בחירות 2015: פעם רביעית גלידה?

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏2/12/14.

?

למי תצביע/במי תתמוך בבחירות הקרובות?

1. הליכוד

10 הצבעות
    15.9%
  2. יש עתיד

3 הצבעות
    4.8%
  3. המחנה הציוני

14 הצבעות
    22.2%
  4. הבית היהודי

9 הצבעות
    14.3%
  5. ישראל ביתנו

1 הצבעות
    1.6%
  6. ש"ס

1 הצבעות
    1.6%
  7. יהדות התורה

0 הצבעות
    0.0%
  8. כולנו-מפלגתו של משה כחלון

5 הצבעות
    7.9%
  9. מרצ

12 הצבעות
    19.0%
  10. אחר

8 הצבעות
    12.7%
  1. Lebron Member

תודה על העצה נשמה

2. Eric Cantona Member

אז מה אתה מציע, להמשיך לשלוט עליהם? זה זול יותר? נכון לאותה תקופה כבר ראינו שזה הולך והופך לפקעת לחץ מסוכנת וככל שנשאר לשלוט בהם ההתנגדות תהפוך קשה יותר. הבעיה היא רק המעברים, זה מה שאתה אומר לי? אוקי, אז אתה כן עיקרונית נגד לשלוט עליהם והיית רוצה להגיע להסדר כזה כמו אוסלו רק שהיית עושה אותו קצת אחרת, אני מקבל אם זה מה שאתה אומר. לא הכל באוסלו היה מושלם, לגיטימי.

3. Love Is Red Member

קו שמאלני בעיתונים?
    אפשר להגיד על נוני מוזס שהוא אידיוט גמור אם הוא עומד מאחוריי החוק של ישראל היום אבל בידיעות אין שום שמאל, היו מלא כתבות על חיילים שהתגייסו לקרבי, זה שמאלניות אהא?
    אז כן נוני מוזס קצת מגזים עם השאיפה שלו לסלק את ישראל היום או להפוך אותם מעיתון חינמי לעיתון בתשלום אבל ידיעות הם לא שמאל.
    ערוץ 2 וערוץ 11 הם מרכז, ערוץ 10 נוטה לשמאל מובהק, ערוץ 20 החדש הוא ערוץ ימני, ישראל היום עיתון ימני, אתר וואלה מרכז, אתר 'ערוץ 7' ימני.

בסופו של דבר יוצא שחוץ מערוץ 10 אין אף כלי תקשורת שהוא באופן מובהק שמאל...
    אבל אצלכם הימנים גם יאיר לפיד הוא שמאלני למרות שהוא נגד חלוקת ירושלים והוא בעד כלכלה בכיוון ימני...

4. Love Is Red Member

ד"א אתם מודעים לעובדה שביבי במו ידיו מחלק את ירושלים גם אם זה לא רשמי ו'על הנייר', ירושלים בפועל מחולקת למזרח ירושלים שם האזרחים או תושבי הקבע מקבלים יחס מפלה, ולמערב ירושלים שם כולם זוכים ליחס שווה ומקבל וכו'...

5. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

שכחת את הארץ, שהוא העיתון היחיד שהוא מעל לכל ספק שמאלני (ועדיין נותן במה לכותבים כמו אריה אלדד, וכמו נחמיה שטרסלר שמייצג מדיניות כלכלית קפיטליסטית-ימנית). זה לא אסון גדול לטעמי-מותר לעיתון שיהיה לו קו מנחה, כל עוד זה קו אידאולוגי ולא ליקוק לפוליטיקאי זה או אחר. כבר כתבתי פעם-באנגליה מקובל שלפני הבחירות כל אחד מהעיתונים מצהיר מי המועמד המועדף עליו. הגרדיאן מקביל להארץ ותמיד יתמוך במועמד הלייבור, הטיימס נוטה לכיוון השמרנים.

להגיד שידיעות ומעריב שמאלנים זה מופרך. מעריב נותן במה לאנשי ימין מובהקים כמו ליבסקינד ואבישי עברי (לאטמה), בן כספית הוא איש מרכז (לפי הצהרתו הצביע ללפיד, והוא תומך מאוד גם באיש השמאל הידוע איווט ליברמן) וזה שהוא נגד ביבי לא הופך אותו לחבר מפ"ם, ודווקא הסמן השמאלי של העיתון, יהונתן גפן, עזב לאחרונה ועבר לכתוב בהארץ. ידיעות עשה קמפיין אנטי-ביבי, זה ברור, אבל גם המניעים שלו לכך ברורים. כמי שלצערו נתקל בעיתון הזה לא מעט, אפשר להגיד שהקו הפוליטי שלו הוא גם מרכז-קונצנזואלי, כשהמייצג שלו בפוליטיקה הוא בעל הטור בעיתון לשעבר לפיד.

וכן, גם ישראל היום הוא לא עיתון ימני-קלאסי אלא תעמולה של ביבי, אם ביבי יחליט ללכת לממשלת אחדות פתאום תקראו שם מאמרים בשבחו של בוז'י. העיתון המייצג של הימין האידאולוגי הוא מקור ראשון.

Love Is Red ו-Lebron אוהבים את זה.
  6. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

עזוב רגע איזה כלי תקשורת שמאלני ואיזה לא (זו הסטה של הדיון). אני כתבתי על נתניהו והקמפיין נגדו. ליינט, ערוץ 2, ערוץ 10, הארץ, וואלה וגלי צה"ל ניהלו תעמולת בחירות נגדו במשך שלושה חודשים, פשוט כך. ערוץ 2 פשוט מעסיק תועמלן גלוי לכל דבר (אברמוביץ'), שאמר בראיון להארץ, בתשובה למהו כשלונו הגדול ביותר,
    ובהזדמנות נוספת אמר
    ערוץ 10 עם דרוקר השקרן שהודה מספר פעמים כי יש התגייסות אדירה ב"תקשורת" כנגד נתניהו, בידיעות אחרונות אני מניח שאפילו המיתממים בדיון כבר מבינים שהוא הפסיק לחלוטין להיות עיתון במערכת הבחירות האחרונה (נחום ברנע וסימה קדמון התעסקו בהטלת רפש למשך כל הבחירות), ובאופן כללי ה"תקשורת" עסקה בבקבוקים, גלידות, שמפניות, ביבי נדחף בתור בצרפת, כולם עצבנים על ביבי שקורא ליהודים מצרפת לעלות לארץ, ביבי לא צריך לטוס לקונגרס ולנסות למנוע פצצה גרעינית שתכוון כלפינו כי אז אובמה יעלב, ביבי הוא גזען מסוכן כי הוא העז לומר את המילה "ערבים", ביבי בפאניקה, ישראל בקריסה, 2.5 מליון עניים, ביבי סוגר את ערוץ 10 כי הוא דיקטטור, ביבי סוגר את מפעלי כיל כי הוא שונא את העובדים, ביבי משווה עובדים לחמאסניקים, ביבי משווה שמאלנים לדאעש, ביבי אשם בתקרית השוקולד במטוס...

אבל עזבו, יש לו את ישראל היום. יש אנשים שאוהבים להתמקד ביוצא מן הכלל ולא בכלל רק כי נוח להם... כמו הקטע שהערבים מנסים לרצוח יהודים על בסיס יומי אבל עדיין כמה מסוממים מדברים על פיגוע של גולדשטיין לפני 20 שנה.

קאנטונה - אם לדעתך היינו במצב גרוע יותר אם לא אוסלו - זו השערה שלך בלבד, אין דרך לבדוק זאת. עובדתית, המצב אחרי גרוע בהרבה, מספר הנרצחים הכפיל ושילש עצמו.
    שוב אני אחזור על כך כי התעלמת ממני ואתה ממשיך להתעקש על "אם אוסלו כל כך גרוע, למה אתם לא רוצים לחזור לנהל את הפלסטינים?". אוסלו היה גרוע, העניין הוא שאוסלו הוא גם בלתי הפיך. אתה לא יכול היום לבטל את אוסלו ולחזור לימים שלפני, כי הוא שינה לחלוטין את התודעה. הפלסטינים (וגם הישראלים) לפני הם לא אותם הפלסטינים שיש עכשיו, בטח לא עם מה שקורה בעולם הערבי מוסלמי בשנים האחרונות.

Love is Red - כרגיל התחמקת מתשובה. כל הכבוד.

VAR ו-oFiRzZz אוהבים את זה.
  7. Love Is Red Member

שכחתי את הארץ אז סליחה.
    וכן הארץ וערוץ 10 שמאל מובהק ערוץ 2, ערוץ 11, ידיעות אחרונות הם מרכז, ישראל היום זה מרכז ימין תומך ביבי.

בכל מקרה הטענה שהתקשורת נוטה לשמאל זאת טענה פשוט מצחיקה וחוצפנית...

8. מזגן Member

אוי ואבוי לי.

למה אני טורח בכלל לשאול שאלות לגבי כלכלה והמעורבות של ראש הממשלה בהרס שלה, שלא לדבר על המדד שעל פיו כבודו אומד את הביצועים של ראש הממשלה ביחס לכל ראשי הממשלה הקודמים?

9. Eric Cantona Member

לא, עובדתית המצב אחרי האינטיפאדה רק הלך והחמיר והלחץ להמשיך לשלוט בפלסטנים בשילטון צבאי עלה, אם ובלי אוסלו. תצטרך להוכיח אתה שהשטח התחמם דווקא בגלל אוסלו ולא בגלל השליטה בפלסטינים וכמו כן אם הפגיעות בנפש קרו בגלל אוסלו ולא היו קורים בכל מקרה (כי השטח כבר בער מאז 88).

אני לא מדבר על כך שהמצב בלתי הפיך כי זה ברור מאליו ולא מה ששאלתי. אני שואל: אם אוסלו גרוע, אז אתה אמור להציע חלופה, לכן אני שואל שוב, היינו אמורים להמשיך לשלוט על הפלסטינים? אוטונומיה כן או לא? אשמח לשמוע.

10. Love Is Red Member

בוא נראה, ראש ממשלה שמכהן כבר 9 שנים ועומד לשבור את השיא של בן גוריון...
    מאז שהוא עלה לשלטון הכלכלה בהדרדרות, המצב הבטחוני לא הוטב וכמובן איך לא הוא מושחת....
    אבל שזה לא יפריע לחשוב שהכל בסדר איתו והוא ראש הממשלה הכי טוב שהיה פה.

אם ביבי היה צריך להכריז על הקמת המדינה במקום בן גוריון הוא היה עולה על מטוס ובורח מפה...

11. VAR Member

תוכיח
    תוכיח
    תוכיח.
    תוכיח, תראה לי מישהו כאן שכתב דבר כזה.

מזגן, oFiRzZz ו-Dennis Bergkamp אוהבים את זה.
  12. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

אז לדעתך לאוסלו אין קשר לעלייה בהרוגים?
    אם הבעיה היתה השליטה בפלסטינים - איך זה שמבצע "חומת מגן" הפחית משמעותית (ברמה שלמשך מספר שנים, בכל שנה היו פי 2 פחות הרוגים מהשנה הקודמת) את הטרור שלהם? להזכירך, המבצע הזה החזיר את צה"ל לשטחי הרשות ובעקבותיו צה"ל פועל שם על בסיס יומי. גם זה צירוף מקרים כמו ההרוגים אחרי אוסלו?
    יש קשר ישיר בין השליטה של צה"ל בפלסטינים לבין כמות היהודים שהם רוצחים או מנסים לרצוח. והוא הפוך לגמרי ממה שאתה מתאר.

הצעתי את החלופה הזו כמה וכמה פעמים כאן בדיון. בדיעבד, לא היינו צריכים לתת להם אוטונומיה, והיה צריך להתחיל תוכנית לעידוד הגירה, וזה עדיין רלוונטי כיום. כמו כן, צריך לפעול על מנת להחזיר לתושבים שם את האזרחות הירדנית שלהם, על מנת שיהיו אזרחים במדינה כלשהי. להביא עשרות אלפי מחבלים לכאן, לחמש אותם ולתת להם לעשות מה שבא להם כי אנחנו סומכים על המילה שלהם, זה צעד שלא עבד, צעד שהתחיל תהליך שבסופו של דבר גורם לשמאל בישראל לפחד להשתמש כבר במילה "שלום". אפילו ההזויים איבדו את התקווה לכך.

13. Eric Cantona Member

לחמאס אין הבדל אוסלו ולא אוסלו, הם נגד הכל. אני לא אומר שמבצעים לא עוזרים בצורה מסוימת ולתקופה מסויימת לעצור את ההתקפות שלהם, אבל אין לזה קשר לאוסלו.

אתה בעצמך אמרת שעידוד הגירה היה מצליח במקרה הטוב להוציא עד 10% מהארץ, אז איך פתרת את הבעה? עידוד הגירה */aaarofl
    אתה רוצה להמשיך לשלוט בפלסטינים ולחיות כאן באפרטהייד. מזל שעשינו את המהלך הזה, דבר שכאמור אין לי ספק היה קורה עלידי ממשלת שמאל או ימין, אין סיכוי שהיינו ממשיכים לשלוט עליהם עשרות שנים, חרא מצב עבורנו לדאוג להם, מה אני בייביסיטר שלהם? חייב להם משהו? מצב טוב ונכון גם עבורם כמובן. הסוף היה ברור לכולם. עכשיו אין לאף אחד גם זכות בעולם לכנות אותנו אפרטהייד.

עריכה: אלא אם כן אתה רוצה לתת להם אזרחויות וזה כבר סיפור אחר. אם כן ואם לא, ד"ש למזל ותבלו בכת שלכם, אתה חיים בעולם אחר..

נערך לאחרונה ב: ‏11/4/15
  14. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

במוטיבציה אין הבדל. בביצוע יש.
    יש הבדל אם צה"ל לא נותן להם להרים ראש ופועל נגדם על בסיס יומי, לבין אם אתה מייבא טרוריסטים כדי שישמרו עליהם ומפנה את השטח...

השטות היומית של קאנטונה. הראה לי היכן רשמתי דבר שכזה.

עידוד הגירה איננו פיתרון מלא לבעיה, ואפילו אזרחות ירדנית (שממנה התעלמת) איננה כזו. אבל אין פיתרון מלא לבעיה חוץ מטרנספר מלא לערבים או שהיהודים יקפצו לים. גם לך אין פיתרון. ההצעות המגוחכות על מדינה פלסטינית הן כמובן לא פיתרון אלא החמרת הבעיה.

רגע, עכשיו אתה לא דואג להם?
    למה קודם היה אפרטהייד ועכשיו לא? הם כלואים בשטח שלהם, לא יכולים להצביע בבחירות כי יש להם דיקטטור שמפחד ללכת לבחירות, מה בעצם השתנה?

1. שוב, אין ספק שזה שווה את כל הנרצחים של אוסלו. עכשיו הצבועים בעולם לא יוכלו לקרוא לנו מדינת אפרטהייד.
    2. אבל רגע, "שבוע האפרטהייד הבינלאומי" נגד ישראל, והאפרטהייד עליו מכריז השמאל ה"ציוני" בישראל - זה קורא ממש בשנים האחרונות, לא? אז בעצם על מה לעזאזל אתה מדבר?

15. Love Is Red Member

מחירי הדירות.
    פיגועים כלפיי צה"ל וכו', פיגועים בשנות השלטון שלו בנות ה90 המאוחרות, הוא כביכול טוען שהוא הצביע נגד ההתנתקות אבל הוא הצביע בעד, ואותה התנתקות שימנים מדברים נגד היא זאת שהורידה דרמטית את פיגועי ההתאבדות.

ולהוכיח שהוא מושחת לא אני צריך להוכיח, מני נפתלי בדרך להוכיח את זה.
    ולמה הוא כל כך נושא לכיסא ראש הממשלה אם הוא לא מושחת?