לא הרבה יודעים, אבל האיש הזה סיינט ג'ורג' קבור כאן ליד לוד. אבל אני מכיר ג'ורג' אחר שהיה צדיק לא פחות וחווה את גן העדן עוד בחייו. לאן הלך כל הכסף שהרווחת? את הרוב הוצאתי על מכוניות ונשים יפות, את כל השאר סתם בזבזתי...
פיטר חג שמח ומזל טוב לטל. spurs229 תבדוק את פאב התקליט,במרכז העיר,תברר אם פתוח בשבת בצהריים. ארצ'י הוא גם היה שחקן לא רע בכלל...
זה כבר יומיים רץ באתר של טוטנהאם... רצים שם כל מיני שמועות חבל על הזמן... http://www.glory-glory.co.uk/forums/thread/885895.aspx האם כריס קומונס תקע את אשתו של ג'רארד...
אני מתכנן ליסוע עם שני חברים ללונדון ומנצ'סטר בקיץ. אנחנו בני 18. אתם חושבים שתהיה לנו בעיה שם עם פאבים ושתייה?
אני מניח שלא.. אבל רק ליתר ביטחון.. אין ספק שהם יותר רציניים מפה במודעות לאלכוהול.. אז אתה אומר בוודאות שאני יכול להיכנס לפאבים עם ראש שקט?
כן תהיה לך בעיה, כי אתה נראה צעיר למיטב זכרוני ובסופרים ובפאבים מקפידים (לפחות בלונדון, אני לא יודע איך זה במנצ'סטר). כיום בפאבים אם אתה נראה להם צעיר, יבקשו ממך תעודת זהות. בסופרמרקטים כדי לקנות אלכוהול אתה צריך להראות להם שאתה בן 25 , ככה זה בכל הרשתות הגדולות.
מה הגיל המינימלי בפאבים? 21? קראתי שהחוק באנגליה אוסר שתייה מתחת לגיל 18, ועם זה אין לי בעיה. ד"א רודס, אני לא נראה בן 30, אבל גם לא כזה צעיר.. הולם את גילי..
בעקרון מותר לך מגיל 18 להיכנס אבל לפאבים יש מן קטע כזה שהם יכולים לבקש ממך שתראה להם שאתה בן 21 - אני אומר את זה כי פעם אחותי הצעירה באה איתי לפאב וביקשו ממנה תעודת זהות.בכל מקרה, אני בטוח שאתה תסתדר עם הראש הישראלי שלך
רודס, מה קרה שירדת מהבחירות דווקא כשנכנסים לישורת האחרונה? ניק קלג פורח בסקרים ובעימות הטלווזיוני השני מפאת לחץ קמרון ובראון מתגייסים כדי לתקוף את קלג והמפלגה הליברלית-דמוקרטית. שווה לקרוא ראיון עמו בידיעות. אפשר להבין למה הבריטים נוהים אחריו. הוא כריזמטי והוא מבטיח לשים סוף להתרפסות הבריטית של בלייר בזמנו לאמריקאים. מאידך הדעות הקיצוניות שלו לגבי ישראל מדאיגות מאוד ואנחנו צריכים לקוות שכוחו לא יהיה גדול כפי שצופים הסקרים.
אני כמעט היחידי פה בפורום שזה מעניין אותו וכותב על זה. כתבתי על העימות שבוע שעבר, כתבתי גם שיהיה עימות אתמול וצפיתי בשניהם במלואם בשידור ישיר. הפריחה של ניק קלג בסקרים היא גימיק נחמד בשביל לעשות עניין מהבחירות שלא היה בהם יותר מדי עניין עד כה. הליברל-דמוקרטים נדפקים משיטת הבחירות של First past the Post כמו שהסברתי לרפאל בעמוד הקודם. ההתחזקות שלהם בסקרים לא תתבטא בכמות גדולה מאד של מושבים, כי גם בבחירות האחרונות הם זכו ב-20 אחוז מהקולות הכלליים אבל רק ב-10 אחוז מושבים בפרלמנט, כי כך עובדת שיטת הבחירות באנגליה שמבוססת על אזורים ולא על אזור בחירה אחד (כמו ישראל למשל). קלג לא היה אתמול טוב כמו בשבוע שעבר, עדיין הוא היה יותר טוב מקמרון שפשוט איבד את העשתונות מרוב כך שהוא מרגיש שהוא הולך להפסיד את הבחירות. קמרון שגה כשהתחיל להתקיף את בראון באופן אישי, כי עד אותה נקודה העימות היה מאד תרבותי ומעניין יותר משבוע שעבר. גורדון בראון השתפר ודיבר לעניין מה הוא הולך לעשות מבחינת הכלכלה, שזה מה שהכי חשוב לבריטים. קמרון כרגיל המשיך לדבר בסיסמאות על "שינוי", אבל איזה שינוי? על זה הוא לא מסוגל לענות. הבעיה הכי גדולה של קמרון זה שהוא לא מסוגל להתמודד עם טענות נגד ועם סטייה מתסריט שיחה שהיועצים שלו הכינו מראש. בראון, למרות שהוא לא כריזמטי, יודע לענות ,להתפלפל ולהתווכח, קלג כריזמטי יותר ויש לו תשובות, אבל קמרון פשוט חלול ושוב חוזר לסיסמאות פופוליסטיות שפשוט לא עובדות על אף אחד (מזכיר את ביבי). מי שתקף אתמול בתקשורת את הליברל דמוקרטים הם דווקא השמרנים באמצעות כמה עיתונים שהם שופרי המידע של הטוריס (Daily Telegraph וה- Sun),שמרגישים הכי מאוימים מההתחזקות בסקרים של הליברל-דמוקרטים. ללייבור זה דווקא נוח מאד שקלג יתחזק, כי אז זה יבטיח 5 שנים נוספות של גורדון בראון כראש ממשלה. קלג יכול להרשות לעצמו לדבר על רעיונות אידיאליסטיים כמו פירוק ההרתעה הגרעינית של בריטניה (רעיון מגוחך לחלוטין ששום ראש ממשלה בריטי לא יסכים לו, וקלג הרי לא יהיה ראש ממשלה), וגם הפיכה של 900 אלף מהגרים לא חוקיים לאזרחי בריטניה ונתינת מקלט מדיני סיטונאי. המדיניות של הליברל-דמוקרטים יותר מדי קיצונית ומנותקת מהמציאות. סבבה שקלג מוכתר כמעין "מיני-אובמה" (לא שאני חושב שזאת מחמאה להיות מושווה לפוליטיקאי מתרפס כמו אובמה) אבל ראש ממשלה הוא לא יהיה, כך שהוא יכול להמשיך לנצח בסקרים האלה שלא קובעים שום דבר. אתה ומדינת ישראל יכולים להיות רגועים, ניק קלג לא יהיה ראש ממשלה. זה או בראון או קמרון, וכרגע לפי הסקרים הצמודים זה משחק לטובת הלייבור. באופן טבעי עצם קיום העימותים הטלויוזיונים היו אמורים לשחק לטובתו של דיוויד קמרון כי הוא עובר מצלמה יותר טוב מבראון, אבל קמרון מתחרט על היום שבו הוא הסכים לכך שגם ניק קלג ישתתף בעימותים האלה. ההשתתפות של קלג יכולה להיות החותם הסופי על כך שהשמרנים לא יעשו מהפך בבחירות.
וואלה, לא שמתי לב שהזכרת את העימות האחרון בעמוד הקודם, טעות שלי. וברור לי שקלג לא יהיה ראש הממשלה, אני דיברתי על כוחו בפרלמנט ועד כמה האידאולוגיה שלו תבוא לידי ביטוי שם. ועם התחזקותו יש למדינת ישראל סיבות לדאגה.