והפסד ביתי ללייפציג בשבוע שעבר אחרי יתרון בהפסקה זה ווינריות? לנצח בקושי במחזור האחרון קבוצה נחותה בהרבה שאין לה על מה לשחק, כשהיריבה עושה במכנסיים מהדקה הראשונה במשחק המקביל, אחרי עונה כושלת כזו וכשבשלומיאליות אתה הבאת את עצמך לסיטואציה הזו, זה לא בדיוק הדבר הראשון שהייתי חושב עליו בהקשר של המונח הזה. אין פה שום דבר, באיירן עברו עונה איומה ולהחמיא לאופי שלהם בסיטואציה הזו זה כמו להחמיא לילד שקיבל 60, והציון שלו מעל הממוצע רק בגלל שהחברים שלו ללימודים קיבלו ציונים נמוכים עוד יותר ממנו. אגב, הזכירו פה את מחזור הסיום בליגת העל ב2010 - יש כמובן דמיון בסיטואציה (מהפך במירוץ אחרי meltdown של מוליכת הטבלה), אבל מבחינה ספורטיבית הפספוס של מכבי חיפה היה הרבה יותר טראגי. שם היה מדובר על קבוצה שעשתה עונה כבירה (83% הצלחה בליגה) ולרוע מזלה איבדה את האליפות בגלל שגם היריבה שלה עשתה עונה היסטורית + קיזוז. כאן זה היה "מירוץ" של 2 קבוצות חלשות מאוד שעשו כל טעות אפשרית וליטרלי התחרו מי מקרטעת פחות גרוע. המאזן של באיירן העונה (פחות מ70% הצלחה) הוא הגרוע ביותר שלה מאז 2010/11 הכושלת עם ואן חאל, שהסתיימה במקום השלישי מול יריבות לא מבריקות כל כך. מזלה שהפעם דורטמונד באמת הייתה חלשה ופריכה אפילו ביחס לעצמה.
לא יודע איך הקהל יכול לעודד את השחקנים אחרי הדבר הזה. מרגש ועצוב. האלר עד היום בפנדלים בכל המסגרות: 31 מתוך 32. אם טרזיץ' ממשיך איכשהו זה כל כך מתאים להתנהלות של המועדון הזה. לא שהוא אשם היום, ובכלל הוא היה בסדר סך הכל, אבל אם רוצים להמשיך בשאיפות להגיע לאפס הישגים מקצועיים אז זאת הדרך. זה שג'וד לא שיחק דקה היום למרות שישב על הספסל זה בושה. וכמובן שהשחקן הווינר היחיד בקבוצה הזאת יעבור עוד שבוע לריאל. חבל לי על מרקו רויס, אחרי כל מה שהוא עבר היה מגיע לו לסיים את הקריירה עם משהו.
אם ההנהלה של דורטמונד רוצה להציל טיפה מהכבוד שלה אז שתפטר את טרזיץ' (או שתעביר אותו לתפקיד אחר) ותמנה את נאגלסמן. שידוך טוב לשני הצדדים.
זה שבאיירן בעונה מאכזבת מבחינת יכולת זה ברור לכולם. אבל בסופו של דבר כשמגיעים ראש בראש במחזור הסיום שם אתה רואה את האופי של המועדון. כל אוהד כדורגל יודע שמחזור סיום זה לא כמו מחזור 17 או מחזור 23. בכל מובן אפשרי. זה דברים שהם מעבר למקצועי. וכן להגיע למחזור סיום כשאתה מקום שני ולקחת אליפות בשיניים זה וינריות.
זה צעד בכיוון הנכון אבל השאלה היא כמה גב ייתנו לו. היא יצטרך להעיף את כל הקוקסינלים ואני בספק אם הוא מקבל גב בשביל זה. בדורטמונד אוהבים קוקסינלים. הוכיחו את זה כשפיטרו את טוכל בזמנו בהתאם לרצון שלהם. סוג של צחוק גורל שאותו טוכל משתין עליהם היום. יכול להיות שרק קלופ יכול להציל את המועדון הזה (שוב).
רויס הראשון שבהם. אתה לא יכול לרשום הצלחות אמיתיות כשמי שמתיימר להיות מנהיג שלך, נע בין פציעה לפציעה. טעות אסטרטגית שלא נפטרו ממנו בזמן. אי אפשר לסמוך על שחקן כזה, מה גם שהוא לאט לאט מתרגל לכשלונות. רויס מסתמן כלוזר המרכזי של המאה הנוכחית.
1. הומלס 2. בראנדט (יש למישהו ספק שחודש אחרי הפרישה שלו הוא מודיע על יציאה מהארון?) 3. צ'אן 4. אחרי היום, אין לי התנגדות שגם גררו לא יאריך חוזה. מסמל תקופה לוזרית ביותר של המועדון. 5. רויס, אלא אם כן הוא מוכן לקבל על עצמו תפקיד דומה לרמי גרשון במכבי חיפה. 6. מאלן. יכל היום להפוך לאריין רובן של דורטמונד. בחר להיות הקאן צ'לנולו. 7. ריינה. אני רואה בו כישרון גדול אבל 3 מאמנים שונים רואים בו ילד מפונק, כולל מרקו רוזה שהוא כן מאמן רציני. הדרישות של נאגלסמן לא פחותות מאף אחד מהמאמנים האלה. 8. להאלר ואדיימי תהיה עוד הזדמנות מכיוון שהם עונה ראשונה בקבוצה, האלר גם בפועל שיחק רק חצי עונה. אבל הם יצטרכו להתחיל לספק קבלות rather soon כי עונת הבכורה של שניהם, במאקרו, הייתה רחוקה מאוד מלהרשים. 9. כמובן שכל השומנים העודפים (מודסט, אוזצ'אן, מונייה) אבל אני מניח שזה יקרה בכל מקרה פשוט כי מדובר בשחקנים חלשים.
לא מסכים לגבי ברנדט. לדעתי הוא בעונה טובה מאוד וגם פחות רך מבעבר. אני מודה שאני גם קצת משוחד כי אני נהנה לראות אותו משחק. לא חושב שהוא צריך להיות באנקר בהרכב, אבל כשחקן רוטציה? הייתי משאיר אותו. גם מאלן ראוי להזדמנות לעוד עונה, אבל בהחלט על סמך מה שראיתי היום הייתי מקדם את דוראנוויל בעמדה הזאת. לגבי שאר השחקנים אני מסכים איתך.
אין ספק שבראנדט נתן עונת קריירה, אבל לרגע לא היה לי ספק שהוא הולך לקרוס היום. יחד עם גררו השחקן הכי גרוע על הדשא. מבחינתי אם באה הצעה שמחזירה את ההשקעה עליו, זה הזמן להיפרד. הילד הבלגי אגב ערך את הופעת הבכורה שלו בבוגרים היום בחילוף אלישע לוי סטייל. היה מצוין אבל בוא לא נקפוץ מעל הפופיק. אם יש אפשרות להחזיר את סאנצ'ו אני לא חושב פעמיים. בגדול זה אמור להראות ככה: קובל; ריירסון, זולה, שלוטרבק, רכש; רכש, רכש, רכש; סאנצ'ו/רכש אחר, אדיימי, האלר. כשעל הספסל דוראנוויל, רויס, וולף, ביינו גיטנס, מוקוקו ורכש לכל העמדות החסרות. כל דבר אחר ונאגלסמן טורק את הטלפון בפנים.
מיד עם שריקת הסיום עלו דיווחים שבאיירן מינכן פיטרה את אוליבר קאן וחסן סליהמיצ'יץ' וזה קרה כבר אתמול בערב. קאן אפילו לא היה במשחק. מהלך כזה מוכיח שבאיירן הישנה והטובה בדרך לחזור לעצמה. אמנם הם עשו המון טעויות אבל לא קל להזיז פיגורה כמו קאן שהיה גם מהשחקנים הגדולים בתולדות המועדון ושמו הולך לפניו. לגבי בורוסיה דורטמונד, אני מבין את האכזבה הקשה שלדעתי מדברת מהמקלדת. היום זה כישלן חרוץ. בדרך כלל כשהיא לא זוכה באליפות זה די מובן. מרקו רויס לא פתח בהרכב היום, הוא היה סביר מאז שנכנס, לא מבין את הרצון לשחרר אותו. יש שחקנים שנמדדים בקצת יותר מהיכולת שלהם על כר הדשא, הקהל אוהב אותו, הוא יכול להיות שחקן ספסל. קראתי כאן גם את רשימת השחקנים שצריך להעיף. אז כמה שחקני שדה נשארים בקבוצה בעצם? זה מוגזם. דבר כזה לא היה קורה גם בקבוצה יותר 'ווינרית' או עם כיסים עמוקים יותר. לגבי ג'וד בלינגהאם, הקבוצה תרוויח עליו מעל מאה מיליון יורו, אמנם יש אנסו פרננדס אבל זה מחיר לא רע בכלל.
--------------------------------קובל-------------------------------- ריירסון---------------*---------------*---------------פרימפונג -----------------קימיך---------------בלינגהאם----------------- אנקונקו-----------------מוסיאלה-----------------ז'ובושלאי ----------------------------קולו מואני---------------------------- * המועמדים: טאפסובה, הינסאפי, לייטה, דואקי, דה ליכט, אנדיקה. @Lebron יש המלצות?
מי הייתם בוחרים לשחקן העונה הליגה? מניח שמוסיאלה הוא האופציה הכי הגיונית, עם 12 שערים, 10 בישולים ושער אליפות. פולקרוג ואנקונקו מסיימים בתור מלכי השערים עם 16 גולים(שגם זה מעט יחסית). @VAR הייתי שם את גריירו על ריירסון. האמת שגם לי לא עולה בלם שנתן עונה גדולה, הייתי נותן כבוד למישהו מאוניון ברלין שעשתה עונה מדהימה מבחינתה וסיימה בטופ4.