ממתי בן חיים הוא עוד כמו כל ישראלי? בן חיים הוא היוצא מן הכלל שאינו מעיד על הכלל. כשנראה עוד כמו בן חיים נוכל להגיד שזאת מתחילה להיות תופעה שיש ישראלים שמגיעים לאן שהם מגיעים בזכות עבודה קשה.
כשכהן שיחק במכבי ממש לא התרשמתי ממנו, הוא היה שחקן מאוד עצלן ומתנשא. בנתניה העונה הוא מאוד מרשים יש לומר וגם בנבחרת הוא הציג כמה משחקים ברמה גבוהה, אין לי ספק שהוא משתפר, אבל להגיד שזה מספיק לבולטון?אני בספק. אבל מצד שני, לבטח הוא טוב מגווין מקאן(זה שמקאן אנגלי לא הופך אותו לטוב מכהן אוטומטית), גארי ספיד הפך לשחקן של 20 דקות במשחק, אנדרניק טימוריאן נעלם לגמרי אחרי סיום עונה פנטסטי אשתקד וחבל, כך שללא ספק יש מקום לעוד שחקן במרכז השדא של הטרוטרס. הבעיה של כהן לטעמי היא העצלנות שלו.אני מקווה בשבילו שהוא ילמד מבן חיים(עוד אקס מכבי שמגיע ללנקשיר), שיעבוד קשה ולא יתווסף לרשימה של בלסינג קאקו, עידן טל ועוד כמה שרצים שלא היה להם מה לחפש בבולטון או בכל קבוצת פרמיירליג אחרת(יניב קטן, למשל). גם אני מסכים שעדיף היה לכהן להתחיל מליגת המשנה, אבל אין ספק שקומבינת סוכנים סידרה לו אחלה קבוצה.
אתם שוכחים שגם בן חיים היה פרימדונה מפונקת בארץ, הוא רב על פנדלים, הסתכסך עם קלינגר ועוד כמה משחקי אגו, ומאז המעבר לאנגליה הוא הפך למקצוען למופת. גם בניון היה ילד מפונק בחיפה והפך למקצוען באירופה. כך שאני לא פוסל מראש אפשרות שכהן יצליח בבולטון.
כצפוי אנקלה חותם בצ'לסי תמורת סכום של 15 מליון פאונד. המצב של הקבוצה לא קל בטבלה, ועכשיו שנלקח ממנה מלך השערים הבלתי מעורער שלה, שכבש כמעט 50% מהשערים שלה בליגה(11 מתוך 23), והוונדררז רק 3 נקודות מעל לכל האדום - תקבלו מצב לא נעים במיוחד בריבוק. חיזוק חייב להגיע, אף אחד לא מצפה בכל 15 מליון הפאונדים, אך חלוץ/קיצוני ברמה גבוהה חייב להגיע לקבוצה(במקרה שמגיע קיצוני אז קווין דיוויס עובר לשחק בתור חלוץ, שם הוא יותר טוב), שלוקחים בחשבון גם אולי עזיבה של ייסקליינן, אז בכלל המצב רע.
דווקא הזזה של דייויס לאמצע כשדיוף ושחקן כנף כלשהו מצטרפים יכול להיות טוב. אני הולך להפתיע וחושב שפיתרון טוב יהיה.. אנדי ריד. בפרט כשהמטרות של בולטון הן בסך הכל הישרדות, ריד עם הטכניקה שלו יכול להוסיף את מימד השליטה בכדור שהיה לאנלקהוליצור לדייויס מרחב כחלוץ. עם דיוף וריד שעטים על הורדות הכדור של דייויס, ריד לא אמור להיות יקר, באופן ריאלי, הסחורה הכי טובה שבולטון יכולים להביא כרגע היא מהליגה השנייה. ההונגרי פיטר האלמוסי מפלימות' זוכה לאינספור שבחים וכבר כמה קבוצות פרמיירשיפ רחרחו סביבו, ליאם לורנס מסטוק היה נהדר מול ניוקאסל ולדעתי יכול להשתלב מצויין בפרמיירשיפ, ואפילו ג'ונתן גרינינג עשוי להיות זמין.
אנדי ריד?אני חושב שהכיוון שלך נכון - זאת אומרת צ'רלטון, אבל אני הייתי ממליץ להם ללכת על דארן אמברוז המצוין, ואם לא אז זולטן גרה, עוד הונגרי, מווסט ברום. ובכל מקרה הם יצטרכו להביא עוד חלוץ כתגבורת, כל עוד ואז-טה המוכשר ממשיך להיות פצוע והיידר הלגוסון פשוט לא מתאים..
גם ג'רום תומאס הוא אופציה. זולטן גרה הוא מנהל משחק מהאמצע ותקן אותי אם אני טועה את המשחק של בולטון מארגן יקירך קווין נולאן. בכל אופן, ניתן לראות בשנה האחרונה שיפור גדול ברמת הכדורגל בצ'מפיונשיפ, המון שחקנים משם מקושרים לפרמיירשיפ, גם שחקנים מצויינים (מישהו ראה את ריקרדו פולר נגד ניוקאסל? ללא ספק שחקן שמקומו בפרמיירשיפ), גם קבוצות שירדו אחרי נסיון קצר או ארוך בפרמיירליג, יש שמות, יש כשרון, קבוצה שרוצה חיזוק סולידי ונטול אגו בינואר צריכה לחפש שם, כנראה לא ימצאו שם את פלה או מראדונה אבל בהחלט חור לסתום לעתיד הקרוב.
גרה למיטב ידיעתי שחקן כנף שבהחלט יכול לשחק גם באמצע(גם שם לבולטון חסר שחקן.נולאן שחקן על רמה, אבל מי עוד?קאמפו/כהן?קום און). יש לא מעט עמדות מחוררות.גם ההגנה במשחקי החוץ לא מתפקדת, ועכשיו מדברים על סטיב בלדה הקיר של סלטיק בן ה32. לא יכול שלא להסכים, בולטון חייבת להביא כמה שחקני צ'מפיונשיפ.
מגנה הימני של אלקמאר, האיסלנדי גרטאר סטיינסון, בדרך לבולטון תמורת 3 מיליון פאונד אני לא כל כך עוקב אחרי הוונדררז העונה, אבל ניקי האנט עד כדי כך גרוע שדווקא בעמדת המגן הימני הם צריכים רכש? לא מדובר במועדון עשיר במיוחד וכל פאונד שהם מוציאים זה קריעת ים סוף, נראה לי שהכסף הזה יותר נחוץ לחיזוק החלק הקדמי.
מה ההתפלאות? הרי ברור שיאנסקליינן יעזוב את בולטון, לכל המאוחר בקיץ, ואחרי כל הבלאגן שהלך בדפורטיבו והמכות בין מוניה לאוואט, אוואט הוא אפשרות ראויה. למרות שלדעתי המהלך לא יצא לפועל.
הכל תלוי אם ייסקליינן יעזוב.הרבה תלוי כמובן בעתיד הקבוצה, ולאן הפנים של הפיני. אם הקבוצה תירד ליגה, כמובן מיותר לציין שיוסי יעזוב - גם עבור שוער ברמה שלו לשחק בליגת המשנה זה לא ראוי, וכמובן שבולטון עצמה לא תוכל לשלם לו מספיק כדי להשאיר אותו לעונה מספר 11 כמדומני. ייסקליינן יכול למצוא לעצמו מקום כמעט בכל קבוצה בעולם, אבל כמובן שהוא יעדיף קבוצה שתשלם טוב ותציע לו את אפודת השוער הראשון.משהו כמו טוטנהאם נשמע פנטסטי עבור שני הצדדים, פשוט תפור. לא כל יום מוצאים כזה נכס בהעברה חופשית. לגבי אוואט, תגובתי תהיה כמו כל שוער אחר שיוצא לקבוצה - אי אפשר לשלול ואי אפשר לאשר אף אחד, כל עוד עתידו של ייסקליינן ימשיך להיות מעורפל. וחוץ מזה, הוא שוער לא רע בכלל, והקומבינות הישראליות בבולטון חזקות מאוד.לא מפתיע. איתי, ניקי האנט הוא גיבן ותו לא. שחקן כל כך חלש, אני לגמרי מבין את מגסון.
גם המגן הימני של az חתם בקבוצה(ברח לי השם שלו) ועכשיו גם מת'יו טיילור שאני באופן אישי די מחזיק ממנו. טיילור ישחק בצד שמאל של הקישור, כי בהגנה יש כבר את סמיואל וגארדנר, בהחלט החתמה מצוינת של מגסון, ואני מאמין שעוד כמה שחקנים בדרך, אכן דובר על זולטן גרה מווסט ברומיץ' כפי שחזיתי שיקרה, חדשות טובות.
"ידיעות אחרונות" פירסמו הבוקר שבולטון מעוניינת להחתים את טוטו תמוז כמחליף לאנלקה. מאוד תמוה... מה גם שבינתיים לא מצאתי שום מקור בריטי שפירסם את הידיעה הזו.
המקורות הישראלים תמיד יותר אמינים כשזה נוגע לכדורגלנים המקומיים ככה שלא ממש צריך לחכות לאישור של הבריטים. הסקאוט של בולטון היה במשחק של בית"ר לאחרונה וזה לא סוד שקוקו לא מרוצה ממצבו בבירה... אני מניח שהסוכן שלו טרח להציע אותו לבולטון ורץ לספר לכולם שהם לא פסלו את זה על הסף. עם כל הכבוד, אם זה המחליף שמגסון בונה עליו - בולטון בצרות.