בחירות 2015: פעם רביעית גלידה?

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏2/12/14.

?

למי תצביע/במי תתמוך בבחירות הקרובות?

1. הליכוד

10 הצבעות
    15.9%
  2. יש עתיד

3 הצבעות
    4.8%
  3. המחנה הציוני

14 הצבעות
    22.2%
  4. הבית היהודי

9 הצבעות
    14.3%
  5. ישראל ביתנו

1 הצבעות
    1.6%
  6. ש"ס

1 הצבעות
    1.6%
  7. יהדות התורה

0 הצבעות
    0.0%
  8. כולנו-מפלגתו של משה כחלון

5 הצבעות
    7.9%
  9. מרצ

12 הצבעות
    19.0%
  10. אחר

8 הצבעות
    12.7%
  1. golding מנהלים

אחרת? אולי זה שהם חושבים שמותר להם להתערב ברצון הפרט?

2. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

הקהילה הגאה זה לא נושא שיש בו דעות ״לכאן ולכאן״. הומופוביה צריכה להיות אסורה בחוק כמו גזענות, אפליית נשים וכו׳.

3. benos Member

ולמה אתה חושב שהם היחידים שדוחפים את הידיים שלהם לחיים הפרטיים של האזרח?

4. benos Member

אז אסור לחשוב אחרת אלא רק מה בתוך הגבולות שמייקל קאריק מגדיר כהומופוביה וגזענות. דיקטטורי להפליא.

5. Eric Cantona Member

ממתי הצליחה פתאום להתפתח אצלך "ההבנה" הזאת והסובלנות כלפי דעות דתיות חשוכות אותן תמיד ביקרת וכסאחת בדיון הדת?

6. golding מנהלים

הוא אומר שאסור להפלות. אתה יכול לחשוב אחרת, אבל אתה לא יכול לקבוע אם לאנשים חד מיניים יש את הזכות להתחתן, לאמץ ילדים ולחיות את החיים שלהם או לא. זה די פשוט.

7. benos Member

אין דבר כזה זכות להתחתן. אתה רוצה להתחתן תתחתן איך שבא לך עם מי שבא לך, מצידי גם עם עוד שני גברים ושלוש נשים. המדינה לא צריכה להתערב לי ולהגדיר לי מה זה נישואים, בין אם רגילים ובין אם ביזאריים לגמרי.

היות שהמדינה כן נכנסת לי לחיים בכל פרט בחיים כל המחאה הזאת זה צביעות אחת גדולה. המדינה מהנדסת במיליון דברים, לפי גחמות של פוליטיקאי כזה או אחר, אלא שכמעט כל אלה שזועקים נגד ההנדסה חברתית שהדתיים מנסים לכפות הם בעד ההנדסה החברתית שהם מנסים לכפות אז וואלה, אין זכות לבכות.

8. golding מנהלים

אז בפסקה הראשונה אתה בעצם מסכים איתי. אני שמח שלפחות כאן אנחנו לא חלוקים.

המדינה בהחלט נכנסת לחיי הפרט בהרבה מאוד מובנים, אבל התא המשפחתי - גם מבחינה משפטית - הוא נושא מאוד רגיש שלעיתים מאוד רחוקות מצדיק התערבות ממשלתית. אם תוכל להסביר לי למה זה צבוע פעם נוספת, כי בכנות לא הבנתי, אז אשמח. אם הכוונה היא לכך שהמדינה מתערבת בהמון דברים נוספים, אז אולי תוכל להצביע על התערבות זהה לזו שמונעת מהאנשים את החופש לבחור את בני זוגם בצורה חוקית?

9. benos Member

התא המשפחתי מצדיק התערבות אולי בפן הזה של אימוץ. בכל מקרה אחר אני חושב שזה פסול שהומו יממן הטבות לזוגות שנישאים ברבנות ולהפך.

המדינה קובעת לך לממן מעשן כבד שחולה בסרטן, וכל החיים לא עבד דקה בשם "הסולידריות החברתית", קובעת לך לממן דירות עמידר לאנשים שעל הזין שלהם לעבוד ולקנות דירה כמו כל אחד אלא לקבל אחת במתנה. ועוד מיליון דוגמאות דומות..

לכן, אם בנאדם חושב שהסעיפים מעלה מוצדקים בשם "הסולידריות החברתית", "חברה צודקת" ושאר ירקות אז למה שתהיה לו זכות מוסרית לכבול על כך שהבית היהודי מהנדסים לפי איך שנראה להם נכון לעשות?
    זה לא זהה אמנם אבל זאת אותה הנדסה חברתית, זה לקחת מבנאדם את החופש שלו כי לפוליטיקאי א' יש קפריזה כזאת או אחרת.

אני כותב בגלקסי ככה שלא בטוח שהכול יהיה מובן. מקווה שכן בכל מקרה.

10. אלי מתחן Member

לגיטימי מי שמחזיק בדעה כזאת, מעניין אותי מה דעתם על נישואי עקרים. הרי גם הם לא מסוגלים להביא ילדים בדרך טבעית.
    מצד שני, חילונים שחושבים להצביע למפלגה הזאת, צריכים לשאול את עצמם אם הם יכולים לייצג אותם בעודם מחזיקים בדעות כאלה.

11. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

אין בעיה, איפה מתערבים כאן ברצון הפרט? באמת שאני לא מבין, אולי תעזור ותצביע לי.

אנחנו לא מדברים כאן על הזכות להתחתן, אלא על ההכרה של המדינה בנישואים. הומוסקסואלים יכולים להתחתן גם כיום, פשוט המדינה לא תכיר בזה.
    אז אם אתה קובע שהמדינה הולכת להכיר בסוגים שונים של נישואים - מכך נגזר שהמדינה בהחלט יכולה לקבוע למי יש זכות להתחתן ולמי לא.
    אני בעד לקחת לחלוטין את כל עניין הנישואים מחוץ לידי המדינה. אבל אנשים לא מוכנים לכך בגלל שלנישואים יש השלכות כלכליות וחוקיות שונות. יותר מזה, אני בעד הכרה בזוגות חד מיניים וכל ההטבות שמגיעות עם כך, אני פשוט לא חושב שכל המתנגדים לכך מרצון לא לפגוע בהגדרת המשפחה, הם אוטומטית עדר חשוכים פרימיטיבי שיש לרדוף אחריהם. יש היגיון גם בדרישה שלהם, ואני לא מדבר על "אלוהים אמר לי שככה זה צריך להיות".

יש הטעיה לא קטנה בנושא הזה בגלל התקשורת כמובן - אין שום אפליה בחוק כנגד זוגות חד מיניים בנושאי נישואים - לי ולאדם שהוא הומוסקסואל יש בדיוק את אותם הזכויות. הנקודה היא שיש דרישה לשנות את החוק הקיים עבור כולם ולהכניס לו הגדרה חדשה. כך שכל הטענות על דיכוי חסר רחמים הן פשוט מטעות, זה לא המצב.

1. אין ספק שאתה דמוקרט גדול.
    2. אתה מביא את המושג "הומופוביה" לזנות אם אחרי הסרטון הזה הוא עולה אצלך.

אין לי מושג איך הגעת לתובנה הזו בעקבות מה שכתבתי. אולי זה הגעת לשם מאותו המקום שבו ביבי החליט "לסגור" את ערוץ 10 (שקיבל רישיון לעוד חצי שנה) ב"תזמון מסריח" שנקבע לפני שנתיים, כי הוא ידע שיהיו בחירות במרץ 2015 (אני מבין שהחלטנו להתעלם מהשטות הזאת שפלטת?).

אלי מתחן - הלוואי והיתה מפלגה ליברלית שיכולתי להצביע לה. אבל אין. מה לעשות, אין אפילו אחת כזו בכנסת או שרצה לכנסת.
    אם אני מאמין בשינוי החוק עבור הומוסקסואלים, אני צריך להצביע למפלגת ימין פלסטיני שתקים מדינה פלסטינית שבה הומואים הולכים להיסקל ולהישחט. אז אני מוכן לקבל את חוסר הליברליות הזו כדי להישאר בחיים וגם להגן על הומוסקסואלים מאהובי נפשם של מרצ והעבודה.

oFiRzZz, FelaKaT ו-benos אוהבים את זה.
  12. Igi Member

עצוב

13. golding מנהלים

ההכרה של המדינה בנישואים מגולמת בזכות לנישואים. אם המדינה לא מכירה בנישואים שלהם, היא פוגעת בזכות שלהם - משום שזה גורע מאותם אנשים הן מבחינה תדמיתית והן מבחינה משפטית.

אני מעולם לא טענתי שהאנשים האלה הם עדר חשוכים פרימיטיבי שיש לרדוף אחריהם. כפי שאמרתי, הם יכולים לחשוב אחרת ממני ואני מקבל את זה. מה שמפריע לי יותר מהכל זה חוסר השיוויון שנגזר מדרך החשיבה הזאת בפועל.

איך בדיוק לך ולאדם הומוסקסואל יש את אותן הזכויות, כאשר לך יש את האפשרות להתחתן פה בדרך שבה יכירו בכך ולו אין?

14. אלי מתחן Member

נחמד שאתה דואג להומואים במדינת פלסטין. או שאתה מתכוון שהעבודה וליבני בשלטון זה סופה של מדינת ישראל, קשה לי להאמין שאתה באמת חושב ככה.
    אסור לשכוח שחוץ מהעניין הפלסטיני, אנחנו צריכים לחיות בעצמנו במדינת ישראל. הבית היהודי לא מפלגה שמעוניינת באורח חיים ליברלי וחילוני במדינת ישראל. הפעולות האחרונות שלהם מראות שהם לא טובים יותר מהחרדים מהבחינה הזאת. מבחינתי כל חילוני שמצביע להם צריך לדעת למה הוא בדיוק מצביע.

Igi אוהב/ת את זה.
  15. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

ברגע שהמדינה מגדירה מהם נישואים, היא גם מגדירה את כל מה שהוא לא נישואים. ככה זה עד היום המבורך שבו האזרחים יפסיקו לרדוף אחרי הכרה לנישואים שלהם מהמדינה.

המדינה לא תכיר בנישואים שלי עם גבר, בדיוק כמו לאדם הומוסקסואל. היא כן תכיר בנישואים שלו לאישה, בדיוק כמוני. יש שוויון מוחלט בפני החוק (אם מתעלמים מענייני "פסולי חיתון" למיניהם על רקע דתי, שהם באמת סובלים מאפליה).
    אז נכון שלאדם הומו לא עוזר שיכירו בנישואים שלו עם אישה, אבל זה כן אומר ששיח על אפליה ופגיעה בזכויות שלו זה פשוט הטעיה. הנושא הוא לא על פגיעה בזכויותיו ואפליה, הוא על שינוי החוק הקיים עבור כולם כדי להיטיב עימו ועם ציבור הקהילה הלהט"בית. וזה הבדל חשוב.

אני בעד הכרה בזוגות חד מיניים, כפי שציינתי כבר. האם זה אומר שיהיה שינוי במוסד המשפחה, ולכן טענות נגד הן לגיטימיות? כן. אני מאמין שמוסד המשפחה המסורתי לא יכול להתקיים בסינרגיה מוחלטת עם נישואים חד מיניים, ממגוון סיבות, ויש גם הנושא השנוי במחלוקת של אימוץ ילדים. אני לא מאמין בגישה כמו של מייקל קאריק, שבנושא הזה צריך לאסור על כל דיעה נגד נישואים חד מיניים בחוק, אני מאמין בדמוקרטיה.

אז שוב אני אחזור על זה - אני ממש לא אוהב את זה שהבית היהודי לא מפלגה ליברלית. אני גם לא אוהב חלק מההשקפות הכלכליות-חברתיות שלהם. אבל אם אתה אומר לי לבחור על סמך ליברליות, אני לא יכול לבחור במפלגה כמו מרצ או העבודה שתומכת במדינה שבה ירצחו הומואים ומיעוטים, ולנשים לא יהיו זכויות. אתה מוכן לגזור עליהם רצח והתעללות?
    לכן אני כותב שאין באמת מפלגה ליברלית שרצה לכנסת. הליכוד מלא בעסקנים מושחתים וחסרי אידיאולוגיה, הבית היהודי בעל השפעה דתית חזקה, מפלגות המרכז הן גם כן חסרות כל אידיאולוגיה אמיתית ובשמאל, מעבר לרעיונות אנטישמיים כמו מדינה פלסטינית ללא יהודי אחד בתוכה וטרנספר למתנחלים, רוצים לגזור מוות על הומואים תחת שלטון חמאס\דאעש.
    לכן אני לא מצביע על סמך כמה המפלגה ליברלית. אין אפילו אחת כזו.

לגבי זה ש"אנחנו חייבים לחיות במדינת ישראל" - בוא לא נשחק אותה תמימים. ישראל מדינה בטוחה להומוסקסואלים ולסביות, הם מקבלים כאן זכויות מלאות וכל מי שמעז לומר עליהם משהו עובר רצח אופי. אין שום סיבה להאמין שהבית היהודי יפעל נגדם. ההומואים היחידים תחת סכנה הם ההומואים אצל הפלסטינים שבזכות מרצ והעבודה יהיו תלויים בכיכר העיר של המדינה הפלסטינית.