וואי הבן שלי שר אותו במבטא סקוטי כבד... הסברתי לו שאנחנו זן של תימנים קוקנים אבל הוא מחכה את השיר הזה בול...
על אילו שירים אתה ממליצים של הליברטינס? לא בדיוק הטעם שלי, לפי מה שיצא לי לשמוע להקה עם ליריקה די פשוטה ובעיקר אנרגטית ו מגניבה. ובכל זאת, ניתן צ'אנס.
??? אני חשוב שזה הדבר האחרון שאפשר להגיד עליהם ועל פיט דוהרטי בפרט. The Man Who Would Be King Music When The Lights Time For Heroes Death On The Stairs What Became Of The Likely Lads I Get Along The Good Old Days Can't Stand Me Now
לפי מה שהבנתי השיא אמור להגיע ביום שישי. זה היה באוויר בימים האחרונים, שכן היה קר מאוד אחרי הסתיו-תחילת חורף החמים שעבר. אני רק מקווה שלא נראה את כולם, ובעיקר אלו האחראים על התחבורה הציבורית, נכנסים לפאניקה מיותרת מה"שלג" והורסים לי את הימים האחרונים בעיר הנהדרת הזאת (אני עובר בעוד פחות משבוע).
שיר נפלא ואפילו לא הטוב באלבום שמכיל כל כך הרבה הימנוני עצב נהדרים ומרגשים(ולא מדכאים).לא הטקסטים הרגילים של "היא עזבה אותו והוא אוהב אותה"(קצת קלאשים בהוויתם) . המבטא הקשה של הסולן עושה חלק גדול מהעבודה, יחד עם מפלי גיטרות(קצת ג'יסוס אנד מרי צ'יין) נפלאים ומסממים.ועדיין מקורי ורענן..
http://news.walla.co.il/?w=/1/1622719 הצעה בכנסת: חרם על מוצרים מבריטניה ממש משעשע האופורטוניזם והפופוליזם הזול של רונית תירוש וחבריה בכנסת. אני בטוח שבריטניה ממש משקשקת מהיוזמה המגוחכת הזאת. ישראל מצליחה להסתכסך גם עם אחרונות הידידות שלה באירופה ובהתנהגות שלה משניאה את עצמה. זוהי הדרך הישראלית המצויה להתמודד עם ביקורת לא נעימה - לעצום עיניים, להתעלם ואז לירות אש בחזרה. לא פלא שהבידוד הבינ"ל של ישראל רק הולך ומחריף, תודות לביבי וליברמן.
דווקא מקרים של פופוליזם זול ומכל מיני כיוונים מגיעים מהצד האנגלי ולא מעט כלפי ישראל החל מהחרמת מוצרים ועד החרמה מצד הקומה האקדמית שם, ועד כמה שידוע לי,צווי מעצר של שופטים כלפי אישים מישראל בגין פשעי מלחמה!!! יוצאים גם כן, אם אחמינגהד יחשוב לקפוץ לביקור אני בספק גדול אם יהיה דבר דומה. אני חולה אנגליה אבל לא עיוור,הרבה חרא וצביעות כלפי ישראל מגיעים משם.
סטרטפורד בעיית הצווים היא בעיה משפטתית וחוקתית, וממשלת בריטניה כבר הודיע שהיא מתכוונת לתקן זאת. הממשלה הנוכחית לא יכולה לעשות יותר מדי, ואני מניח שאחרי שהשמרנים יעלו שלטון הם ידאגו לטפל בבעיה ביתר מהירות למרות שלמיטב הבנתי הממשלה כבר החלה בשינוי חוקתי. מבחינה מדינית, בריטניה היא עדיין אחת המדינות הידידותיות ביותר למדינת ישראל, ואין שום סיבה לסכל את היחסים עמה עקב סיבוכים משפטיים אשר לא תמיד נמצאים תחת שליטת הממשלה. כל אדם או ארגון פרטי יכול לבקש להוצאת צו נגד נשיא איראן אם הוא רוצה (אבל יצטרך להביא לכך נימוק משפטי, ובמקרה הנידון, פשעי מלחמה שכן מדובר בפשע אשר ניתן לשפוט, על פי החוק הבינלאומי, בכל מדינה המאפשרת זאת ללא קשר היכן בוצע "הפשע" עצמו. בבריטניה עצמה יש בעיה נוספת - מבחינה חוקתית ממשלת בריטניה והאדם אשר אמור לקבל את צו המאסר לא מקבלים מידע מוקדם על כך), אך הלובי הפלסטיני פה גדול ומאורגן מספיק בשביל לבקש להוציא צווים נגד אישים ישראלים עקב פשעי מלחמה. על כן, לא מדובר בצווי מאסר של שופטים - הם מחוייבים לאשר אותם אם יש נימוק משפטי ניאות - כפי שאתה מציג זאת. החרם האקדמאי גם הוא לא עבר, ואם אינני טועה אין חרם על מוצרים ישראלים, אלא אך ורק סימון של מוצרים מהשטחים הכבושים (לגיטימי לחלוטין, מהסיבה הפשוטה שלפי החוק הבינלאומי, ייצור ישראלי בשטחים הכבושים אסור. אין מה לעשות, מדינת ישראל לא הוקמה במאה ה-19, בזמן בו החוק הבינלאומי לא היה מבוסס ונפוץ מספיק בעולם המערבי). צביעות נגד מדינת ישראל והרעיון הציוני קיים בבריטניה כפי שהוא קיים כמעט בכל מקום בעולם. זה בהחלט מעצבן, אך מדינת ישראל רק תפגע בעצמה עם חוקים מטופשים כאלו, שכן בריטניה, כמדינה, היא בין ידידותיה של ישראל חרף העובדה שזה לאו דווקא מתאים לאג'נדה הבינלאומית שלה.
בעיית הצווים גם לא נוצרה מאתמול, זה משהו שממשלת ישראל ידעה ולא לחצה מספיק על הבריטים. רק לפני כמה שנים האלוף דורון אלמוג הגיע לבריטניה, ואז עקב צו מעצר, הוא נשאר במטוס אל-על וחזר לארץ. השמרנים עוד לא עולים לשלטון כל כך מהר, הפער בסקר האחרון הוא רק 9 אחוז, וזה אחרי שלשמרנים היה מעל 20 אחוז יתרון. אם השמרנים ינצחו זה לא בגלל האלטרנטיבה המזהירה (כי אין להם שום דבר להציע עם דיוויד קמרון הפופוליסט) אלא בגלל שהלייבור 3 קדנציות בשלטון ובאופן טבעי רוצים חילופי שלטון. אתה צודק שאין חרם אקדמאי, אבל יש כל מיני יוזמות מעצבנות כמו יוזמה של התאחדות הסטודנטים ב-LSE שהעבירה החלטה שאוניברסיטה בעזה היא אוניברסיטה תאומה שלה. אני מסכים איתך בנוגע לסימון המוצרים וישראל טמנה את הראש בחול הרבה זמן וקיוותה שאף אחד לא יעלה על הבולשיט שהיו עושים בתיוג המוצרים, עד שבאו כמה אירופאים לארץ כדי לבדוק בדיוק היכן מייצרים מוצרים ואז הם ראו שנתנו כתובות שקריות על המוצרים. לסיכום, כמו שאמרת וכמו שגם אני אמרתי, בריטניה היא אחת הידידות האחרונות של ישראל באירופה ובעולם (למרות הנטייה של משרד החוץ הבריטי להיות ידידותי למדינות ערב), עומדת בראש הסנקציות והמאבק נגד הגרעין האיראני. זה שלבריטים קשה לעכל שהם כבר לא אימפריה ולא משפיעים במדיניות החוץ כמו פעם זה משהו אחר, כיום גם קשה להם לעכל שהאיחוד האירופי מנוהל על ידי צרפת וגרמניה כאשר מעמדה של בריטניה נחלש בתוך האיחוד.
Robin Hood הממשלה הנוכחית ידידותית לישראל אבל עניין הצווים מבית המשפט זה לא עניין חדש, כבר היה ניתן לטפל בזה אבל "משום מה" הם(הממשלה) לא ראו בזה עניין דחוף. החרם האקדמי גם הוא נעצר בגלל לחצים גדולים וכאלה יהיו גם בנוגע למוצרים אבל כל זה משנה את העובדה שהכל זו צביעות, אני מבין מאיפה זה בא אבל זה עדיין לא מנקה אותם מהעניין. אני נגד החרמה של מוצרים מאנגליה כתגובה(אגב,איזה מוצרים כבר מגיעים משם לפה? אפילו התה שלי אני מביא לבד מאנגליה,לא מסוגל לשתות תה אחר,רמת הריכוז בשקית תה מאנגליה לעומת ישראל זה עולם אחר, שם שקית זו שקית,תה מישראל זה כמו לשתות מים חמים).
אני מסכים איתך שהם לא ראו את זה כעניין דחוף, אך אני מניח שהמקרה האחרון פשוט קיבל יותר סיקור ממקרים קודמים ולכן הם רואים את עצמם מחוייבים לפעול עתה. אינני בטוח מה הם כבר יכולים לעשות, שכן מבחינה חוקתית אסור להם להתערב בפעולותיו של בית המשפט, ולכן יהיה מדובר בתהליך מאוד ארוך, אשר כנראה יסתיים רק לאחר כינון הממשלה הבאה, עד אשר הם יוכלו למצוא את הנוסחה המוצלחת והחוקתית המתאימה. אני בטוח שתהיה הרבה ביקורת על כך מצד חוגים שמאלנים בבריטניה. הבעיה העיקרית, לדעתי, היא שארגונים פרו-פלסטינים מאוד מאורגנים בבריטניה, ולכן הם מסוגלים לייצר מתיחות מיותרת בין שתי המדינות. במידה ולא ניתן יהיה לבצע שינוי חוקתי, אני מניח שמדינאים ואנשי צבא ישראלים ייאלצו לסבול עד אשר יושג שלום כנראה. רודס, אני לא חושב שלגורדון בראון ולייבור הולכים להיות סיכויים אמיתיים בבחירות הבאות, אלא אם כן בריטניה תתאושש באורך פלא מהמשבר הכלכלי עד אז (מוטל בספק על ידי הכלכלנים הבכירים באירופה ובעולם, הרואים שבריטניה, לעומת מדינות מערביות אחרות, תתקשה לצאת מהמשבר עד לבחירות)/ יתגלו מעשים חמורים ולא אתים אצל השמרנים. השמרנים הם אומנם לא אלטרנטיבה מדהימה, ולדעתי הם לא אלטרנטיבה אמיתית מכיוון שלייבור מאוד התקרבו אליהם בשנים האחרונות והשמרנים התקרבו ללייבור, אך הם צפויים לעלות לשלטון בעיקר מכיוון שגורדון בראון ומפלגתו הראו בשנים האחרונות שאין הם ראויים להיות בשלטון מכל כך הרבה בחינות (כלכלה, ממשל, הגירה, חינוך). הפער הגדול ביותר היה בסביבות ספטמבר - 17 נקודות - ומאז הוא אכן הצטמק ל-9 (על פי הסקרים האחרונים), אך אינני חושב שהוא הולך להצטמק עוד יותר. בהתחשב בשיטת הממשל הבריטית, מדובר בפער מספק אשר יוביל את השמרנים לשלטון. אגב, רודס, אתה אזרח ויכול להצביע? בנוגע למעמדה של בריטניה באיחוד - הוא עדיין חזק ואיתן, למרות שבכך שהיא לא מעורבת באותה מידה בהחלטות כלכליות כמו שאר המדינות הגדולות באיחוד, היא סובלת מחוסר השפעה מסויים בנוגע להחלטות הללו ובכך גם בנוגע למעורבות בנושאים אחרים. אך מדובר בהחלטה בריטית להיות מחוץ לעניינים האלו והעדפת "הברית האטלנטית" בשנים האחרונות על פני זאת האירופאית בהחלט לא עזרה להפיכת בריטניה לגורם אירופאי משמעותי יותר. אני חושב שהשמרנים עשויים רק להגדיל את ריחוקה של בריטניה מקבלת ההחלטות המרכזית. אני כל הזמן צוחק שאני רואה פה פרסומות על טיסות - "טיסות לאירופה בזול" - שכן זה רק ממחיש עד כמה לא מעט מהבריטים לא לגמרי תופסים את עצמם כאירופאים עדיין ומאוד חושדים באיחוד האירופי. (שקית תה באנגליה היא בהחלט לא שקית תה בישראל או אפילו שקית תה בארה"ב, אבל בשווארמה אין עלינו)
יש תמיד סיכוי גם אם הוא קטן. בסה"כ גורדון בראון הוא שעיר לעזאזל של המצב הכלכלי והוא לא כזה נורא כמו שעושים ממנו .אין לו את הכריזמה של טוני בלייר, אבל הוא בן אדם חכם עם הרבה ידע בכלכלה (היה שנים שר האוצר). גם השמרנים ינצחו בבחירות, הרי שצפוי להיות פרלמנט בו לא יהיה להם רוב מוחלט (Hung Parliament) , ויהיה להם קשה לעשות מה שהם רוצים. מבחינת הישגי הלייבור, אני חושב שהכי נוח להתנגח בהם בנושא הגירה, כי מסורתי באנגליה שהזרים הם האשמים בכל דבר, למרות שמוכח שבלי הזרים הכלכלה האנגלית בכלל לא הייתה קיימת כיום אבל זה דיון אחר. אני לא חושב שהלייבור מושלמים, אבל אני תומך בהם ולא בשמרנים שאין להם שום אלטרנטיבה ראויה. אני יכול להצביע רק בבחירות לפרלמנט האירופי, אין לי אזרחות בריטית עדיין ,עוד כמה שנים תהיה כן היא עדיין אחת מהמדינות הגדולות והחזקות אך באופן יחסי מעמדה נחלש. הדוגמא האחרונה היא אי המינוי של בלייר לתפקיד נשיא מועצת האיחוד האירופי, דיל שנסגר בין מרקל וסרקוזי, ולכן כביכול בריטניה קיבלה פיצוי (קטי אשטון כשרת החוץ של האיחוד האירופי). בריטניה באופן מסורתי שמרה על יחסים מיוחדים עם ארה"ב, אבל אני לא רואה העדפה של זה על פני האיחוד האירופי , ממש לא. השמרנים אמנם יורו-סקפטיים מטבעם ורק לאחרונה בבחירות לפלרמנט האירופי יצרו גוש עם מפלגות הזויות שכוללות בין היתר הומופוביים ומכחישי שואה, אבל אם הם יהיו בשלטון (חס וחלילה) הם לא יוכלו להחזיר סמכויות לבריטניה כמו שהם כביכול טוענים (כדי ללקק לבוחרים שלהם). הקטע של בריטניה עם האיחוד האירופי הוא הצביעות במיטבה, כי הבריטים חיים בסרט שהם איזה אימפריה (כמו שכתבתי קודם), רק שבלי האיחוד האירופי הם לא היו קיימים כלכלית, הסיטי של לונדון לא הייתה מה שהיא כיום, וכל המשקיעים הזרים לא היו מגיעים.
רק שלשום ירד בלונדון שלג והיה קור מקפיא, אפילו במעבר בין בריטניה לצרפת באזור תעלת למאנש הקפור גרם לאלפים להתקע שם שעות. ואתמול אפילו אין גשם בלונדון! ממש מוזר, שינויים די קיצונים הייתי אומר. רק שהשלג יחזור לכריסמס - כריסמס בלי שלג זה כמו הנבחרת בלי רוני.