בחירות 2020 (א'?)

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏16/1/20.

?

למי תצביע בבחירות?

1. הליכוד

14 הצבעות
    32.6%
  2. כחול לבן

13 הצבעות
    30.2%
  3. הרשימה המשותפת

6 הצבעות
    14.0%
  4. עבודה-מרצ

4 הצבעות
    9.3%
  5. ימינה

3 הצבעות
    7.0%
  6. ישראל ביתנו

0 הצבעות
    0.0%
  7. ש"ס

0 הצבעות
    0.0%
  8. יהדות התורה

0 הצבעות
    0.0%
  9. עוצמה יהודית

0 הצבעות
    0.0%
  10. אחר

3 הצבעות
    7.0%
מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. alexshw Member

בפירוש אינני מעוניין בראש ממשלה שנוהג לפי אינטרס אישי צר. אין שום הבדל בין 2014 לעכשיו.

oranfu אוהב/ת את זה.
  2. yonmu Member

@alexshw כמובן, כי כל ראש ממשלה אחר פשוט בא להקריב את עצמו למען טובת העם.

יהיה משעשע לראות את כמות האנשים שצעקו על ביבי ש'העם מאס בך!' מתעוררים ומבינים שהעם לרגע לא חשב להצביע להם.
    אשכנזי פרש באלגנטיות, ניסנקורן תקע סכין בגב ופרש, עמיר פרץ נאחז בקרנות המזבח לג'וב האחרון ויפרוש, שמולי מחפש קרש הצלה...
    נחכה בסבלנות לחולדאי, יעלון ושלח. חבורת אגו-מניאקים שהחליטו שהפרימריז בעבודה קטן עליהם ויצאו לפנסיה מאוחר מדי.

לסוטי הז'אנר הדתי-לאומי: עצמה יהודית (ימין-מדיני-קיצוני) התאחדו עם נעם (ימין-דתי-קיצוני, אנטי להט"ב ורפורמים וכו').
    בבחירות הקודמות הם לא הצליחו להתאחד כי עצמה התכוונו לשלב נשים וחילונים, ונעם לא מוכנים לזה. לא ברור איך זה נפתר הפעם.
    זה כמובן עדיין לא קרוב לעבור את אחוז החסימה, אבל יפעיל קצת לחץ על סמוטריץ וחגית משה.
    אני עדיין מהמר שהפיתרון יהיה שביבי ישריין איש של סמוטריץ בליכוד בתמורה לאיחוד כולל בציונות הדתית.

italiano אוהב/ת את זה.
  3. alexshw Member

למה שיצביע שוב למי שגנב את קולם?
    לגבי יעלון ושלח, לא היה להם מעולם בסיס תמיכה אישי. יש בסיס תמיכה רציני ביש עתיד.

4. italiano Member

יש אותם ביותר מנותקים מהמציאות?שיצרפו גם את גנץ ואז בכלל צחוקים

5. Clichy COYG

כרגע לפי הסקרים לגנץ יש יותר מנדטים משניהם יחד, לא הייתי מזלזל בזה.

כמו שזה ברור מבחינת גוש נתניהו שאיחוד של סמוטריץ' ובן גביר (שכרגע לא נראה ריאלי) הוא הכרחי להשיג 61, אז מבחינת גוש רל"ב זה ברור שצריכות להיות 2 מפלגות בין לפיד למשותפת: מרצ והעבודה (שתחתיה ייכנסו כל הרסיסים). כל שחקן פוליטי, מימין ומשמאל, שמסכל את האפשרויות האלה פשוט בוגד במצביעיו - חד וחלק.

הציבור צריך להבין את זה.

6. italiano Member

מה זה שונה ממה שאמרתי?
    למה חולדאי צריך חיבור עם בוגי כשבוגי לא מביא איתו קולות?
    זה גם תוקע את חולדאי בחיבור עם העבודה. בוגי ומירב מיכאלי זה לא בדיוק חיבור שיעבוד ולא נראה לי שמירב מיכאלי צריכה את זה כשהיא במגמת עלייה.

7. Clichy COYG

חשבתי שמה שאמרת היה לגלוג על גנץ.

בכל אופן אני חושב שהעזיבה של ניסנקורן מאותתת שחולדאי הולך להתחבר עם העבודה.

8. italiano Member

אם הוא הולך עם העבודה אז בוגי מיותר שם לגמרי.
    אולי בוגי זה תוכנית ב׳(תוכנית גרועה מאוד. תוכנית ב׳ של חולדאי במקרה ולא ירוץ עם העבודה צריכה להיות פרישה מהבחירות וחזרה לעיריית תל אביב).

9. yonmu Member

קודם כל - אני במקומך לא הייתי כל כך אופטימי שלא יהיה איחוד סמוטריץ בן גביר. לדעתי ביבי יכפה איחוד כזה.

לעניין - לא הבנתי למה צריך 2 מפלגות בין לפיד למשותפת. אתה רואה הבדל מהותי בין מיכאלי לבין זנדברג?
    כל עוד אין שת"פ יהודי-ערבי אמיתי, כזה שיכול להיות שותף רלוונטי בממשלה, אין מקום להפרדה בין העבודה לבין מרצ.
    רשימה אחת של שמאל אמיתי (ליברלי, פרוגרסיבי, פמיניסטי, שתי מדינות והכל) של העבודה ומרצ (ושלח, והבלפוריסטים וכו'),
    רשימה אחת של שמאל מרכז בראשות לפיד (ומאחוריו גנץ וחולדאי וניסנקורן ובוגי, ואולי יתום וזליכה גם).

ברגע שהיה ברור שיש פרימריז לראשות העבודה, הציבור היה צריך לבעוט את גנץ-חולדאי-בוגי-שלח להתמודד שם (לראשות או לרשימה), והתקשורת היתה צריכה לפמפם בכל ראיון את השאלה הזו. עפר שלח עזב את יש עתיד כי הוא רצה מפלגת שמאל אמיתית עם פרימריז. העבודה זו בדיוק המפלגה הזו, והחוצפן הזה לא הלך להתמודד שם אלא הקים רשימה משלו ועכשיו רץ לחפש 'איחוד'. על דבר כזה ההפגנות מבלפור היו צריכות לעבור לחצר הבית שלו.

10. Clichy COYG

@yonmu
    ברור שהבדל משמעותי אין, אבל לדעתי בריצה של שתי מפלגות אתה מצד אחד מצמצם את הסיכוי לאיבוד מנדטים ל0 (או מאוד קרוב לכך) ומצד שני אתה מאפשר גיוון יחסי שיאפשר למצביע השמאל למצוא את מקומו (למצביע שמאל מתון אין מה לחפש ברשימה מאוחדת שכזו, וכנ"ל אולי למצביע מהמגזר הערבי).
    הרי להעביר מצביעים מגוש לגוש זה דבר בלתי אפשרי (אולי רק סער יצליח) ולכן המטרה צריכה להיות למצות את פוטנציאל ההצבעה כמה שאפשר.

חוץ מזה אני מסכים שפרסונלית מיכאלי הרבה יותר קרובה למרצ מאשר לעבודה ה'קלאסית', ולדעתי צירוף של גנץ/חולדאי/זליכה תחתיה יוכל אולי לאזן את זה.

yonmu אוהב/ת את זה.
  11. yonmu Member

@Clichy הצגת הגושים יוצרת תמונה לא נכונה. ראינו את זה כבר כשגוש 'רק לא ביבי' קיבל 65 מנדטים ואחכ 62 מנדטים ולא קמה ממשלה.
    אם השמאל-מרכז רוצה לצרף את בנט או סער אז הוא צריך לוותר על המשותפת.
    חשיבה אסטרטגית היתה מובילה לאיחוד של מרצ עם חד"ש כמפלגה שיכולה לשבת עם הימין*, אבל כל אחד עסוק באגו הפרטי שלו.

(קואליציה: בנט 10+, סער 15, לפיד 15, עבודה\חולדאי\גנץ\בוגי\שלח 10, מרצ-חד"ש 10-,
    אופוזיציה: חרדים 15, ליכוד 30, סמוטריץ 5, רעמ-תעל-בלד 5+. דחוק מאוד אבל הדבר הכי קרוב לממשלה ללא נתניהו)

12. Clichy COYG

@yonmu
    שכחת את ליברמן בקואליציה שלך (או לחילופין בלעדיו אבל עם חרדים).

שאני אומר גוש השמאל התכוונתי בתכלס לגוש רל"ב.

yonmu אוהב/ת את זה.
  13. italiano Member

גוש רק לא ביבי שאתם סופרים מבנט וסער הסמנים הימנים עד העבודה ואולי גם מרצ הסמנים השמאלנים - זה משהו שקשה לי להאמין שיצא לפועל.
    זה נחמד בתיאוריה אבל כשבסוף הדבר היחיד שמסכימים לגביו זה ״רק לא ביבי״ ושום דבר מעבר לכך, בעיה.

ואני בכלל לא מדבר על בעיית לפיד-סער-בנט שאולי אפילו משמעותית יותר. יעשו רוטציה משולשת?
    הרי אף אחד לא ימליך את השני. בנט במצב כזה יעדיף כבר לחזור לגוש הימין תחת ביבי ולמתג את עצמו אולי כיורש של ביבי.

14. yonmu Member

השאלה היא במצב שלביבי אין 61 גם עם בנט.
    סער-ליברמן-לפיד-גנץ-עבודה-מרצ ממליצים על סער. עם בנט יש להם 61.
    בנט יגיד להם 'אין על מה לדבר, בואו נפזר את הכנסת' או יגיד 'תנו לי א' ב' וג' ויש פה ממשלה'?

ההנחה שלי היא שבמצב כזה השמאל יראה שסופסוף יש סיכוי להדיח את נתניהו - שהוא יהיה מוכן לתת הרבה מאוד.
    עד היום הימין ויתר על אידאולוגית ימין כדי שביבי ישאר ראש ממשלה.
    הגיע הזמן שהשמאל יוותר על אידאולוגית שמאל כדי שביבי לא יהיה ראש ממשלה.

15. VAR Member

כמובן שזה לא קנה מידה לשום דבר אבל הוייב שאני מקבל משמאלנים בדיון הזה הוא שהם יהיו מוכנים שמפלגות השמאל יחברו לסער/בנט אם זה אומר שביבי עף (והחרדים באופוזיציה. אבל זו הבעיה הפחות גדולה אם לגוש הזה יש 61). גם אם הם לא מקבלים שום תיקים ושום הבטחות.

מוזמנים לסתור אותי אם אני טועה.

זו בעיניי השאלה הרלוונטית היחידה לבחירות האלה. אם התשובה היא לא אז מה שהיה הוא שיהיה.

נערך לאחרונה ב: ‏31/1/21
מצב נושא:
הנושא נעול.