רשמית, הבחירות לפרלמנט הבריטי יערכו ב-6 למאי, אחרי שגורדון בראון קיבל את אישור המלכה לפזר את הפרלמנט היום. אהבתי את הפוסטר של הלייבור שקורץ לסדרה הנהדרת Life on Mars http://news.sky.com/sky-news/content/StaticFile/Xxx/2010/Apr/Week1/15595830.Xxx הטוריס גם אהבו את הפוסטר http://news.sky.com/sky-news/content/StaticFile/Xxx/2010/Apr/Week1/15595823.Xxx
10 השערים הגדולים ביותר בפרמיירליג. http://www.youtube.com/watch?v=C1G-H6tdj8E&feature=related מאוד קשה להכריע איזה גול הכי יפה, אבל אני הכי אוהב לראות את השער של לה טיסייה (אגב, זה רק אני או שהוא מזכיר את השער המפורסם של עודד מכנס?).
השמרנים, אשירים פשיסטים, אויבי העם. יכול להיות שלייבור לא מי יודע מה, אך גם זה יותר טוב מהמניאקים מבתי-ספר הפרטיים שדואגים אך ורק לחבריהם האשירים.
השמרנים, עשירים פשיסטים, אויבי העם. יכול להיות שלייבור לא מי יודע מה, אך גם זה יותר טוב מהמניאקים מבתי-ספר הפרטיים שדואגים אך ורק לחבריהם העשירים. VOTE LABOUR
ואת זה אתה אומר בתור אחד שגר בבריטניה בין 1997-2009 או בין 1979-1997? שאלה רטורית, אין צורך שתענה. בדיוק, Samd old nasty tories. אותה המפלגה שלא תמכה בהלאמת הבנקים בעת המשבר הכלכלי העולמי, אותה המפלגה שדואגת רק לעשירים, אותה המפלגה שלא מבינה את החשיבות של האיחוד האירופי, אותה המפלגה שמתעבת הומואים ולסביות, אותה המפלגה שבעד צייד שועלים והרשימה ארוכה... היום פורסם סקר בגרדיאן שהפער הצטמצם ל-4 אחוז בלבד, ובשיטת הבחירות באנגליה (ששונה מישראל) בוחרים נציגים לפי אזורים, כך שגם אם הטוריס ימשיך להוביל בסקרים הרי שהלייבור עדיין יכולים תיאורטית לזכות ביותר מושבים.
או אותה מפלגת לייבור שתומכת בהגירה כמעט חופשית לבריטניה? מוזר 80% מהאנגלים שאני בקשר עימם ודיברתי איתם אמרו שהבחירות האלה הם מצביעים שמרנים, כנראה שהם מבינים עניין כלשהו ובנושא האיחוד האירופי לומר שהאיחוד האירופי בנוי כהלכה הוא יקדם את האינטרסים הבריטיים כהלכה...זה שגוי למדינות כמו צ'כיה גרמניה הולנד וכו מדינות היבשת האירופית האיחדו רק יעזור אבל בריטניה שלא חפצה לרתום את הכלכלה שלה ואת עצמה לצורה שmainland קובעים ההאיחוד הוא לא בהכרח דבר מתאים
ההגירה לא חופשית, תנאי ההגירה הוקשחו ועברו לתוכנית ה- Points Based System כמו באוסטרליה. בריטניה גם מונעת מאזרחי בולגריה ורומניה לבוא באופן חוקי והטילה עליהם הגבלות לא מוצדקות. באנגליה גרים 61 מיליון אנשים, אני בטוח שגם אם דיברת עם כל כך הרבה מהם, ואני בספק עם כמה דיברת, זה עדיין לא מדגם מייצג. מי שמצביע לשמרנים כנראה שהוא מצביע מסורתי של השמרנים, כי השמרנים לא מציעים שום אלטרנטיבה טובה מהלייבור. גם אם הלייבור היא לא טלית שכולה תכלת, היא האופציה הטובה ביותר לדעתי שיש כיום. אני מסתכל בצורה אובייקטיבית על השמרנים, וזאת מפלגה שלמרות שהיא מנסה להציג את עצמה כמפלגה שהשתנתה ועברה מודרניזציה, הרי שזאת המפלגה עם אותה המדיניות בדיוק כמו בעבר, שהביא את בריטניה לאבטלה גבוהה ואינפלציה ועוד לא מעט בעיות אחרות. הם חושבים שבגלל שהם שמו אומן יחסי ציבור כמו דיוויד קמרון בראש המפלגה אז הנצחון מובטח, אז לא רק שהנצחון לא מובטח למרות שהיו להם כבר 20 אחוז יתרון בסקרים לפני שנה, הרי שהפער רק ממשיך להצטצמם. קמרון אולי רהוט ועובר מצלמה טוב יותר מבראון, אבל בראון הוא פוליטיקאי משופשף יותר ויודע להתווכח טוב לעומת קמרון שיודע לדבר רק על פי תסריטים מוכנים מראש - ברגע שקמרון צריך לאלתר, הוא מתחיל לגמגם ולעשות פדיחות. בריטניה נמצאת בזמן קריטי מאד מבחינתה וזה יהיה גרוע מאד אם מישהו חסר נסיון כמו קמרון יהיה זה שצריך לקבל את ההחלטות הקשות. They are the party of the few - כך נוהגים להגיד על השמרנים באנגליה.
הוספת את זה אחרי שפרסמתי את התשובה להודעה המקורית שלך, אז אשיב פה. האיחוד האירופי לא בנוי בצורה מושלמת, אבל בריטניה הרוויחה ממנו הרבה מאז שהצטרפה ב-1973 וגם האיחוד הרוויח, זה מערכת יחסים רווחית לשני הצדדים. איפה הייתה הכלכלה הבריטית בלי האיחוד האירופי? איך לונדון הייתה נהפכת למרכז פיננסי עולמי? השמרנים ושאר היורו-סקפטיים חייבים לצאת מהסרט שלהם ולהבין שבריטניה היא כבר לא אימפריה של לפני 200 שנה, ולמרות כוחה הגרעיני ומעמדה החשוב באירופה, היא לא זאת שמנהלת את העניינים, כרגע השליטה באירופה היא של צרפת וגרמניה.
בריטניה הרוויחה כל עוד הפריחה הכלכלית הייתה בשיאה והגוש היה ברובו מדינות מערב אירופיות מפותחות. לאיחוד מצטרפות לא מעט מדינות שהכלכלה שלהן לא מפותחת וכפי שהמשבר הנוכחי הוכיח מדינות כמו בריטניה וכו יצטרכו לשלם מכיסם בשביל לעזור למדינות החלשות יותר. דוגמת תוכנית סיוע ליוון שגרמניה תצטרך לשלם את הרוב מכיסה. האם זה ישתלם בטווח הארוך אני סקפטי, אני גם סקפטי בנושא ההשתלבות של בריטניה ושמירת היאנטרסים שלה בגוש שמנוהל על ציר פריז-ברלין וסתם לפרוטוקול המדיניות של השמרנים בתקופת ת'אצר עזרה לבריטניה רבות לדעתי נכון באותו הזמן רמות האבטלה הגואות היו בעיה קשה אבל רבים מהמלכים שנעשו אז בראיה לאחור עזרו לשדרג את בריטניה כלכלית
כמה נתונים בשבילך, מבחינה כלכלית, על ידי חברות באזור הסחר החופשי הגדול בעולם, הצמיחה של בריטניה קיבלה תנופה רצינית ועזרה ליצירת מקורות עבודה, שיפור השירותים, הרחבת הבחיר והורדת המחירים של המוצרים. 57 אחוז מהסחר של בריטניה הוא עם האיחוד האירופי וכ-150 ביליון פאונד של סחורות מיוצאות על ידי חברות בריטיות לאיחוד האירופי. חוץ מזה, בתוך האיחוד האירופי יחד עם מדינות אחרות, בריטניה יכולה להשפיע בכל מה שקשור ל-Climate Change ו- Sustainable Development כמו גם לבטחון אנרגיה שהוא אחד הנושאים הכי קריטיים כיום באירופה. לבריטניה גם תפקיד חשוב בכוחות שמירת שלום ברחבי העולם והיא אחת התורמות הגדולות ליוזמות פיתוח בינ"ל. ע"י חברות באיחוד האירופי בריטניה גם יכולה להילחם בהגירה לא חוקית, פשע בינ"ל והברחות סמים. היתרונות והרווחים עולים על העלויות והבעיות, זה השתלם לבריטניה וזה עוד ישתלם לה בעתיד. כל המדינות שמצטרפות ליורו חייבות לעמוד בתנאים נוקשים כלכליים על מנת שיוכלו לעמוד אל מול המדינות החזקות. לצערי הרב יוון עשתה הונאה חשבונאית, אבל בריטניה ממש לא הולכת לשלם מאחר והיא לא בגוש היורו, גם בגרמניה לא מוכנים לשלם כדי להציל את יוון. לפני שעתיים (ראיתי את ההודעה אבל בגלל הכדורגל לא הספקתי להגיב) כתבת איזה משהו על המדיניות של ת'אצ'ר, עכשיו אני רואה שהוספת עוד משהו לחלק הזה בהודעה שלך. אני לא חושב שבריטניה עשתה כזה שדרוג כלכלי בזמן השמרנים, עיקר הקפיצה הייתה כשהלייבור חזרו לשלטון, עם שוק הנדל"ן שפרח ועם ההתפתחות של הסיטי. אם למדנו משהו מהמשבר האחרון הוא שהקפיטליזם הלא מרוסן הוא רע, וכאשר מדובר בטוריס שרק רוצים להפריט וגם רוצים למשל להסיר פיקוח מכל מיני בתי ספר ובתי חולים, אני לא חושב שזה מה שבריטניה צריכה כרגע. המדיניות שהממשלה החלה מאז המשבר היא מדיניות נכונה ועובדה שהכלכלה חוזרת לצמוח ויש פחות דורשי אבטלה. בכל מקרה אני לא מאמין שיהיה רוב מוחלט לאחת משתי המפלגות הגדולות, כך שבכל מקרה הן תצטרכנה להקים ממשלה עם הליברל-דמקורטים.
תומכי הלייבור הכינו פוסטר עם פרגוסון: http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs502.snc3/26414_410191098938_514213938_4974486_3776045_n.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx