיש,בא לנתניה צנוע בלי ציפיות איך שהוא התחיל להצליח ןלהתחבר לקהל ישר-אכלו לי ושתו לי ומכבי ת"א אשמה בהכל.
    כרגע אין לו הרבה להציע לבולטון, תקילת ולחימה בלתי מתפרשרת אפשר למצוא בכל מקום ובטח שבאנגליה, כמובן אם הוא ישתנה יתחיל לעבוד יכנס לקצב של הליגה האנגלית וישרוף כל סנטימטר על הדשא אז הוא יכול באמת להצליח אולי אפילו ביותר מאשר קבוצת תחתית,אבל שהוא יעשה את זה?מי היא בכלל הליגה האנלית הזו שכן צריך להשקיע בשבילה?

15. A. Arshavin Member

ההבדל שבן חיים הוא לא כמו כל הרימדונות פה, הוא ידע לנצל את ההזדמנות, כמו בניון, ולא כמו קטן. הוא עבד קשה באימונים, הרשים את המאמן ושכה במה שמגיע לו. עוד הוכחה שבלי עבודה קשה לא מגיעים לשום מקום.