בית ג': ספרד מביסה את אירלנד

הנושא בפורום 'פורום יורו 2012' פורסם ע"י HapoelFan, ‏14/6/12.

1. riquelme1 Member

כנראה שאתה רואה כדורגל משלשום, כי ספרד תמיד או לפחות עשרות שנים כבר נבחרת של הנעת כדור, היא תמיד שלטה יותר מהיריבות שלה, אבל הבעיה תמיד הייתה אצלה ההגנה, קח לדוגמא את מונדיאל 2006 במשחק נגד צרפת ספרד החזיקה למעלה מ60 אחוז מהזמן בכדור ובסוף הפסידה 3-1 ועפה בשמינית, למה? כי היה לה הגנה הרבה פחות טובה, עם ליצנים כמו פאבלו איבנייז.

לספרד יש הגנה מצויינת, שמקבלת פחות חשיפה בגלל הקישור הנפלא והטיקי-טקה, פיקה וראמוס הם שתי בלמי על שלא מוערכים מספיק, במיוחד הראשון, אני כן מסכים שצמד המגנים הם די בינוניים אלבה וארבלואה.

2. סדרו קייטע Member

לכל הקטע של "להוציא את בוסקטס מההרכב" אין שום בסיס חוץ מרצון (טיבעי) של אוהדי ריאל לראות את צ'אבי אלונוסו נשאר בהרכב.

יש לך את שלישית הקישור הכי חזקה בהיסטוריה המודרנית של הכדורגל, שגם מתאומת בצורה מושלמת מחוץ למשחק בנבחרת. מה ההגיון לפרק אותה רק בשביל שצ'אבי אלונסו ישחק בהרכב ועוד תפקיד שהוא לא הטבעי שלו?

3. JR-Riquelme Member

לא צריך להתייחס לכל שטות. יש אנשים שלא מבינים את המשמעות של קשר אחורי.

דבר ראשון ספרד לא החזיקה בכדור באותו סגנון. כמו שברצלונה של 2006 הייתה קבוצה מדהימה שמחזיקה בכדור יותר עם שחקני קישור נפלאים היא לא הייתה אותה קבוצה כמו זאת של פפ. ההחזקה של ספרד בכדור עכשיו היא הרבה יותר דומיננטית.
    דבר שני תשים לב טוב טוב איזה קישור פתח לספרד ותראה מה חסר שם. קשר אחורי, אז לפני שאתה כל הזמן צועק להחליף את בוסקטס ואומר שאלונסו יספיק לבד תחשוב פעמיים.
    דבר שלישי צרפת של 2006 הייתה נבחרת שאף נבחרת כיום לא משתווה לה חוץ מספרד הנוכחית.

נערך לאחרונה ב: ‏15/6/12
  4. skyday20 Member

אם יהיה תיקו 3-3 בין ספרד לקרואטיה זה יהיה בסדר לאיטלקים.
    רק 2-2 יפעל נגדם.?

5. A. Arshavin Member

כל תיקו מעל 2-2 יעלה את ספרד וקרואטיה

6. riquelme1 Member

אני ממש לא צועק להחליף את בוסקטס במקום אלונסו, אני טוען ששתיהם ביחד בהרכב מיותרים איפה אמרת שאני מעדיף את אלונסו? אני מסכים לחלוטין שאלונסו לא יכול להחזיק לבד קישור אחורי, למרות שהוא השתפר מאוד בקטע ההגנתי, הוא מחסה המון שטחים ומתקל יותר טוב מבעבר, חבל שזה קצת פגע במשחק ההתקפי שלו שפעם הוא היה מאיים הרבה יותר על השער ועולה קדימה.

למרות שאני רחוק מלהיות חסיד של בוסקטס, והוא שחקן שאני די סולד מימנו, פחות מבעבר אבל עדיין לא מת עליו, עם הההצגות הוא הפסיק, אבל אני עדין לא חושב שמדובר בשחקן לא גדול וסוג של בול עץ באמצע, הוא מתאים בצורה מושלמת לצורת משחק של בארסה\ספרד, של לעשות דאבל פסים עם צ'אבי ואיינסטה באמצע, ולהרוס התקפות אבל הוא לא משתווה לדעתי בכלל לשחקן כמו יאיא טורה, עם תשים את בוסקטס למשל בקבוצה כמו סביליה הוא לא יהיה יותר מעוד שחקן שם.

בקיצר, אני טוען שצריך לשחק עם קשר אחורי אחד אלונסו או בוסקטס, כי שתיהם ביחד זה מיותר, הם שחקנים די שונים, ובוסקטס הוא קשר אחורי קלאסי בניגוד לאלונסו, לכן גם אני הייתי מעדיף את בוסקטס על אלונסו רק בגלל העובדה שבוסקטס קשר אחורי נטו ויותר טוב בחלק ההגנתי, אבל לשחק עם שתיהם ביחד במיוחד נגד נבחרות בינוניות זה מיותר ומעיק.

7. ManUtd Fan Member

שער 7, קצת מגוחך לדבר על קונספירציות עוד לפני שהמשחק התחיל, לא כך?

חבל לי על אירלנד. קשה שלא להעריך את התשוקה ורוח הלחימה שלהם, אבל אלה בערך הדברים היחידים שהם יכולים להביא. עוד יותר חבל לי על האוהדים האירים. ללא ספק האוהדים הכי טובים באירופה!
    לגבי ספרד, למרות שזאת בסך הכל אירלנד אני חושב שראינו היום טוב מאוד איך הספרדים צריכים לשחק. חייבים חייבים חייבים חלוץ. קצת חבל לי בשביל יורנטה שלא הוא קיבל את הקרדיט כי זה היה מגיע לו הרבה לפני טורס למרות צמד השערים שכבש, אשר עדיין לא מבשרים לנו על חזרתו לכושר. נראה אם הוא ימשיך ביכולת הזאת גם נגד קרואטיה (בהנחה שדל-בוסקה ירד סופית ממערך ששת הקשרים המגוחך הזה, למרות שעם החילוף של טורס בססק אני לא חושב).

לגבי קרואטיה-איטליה, שתי מחציות שונות כל-כך. מחצית ראשונה לא ראו את קרואטיה ואיטליה שלטה במשחק, מחצית שנייה איטליה בכלל לא הייתה במשחק והקרואטים יכולים לצאת מאוכזבים מהמשחק הזה כי הם בעצם יכלו להבטיח להם את ההעפלה לשלב הבא. לדעתי הם עוד יצטערו על המחצית הזאת ועל זה שהם לא הצליחו לכבוש שער נוסף, כי לדעתי הם אלה שיודחו. אני לא רואה אותם מוציאים משהו מהספרדים (גם כשהם עם שישה קשרים, בטח כשהם משחקים עם חלוץ).

8. Raulito Madridista

גם אני לא מבין למה ביתרון מבטיח מול נבחרת מפורקת דל-בוסקה מתעקש לא להכניס את יורנטה או נגרדו נניח במקום טורס ולהישאר עם '9' אמיתי(הרי אין לי בעייה עם פברגאס) - אבל אין מה להתעסק בזה, זה באמת לא משנה.

ההגנה הספרדית כן חזקה, אבל איטליה מודל 2006 תיזכר כאחת הטובות בהיסטוריה של המשחק. קסיאס ובופון הם מהרמה הכי גבוהה והם די שווים, אבל ברור שקנבארו שהיה שחקן השנה בעולם הוא שחקן יותר משמעותי מפיקה. איטליה במונדיאל הייתה גם קרובה לשלמות גם בכנפיים, נניח קאפדוויליה במונדיאל היה אולי סוג של נקודת תורפה. ואיטליה כמובן הייתה חשופה יותר מספרד, היא לא החזיקה בכדור 60% מהזמן וקנבארו היה מנצח 50 מצ'אפים.
    המשחק הספציפי נגד צרפת במונדיאל 2006 היה כישלון גם בשל מערך מאוד בעייתי. ראול הוצב כקשר מתחת לויאה וטורס וכמובן שלא היה לו מה לתרום. גם שאר השחקנים לא הבריקו וספרד בקושי בעטה לשער. צרפת בהחלט הייתה נבחרת חזקה בגלל התעוררות פנומנלית של זידאן הגדול, אבל ספרד הייתה צריכה לשחק יותר טוב.
    גם אם בעבר ספרד לא שיחקה 'בעט ורוץ' כמו האנגלים(ואנחנו גם לא נבחר בשיטה הזו לעולם, בשום מצב) - הנעת הכדור לא הייתה כל-כך אלגנטית, משמעותית ודומיננטית. ספרד הייתה מסיימת משחקים ביתרון מסוים על פני היריבות בעניין הזה ולא בפער משמעותי של 60-40 וכדומה.

ספרד לא צריכה לשחק עם שני קשרים אחוריים נגד כמעט כל הנבחרות באירופה. גרמניה למשל משחקת עם חדיירה כגרזן ושוונשטייגר קצת יותר מקדימה אבל הוא התקפי הרבה יותר מצ'אבי אלונסו. נגד נבחרת כמו אירלנד גם צ'אבי אלונסו יספיק. אין שום בעייה של תיאום של אלונסו עם אינייסטה וצ'אבי ובניגוד לבוסקטס הוא יכול לתרום גם בפן ההתקפי. ואם דל-בוסקה מקובע על הקישור של ברצלונה ומעדיף עוד קצת יותר הגנה(ושוב - קשר לערער על היכולת ההגנתית של אלונסו גם אם הוא לא מהיר) - אז שאלונסו יירד לספסל, גם בסדר.