ביום שהציבור בישראל יבין שמדינה פלסטינית זהו אינטרס ישראלי כמו שהוא אינטרס פלסטיני, יהיה כאן טוב הרבה יותר. הקפאון המדיני לא יביא אותנו לשום מקום. זה אולי נראה שלא משתנה כלום כי אנחנו לא עושים כלום, אבל למעשה - המצב מתדרדר וימשיך להדרדר. כבר עכשיו בגדה יש ניצנים של אינתיפאדה שלישית, והייאוש שם מתגבר על הפחד. אם הדיפלומטיה של אבו-מאזן תכשל (ואנחנו עושים הכל כדי שהיא תכשל), הפלסטינים יבחרו בדרך הטרור. בסופו של דבר זכותם של הפלסטינים להגדרה עצמית תמומש (בין אם במסגרת של מדינה אחת או בשתיים). השאלה היחידה היא כמה סבל יידרש בשביל שזה יקרה, ואם יתחשבו באינטרסים של מדינת ישראל ושל העם היהודי.
כי... רובם של הפלסטינים הגיעו לפה בשנות ה-20-40 ממדינות ערב מסביב בעקבות השגשוג שהיה בארץ, דבר שאילץ אחרי 48 לשנות את הגדרת האו"ם עבור פליט ממי שחי באיזור מדורי דורות לרק שנתיים, או צאצא של מי שחי במקום ההוא שנתיים. אני לא מתכחש שלמדינת ישראל יש בין היתר אינטרס על זה שהר הבית ומערת המכפלה יהיו בשליטתה, רחמנא ליצלן - ועדיין אני לא חושב ששליטה צבאית (למילה כיבוש יש קונוטציה רעה) זה הפיתרון הטוב וצריך להעביר לשליטה מדינית כל מה שרק אפשר (בלי לשלול מאף אחד שום זכות אזרחית בסיסית), לכן התאהבתי גם בתכנית ההרגעה של בנט מהרגע שקראתי עליה בישראל שלי, למרות שעד היום אני לא ממש מבין מה באיזה מקומות בדיוק עוברים שטחי C. אבל אי אפר לספח כל מה שרק אפשר בלי לוותר על המדינה (בתור תומך של מדינת כלל אזרחיה, מה דעתך שתהייה מדינה אחת כזו בין הירדן לים?), אז עוברים לאופציה השלישית - שהיא מה שהצ'כים הנאורים עשו לחלאות האדם ששדדו מהם את חבל הסודטים. אבל גם את הפתרון הזה אני לא ממש אוהב... אז נמשיך לקבוע עובדות בשטח כדי לקדם את המטרות שלנו בלי להיפגע: שליטה, בנייה, יישוב וסיפוח בכל מטר שרק אפשר; חיזוק תחושת הלאום דרך מערכת החינוך; עידוד הגירה; עידוד ילודה ולנסות לקדם צעדים מדיניים של טרנספר מרצון (אשליה, עזוב) ובטח יש עוד שיטות, אבל יש למדינת ישראל יעדים (מבחינתי רק בטחוניים ולאומיים) שהיא לא יכולה לוותר עליהם.
Apner1, אני ממליץ שתחזור מספר עמודים אחורה לתחילת הדיון על מרצ: חצי ממה שאתה כותב כאן כבר נאמר (על ידי, כולל סיפור רן כהן והעובדה שהמפלגה שריינה לערבי את המקום העשירי ברשימה של המפלגה בעבר) והחצי השני מתבטל כלא רלבנטי (מה איכפת לי ממספר הנכות הטרנסג?נדריות ממוצא קירגיזי בליכוד? נאמר פה, על ידי אחד מהגרופיז מוכי הגורל של מרצ, שמדובר במפלגה אשכנזית יותר ממרצ; הספירה הרלבנטית נמצאת בדיון). אגב נשים במרצ: הכנסת ה-12 (1988) 10 מנדטים: רצ: שולמית אלוני, מרדכי וירשובסקי, רן כהן, דוד צוקר, יוסי שריד מפ"ם:חיים אורון, חסין פארס, יאיר צבן שינוי: אברהם פורז, אמנון רובינשטיין הכנסת ה-13 (1992) 12 מנדטים: רצ: שולמית אלוני, רן כהן, דוד צוקר, יוסי שריד, נעמי חזן, בנימין טמקין מפ"ם: חיים אורון, ווליד חאג'-יחיא, יאיר צבן, ענת מאור שינוי: אברהם פורז, אמנון רובינשטיין הכנסת ה-14 (1996) 9 מנדטים: רצ: נעמי חזן, רן כהן, דוד צוקר, יוסי שריד מפ"ם: חיים אורון, ווליד חאג'-יחיא, ענת מאור שינוי: אברהם פורז, אמנון רובינשטיין הכנסת ה-15 (1999) 10 מנדטים: עוזי אבן, חיים אורון, חוסניה ג'בארה, זהבה גלאון, נעמי חזן, רן כהן, ענת מאור, אמנון רובינשטיין, מוסי רז, יוסי שריד, אבשלום וילן, אילן גילאון הכנסת ה-16 (2003) במסגרת מרצ-הבחירה הדמוקרטית-שח"ר 5 מנדטים (מתוך 6 לרשימה כולה): חיים אורון, זהבה גלאון, אבשלום וילן, רן כהן, יוסי שריד הכנסת ה-17 (2006) 5 מנדטים: יוסי ביילין, חיים אורון, רן כהן, זהבה גלאון, אבשלום וילן, צביה גרינפילד הכנסת ה-18 (2009) במסגרת התנועה החדשה-מרצ 3 מנדטים: חיים אורון, אילן גילאון, ניצן הורוביץ, זהבה גלאון היסטוריה ממש מפוארת.... ____________ אל תעזוב את זה: בלי זה לא תמכור את הפסקת ?הכיבוש!11111? לאף קבוצה שלא תומכת בה כרגע. מרתק. רלבנטי מאוד ליחסי המסחר בין ארה?ב לסין או לאיזשהו משחק פוליטי בכנס דוקטורנטים ליחסים בינ?ל. אתה באמת מנסה להפחיד אותנו עם אחמדינג?אד? הפוך על הפוך די מגניב, אני חייב לציין. הליכוד היה צריך לקחת את ההודעות שלך ולהפוך אותן לתשדירי בחירות. 50 מנדטים, כי ככה באמת עושים הפחדה.
קודם כל הנתון שהבאת הוא לא יותר משקר גס, ושנית - תכנית הבנט-וסטנטים היא הפתרון הגרוע ביותר למצב. הוא רוצה לקחת את המצב בשטח בפועל ולהפוך אותו לחוקי ורשמי. התוצאה, בסופו של דבר, היא סיום הכיבוש ותחילתו של אפרטהייד דה-יורה, מה שאני מאמין שיגרום למלחמת אזרחים כוללת, וייגמר בכך שמדינת ישראל תחויב לספח את האיים שבהם בנט מתכנן להשאיר את הפלסטינים ב"אוטונמויה" משלהם, לתת להם אזרחות ולהכיר בזכותם להגדרה עצמית.
לייזר, העובדה שאתה מתייחס בביטול לנשים, שהן כ-52 אחוז מהאוכלוסיה והמספר שלהם בליכוד זניח, למיעוטים, שהם כ-20 אחוז מהאוכלוסיה ובליכוד הם (כמעט) לא קיימים ולהומוסקסואלים שגם הם אינם בנמצא במפלגות האחרות, אומרת יותר עליך מאשר על מרצ. מרצ אינה מפלגה מושלמת. אני מודה שלה הצבעתי בבחירות האחרונות, ולא כי אני מעריץ אותה. היא סך הכל עדיפה על שתי האופציות האחרות בגוש, ועל המפלגות שמימין לעבודה אין בכלל על מה לדבר והן גרועות ממנה פי כמה. לעניות דעתי מרצ צריכה השתלטות מבחוץ (בדומה למה שקרה ב"בית היהודי", ועם כל הכבוד לזהבה, אילן ולניצן (ועל סמך פעילותם הרבה - יש המון כבוד)), היא צריכה מנהיגות שהזהות שלה פחות אשכנזית ופחות תלביבית. יכול להיות שאילן גילאון מאשדוד יתאים לעמוד בראש. והאם אתה מעניש את מקצוע על רשימות העבר שלה? כי רשימת לכנסת ה19 הייתה שוויונית לחלוטין: זהבה גלאון, אילן גילאון, ניצן הורוביץ, מיכל רוזין, עיסוואי פריג' ותמר זנדברג. מרצ הבינה את החשיבות לשוויון מגדרי ופועלת בהתאם, בעוד שמפלגת השלטון מנהיגה מתייעץ וממנה לתפקיד בכיר מטרידן סדרתי, ואין נשים בעשירייה הראשונה.
למכור את הפסקת הכיבוש? אני לא בא לשחק אותה שלום עכשיו או קול אחד. תאמין לי, האינטרס של ישראל הוא לא מה שעומד בראש מעייני, חשוב לי יותר שהצבא יפסיק לשלוט בפלסטינים. אני לא מנסה להפחיד אותך עם אחמדיניגאד, הדבר האחרון שאני רוצה לעשות זה להידמות לליכוד. אני מציין שגישה טיפשית כמו: "לא אכפת לי שנכבוש אותם, העיקר שנשמור על בטחוננו" היא גישה מסוכנת שנותנת לגטימציה להזויים כמו אחמדיניג'אד לפנטז על הרפתקאותיו במחיקת ישראל מהעולם. ולא פלא שדווקא חובבי הכיבוש מפחדים מאחמדיניג'אד. ורונן, תתחיל להשתמש במקורות קצת יותר רציניים מהספרון של אם תרצו.
רוב זה בטוח לא. הבריטים עשו מפקד ב-1922, והיו כבר אז 600 אלף פלסטינים. בשנת 1948 הם היו פי שתיים, כלומר גידול שנתי של 3% בערך. זה קצב של גידול טבעי נורמלי ואפילו קטן יחסית. הבריטים אגב, ייחסו רק 4% מהגידול באוכלוסייה הערבית להגירה. לייזר, אחוז הנשים בכנסת היה קטן יחסית לשאר העולם בכל התקופה שציינת. מרצ, גם אם לא היו בה הרבה נשים באופן כללי, יחסית לשאר המפלגות כן, והיא הייתה כמעט תמיד מעל הממוצע הכללי. גם לפי הנתונים שלך היו רק שלוש כנסות (ותשע שנים) בלי ייצוג ערבי במרצ, ומדובר על שלוש כנסות בהן מרצ הייתה קטנה מאוד (3-5 מנדטים).
לא התייחסתי בביטול לנשים או לאף קבוצה אחרת באוכלוסיה; התייחסתי בביטול רק לניסיונות הנואשים שלך להסיט את הדיון (שוב ושוב ולחינם) ממרצ למפלגה שמעולם לא טענתי לגביה שהיא קדרת הצדק והיצוג החברתי ההוגן. הסיבה היחידה שהליכוד עלה לדיון היא - ואני מצטט את זה מההודעה הקודמת שלי בתקווה שזה יכנס לראש שלך הפעם - כי ?נאמר פה, על ידי אחד מהגרופיז מוכי הגורל של מרצ, שמדובר במפלגה אשכנזית יותר ממרצ?. אז תפסיק להתייחס בביטול לדברי ותתחיל לקרוא אותם לפני שאתה משחרר לעברי כל מני האשמות נלוזות. מה השלב הבא, תגלה לי שבש?ס אין נשים או שבבית היהודי אין מוסלמים? אני דיברתי על מרצ ואם כבר - אתה יודע איך באמת "מתייחסים בביטול לנשים ומיעוטים"? חוסניה ג?בארה (1999-2003) שהגברברים האשכנזים של מרצ הריצו אותה לכנסת כי היא, בתור אישה וערביה, חסכה שיריון של מקום ריאלי בכך שמלאה שני תקנים בו זמנית. אני לא מעניש אף אחד. דווקא כי אין לי שום סיבה להצביע מרצ אני לא צריך להסתכל עליה בצורה הורודה המאולצת בה אתה עושה זאת: רשימה אחת לכנסת לא מעידה על דבר. למראית עין הרשימה לכנסת ה15 גם נראית מאוד מאוזנת. זו הכנסת שבה היה את הסיפור לעיל ושאחריה מרצ התחילה לשריין מקומות לא ריאליים לחלוטין לערבים. אני מודה שמעולם לא הצבעתי לליכוד: אתה מוזמן, בפעם השלישית, להפסיק לנגח את המפלגה בדיון עמי כאילו שיש לה קשר כלשהו אלי או לנושא עליו אנו מדברים.
שוב: הביקורת על התנהלות מרצ בעשור האחרון מוצדקת לחלוטין ואני שותף לה. כמו שאמרתי, מרצ עשתה את כל הטעויות האפשריות אז, החל מקבלת הנראטיב ש"אין פרטנר", הבאת דינוזארים אשכנזים מבחוץ (שכאלה היו במרצ כמו זבל), הברחת ערבים, מזרחים, חרדים ורוסים מההנהגה (חוסניה ג?בארה, רן כהן, צביה גרינפלד, רומן ברונפמן ואחרים), הזנחת האג'נדה הסוציאל-דמוקרטית ועד לתמיכה במלחמות מיותרות. את מרצ צריך לשפוט לפי הקדנציה האחרונה, ומורגש שם שינוי. יו"ר הרשימה, שהיה חלק מהתנועה הקיבוצית, פרש. חברי הכנסת המעטים של מרצ חוקקו 27 חוקים לטובת הציבור, וחברי הכנסת שלה נחשבים ל"חברתיים" ביותר. כמו כן, מרצ שיריינה 50 אחוז מהמקומות ברשימה לנשים (וסביר שתעשה זאת גם בפעמים הבאות, וטוב שכך), והמועמד הערבי נבחר לעמוד במקום החמישי ללא צורך בשיריון. כשאני מסתכל על המפלגות השונות, מימין ומשמאל, אני לא מוצא עוד מפלגה כזאת. יחד עם זאת, מרצ הצליחה להתרחק מהציבור ומהשמאל המזרחי-ערבי-רוסי עד כדי כך שנדרש שינוי קיצוני. מה שמרצ צריכה זה השתלטות מבחוץ, והיא צריכה לשים בראש הרשימה שלה, למשל, פעילה מזרחית מהפריפריה.
זה די מצחיק שהפכו אותו ל"איש החזק במדינה". נכון, יש לו מספיק מנדטים כדי להיות האיש שישפיע משמעותית על הכיוון של ממשלת נתניהו, אבל רק להזכיר - זו עדיין ממשלת *נתניהו*.
הכח שלו מוגבל מאוד. הוא אמר מראש (באמירה גזענית ודוחה במיוחד) שהוא לא יהיה בגוש חוסם יחד עם ה"זועביז" ובכך חיסל את קלף המיקוח שלו. כרגע הברירה היחידה שלו היא להיות בקואליציה של נתניהו, ונתניהו יכול לסנדל אותו כרצונו. ואין זה מפתיע שהתקשורת ממליכה אותו וחוגגת על הישגו. הוא עוסק בסוגיות שכל-כך נוחות לה. היא מעדיפה שהפוליטיקיאים והציבור יתעסקו בשאלות של גיוס חרדים מאשר במצוקות הכלכליות-חברתיות של רוב הציבור.
זה לא גזעני, זועבי הוכיחה מספיק פעמים למה יאיר לפיד לא רוצה לשבת איתה. רמז : זה לא רק בגלל שהיא ערבייה. חוץ מזה שהוא לא טיפש לסמוך על המפלגות הערביות שיהיו איתו בקואליציה ולא יתנו יד לשום פעולה מדינית או בטחונית.
הוא לא פסל אותה לשותפות בקואליציה, הוא פסל מלהיות איתה ביחד בגוש חוסם. כלומר הוא פסל את הלגיטימיות שלה, כאדם שנבחר לכנסת, לכהן כחבר כנסת ולמלא את אחד מהתפקידים שלה. מעבר לכך, הוא אמר שהוא לא יישב עם ה"זועביז". זאת רמיזה לא דקה לסיעות הערביות, שהוא מתייחס אליהם כעדר שמובל על-ידי חנין זועבי, ופוסל את הלגיטימיות שלהם כנבחרי ציבור.
מה ?שוב?? פעם ראשונה שאתה כותב הודעה פחות או יותר רלבנטית לנושא, מבלי לייחס לי כל מני גסויות או לגולל מעשיות לא קשורות על הליכוד. העיקר שאתה אוהב לקרוא אחרים בצורה מגוחכת ומגמתית (לפיד גזען כי הוא העז להזכיר ח?כ שהיא במקרה גם ערביה? האם הביקורת על ליברמן ושחיתות היא למעשה שנאת רוסים יוקדת במסווה? הגזען כאן הוא אתה, כיוון שאתה לא רואה בזועבי דבר מלבד עובדת היותה ערביה). נו שוויו, כאילו שלא היו בדיון הזה מספיק *drama queens עד עכשיו. * - רוצה להתלונן על חוסר כבוד מגדרי שוב?