בחירות 2019 ב'

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏1/8/19.

?

למי תצביע בבחירות?

1. הליכוד

11 הצבעות
    25.0%
  2. כחול לבן

15 הצבעות
    34.1%
  3. הימין המאוחד

3 הצבעות
    6.8%
  4. הרשימה המשותפת

4 הצבעות
    9.1%
  5. העבודה-גשר

0 הצבעות
    0.0%
  6. המחנה הדמוקרטי

3 הצבעות
    6.8%
  7. ישראל ביתנו

0 הצבעות
    0.0%
  8. ש"ס

1 הצבעות
    2.3%
  9. יהדות התורה

2 הצבעות
    4.5%
  10. אחר

5 הצבעות
    11.4%
מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. DRORIKO Member

כן בוא נשווה בין זריקת האשמה בלי שום הקשר לבן אדם שאתה אפילו לא יודע מה השם שלו לבין המעורבות של אשכנזי בפרשת הרפז.

2. סיונרה Member

דיברנו על פרשת "המימד החמישי", המצאה שלא קיימת. בניגוד ל"דרוריקו שוכב עם קטינות" שמעולם לא נבדקה על ידי אף אחד.

3. Clichy COYG

@סיונרה
    הבן אדם מצביע למפלגה שכל מה שאנחנו שומעים ממנה שהוא לא קשור לערביי ישראל זה התקפות על ביבי וכמה שהוא תאנוס בהוויותו. חוץ מזה - למיטב הבנתי לא רק שביבי אשכנזי (ועוד מאזור שמוגדר כ"אליטיסטי") אלא היו כבר שמועות על היחס שלו/של אשתו כלפי מזרחים.

אני פשוט חושב (ומן הסתם זה לא מבוסס עובדתית) שללא מעט אנשים עניין השחיתות פחות מעניין כמו ההזדמנות להעיף את ביבי מהשלטון, ואגב גם זה בסדר. אבל לא לדבר על עניינים של מוסר וערכיות על בן אדם שעוד לא הורשע ומנגד להצביע לאנשים עם סיפורים מסריחים מפה ועד הודעה חדשה.

4. DRORIKO Member

לא יודע אם קיימת או לא, אבל היו שם דברים מסריחים, גם אם לא פלילית אז ציבורית, וכשאתה רוצה להיות ראש ממשלה ומציג את עצמך כמר יושר זה נראה לא טוב, בטח כשאתה מטיף מוסר לאחרים.

5. סיונרה Member

אין שם שום פרשה, ואין שום דבר מסריח, אתה ממשיך לחזור על זה, וזה לא הופך את זה ליותר אמיתי.

6. סיונרה Member

אלו תהיות שאתה צריך להפנות אליו, העובדה היא שהוא שונא את כחול לבן כי הם אשכנזים. אולי החלק הספרדי של נתניהו הופך אותו לחסין.

7. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

כחול לבן מייצגת ברובה את האליטות האשכנזיות, הליכוד מייצג ברובו את הפריפריה והמזרחים. כן, יש יוצאי דופן, אבל מניתוח מפת ההצבעה התמונה שעולה ברורה. אני לא מבין מה הטעם להתכחש לזה.

לגבי "שונא אשכנזים"-אני כמובן לא שונא כל אדם פרטי שמוצאו ממזרח אירופה (אחרת הייתי שונא למשל את דב חנין, אחד האנשים שאני הכי מעריך בפוליטיקה הישראלית). אני חושב שכקבוצה פוליטית, האשכנזים זוכים לפריבילגיות ומשמרים אותן בכוחניות לאורך השנים, וחושב שצריך לשנות את המצב הזה דרסטית. אתה מזכיר לי את אלה שמאשימים פמיניסטיות ב"שנאת גברים", יש הבדל בין להילחם בהיררכיה החברתית שמדכאת נשים לבין לשנוא כל גבר באופן פרטי.

Mamadu אוהב/ת את זה.
  8. yonmu Member

@cazzo
    אני משער שהיו לו הרבה רעיונות. לאיזה רעיון אתה מתכוון?
    בכל מקרה, זה שאני טוען שיש הבדל בין בנאדם לבין רוצח אומר שאני תומך באדם? אני לא תומך ברעיונות של רבין, ועדיין אני צריך להיות חולה נפש מבחינה מוסרית כדי לשים אותו ואת יגאל אמיר באותה קטגוריה. זה מה שעושים מי שמשווים בין ערפאת וטיבי לבין מרזל וכהנא.

@חייל שוקולד
    1. ניסיון ליצור פיצול פיקטיבי בין גופים לא באמת יוצר פיצול כזה.
    מעבר לזה, את הפיצול תיצור על ידי כמה גופים שהם נבחרי ציבור. אם אתה מראש אומר שיש X גופים שביניהם הכוח במדינה מתחלק ורק 1 מבין הגופים הזה נבחר על ידי הציבור, אז המדינה הזו לא דמוקרטית אלא רק 1 חלקי X דמוקרטית. זה מצב לא לגיטימי בעליל בעיניי.
    2. מה שאני מציע זה שכמו שבוחרים חברי כנסת כך יבחרו שופטי בית המשפט העליון.
    תשים פתק אחד למפלגה לרשות המחוקקת, פתק אחד לאדם שיעמוד בראש הרשות המבצעת ופתק אחד לנציג הרשות השופטת.
    אתה נותן לבנאדם כוח על הציבור - הוא חייב לענות לציבור ולהיבחר על ידי הציבור.
    3. הדיון הוא לא על הפרת זכויות אדם, אלא על איזון בין ערכים. אם יש התנגשות בין ערך הביטחון לבין ערך החופש (לדוגמא, האיסור על יהודים להתפלל בהר הבית הוא פגיעה מסוימת בזכויות אדם, לא?) אז הציבור הוא זה שיכריע בהתנגשות בין הערכים, לא בג"ץ ולא הרבנות הראשית.
    4. כל מתמודד שהיה אומר שנציגי הקבוצה השנייה מצביעים באחוזים גבוהים נשמע רע אבל זה לגיטימי לגמרי.
    מה דעתך על גנץ ולפיד שדיברו על אחוזי ההצבעה הגבוהים של החרדים? זו אנטישמיות?
    לא. זו פוליטיקה. חרדים מצביעים למפלגות שרצות נגד גנץ ולפיד, ערבים מצביעים למפלגות שרצות נגד ביבי.
    5. אני אומר שלא לגיטימי לרוץ לצד אנשים שתמכו בטרוריסטים.
    אתה מוזמן לעבור על חברי הכנסת של הרשימה המשותפת ולראות כמה מהם הביעו תמיכה ברוצחי יהודים בעבר.
    זו שותפות לא לגיטימית בעליל.

6. ביחס למאיר כהנא - אין לך טיפת מושג. כן, אני מטרוגר כשמשווים בין נרצח טרור ולבין רוצח טרור. אני מקווה מאוד שאנשים אחרים מטרוגרים כשמשווים בין יגאל אמיר ליצחק רבין או בין נאנסת לבני סלע. יש קורבנות ויש פושעים, והניסיון לעמעם את הגבול ביניהם בלתי נסבל.
    למאיר כהנא היו רעיונות בעיתיים אבל הוא לא רוצח. גם הקשר שלו ליהודים הבודדים שרצחו ערבים חפים מפשע הוא קשר מאוד רופף (למעט ברוך גולדשטיין, שיצא במסע רצח אחרי שאיבד את דעתו). ערפאת תמך ברצח יהודים ואחמד טיבי עמד לצידו.
    אני צופה בדברים מהצד. היהודים בארץ ישראל הסכימו שוב ושוב לתוכניות חלוקה ונסיגות טריטוריאליות וחיים בשלום כשהם חזקים יותר מהמדינות המוסלמיות-ערביות סביבן. הערבים בסביבה לא מוכנים לרגע להכיר בזכות היהודית לקיום עצמאי בארץ ישראל, מכריזים מלחמה בכל רגע שהם חושבים שהם חזקים יותר (ומובסים, כי הם לא) וחלק לא מבוטל מהם רוצח אזרחים בפחדנות בזמן שהוא מנצל את הרחמנות היהודית שלא מוכנה לפגוע בחפים מפשע שהמחבלים הארורים מתחברים מאחוריהם.
    אז אני לא אוהד הפועל יהודים, אני אוהד הפועל-לא-רוצחים ומתנגד למכבי-רוצחים.
    ערבים שמוכנים להגיד בגלוי 'אנחנו תומכים בקיום ישות מדינית יהודית עצמאית בארץ ישראל' הם ממש לא האויבים שלי. לצערי הם מעטים.
    אין לי שום בעיה שתכנה את מאיר כהנא חלאה וגזען ומה שבא לך. אבל אל תערבב בין רוצחים לנרצחים. זה בלתי נסבל.

7. נתניהו מוזמן להיאבק על הכסא שלו כמה שהוא רוצה, והציבור מוזמן לבחור נציגים שיקבעו שהוא לא יכול לרוץ לכנסת.
    אבל הציבור יחליט את זה. לא האליטה הפרטית שלך.

8. אתה מדבר בעצמך על 'מחלוקת ציבורית קשה'. זו בדיוק הנקודה שלי.
    מחלוקות ציבוריות יוכרעו על ידי נבחרי הציבור, לא על ידי בית המשפט העליון.
    יכול להיות שאני אצביע בכנסת לנבחר ציבור שירצה בית כלא לאומי ואתה תצביע לנבחר ציבור שרוצה בתי כלא פרטיים. זה לא משנה. מי שיכריע מחלוקת ציבורית זה הציבור. לא יתכן שבית המשפט - 15 אנשים - יכריעו בשאלה ציבורית ויכנו את זה דמוקרטיה.

9. פוליטיקאים שהוגש נגדם כתבי אישום -
    יעקב נאמן, מונה לשר המשפטים, רצה לערוך רפורמה במערכת המשפט, הואשם-נחקר-זוכה. לא חזר לתיק המשפטים.
    רפאל איתן, היה אמור להתמנות לשר לבטחון פנים ולערוך רפורמה במשטרה, הואשם, זוכה, לא הגיע לתפקיד.
    אביגדור קהלני, בדיוק אותו דבר, הואשם, זוכה, לא הגיע לתפקיד.
    רובי ריבלין, היה אמור להתמנות לשר המשפטים ולערוך שינויים, הואשם, זוכה, לא הגיע לתפקיד.
    חיים רמון, מונה לשר המשפטים, התחיל ברפורמה במערכת המשפט, הואשם ונדרש להתפטר, הורשע בעונש קל-מאוד-מאוד, לא חזר לתפקיד.
    משעשע איך שזה קורה באחוזים כל כך גבוהים לשרי משפטים ומשטרה (בט"פ), לא?

@Mamadu
    אין לי בעיה עם פלסטינים.
    יש לי בעיה עם שקרנים, ולכן יש לי בעיה איתך.

9. Lebron Member

אני כבר לא עוקב, הטענות הן למצביעי כחול לבן או לראשי כחול לבן?

לא יכןל לדבר בשם אחרים, יכול לדבר רק על עצמי. הדעה שלי על נתניהו לא קשורה לכתבי האישום. אבל העובדות שעולות מהתיקים האלה מראה לכל הפחות התעסקות אובססיבית בתקשורת והתנהלות של אדם שרוצה לשמר את שלטונו.

הסיפור המסריח המאומת היחידי שיש מצד ראשי כחול לבן זה על התנהלות אשכנזי בפרשת הרפז, שאכן בעייתית. כל השאר זה חצאי שקרים שמפומפמים על ידי כתבלביו.

כחול לבן משחקת על התיקים הפליליים של נתניהו, זה נכון מבחינת הקמפיין. כשהשיח כל כך עלוב ואמוצינלי ומתרכז בכן ביבי לא ביבי ככה זה נראה. אתה יכול לדבר בכנסים על בריאות, חינוך, ביטחון או כלכלה, בסופו של דבר מה שיהודהד בתקשורת זה מה אמרת בהקשר של ביבי.

כחול לבן רחוקה מלהיות מפלגה מלהיבה, אבל כשהאלטרנטיבה זה ממשלת ימין חרדים בראשות מגלומן עם שיגעון גדלות ושותפים שרוצים לרמוס במקום לתקן (ויש מה לתקן) את כל המערכות ולכופף אותן לחלוטין אליהן, אז אני נאלץ לבחור באופציה הראשונה

Sent from my SM-A750F using Tapatalk

10. סיונרה Member

פמיניסטית שתגיב כמו שאתה מגיב לכל פעם שיהיה דיון על גבר, תואשם באופן מוצדק בשנאת גברים. בדרך כלל, המדינה בה סבתא של אדם נולדה לא מעניינת אף אחד, מלבד את אלו שהיא מעניינת, ע"ע גזענים. כמו שבדרך כלל המגדר של אדם לא אמור לעניין לגופו של עניין, מלבד את אלו שמתעסקים בזה.

11. DRORIKO Member

אתה בטח מתכוון לזה שהוא רוצה להיות ראש ממשלה בכל מחיר, מבלי שיש לו איזשהיא אידיאולוגיה, העיקר להיות ראש ממשלה, והוא מוכן גם לגרור אותנו ל-3 מערכות בחירות רק כדי לא לוותר על הכסא.

12. סיונרה Member

היה פה תחכום, רק שחטאת קצת לאמת. גנץ היה מוכן לממשלה בלי חסינות לנתניהו. נתניהו בא עם גוש של 55 אנשים כולל המפלגות החרדיות והדרישות המופלגות שלהם על מנת שיסכים להצטרף לממשלת אחרות.

13. DRORIKO Member

סאמק למה אתה מגלה שזה בני גנץ, רציתי להפיל את לוברן בפח.

14. yonmu Member

אתה באמת מאמין שגנץ היה מוכן לתת לנתניהו להיות ראש ממשלה במשך משהו בין חצי שנה לשנתיים?
    למרות שפחות או יותר כל הקמפיין שלו היה נגד זה?

15. סיונרה Member

ברור שכן, גנץ לא מספיק פופולרי כדי לבנות על שחזור ההצלחה בכל מערכת בחירות מחדש, והוא יודע את זה. פשוט לא הוא, לא אני ולא אתה מאמינים שנתניהו לא היה מנצל את השנתיים האלו כדי לצאת מהסיכום ולדפוק אותו.
    בינתיים נתניהו מעדיף למשוך זמן כי טוב לו להגיע למשפט כשהוא ראש ממשלה מכהן, גם אם בממשלת מעבר.

Lebron אוהב/ת את זה.
מצב נושא:
הנושא נעול.