הוספת גם את המינוס הזה שזה מה שזכה לתגובה. בכל זאת, דורטמונד מתאמצת כדי להשיג נקודות גם אם זה מול קבוצות דרג 2-3 ביבשת, ההפסד מול סביליה לא נקרא מזל ? השיטת משחק שלהם הייתה מבישה לאורך המחצית הראשונה וחלק מהמחצית השניה, פשוט לרדת אחורה, ולשלוח כדורים קדימה כדי שפביאנו ייצור מצבים. זה שניצחנו במזל ובקושי אפשר להגיד, אבל אי אפשר להסתיר את העובדה שהפסדנו במזל, מה אתה אומר על זה שהשופט הלך עם כרטיס צהוב שני שטותי לשמלצר וכנראה שזה הרס את כל התוכנית משחק של קלופ. אין מילה על עומס משחקים קשה, בכל זאת, דורטמונד לא שיחקה במפעל אירופאי מאז שהודחנו בשלב הבתים השני בליגת האלופות ב2003 (מכבי חיפה הייתה שם). מאז אותה שנה, דורטמונד ניסתה לעלות לגביע אופ"א או לליגת האלופות ובכל פעם שדורטמונד ניסתה אז היא נכשלה, לליגת האלופות שנת 2004 היא נכשלה דרך קלאב ברוז' הבלגית דרך שערי חוץ, באותה עונה היא ניסתה לעלות מהאינטרטוטו הישן, גנק הבלגית הדיחה אותה בגלל שערי חוץ, שנה לאחר מכן עוד ניסיון לעלות מהאינטרטוטו, ועוד פעם דורטמונד נכשלה מול סיגמה אולמוץ הצ'כית בשערי חוץ. אז אחרי החפירה, דורטמונד תמיד מתאמצת, זה שלא הולך לה זה בעיה שלנו, מה שיותר בעייתי זה שהשאננות בקבוצה מופיעה אצל חלק מהשחקנים בקבוצה וזה די משפיע על הגישה של הקבוצה. בשביל להיאבק באליפות צריך להביא ניצחונות על חלק מקבוצות הצמרת בבונדסליגה, בינתיים זה הולך לנו אבל הופנהיים היא מכשול אמיתי, ניצחון על הופנהיים והדרך למקומות הגבוהים בליגה רק מתקרבת, לאחר המשחק מול הופנהיים מחכה לנו משחק ביום רביעי מול קיקרס אופנבך במסגרת הגביע הגרמני,קיקרס היא קבוצה עם מסורת שמשחקת בליגה השלישית בגרמניה, אני מקווה שהסיפור משנה שעברה (ההפסד לאוסנברוק בגביע) לא יחזור לעצמו ודורטמונד תמשיך עם המומנטום שלה לקראת המשחקים הבאים,וחשוב גם בלי שאננות ואדישות.
יוטיס (שם?),ברור לי ולך שמגיע את כל הכבוד שיש לקבוצה שלנו,שהתמקמה לה במקום הראשון,אני אישית הימרתי שבשלב הזה של העונה,אנחנו נהייה במרכז הטבלה. אני יודע גם שאתה חושב בטח שאני לא יודע לפרגן,אני משתדל מאוד לפרגן לקבוצה,פשוט אני יותר פסימי ממך וגם בדרך כלל אני נכנס לדיון לכתוב מה הפריע לי ולמה במשחק האחרון וכו..ולא להלל את הקבוצה. "ההפסד מול סביליה לא נקרא מזל ? השיטת משחק שלהם הייתה מבישה לאורך המחצית הראשונה וחלק מהמחצית השניה, פשוט לרדת אחורה, ולשלוח כדורים קדימה כדי שפביאנו ייצור מצבים." סיביליה שיחקה מביש ,אתה צודק. אך גם דורטמונד שיחקה בדיוק באותה שיטת משחק מול קראפטי באוקראיינה. סובוטיץ' והומלס מעיפים את הכדור למעלה בתקווה ליצור אנדרלמוסיה בחצי המגרש של קראפטי,רק שאצלנו זה לא היה פביאנו אלא באריוס...אותה גברת בשינוי אדרת לטעמי. "מה אתה אומר על זה שהשופט הלך עם כרטיס צהוב שני שטותי לשמלצר וכנראה שזה הרס את כל התוכנית משחק של קלופ." אם הייתי קלופ הייתי אומר לשמלצר:אל תהייה צודק-תהייה חכם. הוא עוד צעיר הוא ילמד בעתיד לסגור יותר נכון את האגף ולדעת מתי לתקל כשצריך. לפעמים הוא נכנס לעימותים על הכדור מאוד מרגיזים ומיותרים. אך בסה"כ כישרון ענק של בורוסיה דורטמונד,אין דבר יותר מרומם נפש מבחינתי לראות שחקן בית משחק בקבוצה. "דורטמונד ניסתה לעלות לגביע אופ"א או לליגת האלופות ובכל פעם שדורטמונד ניסתה אז היא נכשלה, לליגת האלופות שנת 2004 היא נכשלה דרך קלאב ברוז' הבלגית דרך שערי חוץ, באותה עונה היא ניסתה לעלות מהאינטרטוטו הישן, גנק הבלגית הדיחה אותה בגלל שערי חוץ, שנה לאחר מכן עוד ניסיון לעלות מהאינטרטוטו, ועוד פעם דורטמונד נכשלה מול סיגמה אולמוץ הצ'כית בשערי חוץ." היה מקום להזכיר גם את המשחק באודינזה,שמנע ממנו לעלות לגביע אופ"א עם אותו הפסד ארור בפנדלים. אני אוהד את דורטמונד הרבה שנים,וזו הייתה הפעם הראשונה שראיתי אותה נלחמת חזק וכל כך רוצה לנצח, זה היה חד-פעמי. "בשביל להיאבק באליפות צריך להביא ניצחונות על חלק מקבוצות הצמרת בבונדסליגה, בינתיים זה הולך לנו אבל הופנהיים היא מכשול אמיתי, ניצחון על הופנהיים והדרך למקומות הגבוהים בליגה רק מתקרבת, לאחר המשחק מול הופנהיים מחכה לנו משחק ביום רביעי מול קיקרס אופנבך במסגרת הגביע הגרמני,קיקרס היא קבוצה עם מסורת שמשחקת בליגה השלישית בגרמניה, אני מקווה שהסיפור משנה שעברה (ההפסד לאוסנברוק בגביע) לא יחזור לעצמו ודורטמונד תמשיך עם המומנטום שלה לקראת המשחקים הבאים,וחשוב גם בלי שאננות ואדישות" אתה צודק. המשחקים האלה- מול קבוצות ברמתינו כגון הופנהיים,המבורג,פרקפורט הם המפתח לבסוף להצלחה בליגה. בשנים האחרונות היינו נופלים במשחקים האלו בדר"כ והיינו מסיימים את העונה בידיים ריקות. את אופנבך אני מצפה לנצח בתשעים דקות,כל דבר חוץ מזה יחשב מבחינתי אכזבה גדולה. שיהיה לנו בהצלחה ביום ראשון מול הקבוצה של ראגניק.
קודם כל קוראים לי יותם http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx בקשר למשחק מחר, ראיתי את ההרכב באתר של דורטמונד ולפעמים המערך אינו נכון ב100% אבל אני מאוד רוצה להתייחס לסוגיה של הקשר האחורי, קל הקפטן פצוע ויחזור בעוד 3 שבועות בערך, בנדר שאמור להיות מחליפו אינו יפתח מחר ואני לא יודע למה, אז במקום שניהם, כתוב באתר שגוצה או דה סילבה יפתחו. אז האפשרות שגוצה יפתח לטעמי היא פסולה, אם חסר שחקנים לקישור האחורי דורטמונד צריכה שחקן שייתן ריצות הגנתיות ויהיה אגרסיבי ועם ניסיון מתוך סגל השחקנים בקבוצה. אופציה אחת זה דה סילבה שמבחינתי יכול להיות בעמדה הזאת, גם כאשר הוא שיחק כמה דקות כמחליף במשחק אחד כל העונה. אופציה שניה לטעמי, זה האפשרות שהומלס יעבור לקישור האחורי ופליפה סנטנה שאני מחזיק ממנו כפוטנציאל ענק יחליפו. הדבר היחיד שמעניין אותי זה הצבת השחקנים במערך כשזידאן יחזור, מצד אחד, חסר לנו שגרסקרויץ יחזור לספסל, לפעמים הוא תופס יום והוא לא מפסיק עם ריצות התקפיות ומסירות חכמות, מצד שני, היכולת המנטלית והניסיון של זידאן תורמים מאוד לקבוצה.
קל ובנדר חסרים,לא פעם חברי הפורום אמרו שאין מספיק עומק בסגל של דורטמונד,והסיטואציה הזאת רק מאששת את הטענה. איני חושב ששינוי המערך בא בחשבון אצל קלופ,מערך שעד עכשיו עובד מצוין,לכן אני מאמין שהומלס יעלה לשחק כקשר אחורי כמו שעשה פעמים רבות במהלך העונה שעברה,וסנטנה הברזילאי יחליף אותו במרכז ההגנה,וג'וליאן קוץ' ימתין להזדמנות על הספסל וישמש כגיבוי. למרות שזידאן שיחק לא מעט בעמדה של גרוסקיוץ,עדיין זה לא התפקיד המקורי שלי ואני הייתי נותן את המפתחות לגרוסקרויץ שמצליח בינתים מעל למצופה . בכלל יותם,אני לא מבין איך אתה חושב על החזרה של זידאן בעוד ששתי שחקנים מצוינים של הקבוצה -קווין ותאמש היינל מתחרים על התפקיד באגף.הגיבוי לחלוץ שלנו ,באריוס הוא לאבנדובסקי והגיבוי לקשר ההתקפי שלנו הוא גוצ'ה,אני לא מבין איך אפשר לשלב את זידאן במערך הקבוצה,אלא אם יזדמן לנו מקרה קשה של מכת פציעות בסגל. אף פעם לא חיבבתי את זידאן,מבחינתי הוא סוג של נלסון ואלדז רק מעט יותר טכני. חוץ מכמה הבלחות פה ושם,אני לא חושב שמגיע לו בכלל לשחק בהרכב הפותח של הקבוצה. זידאן משחק כיום בדורטמונד בגלל טמטום של הנהלת הקבוצה.דורטמונד הוכיחה לכל הבונדסליגה כמה היא פרייארית ביום שהחליפה את אחד מן החלוצים הטובים בליגה מלאדן פטריץ' תמורת אחד הבלופים של הליגה-מוהאמד זידאן.
מי לא דיבר על אכזבה בהעברה הזאת, מלאדן שאני זוכר את הבעיטות מרחוק שלו ואת השיתוף פעולה שלו עם סקורר כמו פריי. קוץ' הושאל לדואיסבורג בתחילת העונה במחיר של 50,000 יורו. שחקן גיבוי לבלם במקרה הזה יכולים להיות השחקני הבית שלנו, או הורנסטוץ' או סוביץ'. אני לא שמעתי הרבה על השחקנים האלה, שניהם דומים, בגיל, אני מעדיף את סוביץ' בגלל שזה עמדה טבעית שלו, הוא ניחן בנגיחות מצוינות וגובהו 1.96 מסמל אותו, ממה שזכור לי הייתה לו איזה פציעה מוזרה משהו עם ספינה או סירה שדיברו על זה בבילד. היום התקיים מיני דרבי נוסח הקבוצה השניה של דורטמונד ושאלקה, 2-0 בסיום לדורטמונד בליגה המחוזית המערבית. גם אני לא ממש חיבבתי את זידאן, בדיוק כמו שאמרת, סוג של ואלדז כזה, אחד שנלחם ומגיע למקומות די גבוהים אבל היכולת לא מצדיקה את המקום בקבוצה, בינתיים אני לא יכול למדוד את היכולת שתהיה לו, חצי שנה הוא פצוע, יכול להיות שהוא יחזור וייתן קאמבק או יכול להיות שהוא יאכזב ונמכור אותו לאיזה מועדון מוביל במצרים בחצי שקל, רק בגלל האופי הוא עדיין בקבוצה ויש לו גם שכר לא מוצדק. מי שכן אני רוצה לראות משתלב העונה או אולי בעונה הבאה בדורטמונד זה את דניאל גינדזק , הוא חלוץ סקורר והוא מוביל את דורטמונד II למקומות ה'צמרת' בליגה המחוזית, הוא מלך השערים שם, יש לו פוטנציאל ענק ולדעתי בעתיד הוא יכול להספיק לשחק בנבחרת גרמניה. לבנדר יש פציעה בשריר וכנראה שהוא לא ישחק.
ישנן שמועות שכנראה אמיתיות שבהן שחקן מינכן 1860, מוריץ ליינר, קשר מרכזי בן 17 יצטרף לדורטמונד בסוף העונה, ככל הנראה דורטמונד שילמה חצי מיליון יורו עבורו אבל הוא יעבור בסוף העונה.
דורטמונד החתימה סופסוף את שחקן מינכן 1860, מוריץ ליינר. השחקן הוא אחד המבטיחים בגרמניה לגילאים שלו, ליינר יעבור בסוף העונה. השחקן חתם עד ל2015.
ואת כישוריו של לה טאלק לא הספקתי לראות עד היום, ממה ששמעתי עליו הוא שחקן טוב שנחשב ל'מציאה', אבל אם הוא 'מציאה', אז למה ראן זרקה אותו עוד כשאחיו היה פותח במדי ראן. גם עם עניין ליינר, אם הוא כישרון של ממש לגיל שלו אז למה קבוצות בכירות לא החתימו אותו, אם לא אז למה באיירן היריבה לא הספיקה לקנות אותו, לדעתי, הכל עניין של זמן, הם עדיין צעירים.
1-0- בינתיים לדורטמונד על מיינץ, החטאת פנדל נדירה של פולנסקי (?) רציתי להעיר הערה, בגכל פעם שבאריוס במתפרצת הוא מחכה לקישור ההתקפי או שהוא לבד ואז בכלל הוא מחטיא, קלופ צריך להעלות יותר את קגוואה, שפשוט שקגווה יירד פחות להגנה וישמש כחלוץ שני, אחד כזה שמבשל וכובש.
הרי זה ידוע שקצב המשחק מאוד איטי כאשר משחקים עם חלוץ אחד,וקשה מאוד לצאת למתפרצות. בתחילת העונה אני ואתה אפילו די התווכחנו על השיטה בה עדיף לדורטמונד לשחק,בינתים אני מתבדה יפה מאוד ואני די שמח לאכול את הכובע,דורטמונד פנטסטית.
דורטמונד מוכנה ליום חמישי לקראת פ.ס.ז. בדרך כלל במחצית הראשונה דורטמונד שוטפת את המגרש, היו די הרבה החטאות במחצית הראשונה. הומלס נפצע ? (הוא הוחלף כחילוף ראשון בסנטנה)
אני חושב שהניצחון החמישי ברציפות של דורטמונד בחוץ הוא שיא בונדסליגה. גם אם זה נכון וגם אם זה לא (אין לי עצבים באמת לבדוק את זה), מדובר בהישג יוצא מן הכלל לקבוצה עם התקציב של דורטמונד. מועדונים שהשקיעו הרבה יותר כסף לא הצליחו לנצח כך בחוץ חמישה משחקים ברציפות עד היום. הרגשתי שצריך לחכות שקלופ יקבל בסיס מנימלי לבנות קבוצה בצלמו ורק אז לשפוט אותו. הוא עדיין מאמן צעיר וכל העתיד לפניו. יש לו עוד הרבה מה ללמוד, אך בנתיים זה נראה בדרך הנכונה.
היום המשחק של דורטמונד הוא הכי קריטי מכל שלבי המפעל, תיקו מקטין את הסיכויים והפסד בכלל אבל בגלל שזה משחק חוץ די קשה בפארק דה פראנס, ממה שאפשר להתנחם בו שבליגה, פ.ס.ז לא ניצחה 3 משחקים רצופים בבית וזה נתון די מביש לקבוצה שמנסה להתמודד לצמרת הליגה. אני מאמין שלפ.ס.ז משחק יותר קריטי מדורטמונד, המשחק מול מארסיי וזה עוד בבית, הסיכויים לאיבוד נקודות בגלל עייפות או כושר גופני ירוד הם די גבוהים, אבל זה כבר נושא לכדורגל הצרפתי. המערך של דורטמונד הוא מערך זהה למשחק הקודם בבית, כל הנתונים במשחק מראים שהקבוצות ממש דומות ולדעתי תיקו ייצא טוב לשתי הקבוצות, או שאולי דורטמונד תנצח בגלל שהיא בלתי מנוצחת בחוץ העונה במשחקי הליגה.