בחירות 2020 (א'?)

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏16/1/20.

?

למי תצביע בבחירות?

1. הליכוד

14 הצבעות
    32.6%
  2. כחול לבן

13 הצבעות
    30.2%
  3. הרשימה המשותפת

6 הצבעות
    14.0%
  4. עבודה-מרצ

4 הצבעות
    9.3%
  5. ימינה

3 הצבעות
    7.0%
  6. ישראל ביתנו

0 הצבעות
    0.0%
  7. ש"ס

0 הצבעות
    0.0%
  8. יהדות התורה

0 הצבעות
    0.0%
  9. עוצמה יהודית

0 הצבעות
    0.0%
  10. אחר

3 הצבעות
    7.0%
מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. רוברטו באגיו31 Member

כפי שיונמו רשם לך בצורה יפה :
    השנאה וההתנגדות לנתניהו לא קשורה בכלל לכתב אישום כנגדו, אלא בגלל שהוא ראש ממשלה כל כך הרבה זמן ולא פועל לפי הגחמות של הבראנזה התקשורתית והפוליטית .
    כל מי ששנא את נתניהו לפני כתב האישום המשיך לשנוא אותו גם אחרי, ובמבחן התוצאה לא רק שכתב האישום לא פגע בו מבחינת אהדה ציבורית, אלא הוא הצליח להגדיל את כוחו הפוליטי .

2009 : 28 מנדטים.
    2013 : 31 מנדטים ביחד עם ליברמן .
    2015 : 30 מנדטים .
    אפריל 2019 : 35 מנדטים אחרי שמנדלביט כבר החליט על הגשת כתב אישום בכפוף לשימוע .
    ספטמבר 2019 : 34 מנדטים .
    מרץ 2020 : 36 מנדטים אחרי שנגמר השימוע ומנדלבליט לא שינה את כתב האישום .

זו המציאות ולא ניתן לסתור אותה .

2. yakov_y YNWA

@yonmu
    איזה גניבת דעת הולכת כאן, משתמשים אחרים עוד משתמשים במספרים כדי לעבוד עלינו.

קודם כל היה ברור לכולם שליברמן לא הולך עם נתניהו, לא רלוונטי שזה ההבדל.
    מי שרוצה את נתניהו לא יצביע לליברמן.

מי שחושב שהשמאל ניצח בבחירות והשיג 62 מנדטים הוא אותו אחד שטוען שקדימה ועוד מפלגות ימין הם שמאל, מגוחך בעיני.
    גדעון סער, ליברמן, בוגי בגין ושאר חברי הכנסת נהפכו לשמאלנים או שיש למשפט של נתניהו קשר לדעה שלהם ?

נתניהו או כל איש ימין מקים כאן ממשלות כבר עשורים ולדעתי זה ייקרה גם במרץ אבל עצם העובדה שבשנתיים האחרונות זה לא קרה זה מפתיע, הרבה אנשים מתנגדיו אליו, לא כל איש ימין ביביסט, אלה הביביסטים ששכחו את ערכי הימין ומצביעים לנאשם.

* ינקלביץ׳ פורשת, בלי קשר למה שאני חושב עליה קצת כואב עליה, עברה לא מעט רוע על החיים האישיים שלה.

3. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

@yonmu

לא.

כתבי האישום נגד נתניהו חסרי משמעות בעיני הציבור אם הציבור = הבייס של נתניהו, חרדים והעוד כמה מנדטים שמכיל הגוש.
    אנשים שלא הצביעו בעבר לנתניהו לא צריכים להצביע לו אחרי כתבי האישום כדי שנוכל להצהיר שלכתבי האישום נגדו יש משמעות בעיניהם. נדמה לי שההפגנות+השיח הציבורי שנהיה סביב ביבי("רק ביבי"/"רק לא ביבי" שאתה בעצמך כל כך אוהב לדבר עליו)+מערכות הבחירות האחרונות מספיקים בהחלט כדי להכריע שכתבי האישום האלה מפריעים לחלק גדול מהציבור.
    ואני שוב אחזור ואגיד שההיגיון שאתה מציג כאן הוא כמו אם ביבי יואשם עכשיו במכירת סודות לאיראניים, והבייס שלו עדיין יתמוך בו(כי התיקים תפורים כמובן), ואז תגיד "לא באמת מפריע לאף אחד בציבור שהוא מואשם במכירת סודות לאיראניים, עובדה שעדיין יש לו אותה כמו מנדטים". אתה לא שם לב כמה זו דעה מנותקת מהמציאות?

oranfu אוהב/ת את זה.
  4. yonmu Member

@חייל שוקולד
    אז הנה: יש הבדל בין "לדעתי נתניהו מושחת" לבין "נתניהו מושחת".
    בהתחלה דיברת על "ביבי יכול למכור סודות לאיראניים" כאילו זה יהיה קונצנזוס מוסכם, ואז השווית ל"יצליח למכור לבייס שלו שמדובר בתפירת תיקים".
    זה מראה על עיוורון מוחלט ביחס למצב -
    יש את מה שנתניהו מואשם בו, ויש את מה שהציבור חושב שהוא מואשם בו. יש בדמוקרטיה מין קונספט כזה שנקרא ציבור, והוא זה שמקבל החלטות.
    הגיע הזמן שתתייחס אליו.

כמה פעמים אני צריך לשים כאן את המספרים כדי שתבין שזה קשקוש?
    הבייס של נתניהו הוא 12 מנדטים, אלה שהוא קיבל מול אולמרט.
    בא נעשה את זה פשוט, אולי ככה זה יכנס (המספרים מעוגלים):
    לפני כתבי האישום: 30 ליכוד, 15 חרדים, 15 ימין. 30 מרכז, 15 שמאל, 15 ערבים.
    אחרי כתבי האישום: 30 ליכוד, 15 חרדים, 15 ימין. 30 מרכז, 15 שמאל, 15 ערבים.
    שום הבדל.

לך עצמך, ולכל הטהרנים פה שכותבים 'הנאשם' ומרגישים את עצמם עליונים מוסרית על כלום, לכם אישית כתבי האישום לא מזיזים בכלל.
    אתם לא הצבעתם לנתניהו לפני, אתם לא מצביעים לו אחרי, לא אכפת לכם מכתבי האישום. לכל היותר אתם הולכים להפגנות חולניות כי פאבים סגורים.

כמה בוגי יעלונים צריכים לעשות מעצמם בדיחה בגלל שאתם יוצרים פיקציה של ציבור שמאמין בשיט הזה?!

5. yonmu Member

ובנושא אחר - אם כחול-לבן, העבודה ומרצ רצים - מדובר בחבורת מפגרים שמגישה לנתניהו את הבחירות על מגש.
    לא רק שיש סיכוי סביר שהוא יגיע ל61 עם הגוש הרגיל (בהנחה שהדתיים יתאחדו), אלא שיש לו כאן 3 מפלגות על גבול אחוז החסימה בסקרים.
    במועד א מרצ קיבלו 20א יותר מאחוז החסימה, וזה כשבעבודה היה את אבי גבאי. מיכאלי בטוח מושכת כמה מצביעי(ות) מרצ אליה.
    הפופולריות של גנץ בקריסה מתמשכת, ורוב מוחלט של הקולות שלו ינדוד לסער\לפיד בהיעדרו (בודדים יעברו לבנט שיותר פרו-נתניהו ממנו).

כל מהלך מלבד פרישה של גנץ וריצ'רץ' של העבודה עם מרצ מעיד על אגו-מניאקיות שקודמת לפסאודו-אידאולוגיה ("רקלאביבי").

6. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

@yonmu

ההתנתקות לא הזיזה לך אפילו שריר בגוף. הצבעת(או אם היית צעיר מדי, תמכת אידיאולוגית) במפלגות של מתנחלים לפני ההתנתקות ותמכת גם אחרי.

רמה של כיתה ג' 2.

7. yonmu Member

נו מה החידוש הגדול? שאני תומך התנחלויות ותמכתי בהתנחלויות?

אני לא הנושא, הציבור הוא הנושא. זה בדיוק ההבדל, ותודה על הדוגמא הנהדרת:
    בבחירות לכנסת ה17: קדימה 29, עבודה 19, גיל 7, מרצ 5. 60 מנדטים של שמאל-מרכז.
    בסקרים לכנסת ה24: לפיד 15, גנץ 5, עבודה 5, מרצ 5. 30 מנדטים של שמאל-מרכז.
    חצי מהתומכים ב'שתי מדינות לשתי עמים' הפסיקו לתמוך בתוכנית בעקבות תוצאות תוכנית ההתנתקות.
    לעומת זאת, נתניהו כבר יותר מעשור על אותו מספר מנדטים. אין שום שינוי בין לפני כתבי אישום לבין אחרי כתבי אישום.

בעקבות כישלון תוכנית ההתנתקות, הציבור הישראלי זז ימינה מבחינה מדינית.
    בעקבות הגשת כתבי האישום, הציבור הישראלי לא זז בכלל ביחס לנתניהו.
    הטיעון מספיק מובן?

Roma אוהב/ת את זה.
  8. VAR Member

בסופו של דבר בכל תסריט יהיו 120 מנדטים סך הכל. אם מפלגה מסוימת נושרת מתחת לאחוז החסימה זה לא שכל ה4 מנדטים עוברים אוטומטית לנתניהו או לגוש השני.

אין לזה השפעה עד כדי כך גדולה.

9. yonmu Member

זה לא מדויק, כי המודד למנדט יורד ולכן ככל שמפלגה יותר גדולה היא מרוויחה יותר.
    אם אחת ממפלגות השמאל לא עוברת כי היא קיבלה 3 מנדטים (כביכול) - סיכוי סביר שבפועל זה 2 לגוש ביבי ו1 לגוש רקלאביבי.

בהנחה שסמוטריץ יתאחד עם הבית היהודי ועם בן גביר - נתניהו במצב מצוין להשיג 61.

10. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

עם הטיעון שכתבי האישום של נתניהו לא שינו את המפה הפוליטית אני מסכים ולא טענתי אחרת בשום שלב.
    אני מתווכן עם הטיעון ש"כתבי האישום של נתניהו לא באמת מעניינים אף אחד" שאתה ומשתמשים אחרים פה חזרו עליו כמה פעמים בדיון הזה. וגם עם הטענה ש"רק לא ביבי"(כלומר רק לא השלמה עם שחיתות וניסיונות לכרסום הדמוקרטיה) זו לא עמדה עקרונית או אידיאולוגית.

ההוכחה שלך לכך שכתבי האישום של נתניהו לא מעניינים אף אחד, כולל אנשי שמאל, היא שאלו לא הצביעו לביבי לפני האישומים ולא הצביעו לו גם אחרי. אז זה סימן שלא אכפת להם.
    סבבה, אז אתה תמכת במפלגות של מתנחלים לפני ההתנתקות, תמכת בהן גם אחרי ההתנתקות, וכמו שבעצמך ציינת, גוש המרכז שמאל הגיע למספר המרשים של 60 מנדטים בבחירות שהתרחשו שנה אחרי ההתנתקות(מה שמקביל לתוצאות הבחירות שהתרחשו שנה אחרי כתבי האישום של ביבי, שאתה נשען עליהם). כלומר לציבור לא היה אכפת מההתנתקות.
    ולכן, מסקנה - לא אכפת לך מההתנתקות.
    אני יודע שזה טיעון דבילי ביותר, ואני מן הסתם לא מסכים איתו, רק שם לך מראה לרמת הטיעון שלך.

Sturridge, LFC-Gerrard1 ו-oranfu אוהבים את זה.
  11. yonmu Member

@חייל שוקולד
    לא. הטיעון שלי הוא שלקח לציבור זמן להבין את נזקי ההתנתקות, ולצערי אכן בבחירות שאחרי זה עדיין לא קרה. לקח זמן לראות כמה המצב מתחרבן בעקבות נסיגות ובסופו של דבר זה שכנע.

אם כתבי האישום היו מזיזים מישהו מהליכוד למקום אחר - ניחא. כשזה לא מזיז אף אחד, אז קשה לי מאוד להאמין שמדובר בנושא שבנפשו של ציבור שלם. אלא אם באופן מדהים כל הליכודניקים מ2010 הם כאלה שלא אכפת להם משוחד (ולכן נשארו עם נתניהו), וכל השמאל-מרכז הם אלה שכן אכפת להם משוחד (ולכן עכשיו לא מצביעים לנתניהו). זה הטיעון? אם כן - שיהיה בהצלחה. לא ראוי לדיון לדעתי.

12. סיונרה Member

נזקי ההתנתקות או לא, בסוף בכל מערכת בחירות קולות הולכים מבנט מתנגד ההתנתקות לנתניהו התומך כשיש איזה פחד שהליכוד לא תהיה המפלגה הגדולה.
    יש כאלו שלא תומכים בנתניהו כי הם לא תומכים במדיניות שלו, ויש כאלו שאולי היו תומכים בו על פני אנשים כמו גדעון סער, ליברמן ובנט, אבל לא מוכנים ראש ממשלה ששקוע במשפט.

oranfu אוהב/ת את זה.
  13. italiano Member

אם לא יהיה איחוד בימין קשה לי להאמין שסמוטריץ׳ יעבור לבד(גם עם הבית היהודי).
    במצב כזה שסמוטריץ׳ לא עובר ובהנחה סבירה שליכוד-חרדים-בנט לא מגיעים ל61 ביחד(למרות שהסקר של 103 היום נותן להם 61) אז יש לנו בחירות חמישיות:sm_BangHead:

מקווה שיתעשתו שם בגזרת סמוטריץ׳, בעיקר. בינתיים זה הולך לכיוון לא טוב.

14. YYY El sabio de Hortaleza היכל התהילה

מצד אחד כולם עוסקים במי יהיה ראש הממשלה כאילו יש הצבעה בשני פתקים ומצד שני מאשימים איזה בן גביר או זליכה בכך שלא תורכב קואליציה אחרי הבחירות.

15. yonmu Member

אם סמוטריץ סוחט מביבי שתי מקומות בליכוד לטובתו (מספר 2 שלו ושל חגית משה) - שאפו ענקי.
    אם יקבלו 4 לבד ועוד 2 על חשבון הליכוד זה דה-פקטו אותם מנדטים שקיבלו עם בנט.

מצב נושא:
הנושא נעול.