בחירות 2015: פעם רביעית גלידה?

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏2/12/14.

?

למי תצביע/במי תתמוך בבחירות הקרובות?

1. הליכוד

10 הצבעות
    15.9%
  2. יש עתיד

3 הצבעות
    4.8%
  3. המחנה הציוני

14 הצבעות
    22.2%
  4. הבית היהודי

9 הצבעות
    14.3%
  5. ישראל ביתנו

1 הצבעות
    1.6%
  6. ש"ס

1 הצבעות
    1.6%
  7. יהדות התורה

0 הצבעות
    0.0%
  8. כולנו-מפלגתו של משה כחלון

5 הצבעות
    7.9%
  9. מרצ

12 הצבעות
    19.0%
  10. אחר

8 הצבעות
    12.7%
  1. Uli Hoeness Wer nicht hüpft ist ein blau-weißes Arschloch

דמוגרפיה לא מנצחים עם ניירות (תועודות אזרח וכל החרטא). העובדות נקבעות בשטח וההתערבבות של ערבים ויהודים על אותו שטח ובראייה לעתיד גם בצפיפות אוכלוסין, בעצם סוגרת כאן את סיפור המדינה הערבית והניצחון של הפלסטינים גם מבלי להרים אבן. הם לא רוצים מדינה פלסטינית ויודעים שכשהחיים יהיו כאן בלתי נסבלים ביום יום ברחוב, אז אנחנו נתקפל והם ינצחו. הם אומרים לנו את זה בפנים שהם רוצים לנצח אותנו דרך הרחם של הנשים שלהם, אז למה לא פשוט להקשיב?

בעזה חיו בנפרד, הישובים היהודים היו סגורים בגדרות. זה לא שהם טיילו אצל היהודים ועשו קניות והפוך. כך או כך, צעדים כמו ההתנקות לא יהיו יותר אפשריים לשום כיוון בעתיד כשהאוכלוסיות יהיו הרבה יותר גדולות.

נמשיך מחר :)

נערך לאחרונה ב: ‏13/12/14
    Love Is Red אוהב/ת את זה.
  2. alexshw Member

אנחנו מופרדים משטחי A במשולש בגדר הפרדה ומערביי ישראל אתה ממילא לא מציע להפרד כרגע. אז מה קשורה פה יפו או החלק של משולש שבתוך המדינה שלנו?

3. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

בינתיים קורה מהלך שיכול להיות משמעותי מאוד בבחירות: אלי ישי, מהחשוכים והעלובים בשרי ישראל מאז ומעולם, כנראה פורש מש"ס ומקים מפלגת ימין יחד עם אורי אריאל שפורש מהבית היהודי. למה משמעותי? זה מזכיר מהלך בבחירות 92, היו כמה חברי כנסת מהימין שפרשו מהליכוד, הקימו סיעות משלהם, לקחו מנדטים מגוש הימין ולא עברו את אחוז החסימה, וזה מה שגרם להטיית הכוח בין הגושים ועליית ממשלת רבין, ממשלת השמאל האמיתית היחידה שהייתה פה. יכול להיות שיקרה תסריט דומה, בטח אחרי שאחוז החסימה עלה משמעותית, ויש ברקע גם את המפלגה של הכהניסטים גופשטיין ובן ארי שתיקח גם היא קולות מהגוש.

Love Is Red אוהב/ת את זה.
  4. FelaKaT Member

אני מסכים עם Uli Hoeness.
    אנחנו חייבים לקבוע את הגבולות שלנו עצמאית ולהחיל את החוקים גם ביהודה ושומרון. לשמור על רוב יהודי ולקבוע נהלי בטחון נוקשים בגדה. בקיצור, התוכנית של בנט פחות או יותר נראה לי הכי ראלית והכי טובה לישראל בנסיבות הקיימות.
    אין מה לכעוס על העולם שהם קוראים לנו כובשים וגוזלי אדמות כל עוד אנחנו לא מתנהגים בשטח כבעלי האדמות.

קאריק, אני אשמח לדעת למה אלי ישי היה מהחשוכים בשרי ממשלת ישראל.

בכל מקרה, ממליץ לקרוא את הכתבה הזאת שמעלה הרבה שאלות בנוגע ללבני (ובלי קשר, קלמן הוא עיתונאי מעולה וכל טור שלו בצבע).
    מעריב: העמותה למען בוז'י: התקשורת מתגייסת לקמפיין "רק לא ביבי" | Maariv

5. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

בעיקר בגלל התבטאויותיו כלפי הפליטים/מהגרים/מסתננים מאפריקה. בלי להיכנס למה צריך לעשות בסוגיה שלהם, מה שהוא אמר על "מעבירים מחלות" וכו'.

6. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

כלומר הוא חשוך משום שהוא ציין עובדה.
    http://www.mako.co.il/news-israel/health/Article-7cc9ad3263ec621004.htm

7. FelaKaT Member

8. yonmu Member

אחרי שראיתי את ציפי לבני במצב האומה... לא מבין איך אנשים מסוגלים להצביע לה. אפס בגרות, אפס רצינות, אפס כבוד.
    אישה קטנה ופוליטיקאית כושלת. מצחקקת על ביבי כ'אפס', 'אימפוטנט' ו'זבל'. נו באמת.

אני לא הולך להצביע לביבי, אבל יש לו נקודת יתרון אחת בולטת -
    הוא היחיד שלא נראה כמו ילד קטן בגן שעשועים. ליברמן מרעיש, בוז'י וליבני בקמפיין ה'רק לא ביבי' העלוב, לפיד מתבכיין... רק ביבי עושה רושם של מבוגר אחראי שלא נגרר לשטויות של תינוקות.

9. benos Member

חבל לי ששלי לא תתמודד. בבחירות הקודמות ידעת לפחות שיש 2 מועמדים רציניים, ולמרות שאני לא מסכים עם שלי על כמעט כלום, אתה לא תראה ממנה איבוד שליטה ופניקה כמו שאתה רואה אצל לבני.

לחשוב שהאלטרנטיבה לביבי משמאל זה העסקן המושחת ולצידו הבנאדם הפתטי הזה. אלוהים ישמור.

yonmu, Igi ו-VAR אוהבים את זה.
  10. Eric Cantona Member

ההודעות מעלי הן באופן טבעי סובייקטיביות ועניין של בעייני המתבונן כמו ההודעות בעמודים הקודמים שאומרים את אותם הדברים בדיוק על כך שביבי מאבד שליטה ובפאניקה, עסקן פוליטי עליו ועל ליברמן או שבנט הראה חוסר רצינות במצב האומה וכל השטויות בתוכניות בהן לא אמורים בכלל להראות רצינות.

זה שיח במעגלים ללא סוף וחסר טעם.

11. FelaKaT Member

יש הבדל בין לא להיראות רציני ובין לדבר כמו רפש - לבני אתמול ביזתה בעיקר את עצמה וההופעה שלה הייתה מבישה ביותר (יותר גרוע מ-"היפה והחנון" של אלקין בכמה רמות).
    בכל מקרה, אחרי שהחרדים טענו שפנו אליהם במטרה להפיל את ביבי, גם זהבה הודתה בזה ואמרה שפנו אליה גורמים מהקואליציה כדי להחליף את ביבי, אחרי הכל כנראה שביבי לא הזה את זה.

12. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

למה זה יותר גרוע? כל התבטאויות החנון האלה היו באותה רמה מבישה. וזה בלי קשר להופעה הלא טובה של לבני אתמול, היה אפשר לוותר על חלק ממה שנאמר, או לעדן את זה.

13. alexshw Member

השאלה אם פוליטיקאי בכלל צריך להגיע לתוכנית סאטירית במהלך מערכת הבחירות.
    אם לא ינסה להצחיק, לא יעקוץ, אז יראה כאילו הוא יבש - חסר חוש הומור, ואם כן, אז יגידו שהוא מעליב אחרים וזה לא מכובד.
    למשל כשביבי היה שם ולא במערכת הבחירות, הבנתי סופית שהוא חסר כל חוש הומור. דבר שאני מאוד לא אוהב בבני אדם.

14. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

אני חושב שהשאלה היא מהכיוון ההפוך-למה לתוכנית הסאטירית (ואני מאוד אוהב את חבורת שליין-אלפי-גלילי עוד מימי משחק מכור) לארח את מושאי הבדיחות, זה אוטומטית מגביל אותך. לפוליטיקאי יש בעיקר מה להרוויח שם-אם הוא לא צנון נוראי אז הוא יוצא בעל הומור עצמי, שנון, מתחבר לצעירים, ולא משלם מחיר גבוה כי הבדיחות על בנאדם כשהוא נמצא באולפן תמיד מעודנות יותר.

15. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

אין לי בעיה להודות בכך שידיעות אחרונות ירד ברמה שלו מאז שישראל היום יצא לאור, אני קורא לא מעט את שני העיתונים ושניהם מבחילים אותי לפעמים, יחד עם זאת...הייתי אומר שידיעות הוא יותר עיתון מאשר ישראל היום.

מצטער, אבל אני לא כך כך מסכים איתך בנוגע לשאר כלי התקשורת. לאותו ישראל היום, מקור ראשון, מעריב הוא לא כל כך שמאלני כמו שאתה רוצה לצרף אותו לרשימה, יש גם שם לא מעט כותבים ימניים, גלי צה"ל מנוהל על ידי מקורב של רה"מ ירון דקל. וכו' יש את וואלה שעורך אותו ינון מגל, שהוא ימני וזה בסדר גמור..העולם לא ייפול, וביבי שולט ברשות השידור והוא מחזיק גם בביצים של ערוץ 2 (עמית סגל הנהדר, קושמרו ויש עוד) וערוץ 10. רואה שהתמונה לא כזו נוראה? בעוד שבנט וחביב האוליגרכים ליברמן יצאו בצורה חסרת בושה במהלך המבצע, אותם כלי תקשורת שמאלנים רדיקלים לא בדיוק הצטרפו למקלה הביקורתית, אז שוב, התיאוריה נכונה שרוצים לראות אותה. כן התקשורת מוטה שמאלה, אבל המצב היום הוא אחר לגמרי ממה שהיה. הבכיינות הזו, בעידן של היום כל כך מיותרת ובמיוחד לאחר שלטון של למעלה מארבעים שנה של הימין.

ואני מסכים איתך בנוגע לסקר של ערוץ 10 ההוא, היו פה לא מעט פגמים. צורם לי ההטייה שהם עשו אז כמו שישראל היום עושים להפך, זאת בעיה.

-----
    אני מתקשה להבין את הבעיה של חוק הגיור, אותו חוק שגם חביבך בנט היה בעדו אבל מחשש לרבנים הקיצוניים של המפלגה שלו, הוא ירד מזה. מה הבעיה לתת קצת הקלות בגיור לאנשים שנותנים את החיים שלהם למדינה? למה החרדים צריכים לשלוט במונופול על כל מה שקשור בדת ומדינה בישראל? תליתי תקוות רבות בבנט ובמפלגתו בכל מה שקשור במעט ליברליזם בדת. חבל.
    -----
    כל כך מאוס כל הנאום הזה שהשמאל מחזיק בכל השלטון, בחייאת, אחרי 40 שנה ויותר בשלטון, המנטרה הזו לא נגמרת. אתם בשלטון! רוב העם ימני! מספיק להתבכיין, אם הימין כל כך רוצה הוא בקלות יכול לשלוט במדינה ביד רמה אבל איכשהוא הוא תמיד מחפש איזו מפלגת שמאל, מרכז כדי לשלוט. נראה לי מוזר.

ודבר אחרון, לא זוכר במי מדובר, שטען שביבי לא רצה את גלנט בתור רמטכ"ל...אז הוא בדרך להיות השיריון הריאלי שלו ברשימת הליכוד.