בחירות 2019 ב'

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏1/8/19.

?

למי תצביע בבחירות?

1. הליכוד

11 הצבעות
    25.0%
  2. כחול לבן

15 הצבעות
    34.1%
  3. הימין המאוחד

3 הצבעות
    6.8%
  4. הרשימה המשותפת

4 הצבעות
    9.1%
  5. העבודה-גשר

0 הצבעות
    0.0%
  6. המחנה הדמוקרטי

3 הצבעות
    6.8%
  7. ישראל ביתנו

0 הצבעות
    0.0%
  8. ש"ס

1 הצבעות
    2.3%
  9. יהדות התורה

2 הצבעות
    4.5%
  10. אחר

5 הצבעות
    11.4%
מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני חושב שמעולם לא היה קרקס בו הופגנה לוליינות כמו זו שעושים חברי הליכוד כשמתקילים אותם עם הדברים של ביבי על אולמרט, והם מספקים תשובות למה זה לא אותו הדבר...

2. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה גם לא פרקטי וגם לא מוסרי שאדם יעסוק במקביל בניהול מדינה ובהצלת עורו, ואת ההשלכות של זה כבר ראינו בהתנהלות של נתניהו והליכוד, הרבה לפני כתב החשדות. אי אפשר לשחק את המשחק שאתה מנסה לשחק. אי אפשר לנסות להחליט מה יעלה בגורל נתניהו על סמך חומרת התיק (בטח כשעבורך גם סעיף שוחד זה עניין קל, בשלב הבא גם אונס ורצח יהיו סעיפים פשוטים) והשאלה מי יחליף אותו. אם נתניהו צריך ללכת - לנבצרות או התפטרות או וואטאבר - זה צריך לקרות, וזהו.

מה האלטרנטיבה? יש כל מיני אנשים ראויים. אין שום ערבות שהם יצליחו בתפקיד - זה נכון לגנץ, זה נכון ללפיד, זה נכון לאדלשטיין וזה נכון לבנט - אבל האנטי שלך לגנץ וללפיד מצחיק אותי. מצד אחד, אתה מסמן את אדלשטיין או גבאי כמי שהם בסדר - אבל לפיד, שהיה שר אוצר, לא. וגנץ, שאמנם לא היה נבחר ציבור ולא ניהל שום דבר אזרחי אבל היה רמטכ"ל, לא. כאילו, פשוט תגיד שאתה מעדיף את מאי גולן על גנץ וזהו.

תוצאות הבחירות אמנם חסמו את ביבי מהקמת ממשלת החלומות והחסינות שלו, אבל כמובן גם לא פותחות לצד השני פתח ברור לממשלה. ממשלת רוטציה בין גנץ ללפיד לא באמת על הפרק, למרות שאפשר להבין למה הם רוצים לקבל הזדמנות לנסות להקים אותה (לגיטימי, לא? ככה זה עובד). בכל מקרה, אין לי ספק שברגע שביבי לא יהיה באזור, לא תהיה בעיה לליכוד ולכחול לבן להקים יחד ממשלת אחדות עם רוטציה בין גנץ לנציג מהליכוד. למה כחול לבן לא צועקים את זה מהגגות? כי מו"מ.

3. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

אבל זה באמת לא אותו דבר. אולמרט, גם אם היה האיש הישר ביותר על כדור הארץ, איבד לגיטימיות כראש ממשלה אחרי מלחמת לבנון. היו אז סקרים שבהם עלה שאפילו נסראללה יותר פופולרי בציבור הישראלי ממנו. לא הייתה שום סיבה שיישאר בתפקיד ויילחם משם על טיהור שמו. לעומת זאת, גם עם כל התיקים, עדיין רובו של העם רוצה לראות את נתניהו כראש הממשלה. לכן כל עוד אין פסק דין שאומר אחרת, לא צריך להיות ראש ממשלה אחר.

4. Lebron Member

לא נכון, רוב העם לא רוצה לראות את נתניהו ראש ממשלה. אם היה רוצה בכך, הוא היה מצליח להקים קואליציה. מאחר והוא כנראה לא מצליח וכבר החל את הקמפיין למועד ג', אז זה אומר שהוא לא נבחר.

5. טל. Member

לא יודע על ממשלת חלומות. אבל ''ממשלת חסינות'' נחסמה כבר בהתפרקות בסיבוב הקודם באפריל. וזה על שם ליברמן והסיבוב פרסה שאף אחד לא ציפה ושפירק את הכנסת לפני חצי שנה.

חשוב לזכור. גם אם ביבי היה מקבל 40 מנדטים בבחירות האלו הנוכחיות, ומקים ממשלת ימין צרה 61 - עדיין ובכל מקרה כעת הרכבת משפטית כבר יצאה מהתחנה באפריל.

6. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

הבחירות אמרו שאולי רוב העם לא רוצה לראות את נתניהו עם חוקי חסינות, אבל עדיין הרבה יותר רצו בו כראש ממשלה מאשר כל אחד אחר.

7. Lebron Member

לדעתי זה לא חד משמעי כמו שאתה מציג את,זה, בישראל מצביעים למפלגות ולא לראש ממשלה. אבל גם אם אתה צודק, כל עוד נתניהו לא יכול להרכיב ממשלה, אין לו מנדט מהציבור להחליט החלטות הרות גורל.

כרגע פניו למועד ג', וכולי תקווה שהוא ישלם על זה. החוצפה שלו להגיע למו"מ עם גוש של 55 לא הייתה במטרה לעשות פה ממשלת אחדות, אלא לבוא עם תנאי שתקום רק ממשלת ימין חרדים עם כחול לבן כעלה תאנה, אחרי שהבין שליברמן לא מוכן להיות חלק ממשלה כזאת. זה ברור לכל בר דעת שדבר כזה לא יכול לקרות

8. רוברטו באגיו31 Member

אם נתניהו היה נוטש את החרדים ואת "ימינה", משמע גם את הציונות הדתית, אז באמת אפשר היה להגיד סלמאת לקריירה הפוליטית שלו .

הרי אם נתניהו היה הולך לממשלת אחדות רק עם "כחול לבן", כולם היו קוטלים אותו על חוסר הנאמנות שלו והבגידה הפוליטית שלו בשותפים הטבעיים של " הליכוד" .

דרך אגב, גם אתה וכל אלה שטוענים שזה לא מתקבל על הדעת לבוא עם גוש של 55 מנדטים למשא ומתן, היו הראשונים להסתלבט ולצחוק עליו אם היה נוטש את החרדים והציונות הדתית .

אם לגנץ ולפיד היה טיפת שכל, הם היו חוטפים את ההצעה של הנשיא ריבלין .
    במילא נתניהו ייצא עוד מעט לנבצרות של לא מעט זמן, וגנץ יקבל את כל הסמכויות של ראש ממשלה .

לטעמי בבחירות מועד ג' שני האדונים הנ"ל יכולים רק להפסיד .

9. alexshw Member

בפעם המיליון אין פה בחירה ישירה. זה לא רלוונטי איזה חלק מהעם רוצה את ביבי ראש ממשלה. אי אפשר לדעת באמת.

10. yonmu Member

@אמיר ע
    למה סתם לדמגג? למה לטעון שאני מעדיף את מאי גולן על בני גנץ, כשכתבתי במפורש (ואפשר לראות כאן בפורום) שאבי גבאי מועמד ראוי מבחינתי?
    אתה מנסה לקיים דיון או סתם להטריל?

עיתונאות זה לא מקצוע שמועיל לאדם להיות ראש ממשלה.
    קצונה בכירה זה לא מקצוע שמועיל לאדם להיות ראש ממשלה.
    אלה לא תפקידים פרודוקטיביים ולא תפקידים שבהם באמת מנהלים מערכות רציניות. עצם העובדה שבמדינה רמטכ"ל מוצלח זה רמטכ"ל שהצליח לדרוש יותר כסף מהמדינה זה דבר הזוי. עצם העובדה שרמטכ"ל בא לממשלה ואומר 'בתקציב הזה אני לא יכול להגן על המדינה' ולכן מקבל יותר כסף כשבאזרחות מנכ"ל שיגיד את זה יעוף הביתה ויובא במקומו מנכ"ל אחר שכן יכול לספק את הדרישות בתקציב - זה בדיוק הפער הקיצוני בין חיים צבאיים לאזרחות. כולנו (אני משער) היינו בצבא, וכולנו יודעים שההתנהלות שם רחוקה מלהיות התנהלות אזרחית בריאה.
    התפיסה שגנרל הוא מדינאי טוב כושלת גם במבחן הרציונלי (לעיל) וגם במבחן האמפירי. שרון, ברק, רבין - כולם עשו מהלכים דרסטיים וקיצוניים, בלי לספור את האנשים שתחתיהם ולצידם ובסופו של דבר סיימו עם אפס אהדה מהציבור (כן, גם רבין. הרצח הציל את האהדה שלו). אנחנו כבר לא חיים תחת איום קיומי והסגידה לאנשי צבא בכירים צריכה לעבור מהציבור פה. מעדיף בכל יום אדם שניהל חברה ונהיה מליונר (גבאי, בנט, אראל מרגלית) על פני קצין בכיר שכל מה שהוא עשה זה למלא פקודות ולחלק פקודות.

אבל בא אני אשאל אותך - מה זה "יש כל מיני אנשים ראויים"? מה הפרמטרים שהופכים אדם מסוים לראוי להיות ראש ממשלה?
    כן, לפיד היה שר אוצר. הוא גם היה חבר כנסת. בשני התפקידים הוא לא הרשים ולא עשה שום דבר מיוחד, מה שלא מרשים אותי במיוחד. הדבר שכן קיים לזכותו זה ההקמה של יש עתיד וההפיכה שלה למפלגה רצינית (לא רק בקלפי, אלא בכל המסביב), וזה כבר הופך אותו למועמד רציני יותר מבחינתי מאשר עוד גנרל. דברים אחרים - קריירה כעיתונאי, אפס עשייה כח"כ, תוכניות כלכליות סתמיות - גורמים לי להעריך אותו פחות.

הטיעון שלי הוא לא 'אם נתניהו צריך ללכת אז שילך', אלא שכאשר רואים את האלטרנטיבות שנשלפות מהצד השני מבינים מהר מאוד שזה לא קשור לפן המוסרי של "ראש ממשלה חשוד" ולא קשור לפן הפרקטי של "ראש ממשלה שעסוק במשפט", אלא זה קשור לאותה שנאה חולנית שהתקשורת מתדלקת ביחס לנתניהו. זה קשור לשמועות על זה שיאיר נתניהו הומו (ולחקור את האקסיות שלו אם וכמה הם שכבו), זה קשור לשמועות על זה שאבנר נתניהו אוטיסט (ולהידחף אליו ולהפריע לו בחיים הפרטיים שלו), זה קשור לעיסוק האובססיבי-מטורף במצבי הרוח של שרה נתניהו ולהפיכת כל אחד שמתלונן עליה למעמד של סלב-על שזכה במאסטר שף ובאח הגדול ובנינג'ה ישראל במקביל.
    אם המאבק בנתניהו היה רציונלי - היו תומכים במועמדים רציניים. כשרואים את המועמדים, כשרואים את אפס האג'נדות שמחברות אותם (כחול-לבן מפלגה סוציאליסטית או קפיטליטסית? תומכת סיפוח בבקעת הירדן? בעד הקמת מדינה פלסטינית? בעד יותר אגרסיביות נגד עזה?) -
    בקיצור, כל האינדיקציות צועקות שמדובר כאן במאבק אישי נגד אדם אחד, ולא בשום מאבק רציונלי למען ראש ממשלה שיתפקד טוב יותר.
    עצוב שלמעלה ממיליון ישראלים נותנים את הכוח הדמוקרטי שלהם אך ורק להבעת שנאה.

אגב, שוחד זו לא עבירה קלה, אבל שוחד זו העבירה החמורה ביותר שהוא חשוד בה בתיקים ולפי ההשערות תרד גם היא למרמה והפרת אמונים, שזה by definition העבירות הקלות ביותר שאפשר להאשים נבחר ציבור בהן.

נתניהו ללא שום ספק הוא המועמד הרצוי ביותר על הציבור הישראלי כראש ממשלה.
    השטות העיתונאית השקרית של 'גוש מרכז-שמאל' שכולל בתוכו תומכי מחבלים (העיקר כשידברו על קיצוניים בימין השמאל לא יתייחס לבל"ד כחלק ממנו כדי לא ליצור סימטריה) לא משקף את המציאות. 55 מנדטים רצו את נתניהו כראש ממשלה, 44 מנדטים רצו את גנץ כראש ממשלה, ו8 מנדטים רצו להטריל את המערכת והצליחו לסדר לנו בחירות חוזרות ויום חופש נוסף.

וברצינות, לצטט את הדברים שביבי אמר על אולמרט בהקשר הנוכחי זו אנקדוטה משעשעת, לא טיעון. תהיו רציניים.

שנה נהדרת!

YYY ו-Michael Carrick אוהבים את זה.
  11. Lebron Member

אז כל מצביעי כחול לבן, בלי יוצא מן הכלל, הם אנשים שההצבעה שלהם הייתה אך ורק למען הבעת שנאה, ומצביעי ליכוד, שזאת מפלגה שהקמפיין שלה מבוסס כמובן רק על אהבה, הם מצביעים רציונלים לחלוטין שהצביעו למועמד הטוב ביותר. בפעם המי יודע כמה אתה מוכיח כמה צביעות יש מההזדעזעות של ימנים על ההתנשאות הנוראה של שמאלנים על מצביעי הליכוד. אתה לא רואה בי אדם תבוני שמסוגל לחשוב ולהחליט בעצמו מה הבחירה הכי טובה שהוא יכול לעשות בקלפי מבין כל האופציות שעומדות לפניו, אתה רואה בי רק רובוט שטוף מוח ושנאה.

האמת שהיא שהמציאות קצת יותר מורכבת מההכללה השטחית שאתה עושה פה על אנשים

שנה טובה ומתוקה

12. alexshw Member

לפחות כל עוד ביבי הוא ראש הליכוד, מצביעי ליכוד מצביעים לחרדים למעשה. אין בזה שום רציונליות.
    על תושבי הדרום אני כבר לא מדבר, אבל יש מצב שהם פשוט רוצים את זה. בגלל כל ההטבות.

13. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

הפכנו לרפובליקת בננות שהישארותו של ראש ממשלה בתפקיד מבוססת על סקרים? הסקרים האלה ראויים בהחלט, וגם נהוגים בארצות הברית. והם אינדיקציה לסיכוייו של ראש ממשלה/נשיא להיבחר שוב, אבל לא מתפטרים על פיהם.

14. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

איך בדיוק הגעת למסקנה הזו? כחול לבן קיבלו יותר מנדטים מהליכוד, והגוש הרלוונטי שלהם קיבל מספר מנדטים דומה למקבילו. לא, אל תמכור לי סיפורים שהערבים לא נחשבים - בטח בבחירות שבהן חלק מההצבעה הערבית היתה בבירור נגד ביבי וכשהרשימה המשותפת המליצה על גנץ. לא, אל תמכור לי שמצביעי ליברמן הם תומכי נתניהו, אחרי שליברמן הלך על הראש שלו אחרי הבחירות הקודמות.

15. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

@yonmu מצטער על ה"דמגוגיה", אבל הרגת אותי עם גבאי. כן, היתה לו קריירה מכובדת במגזר הפרטי, אבל במגזר הציבורי מעשיו מסתכמים בכשנה וחצי שהיה השר להגנת הסביבה (מבלי להיות חבר כנסת), בהיבחרותו לראשות מפלגת העבודה ובהתרסקותו יחד עמה. אני לא אומר שקריירה צבאית של עשרות שנים היא אינדיקציה ודאית לראש ממשלה מוצלח, אבל אי אפשר לנפנף את זה כאילו כלום. ו-וואלה, הישגיו של גנץ בתחום הפוליטי כנראה כבר עולים על אלו של גבאי, בחיבור שעשה בין מפלגות ובתוצאות המרשימות שהביא בשתי מערכות בחירות.

מצב נושא:
הנושא נעול.