אחח, איזה יופי! ולחשוב שבחוץ היו לא פחות ממינוס 12 מעלות! כבוד! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx
השקעה יפה .. סוף סוף המועדון חוגג 100 שנה לקיומו. כך בורוסיה-דורטמונד נוסדה, ע"פ ויקיפדיה : ב-19 בדצמבר 1909 קבוצה של 40 מחברי "עדת השילוש הקדוש" הקתולי התכנסה במבשלת בירה בשם "בורוסיה" בדורטמונד לאסיפת חירום בנושא היחס המחפיר שמקבלים חובבי הכדורגל בעדה מראשיה. ה-40 החליטו ללכת על צעד דרסטי ולהקים מועדון כדורגל שייתן להם מסגרת למשחק והקימו את "איגוד משחקי הכדור בורוסיה 09 דוטמונד" (Ball Verein Borussia 09 Dortmund). השם והמספר מייצגים את מקום ותאריך הקמת המועדון. מזל טוב !
המירוץ על אייל גולסה ממשיך, בורוסיה דורטמונד מנסה "לחטוף" אותו מחיפה . כולם מדברים על זה שגולסה מסיים את חוזהו בסוף העונה עם חיפה ותראו את הדבר הבא :http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3520491,00.html דורטמונד בפער של 3 נקודות מבאיירן אבל יש פערים גדולים בין שתי הקבוצות : בראיון של קלופ לאחד העיתונים הגרמניים(RAN.DE) הוא מדבר על מבנה השכר של באיירן : "צריך לזכור את הדברים הבאים :גומז הלך לבאיירן תמורת 34 מיליון יורו, לוקה טוני מרוויח שם כמו 15 שחקנים שלי לפחות.." לדורטמונד יש תקציב של ב-30 מיליון, ולבאיירן יש כפול. ולשם השוואה : טוני מרווי בעונה כ-10 מיליון יורו והשחקן שמרוויח הכי הרבה בדורטמונד הוא קל עם 2.2 מיליון יורו לעונה.
אני מאוד מקווה שגולסה יגיע לדורטמונד. אני כמובן מעדיף שהוא לא יעזוב את חיפה אבל זה בתלי נמנע, הילד פשוט כמה רמות מעל הליגה הישראלית. אין לי ספק שהוא יהיה הצלחה ענקית אם וכאשר.
האם זה נכון שהשחקן הראשון שיעזוב את דורטמונד העונה הוא טינגה ? גם ככה הוא לא עשה כלום מתחילת העונה, וכמובן שהתחנה הבאה תהיה בברזיל, ארץ מולדתו. אני חושש שדורטמונד ימכרו אותו לפחות בחצי מיליון יורו.
למה אין תגובות על הניצחון שלכם על המבורג? >< כל הכבוד אני רואה שאתם מנצחים הרבה השנה. אינשאללה שתחזרו כבר לאירופה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
ממש לא. ובשביל שהיא תשתנה אני צריך לפחות עוד שנה וחצי. ואני גם אגיד למה. נכון, עכשיו דורטמונד בסדרה טובה. אבל העונה הזו ממש, דורטמונד היו בסדרה רעה מאוד, לא סתם, אלא שיא שלילי של המועדון. הדבר צויין על ידי באחד מסיכומי המחזור. תחפש - תמצא. אז מה היה לנו, מצד אחד סדרה נוראית, מצד שני סדרה טובה (מאוד). מבלי לבדוק נגד מי היו הסדרות, מה שצועק זה בדיוק מה שקלופ מסמן בעבורי. חוסר יציבות נוראי. ככה אני מתרשם ממנו ולא מהיום. ככה היה גם במיינץ. מצד אחד הוא העלה אותם ליגה וגם הגיע למקום גבוה מאוד (יחסית) ומצד שני הוא גם הוריד אותם חזרה ליגה. כלומר, חוסר יציבות. מה שמסתדר לי גם עם זה שהדברים נראים אצלו כמקריים ולא כדברים שנובעים מעובדה או שיטה. מצטער, בשבילי הוא מצטייר אולי כאדם סימפטי אבל עם סימפטיות לא הולכים למכולת. אם הוא יראה יציבות לאורך שנתיים (לפחות) אני אשנה עליו את דעתי. כרגע זה עוד לא קרה, גם עם הסדרה הנהדרת של הקבוצה.
ליריבה העירונית אין את הביצים להתקרב אלינו או לעבור אותנו, פשוט אין הסבר אחר http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx
אתה פשוט טועה ובגדול, הכול בגלל המאמן שלכם מגאת' שמוביל אתכם לצמרת הגרמנית, המנג'ר הרואי לשבח הזה פשוט הפך את שאלקה מקבוצה עם שחקנים בעל יכולת לא רעה ומיקום גרוע לקבוצת צמרת גרמנית. אני מקווה בשבילכם שהפעם, אחרי אינספור לוזריות שבכם אולי תנסו ואולי תצליחו הפעם לזכות בבנודסליגה, ותזכור שכמעט את כל העשור הזה עשיתם "בכמעט" אליפות, אבל דיין לא תצליחו להשיג את התואר הנכסף. ואם אתה מחשב את כל ההיסטוריה בבונדסליגה, אנחנו עדיין מובילים עליכם, גם כאשר שזכינו ב97' בליגת האלופות, האליפות האחרונה שלכם הייתה לפני 52 שנה אם אתה רוצה להשוות. ובקשר למשחק אתמול, זה היה זוועה, התחלנו שאננים וסיימנו בכעס, אין פלא שמצב הפצועים במועדון משפיע לגמרי על המשחק למרות שניתן הזדמנות לשחקנים שלא הרבו לשחק מתחילת העונה. זה כל כך דבילי להציב את גרוסקרואיץ בקישור האחורי, אם קל או היינל היו משחקים אולי המצב היה משתנה. המשחק הבא, באיירן מינכן ! נקווה לטוב באליאנס ארינה .
אז כנראה שאחרי הכל כן יצא מקלופ משהו. הפך את עצמו ממאמן של קבוצות קטנות למאמן שמביא קבוצות בינוניות לצמרת. זה צעד שלא הרבה מאמנים מצליחים לעשות ועדיין כל העתיד לפניו, תמיד יש לאן עוד להתקדם. הצדק עם דורטמונד לגבי המקום בו הם נמצאים (מוביל לאירופה) והכדורגל על המגרש מדבר. יופי של קבוצה, אני שמח בשבילם.
אני מקווה שאתה לא מסיק את זה מהיום. מהמעט שיצא לי לראות היום זה ממש לא משקף, נצחון גדול אבל לא הייתי מופתע אם התוצאה הייתה הפוכה. עם זאת, אני מסכים עם עתידו של קלופ. בעוד עשור נראה אותו כבר עם אליפות ביד.
לפני כמה חודשים דנו פה בעניין הסיכוי של באריוס להגיע למונדיאל דרך נבחרת פאראגוואי, עלתה האפשרות שמדובר בתרגיל של סוכנו לאור הכחשה מצד מאמן הנבחרת. אבל השבוע טטה מרטינס אישר שבמידה ובאריוס יאוזרח הוא ירצה לראותו במונדיאל (בפאראגוואי אין בעייה עם איזרוח ארגנטינאים בעלי מוצא פאראגוואי), הגוואראני איבדו את כוכבם קאבאניאס שנורה בראשו לפני זמן מה ובאריוס אמור להחליפו. ובכן החלוץ נמצא כבר בשלבים מתקדמים של קבלת האזרחות ככה שלאוהדי דורטמונד יש סיכוי גדול לקבל עוד נציג במונדיאל.
האמתי שבאריוס הוא אחת מהתגליות הגדולות העונה בבונדסליגה. לטעמי חלוץ ליגה מצויין. השאלה היא כמובן האם תהיה המשכיות? אני מקווה שהוא לא יהיה כמו תומאס כריטסטיאנסן או גקאס, קרי שחקן של עונה וזהו. בכל אופן אם תהיה המשכיות, אני לא חושב שהוא ישאר הרבה זמן בדורטמונד. מעבר לזה אני חושב שההחלטה שלו לשחק עבור פרגוואי היא טובה בשבילו. אני בספק אם הוא אי פעם היה מקבל את הזימון לנבחרת ארגנטינה, מה עוד שהוא לא צעיר שעוד יכול לחלום, אולי אפילו זאת ההזדמנות האחרונה שלו לשחק במונדיאל.
המזל יכול ללכת בעקבות דורטמונד שיכולה להעפיל למקום 3 שמוביל לליגת האלופות. נקווה שהם לא יאכזבו בסיגנאל אידונה פארק .
שלושער של באריוס נגד נירנברג מותיר את דורטמונד במאבק על המקום שמוליך לליגת האלופות. החתמה נהדרת של קלופ. לדעתי ללברקוזן יש את הסיכוי הטוב ביותר מבין שלוש המתחרות אבל אין לדעת מה יהיה.