אין לוולפסבורג על מה לשחק, מרגישים ממש את חוסר האינטנסיביות והחשק במשחק שלה. למרות זאת, בדורטמונד יכולים להיות מרוצים מהשלישייה ההתקפית. מאלר ואדיימי נולדו מחדש אחרי פגרת הנבחרות, והאלר נותן נוכחות באמצע שמוקוקו כרגע לא נותן. עם הכסף שייכנס מהמכירה של בלינגנהאם הם חייבים להביא שני קשרים טובים לאמצע אם הם לא רוצים ללכת אחורה בעונה הבאה.
הם יכולים עדיין להעפיל למפעל אירופי בעונה הבאה. הם לא איזו מנצ'סטר יונייטד שיכולה להרשות לעצמה להיעדר ממפעל אירופי אם לא מצליח לה להעפיל לאלופות. בנוגע למאלן ואדיימי, הם נותנים מספרים משופרים אבל מרגיש לי שיש להם תקרה די נמוכה והם די חד מימדיים במשחק שלהם. העמידה ההגנתית של וולפסבורג מאוד החמיאה להם היום, עשו מולם את כל מה שאסור לעשות (לאדיימי נתנו שטח לרוץ, למאלן נתנו לעשות בערך כל מה שהוא רוצה בתוך הרחבה). לאדיימי יש בעייה בסיומת (פנדל שנראה בדיוק כמו היכולת שלו מול השער) ולמאלן פשוט אין רגש במסירה, בכל פעם שהוא צריך לשחרר כדור הוא מזייף. את הנוכחות של האלר אני מתקשה להרגיש, למען האמת.
אני חושב שלאדיימי יש תקרה גבוהה, בטח יותר מגיטנס ;-) הוא דווקא בעט פנדלים בזלצבורג. אז הוא החטיא במשחק גמור, ביג דיל, קורה. גם קיין שהוא פינישר משובח ובועט פנדלים מצוין בעט פנדל לשמיים ובמעמד יותר משמעותי. לגבי מאלן, כישרון תמיד היה לו, רק עכשיו הוא בא לידי ביטוי. הוא לא יהיה סופרסטאר אבל הוא יכול להיות ווינגר אפקטיבי כמו שראינו לאחרונה. אני לא אוהב את האלר בכלל אבל הוא כן מוסיף נוכחות באמצע ומשחרר את השחקנים האחרים. בכל מקרה, דורטמונד צריכה חיזוק במרכז ובהגנה יותר מבהתקפה.
זה לא רק הפנדל, זין על הפנדל. הפנדל זה פשוט אירוע שמייצג די טוב את יכולת הכיבוש שלו. ב2 המשחקים האחרונים הוא כבש 3 מתוך 6 השערים שלו בליגה. זה אומר שהוא כבש 3 ב19 ההופעות הקודמות. אלה מספרים מעליבים לשחקן התקפה. הבעיטה שלו מאוד לא נקייה ואין לו קור רוח מול השער. הלוואי שישפר את זה. מאלן אני לא יודע עד כמה זה תוצאה של תקופה שהכל הולך לו או של שחקן שהבין שהוא עוד שניה עף מהמועדון בלי שינוי גישה. הלוואי שיעשה אריאן רובן (גם הוא היה אגואיסט לא קטן ולא רבים חשבו שימשיך אצל גווארדיולה, אבל אז הוא נתן סיומת מטורפת ל12/13 כולל שער ניצחון בגמר נגדנו והשאר היסטוריה), יש לו את הכישרון, עכשיו צריך לראות עד כמה הוא עקבי.
אדיימי היה חלש מאוד בחצי הראשון של העונה. הוא התחיל אותה עם פציעה של כמה שבועות וכשחזר ולא הצליח להיכנס לקצב. אחרי פגרת המונדיאל הוא סוף סוף התחיל להראות מה הוא יודע רק כדי להיפצע שוב לכמה שבועות ולצאת שוב מהקצב. במשחקים האחרונים החא חזר לכושר שאחרי פגרת המונדיאל. הוא עדיין די בוסר כמובן, אבל הוא ץ צעיר ויש לו המון לאן להשתפר, גם בסיומת ובקור הרוח. אהבתי גם התגובה שלו להחמצה אתמול, זה מעיד על שחקן רעב שרוצה להוכיח את עצמו. אני חושב שהוא יכול להפוך לשחקן משמעותי ולהשתדרג עונה הבאה. לגבי מאלן, הייתי בכל זאת מביא עוד ווינגר כדי שתהיה תחרות בהתקפה, אבל אם הוא ימשיך ביכולת מהחודשים האחרונים אין סיבה שהוא לא יתרום גם בעונה הבאה. הוא עדיין סימן שאלה כמובן וקיים גם חשש שיחזור לסורו, ולכן צריך לבטח את הסגל עם לפחות עוד ווינגר אחד. עונה הבאה זאת עונה מבחן של שניהם. לפחות לגבי מאלן ברור שאם הוא לא יספק את הסחורה הוא יסיים את דרכו בדורטמונד.
איך אני מת שיגיע היום שדורטמונד תשחק במחזור הסיום מול יריבה של שאלקה נגד הירידה ותפתח לה רגליים בצורה הכי מופגנת שיש.
אני עדיין חושש שבורוסיה דורטמונד תעשה במכנסיים מחר אבל באיירן מינכן קטסטרופה, טוב לה לאבד את האליפות כדי לעשות שינוי בסגל. אני לא יודע אם המצב כל כך נורא מקצועית או שמשהו רקוב שם בחדר ההלבשה, וזה לא רק יוליאן נגלסמן. תומאס טוכל לא שולט במה שקורה, הייתי משוכנע שהוא יוכל לצמצם את הפערים נגד מנצ'סטר סיטי בנוקאאוט ולכל הפחות לזכות באליפות הזו, לשמור עליה. באיירן לא משחקת מאז הקלאסיקר. לא זוכר אותה נראית כל כך רע ואבודה במשחק בית חשוב כמו נגד לייפציג עכשיו. הוא בדרך להפסד רביעי ב-11 משחקים בבאיירן. גם אם נוריד את ליגת האלופות זה מאזן רע
איזו עונה זוועתית. מגיע לבאיירן להפסיד את האליפות, התנהלות שערורייתית של ההנהלה, הגנה גרועה, יותר מדי שחקנים חסרי אופי. הגיע הזמן לבנייה מחדש. נקודת האור זה קאנסלו, איזה שחקן, מחדל אם לא יממשו עליו את האופציה. אבל אני כבר רגיל להחלטות הזויות של ההנהלה הזאת. טוכל לא מתאים לבאיירן. התקפית הוא חסר רעיונות, וגם בחלק ההגנתי שהוא חזק בו לכאורה אין שום שיפור. לדעתי אם הוא לא לוקח אליפות הוא עף יחד עם בראזו (בשעה טובה) וקאן, ובצדק. נ.ב - לאיימר נראה מעולה הערב, מאוד אנרגטי ונחוש. בדיוק מה שבאיירן צריכים במרכז המגרש.
באיירן מינכן צריכה לחשוב על קשר אחורי, קבוצות כבר לא מפחדות ממנה, יוצאות קדימה בביטחון ועושה רושם שאין מי שיחלץ כדור בקבוצה הזו. ג'ושוע קימיך לא כזה, לאון גורצקה לא היה כזה והוא נחלש. לגבי ההגנה: על פניו היה נראה לי לא רע להחתים את מתייס דה ליכט. על אופמקאנו דיברנו כל הזמן אבל זה לא רק שחקן אחד. באיירן באופן טבעי שבעה אחרי המון אליפויות ברציפות אבל נראה שצריך חריש בסגל. שאלה טובה מה עושים עם סאדיו מאנה שהוא גם לא צעיר ועד כמה המועדון יכול להודות בטעות. באיירן צריכה לצרף פחות 'גלאקטיקוס' ויותר שחקנים נחוצים. קראתי פה ושם שריאל מדריד רוצה את ז'ואאו קאנסלו וזו הייתה ההעדפה שלו בינואר אבל נראה.
כולנו יודעים מה יקרה מחר (רמז: אחוזי ההצלחה של דורטמונד באאוגסבורג בעשור האחרון לא הרבה יותר טובים מאחוזי ההצלחה שלה באליאנץ ארנה) אבל וואו, איזה מלטדאון מטורף של באיירן העונה. ואיזה חילופי אלישע לוי של טוכל. לא סופר את גראבנברח כל העונה, מכניס אותו אחרי השיוויון. את מאטיס טל הזאטוט מכניס אחרי שער היתרון של לייפציג. מה נסגר איתך בן אדם. הדבר הכי מדהים הוא שזומר מנע פה השפלה של ממש, ולייפציג יכלה לתת איזה שער או שניים בכיף בסוף מול באיירן מפורקת והלכה לדגל הקרן במקום. מעניין מה מרגישים עכשיו אוהדי דורטמונד שעשו דמוניזציה ללייפציג מאז שעלתה לבונדסליגה ואולי יזכו באליפות ראשונה אחרי 11 שנים בזכות אותה לייפציג.
סאדיו מאנה בודאות יעזוב בקיץ, זה כבר ברור לכולם. קימיש קשר נהדר אבל הוא בהחלט צריך גרזן לידו. לאיימר שחקן מאוד אגרסיבי אבל במערך של שני קשרים הולדינג לא יודע אם הוא הפיתרון ליד קימיש. יתכן שבאיירן צריכה לחשוב על לעבור למערך של שלושה קשרים, מה שאומר שצריך לחתוך בהתקפה. גורצקה שחקן פציע וזה ניכר גם במשחק שלו. אם הוא לא היה כזה הוא היה קשר טופ אבל אי אפשר לסמוך על הכשירות שלו. הוא בעונה לא טובה אבל הוא לא היחיד. בקיצור, באיירן צריכה להעיף את אופמקנו, גנאברי, מאנה, פאברד וייתכן שגם גורצקה. את גראבנבח אולי כדאי להשאיל אם לא בונים עליו לעונה הבאה. להביא: חלוץ טופ חובה, קשר אחורי, ושני בלמים. אם לא סומכים על נוייר אז גם שוער. ייתכן שיש הכרח גם בשינוי במצבת הווינגרים. גם קומאן וסאנה לא צריכים להיות בטוחים מבחינתי. אם עוברים למערך של שלושה קשרים הייתי הופך את מוסיאלה לאינברטד ווינגר, כמו ברנרדו סילבה.
כן אני מסתכל פה על לאון גורצקה, בעונה אחת בלבד בבאיירן מינכן הוא עבר את ה-42 משחקים גם אם ניקח בחשבון שאולי לעתים הוא לא היה שחקן הרכב בלתי מעורער. אני רק מעלה כאן תהייה, אולי דווקא זה שהפך למפלצת שרירים קצת פגע בו איכשהו? מזכיר את גארת' בייל הפציע. אני אולי עושה קצת עוול לבונדסליגה (מישהו אמר ג'יידון סאנצ'ו?) אבל אני מניח שכל קשר כנף שמשחק בקבוצה כמו באיירן מינכן יציג מספרים פנטסטיים. פחות עפתי על סרג' גנאברי שלעתים משחק כחלוץ, גם קינגסלי קומאן לא וואו מבחינתי. אף אחד לא מתקרב לאריאן רובן ופרנק ריברי שהיו. גם אמרתי, לא באמת רואה כל משחק 90 דקות אבל ברגעים האלה תומאס מולר הוא מהראשונים שהייתי מרכיב. מי ייאמן אם טוכל עוזב?
אולי פפ יחזור אם יתנו לסיטי באן מהצ'מפיונס ;-) באמת שאין לי מושג, אבל אם הוא מפסיד את האליפות אין סרט שהוא נשאר לדעתי.
אאגוסבורג עם 900 פצועים ,היא מקשה תמיד בבית על דורטמונד אבל יש גבול לכל תעלול. משום מה אני לא רואה את באיירן חוגגת אליפות בקלן לדעתי היא תשלשל שם. בקיצור זה של דורטמונד.