בחירות 2019 ב'

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏1/8/19.

?

למי תצביע בבחירות?

1. הליכוד

11 הצבעות
    25.0%
  2. כחול לבן

15 הצבעות
    34.1%
  3. הימין המאוחד

3 הצבעות
    6.8%
  4. הרשימה המשותפת

4 הצבעות
    9.1%
  5. העבודה-גשר

0 הצבעות
    0.0%
  6. המחנה הדמוקרטי

3 הצבעות
    6.8%
  7. ישראל ביתנו

0 הצבעות
    0.0%
  8. ש"ס

1 הצבעות
    2.3%
  9. יהדות התורה

2 הצבעות
    4.5%
  10. אחר

5 הצבעות
    11.4%
מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Uli Hoeness Wer nicht hüpft ist ein blau-weißes Arschloch

כנראה שלא הסברתי את עצמי נכון. הכי קל להגיד "אנחנו מפלגת שליטון, אתם מכירים אותנו, אין שינויים". אז האמת שכחול לבן גם רוצים קודם למנוע נזקים ששרים כמו שקד או פרץ עלולים לעשות ובהבט הזה, כל עוד הם בונים ממשלת אחדות כשאלו בחוץ, אז לא יהיו שינויים במערכת המשפט בישראל וזה הישג לכחול לבן ומשהו שהבוחרים שלהם הצביעו עבורו. אין פה שנאה ויש פה מסר ברור לסטטוס קוו. במידה והליכוד היה זוכה אז כנראה ששוב היינו רואים ממשלת ימין שרוצה לשנות את אותו סטטוס קוו במערכת המשפט (למשל), אז כל עוד זה לא יקרה, אז בוחרי כחול לבן השיגו את מבוקשם.

אני רוצה סטטוס קוו (מבלי פסיקות התגברות וכו' וכו') ולכן כחול לבן.
    הנה, תוסיף את זה לשורות שהעלת שם של כל המפלגות.

2. סיונרה Member

אז גם ימינה היא גיבוב של דעות, אבל כנראה שברגע שיש לך כיפה על הראש אז יותר קל לך להתמודד ולהצדיק את זה.

3. yonmu Member

ימינה היא איחוד של שלוש מפלגות ששתיים מתוכן זהות (הבית היהודי והאיחוד הלאומי) ולשלישית יש עמדה אחרת בנושאי דת ומדינה (הימין החדש).
    יש הבדל בין ערבוב דעות בנושא הרביעי בחשיבותו בשיח של המפלגה (ביטחון, משפט, כלכלה, דת), ובנט בהחלט ויתר על טיקט ה'יהדות ליברלית' מהרגע שנסגר האיחוד עם המפלגות האחרות. ברור לך שזה לא המצב בכחול-לבן, שם בכל נושא - למעט נושאים שקשורים ישירות לנתניהו - אין שום עמדה ברורה.

@Uli Hoeness
    אז אני מבין שאתה מרוצה לגמרי ממה שהליכוד עשה, פשוט חושש מדברים שהשותפות הקואליציוניות של הליכוד מושכות אליו.
    כלומר בדיוק כמו שיש כחול-לבן היית יכול להצביע לכל שותפה קואליציונית לא מזיקה אחרת (ליברמן, כחלון, קדימה של מופז וכו').

4. סיונרה Member

זה ההבדל בין מפלגות של 2-3 מנדטים ובין מפלגה של 33 מנדטים. מפלגות סקטוריאליות בהגדרה יותר ברורות במה שהן מציעות כי הן במקום יותר נוח לעשות את זה.
    מה בדיוק הקו האידאולוגי של הליכוד? אפשר להגיד ש"השטח מדבר בעד עצמו". השטח מדבר לגביי מה שהיה, לא לגביי מה שיהיה. אם מחר טראמפ מחליט שעסקת המאה צריכה לצאת לפועל, הליכוד עוד לא התמודד מול המצב הזה. נראה שהמקום היחיד בו הליכוד באמת ברור, זה הגיבוי שנותנים לנתניהו. שם אגב, גם כחול לבן די ברורים.

5. Uli Hoeness Wer nicht hüpft ist ein blau-weißes Arschloch

למען האמת, לפני שביבי היה בסביבה והרמה בכל המפלגה ירדה, ראיתי בליכוד כמפלגה ראויה והצבעתי לה כמה פעמים. הבעיה היא שלהצביע לה זה להצביע כיום לבלוק שביבי יצר והפך אותו לטבעי לגמרי (הוא ממש לא היה כזה מאז ומתמיד). נכון לעכשיו אין לי ברירה אלא להצביע לאלטרנטיבה שתשאיר מה שלא טוב בחוץ ותכניס את הליכוד, ליברמן, כחלון, קדימה וכל מה שיבוא. אני משאיר את האופציה לחזור לליכוד בעתיד פתוחה (אפילו שלצערי המפלגה מאוד השתנתה וקשה לראות מתי זו תחזור להיות הליכוד הליברלי של פעם, אם בכלל...). אז כן, הצבעתי לכחול לבן כדי לקבל אחדות (ויכולתי גם להצביע ליברמן, אבל עם ליברמן אין לדעת וגנץ הוא דמות הרבה יותר אמינה, זה אני יכול להגיד לך כבר עכשיו וגם לפני שנה הייתי אומר לך. גנץ נראה כמו אדם הגון, אני לא צריך הרבה כדי לזהות את זה אצל אנשים).

Lebron ו-yonmu אוהבים את זה.
  6. yonmu Member

@סיונרה
    לא. גם המחנה הציוני היתה מפלגה שהיה ברור מה אתה מקבל. זו היתה מפלגת שמאל באופן ברור.
    בוגי יעלון וצבי האוזר פשוט לא היו משתלבים בפרסונל שם.
    אגב, גם יש עתיד היתה מפלגה ברורה כל עוד יאיר לפיד לא חלם להיות ראש ממשלה.

7. LFC-Gerrard1 Member

וואו, זכית בגניבת הדעת של השנה! בעצם אולי אחרי קאריק והקונספירציות שלו על אשכנזים.

אמשיך בקו שלך:
    רוצה סוציאליזם?
    רוצה מו"מ על שתי מדינות?
    רוצה תחבורה ציבורית בשבת?
    רוצה שעל הביטחון יופקדו רמטכ"לים לשעבר?
    רוצה כסף לפריפריה במקום להתנחלויות?
    רוצה מדיניות מתונה בביטחון ובנושאי דת?
    רוצה לעזור ללהט"ב?

על כל אלו ועוד עשרות שאלות אחרות אני יכול לענות תצביע כחול-לבן. חלק בגלל המצע שלהם וחלק בגלל מי שאמורים להיות השותפים שלהם לקואליציה.

לעם ישראל היה ברור מאוד מה עלול לקרות פה. 1. ממשלת ימין-חרדים. 2. ממשלת שמאל-מרכז-אחדות עם הליכוד בלי ביבי.

כדי ש-2 יקרה היה צורך שכמות מאסיבית של אנשים תצביע לכחול לבן.

המשמעות היא שאנשים מצביעים לקואליציה ולא רק לראש הממשלה. ולהרבה אנשים חשובה יותר הממשלה עצמה מאשר העומד בראשה. קל לשכוח את זה במדינת ביביסטן אבל המציאות הזו ברורה כשמש.

להגיד שאנשים הצביעו לכחול לבן כי אין להם אג'נדה (סליחה, בהתבסס על שנאה לדבריך.) היא הדבר המתנשא והמטומטם ביותר ששמעתי כבר המון זמן. אשריך.

8. yonmu Member

@LFC-Gerrard1
    "רוצה סוציאליזם"? באמת? האג'נדה הכלכלית הרשמית של כחול-לבן היא אג'נדה סוציאליסטית? אשמח לציטוט מאחד מראשי המפלגה.
    "רוצה מו"מ על שתי מדינות" - שוב, באמת? אשמח לראות איפה במצע המפלגה מדברים בפירוש על מדינה פלסטינית.
    "רוצה שעל הביטחון יופקדו רמטכ"לים לשעבר" - שוב, זו לא עמדה ולא רעיון. זה סתם פרט טכני.
    (אגב, מישהו ראה הבדל מהותי בין תקופת בוגי הרמטכל כשר בטחון לתקופת ליברמן החפ"ש כשר ביטחון?)
    "רוצה כסף לפריפריה במקום להתנחלויות" - איפה בדיוק כחול-לבן מדברים על זה? הם כמובן בעד עוד כסף, אבל עצי כסף זו הנישה של איציק שמולי...

ביחס לדת ומדינה אני כמובן מסכים, אבל הם לא הראשונים שאומרים משהו כזה, ובפועל אתה זוכר מה גנץ הציע לחרדים, נכון?

אגב, 'מי שאמורים להיות השותפים שלהם' - ראית איפשהו את כחול לבן מדברים על מרצ כשותפים חשובים בקואליציה?
    כל הקמפיין שלהם מדבר על ממשלה עם הליכוד, בדיוק כמו הליכוד, רק בלי נתניהו. אתה יכול לפנטז על "שמאל-מרכז-אחדות עם הליכוד בלי ביבי", אבל לא שמעתי שמישהו מהליכוד או מכחול-לבן בכלל דיבר על ניצן הורוביץ כשר בכיר כלשהו. גם פה - כל הקמפיין הוא על כמה פרץ ודרעי לא, אבל שום דבר לא נאמר על אלה שהחלטת - בניגוד לדעתם - שהם השותפים שלהם.

9. LFC-Gerrard1 Member

ברשותך חילקתי לסעיפים על מנת שיהיה נוח לענות.
    א'. האג'נדה של כחול לבן לא צריכה להיות סוציאליסטית על מנת שקואליציה בראשותה תקדם את העניין. מספיק שיש מישהו שצועק חזק מספיק בממשלה.
    ב'. ראה סעיף א'.
    ג'. האם פרט טכני שכזה לא יכול לקבל משקל בשיקולו של הבוחר? ועוד איך כן.
    ד'. ראה סעיפים א' ו-ב'...
    ה. אני לא הצבעתי לגנץ אלא ללפיד (מבחינת התמיכה שלי. כמובן שההצבעה אותה הצבעה.). ככל הידוע לי לפיד לא מוכן לשבת עם החרדים.
    שורה תחתונה - אין כחול-לבן יחד עם החרדים.
    ו'. היה והשותפים שחשבתי לטבעיים של כחול-לבן לממשלה בסוף לא יהיו בממשלה, ותוקם ממשלת אחדות כחול-לבן והליכוד בלבד, עדיין יש סיכוי גדול פי מאה בערך שכל אחת מהנקודות שהעליתי תתגשם או תקודם מאשר אם תקום ממשלת ביבי-חרדים.
    זו סיבה הרבה יותר ממספיק טובה להצביע להם.

לא שנאה ולא נעליים ולא שאר סיסמאות. נטו אידיאולוגיה. אני דואג לאינטרסים שלי בדיוק כמו כל אחד אחר.

10. סיונרה Member

אציין שבהקשר הסוציאליסטי, הליכוד וכחלון תמכו בקדנציה האחרונה בצורה חד משמעית בארגוני העובדים.

LFC-Gerrard1 אוהב/ת את זה.
  11. yonmu Member

ולכן מי שרוצה סוציאליזם אמור להצביע לכחלון או לעמיר פרץ, ואין שום הגיון בהצבעה לכחול-לבן.
    ומי שרוצה מדינה פלסטינית אמור להצביע למרצ, כי ממשלת שקד-ביבי-ליברמן-גנץ לא תקדם את זזה.
    ומי שרוצה ממשלה בלי חרדים... בזמנו יכל להצביע ליש עתיד (שהיתה הקונטרה לחרדים), אבל מאז המטמורפזה לכחול-לבן היא כבר לא האלטרנטיבה של שס+ג, אלא של הליכוד. ליברמן הוא האלטרנטיבה הנוכחית.

בהצבעה אסטרטגית אני לא רואה איך הזזת מנדטים מכחול-לבן לעבודה\מרצ עשויה לשנות משהו בקואליציה פוטנציאלית.

12. yonmu Member

https://i.imgur.com/Z2lBscU.Xxx

ואם כבר דברים שביבי אמר פעם על אולמרט, אז הנה עמדתו העקרונית של יאיר לפיד ביחס לחוק החסינות.
    הכל פוזיציה.

13. Scouser Member

אתה ממחזר ספינים. הוא כותב שם במפורש שכל העסק לא נוגע לעבירות שנעשו בזמן הכהונה.

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk

LFC-Gerrard1 אוהב/ת את זה.
  14. alexshw Member

אם אבו מאזן היה רוצה באמת את האחריות של להיות ראש מדינה אמיתית ואם הוא לא היה כל כך קיצוני בשנאה לישראל ומתפשר, אז ביבי היה מוביל אותנו למדינה פלסטינית.
    אבו מאזן עושה בשבילינו את העבודה.

15. benos Member

אם ואם ואם. ביבי הציע לאבו מאזן הצעות הרבה פחות מופקרות ממה שהציעו לו אולמרט וברק. כשיש לך את אובמה על הראש האפשרות לעשות אצבע משולשת לנשיא היא קצת פחות חכמה. אז מציעים למחבל בחליפה הצעה שלא כוללת את הבקעה, את ירושלים, פינוי גושים, זכות שיבה וכמובן הדרישה שלו שיכיר במדינת ישראל כמדינה יהודית. הצעות שכמובן הוא לא יסכים לקבל כי הוא לא יוכל לקבל דריסת רגל לקראת השלב הבא.

מצב נושא:
הנושא נעול.