יש לו 49 שערים ב-53 הופעות בליגה הצ'יליאנית. מדובר על מחיר של 4.5 מיליון יורו. http://www.transfermarkt.de/de/news/29989/...achfolger-.html
אני קראתי בתקשורת הארגנטינאית על ההחתמה, אמנם יש לו מאזן שערים מטורף בליגה הצ'יליאנית (בגביע הליברטאדורס פחות) אבל בשבילי עד שהוא לא יצליח בליגה שאני עוקב אחריה, באריוס יהיה אותו חלוץ שהיה בינוני בליגה השנייה בארגנטינה וחלש מאוד בליגה הראשונה (גול אחד ב-14 משחקים). בשנה וחצי האחרונות בקולו קולו הוא היה מדהים עם כמעט גול למשחק, אבל להוציא את הכישלון בליגה הארגנטינאית (החזקה יותר) הוא גם לא הבריק בכלל בנסיון קצר שהיה לו במקסיקו (גם ליגה חזקה יותר מצ'ילה), ככה שאני בספק אם דורטמונד תרויח מהעסקה הזו. אם הוא יפתיע ויראה שהיכולת בצ'ילה היא זו שמשקפת יותר, אז מדובר בחלוץ רחבה קצת כבד, שתלוי מאוד בחבריו לקבוצה שיסדרו לו מצבים. בליברטאדורס הוא הפתיע אותי קצת בטיפול שלו בכדור, בהחלט טכניקה טובה, דווקא במשחק הראש הוא קצת מאכזב למרות המימדים שלו.
הנחת של השבת החלה כרגע. המחשבה שבדורטמונד מחפשים חלוץ,מבינים שחסר חלוץ ומודעים לבעיות הקבוצה עושה נחת רוח לאוהד הפשוט. 49 שערים ב53 משחקים?מאזן אסטרונומי. פעם ראשונה שאני שומע את שם של השחקן הזה. גם איביסיביץ' היה עד ליפני שנה שחקן כה גרוע שבליגות המשנה חשבו פעמיים ליפני שהחתימו אותו. וסתכל אותו כיום,קורע רשתות בהופנהיים,שחקנים יכולים לעשות מהפך של 180 מעלות. ועוד החלוץ המדובר במומנטום בעונה האחרונה. שורה תחתונה:באריוס נשמע רכישה נוצצת.
באמת קשה להתעלם מהמאזן המטורף, שעומד על מספר שונה במעט מזה שציינת אם כוללים את הליברטאדורס (49 מ-53 זה רק בליגה), אבל אני מאוד סקפטי מכיוון שמעבר לסטטיסטיקה ראיתי אותו משחק והוא לא הרשים אותי. אני באמת מקווה שבאריוס יקח חלק משמעותי בעונה מוצלחת של דוטמונד, אותה תמיד חיבבתי מאז שהייתי במשחק שלה, וששני הצדדים ירויחו מהצעד הזה. אני חושב גם שסכום ההעברה לא גבוה כ"כ ובסה"כ מדובר בבחור צעיר, ככה שהעסקה היא די טובה מבחינת הקבוצה.
לא יודע אם הייתי מגדיר אותו כרכישה נוצצת. גם "מתיגול" פרננדז שעבר לויאריאל מאותה קבוצה צ'יליאנית כבש בממוצע יותר משער כל משחק שני ככקשר התקפי בגילאי 19-21. הוא לא הצליח להתאקלם בספרד ונמכר אחרי שנתיים בקבוצה. יכול להיות שבאריוס יצליח לשמר את אותה יכולת כיבוש גם בבונדסליגה (גם מחצית מהכמות היא כמות מצויינת) אבל הוא בהחלט סיכון לא קטן.
בכל הפורומים הגרמנים בהם עינייתי באריוס הוא שחקן דורטמונד לכל דבר. בנוסף לכך עשיתי כמה וכמה גיחות לאתר הסרטונים "יוטיוב "ולמרות שאפשר ללמוד על שחקן מהסרטונים הללו מעט אני די התרשמתי. שערים בראש ,ברגל,מספרות,עקבים. חגיגה אחת גדולה. אני מבסוט מאוד מהרכישה. מצפה בקוצר רוח לתחילת העונה. Danke bvb!
מקווה בשביל דורטמונד שהוא לא איזה פלופ שלא יענה את הציפיות. הקבוצה חייבת סקורר מוכח, ואני לא בטוח שמאזן מרשים ככל שיהיה בליגה במקסיקו ובליברטדורס, יהיה זהה בליגה קשה כמו הבונדסליגה, למרות שהיא ליגה סוחפת ואוהבת שערים. היה עדיף להביא חלוץ מליגה אירופית עם רקורד מוכח של שערים, אבל מצד שני...לכו תדעו.
קודם כל הגיע לדורטמונד חלוץ שהוא לא עוד אחת מהבדיחות העצובות של הבונדסליגה כגון סאנוגו ומריקה. שזה משמח. לאור ההצטרפות של לוקאס באריוס לסגל אני הייתי משחק בטקטיקה של חלוץ אחד. ונותן להבטחות הגדולות של הקבוצה את הבמה. שאהין,בנדר ושמלצר יכולים להוביל את הקבוצה לעתיד מבטיח. הם רעבים וכשרוניים. הנקודה החלשה בסגל כיום היא המגן הימני. בסגל הנוכחי הייתי עולה בהרכב הבא: ויידנפלר דדה------סובוטיץ'------הומלס------סנטנה --------------קל-------------- ------- שהאין--------בנדר----- היינל----------------------קובה ----------באריוס-------------- הרכב שיכול להספיק לעשיריה העליונה. אך כמובן שלא זאת המטרה של המועדון. המטרה שאליה דורטמונד צריכה לשאוף היא כרטיס לליגת האלופות
ויש לי שאלה קטנה - מה עעם זידאן , ולדז , קרינגה וטינגה ? ישנם מספיק מחליפים לקשרים התקפיים ? ואתה צודק בקשר לנקודה החלשה ביותר בסגל שהיא מגן ימני מי שאמור למלא את המקום אלו שני השחקנים - אומויאלה ופליפה סנטנה ששניהם שחקנים שמיעטו לשחק העונה בדורטמונד, זהו התפקיד היחיד שבינתיים חשוב שיהיו בו שחקנים כישרוניים כי נראה לי שסנטנה ואומוילה ללא יעשו את הדבר הנכון .
זידאן תיפקד לא אחת העונה כקשר התקפי. ואני אפילו די זוכר שהמשחקים הטובים שלו היו דווקא כשהוא שיחק בקישור ההתקפי. כך שמחליף לקשר ההתקפי יש. ובכל מקרה הטקטיקה של קלופ לא כוללת כלל וכלל קשרים התקפים,אלא שחקני כנף ושתי גרזנים באמצע. ואם בכל זאת אתה מתעקש על קשר התקפי בשביל לעבות את הסגל,מרקוס פוילנר ודימיטאר רנגלוב רגילים לשחק מתחת לחלוץ,חוץ מהעמדות המקוריות שלהם. לרוב השחקנים שציינת היה מינימום שנתיים להוכיח שמגיע להם הרכב ראשון. בהיררכיה של הסגל הם משתלבים במקום די נמוך. היחידי שאפשר עוד להתווכח עליו הוא הברזיאלי,טינגה.
היום החל טורניר לציון 100 שנה לדורטמונד . הטורניר מתקיים בסיגנאל אידונה פארק . והיום החל המשחק הראשון בו בורוסיה דורטמונד שיחקה מול ולנסיה : בורוסיה דורטמונד הפסידה בפנדלים 7-6 לאחר שהמשחק הסתיים ב תוצאה 1-1 משערים של סנטנה (44) וג'ורדי אלבה (40) , שמלצר החטיא את הפנדל לפני אחרון בו כבש מדורו וקבע את ניצחונה של ולנסיה . במשחק השני דורטמונד שיחקה מול אודינזה והמשחק הסתיים בתוצאה 2-1 לזכות דורטמונד , את השערים כבשו קווין גרוסקראוץ ומוחמד זידאן . לאודינזה - ד'אגוסטינו .
יפה לראות את הקבוצה עומדת בקצב של שתי משחקים ליום. וגם מנצחת משחק אחד. כל הרעש שעשו באתר הרישמי של דורטמונד סביב דויד וייה בהחלט היה מיותר.
קלופ:"בחנו את לוקאס באריוס מקרוב ולא רק צפינו ב37 הגולים שלו ביוטיוב." מנג'ר בורוסית דורטמונד,יורגן קלופ מסכם את התקופה האחרונה שעוברת על הקבוצה,בראיון מיוחד לאתר הרישמי של הקבוצה. http://bilder.sportsandbytes.de/bvb/2009_2010/Klopp_1248550046.Xxx יורגן קלופ על... הטורניר לציון 100 שנים למועדון: "עם מבנה הטורניר היה מתקיים בשיטה אחרת,היינו מנצחים בטורניר והגביע היה נשאר בוואסטפאלנשטדיון.זה חבל מאוד שהקבוצה לא זכתה,אךך איןמה לעשות בנוגע לעניין. הפציעה של קפטן הקבוצה,סבסטייאן קל: "במהלך החימום לפני הטורניר,סבסטייאן הרגיש מעין כאב חד בירך.הירך תעבור סריקה מיוחדת ע"י רופאי המועדון בימים הקרובים,בהם נדע את חומרת הפציעה. האופציה של לעלות לשחק איתו בטורניר לא באה בחשבון." הופעת הקבוצה בטורניר: "היסודות של הטקטיקה עליהם עבדנו רבות באימוני הקבוצה התבטאו די טוב בטורניר. משחק ההגנה היה די טוב,לעומת זאת המעבר בין ההגנה להתקפה היה די איטי ולא משביע רצון. זעמתי על הצורה בה ספגנו את הגול הראשון מוולנסיה.ספגנו את הגול כתוצאה משגיאה טקטית שהיה אפשר להמנע ממנה.במשחק השני בו הקבוצה נטלה חלק,נגד אודינזה קאלצ'יו,הקבוצה שיחקה והגיבה טוב יותר. הכדורגל שהקבוצה שיחקה היה הגון עם שערים מאוד יפים. על ההבטחה החדשה בחוד של הקבוצה: לקווין קרוסגרויץ' יש הופעות טובות באימוני ומשחקי טרום העונה,כובש ומבשל כמעט בכל משחק. קווין שחקן רב-גוני,בנוסף לעמדת החלוץ הוא יכול גם לאייש את עמדות הקשר ההתקפי והחלוץ השני. התפקיד שלו מאוד שונה מתפקיד של הקשר הבולגרי שלנו,תאמאש היינל. קווין שחקן טוב מאוד שניחן בהבנה טקטית טובה,במהירות,בעיטה טובה וטכניקה פנטסטית." http://bilder.sportsandbytes.de/bvb/2009_2010/Grosskreutz_1248550057.Xxx על הרכישה החמה,לוקאס באריוס: "אנחנו התעניינו בו די הרבה זמן,בחנו ועקבנו אחריו הרבה מאוד זמן,ולא רק צפינו בסרטונים שלו ביוטיוב. הצלחנו לחמוק משתי מועדונים גדולים שרצו בשירותיו ולהחתימו בחשאי. לוקאס שחקן חסון,אגרסיבי,בעל נוכחות פיזית וגובה של 1.90בנוסף לכך הוא בעל טכניקת בעיטה טובה מאוד. לוקאס הוכיח את איכותו במשחקי גביע הליברטאדוס. http://bilder.sportsandbytes.de/bvb/2009_2010/BarrisoGR_1248520170.Xxx
אין ספק שדורטמונד תהיה בין ה- 5 הראשונות בליגה ! באריוס הוא שחקן אחלה הוא לקח את המספר 18 המספר האהוב עלי! מעניין מה תהיה התוצאה מול ריאל מדריד !
היום דורטמונד שיחקה מול קובלנץ : המשחק הסתיים בתוצאה 1-1 . וכן יאומן אם יסופר שלוקאס באריוס הוא הכובש לדורטמונד . הרכב דורטמונד : ווידנפלר (ציאגלר) אומויאלה---------- סובוטיץ'--------------- סנטנה-------------שמלצר (אוצקין) היינל (גרוסקרוייץ)----- המלס (טינגה)-------סהאין (פאולנר)-------קובה (קרינגה) באריוס (רנגלוב) --------------------- ולדז (זידאן)