נפלא, מגיע לאוקראינים, היו טובים יותר לאורך רוב שלבי המשחק. קונופליאנקה ויארמולנקו שחקנים מסוכנים מאוד, יעשו צרות גם לצרפתים ולאנגלים, אוקראינה עם 3 נקודות ודחיפה רצינית, גורם לכולם לקחת אותם ברצינות. מרגש לראות את שבצ'נקו כובש צמד בטורניר הזה, בבית שלו, צמד שעושים מהפך על זלאטן השחצן, אותו זזלאטן שבלחיצת ידיים לפני המשחק בקושי יישר מבט לשבצ'נקו שהביט בו ונתן לו את הכבוד. שבצ'נקו זו קלאסה אמיתית.
מחצית שנייה מרגשת וחלוץ גדול שמוכיח שוב עד כמה הוא ענק. גם בגילו המתקדם ואחרי שאיבד ממהירותו ועבר עונה בינונית, הוא הגיע למעמד הגדול וכבש את השערים ההסטוריים של נבחרתו ביורו. שבצ'נקו :aaa8: :aaa8: :aaa8: :aaa8: באופן כללי קיבלנו מחצית שנייה משובחת ביותר. מאושר מאוד מהניצחון.
איזה משחק גדול קיבלנו ממקום לא צפוי, אוקראינה הפתיעה ובגדול, שתפה את המגרש והראתה יכולת טובה מאוד. לא אתפלא אם אוקראינה תעלה לשלב הבא על חשבון האנגלים האפורים. ובכלל אין טעם לדבר על שבצ'נקו, פשוט תענוג... היורו של הקטנות
ממש אהבתי את הווינגרים האוקראינים. הטאץ' בהגבהה של ירמולנקו לראש של שבה היה נדיר. רגל שמאל נהדרת יש לו, תחבולן אמיתי, קשה לי לראות אותו נשאר בדינמו קייב אחרי הטורניר הזה. וכן, אני יודע שזה רק משחק אחד, אבל אני חושב שהוא עשה הערב מספיק כדי לצוד את עיניהם של הרבה אנשי מקצוע ברחבי היבשת.
זה ידוע שבכל טורניר גדול המשחקים הפחות "נוצצים" מספקים לנו חווייה של כדורגל. אני ממש לא מקנא בוויין רוני שהמשחק שהוא חוזר אליו הוא מול אוקראינה... הוא ייצא משם עם בעיות שמיעה קשות ורביעייה ברשת האנגלית.
ראיתי פה כמה טענות שהמחזור הראשון של היורו איכזב. להגיד שהמחזור הראשון של היורו איכזב זה לבוא עם ציפיות לא מציאותיות. דבר ראשון כולנו רגילים לזה שכדורגל נבחרות פחות איכותי מכדורגל מועדונים, הסיבות לזה ידועות ונטחנו מספיק פעמים. דבר שני, אני לא רואה במה המחזור הראשון הזה איכזב. רוב המשחקים היו עם קצב טוב, הרוב הגדול של הנבחרות מתוך ה16 שיחקו כדי לנצח ולא כדי להרוס משחק(כמו שאנגליה עשתה היום). חלק נתנו הצגות(רוסיה, ספרד במחצית השניה, ובמידה מסוימת גם קרואטיה), וכמעט כל השאר גם עשו דברים ונתנו לנו כדורגל טוב סך הכל. אוקראינה היום, איטליה ודנמרק שהראו איך משחקים כדורגל הגנתי ובכל זאת משחקים כדורגל, וגם הולנד המחמיצנית שרק מזל מנע ממנה לחורר את הרשת של הדנים. סך הכל אני נהנה בינתיים מהיורו הזה יותר ממה שנהנתי מליגת האלופות בעונה האחרונה, שם מחרבת כדורגל סדרתית הלכה עד הסוף וגם זכתה בגביע.
גם אני שמתי לב לזה. נראה לי שזלטאן בדיוק ראה את הSMS של טיאגו סילבה ועלה למגרש מצוברח http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx
איך קוראים לשחקן מס ' 19 על החולצה של נבחרת אוקראינה?..., רק אני חושב שהוא כישרון ובסוף היורו יקנו אותו לקבוצה קצת יותר גדולה ממה שהוא נמצא עכשיו?..., ועל הדרך איפה הוא משחק כרגע? באיזה קבוצה?...
משחק אולי הכי טוב שהיה לנו בטורניר עד כה, משחק קצבי טוב עם הרבה מצבים ל-2 הקבוצות. אני הימרתי על 2-2 לפני המשחק, ולא הייתי רחוק אחרי 2 החמצות מזעזעות של השוודים לקראת הסיום. בגדול אני חושב שהגיע לאוקראינה לנצח קצת יותר, שכן שלטו יותר בכדור והגיעו ליותר מצבים מסוכנים (למרות שגם לשוודים לא היה חסר..). שבצ'נקו, גם בגיל הזה - פשוט תענוג! ועיצה לזלאטן - עזוב את השטויות, תתרכז במשחק. אם הוא היה 100% מהזמן מרוכז במשחק אין לי ספק ששוודיה לא הייתה מפסידה היום. ובסה"כ, מחזור ראשון טוב אם לא טוב מאוד עד כה ביורו. יש שערים, יש מצבים, קצב טוב פחות או יותר... אין מה להתלונן! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx
אני ינסה לעשות את זה כמה שיותר קצר כדי לא לחפור מרוב אושר. בצד ההגנתי אני רוצה לציין לרעה את חצ'ירידי שחייב לסדר ת'קופסא בראש כי כל התפיסות האלה עם הידיים מול צרפת ואנגליה יעלו ביוקר. בהתקפה ירמולנקו החזיר בגדול על הטעות שלו בשער של השוודים עם בישול גדול לאחד והיחיד, קונופלנקה היה טוב מאוד היום, רק השנה ראיתי אותו משחק לראשונה ואם הוא ימשיך ככה הוא וירמולנקו אחרי הטורניר יעברו לליגות יותר גדולות, יש שמועות שארסן ונגר חם על אחד מהם. שבה פשוט הפתיע את כולם לטובה היום עם שני גולים ענקיים, אין פשוט תסריט יותר טוב מזה. אולג בלוקחין היה שחקן ענק, ומספיק לי הניצוץ בעיינים של אבא שלי כשהוא מדבר עליו כדי להבין את זה, ויסלח לי בלוקחין אבל היום שבצ'נקו הוכיח שהוא הכדורגלן האוקראיני הכי טוב בכל הזמנים. הקהל היום היה מדהים, פעם אחרונה שהייתה אווירה כל כך מדהימה באולימפסקי הייתה בסוף שנות התשעים כשדינמו עשו חיל בליגת האלופות. ועוד משהו קטן לסיום - אני בטוח שאם ולרי לובנובסקי הגדול היה בין החיים, והיה רואה את מה שכולנו ראינו גם הוא עם המבט הקשוח והלא מרוצה היה מזיל דמעה.
RiverLamela, מדובר על ייבחן קונופליאנקה, ווינגר בן 22 שמשחק כרגע בדניפרו דנייפרופטרובסק האוקראינית (סיימה במקום הרביעי בליגה העונה). בהחלט מדובר בשחקן מוכשר למדי, אך אני סבור כי צוות השידור הגזים מעט עם המחמאות הבלתי פוסקות שהוענקו לו - במיוחד כשבאגף השני ליהטט לו כשרון לא פחות גדול (יארמולנקו), אשר כמעט לא זכה לאזכור מצד שכנר ואיווניר. ובאשר למה שראו עינינו על כר הדשא - אני חושב שאפשר לסכם זאת במשפט אחד: המלך אנדריי הראשון. http://www.sport5.co.il/Sip_Storage/FILES/3/303203.Xxx אגדה, אליל, כוכב - אין די בסופרלטיבים המוכרים לנו על מנת להעניק לשחקן המיתי הזה את הכבוד הראוי לו; הדבר היחיד שיש ביכולתנו לעשות הוא לצפות בו מתרוצץ על המגרשים החדישים באוקראינה, ברגעי הקריירה האחרונים שלו, ולהתענג מכל שניה, מכל נגיעה בכדור, מכל שער גדול. תודה, שבה, על (עוד) רגע שלא אשכח לעולם.
דווקא לפי מה שזכור לי ממה ששמעתי מצוות השידור (הישראלי, כן?) הם דווקא טענו שקונופליאנקה היה בינוני ותו לא... בכל אופן נתן משחק סביר עד טוב בהחלט, אבל יארמולנקו ניצח על התזמורת יחד עם שבה... :aaa8:
אגב, מעניין אותי לדעת מי נתן את ההוראות לזלאטן לשמור על שבה בקרן. ממתי חלוץ שומר על חלוץ? ומה ההיגיון בזה? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx וכמובן הפרחים לשחקן (?) ששמר היטב על הקורה ודאג שהכדור יכנס בדיוק בינו לבין הקורה! :aaa021: