בית"ר ירושלים 2018/19 - מסיימים במקום ה-7. בניון מונה למנהל מקצועי

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Abu George, ‏16/7/18.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Raulito Madridista

שוב בנוגע לדיוני הנוסטלגיה, אני לא יודע אם אבוקסיס היה השחקן שגדלת עליו בבית"ר, אבל אני גדלתי על שמעון גרשון בהפועל, בגללו שיחקתי בלם כילד והתאמנתי על פנדלים, ולכן למרות שעשה מעשה שלא ייעשה - הייתי מוכן 'לסלוח' לו, צר לי עם איך שהקריירה נגמרה במעין הסתבכות רפואית כזו בלי שגרשון עצמו היה יכול להחליט מתי הוא מסיים, והייתי מקבל אותו לעונת פרישה בהפועל ת"א.

"בעולם מושלם, שמעון גרשון היה מוביל השבוע את הפועל למגרש בליסבון. החוליה המקשרת בין הקבוצה של קשטן לקבוצה של גוטמן, היורש הטבעי של לבקוביץ', טיש, פרימו ואקהויז בשרשרת הבלמים האגדיים בקבוצה שידעה דבר או שניים על הגנה. בעולם מושלם גם השופט הרוסי (ועשרים הקוונים חסרי התועלת שלו) היה שורק לפנדל על שכטר, ואולי מספר 5 בלבן-אדום היה ניגש לכדור, מישר קצת את סרט הקפטן לפני הבעיטה ומשחרר את אותו טיל מופלא כמו אז, נגד צ'לסי. שוב היסטוריה, שוב הפועל, שוב שמעון גרשון". [טור פרישה שכתבו ב-'ספורט5' על גרשון].

אני יודע שאני מחזיק בדעה שהיא שונה מרוב הקהל של הפועל, אבל בחזרה לאבוקסיס: מה גם שמדובר כאן במעמד המאמן שהוא בתחתית הפירמידה, המאמן הופך לשק חבטות מהר מאוד - של הקהל, של התקשורת, של בעלי הבית, זה לא כמו קאמבק של אבוקסיס כשחקן למשל וכשחקן אתה מלך וכוכב, הרי מקצוע המאמן הוא כפוי טובה. אני חושב שזה בלתי-נמנע והוא כן יחזור לבית"ר, עבר קצת זמן.
    אם אני מסתכל קדימה, נניח שקלינגר צולח את העונה הזו בהצלחה ומביא את בית"ר למשל למקום השלישי[מעבר לכך שהסגל של בית"ר לא מוציא מעצמו כלום עד עכשיו, אני רואה בחוגג אמביציה גם לחזק בשחקן נוסף בינואר במידת הצורך] - בקיץ כשירצו לעשות את קפיצת המדרגה האמיתית, כאילו הרגע נגמרה העונה שעברה 2017/18, ולבנות קבוצה שתאיים על אליפות - בזה אין לו סיכוי לדעתי.

2. גלץ Member

תמיד תפסתי משמעון גרשון אוברייטד וגם שחקן קצת מנחוס.
    השער העצמי שעשה במילאן בעונה האירופית המופלאה ב2001 והעצמי ב2007 במדי ביתר נגד דינמו בוקרשט שהדיח את הקבוצה מאירופה.
    שחקן טוב פלוס רק לליגה שלנו בדומה למיכאל זנדברג. שניהם לא הוכיחו הרבה מעבר לכך.

3. Raulito Madridista

גרשון ויתר על אירופה די מהר(התאכזב שקראו לו 'רק להיבחן' באברטון), ולפי מה שבעצמו הוא לא היה 'שחקן של אימונים', לפעמים היה מוריד הילוך, ככה שכנראה שבחו"ל הוא לא היה מצליח. לא הייתי פוסל שחקן על סמך שער עצמי ואני כן חושב שהוא מהבלמים הגדולים בליגה הזו ב-20-30 השנה האחרונות. בלם אלגנטי שלא בועט לקיבינימאט אלא גם יוצא קדימה עם הכדור כמו שחקן קישור. בבית"ר הוא עלה במשקל(כמובן שלא באשמתה) וזה פגע בו מה גם שהוא היה שחקן מהיר בצעירותו אך לא מהיר בצורה יוצאת דופן. מצד שני, בנוגע למה שכתבת - ב-5:0 של קראקוב על בית"ר הוא לא שיחק..

4. גלץ Member

ב5:0 של קרקוב על ביתר הוא לא שיחק-
    תמיד מי שלא משחק הוא הכי טוב 0-:

נערך לאחרונה ב: ‏30/10/18
  5. DRORIKO Member

yakov_y אוהב/ת את זה.
  6. סיונרה Member

גם אם לא שלו, זה לא שלי ולא שלך. כל עוד יש כיסוי זאת בעיה שלו.

לא ברור איך גרשון הגיע לכאן, אבל התקופה שלו בבית"ר העלתה את המניה שלו מבחינתי, הוא ובנאדו היה מרכז הגנה אדיר שכמעט ולא קיבל שערים.

7. EO11 בפה אליל היכל התהילה

חוגג מתנהל כמו כל הצמרת הישראלית, אך משום מה בבית"ר זה פתאום הופך לבעיה.

8. Clock End Stand משתמשים של כבוד היכל התהילה

כרגיל.

9. Raulito Madridista

אני זה 'שהביא' את שמעון גרשון לדיון, כשקודם שאלתי האם אוהדי בית"ר כאן היו מקבלים בחזרה את יוסי אבוקסיס, לא שהסיפור שלהם חופף אחד-לאחד אבל אני כן הייתי מקבל בחזרה את גרשון באדום לעונת פרישה או משהו כזה(ותפקיד המאמן הוא בכלל בין-כה כפוי טובה), והסברתי מדוע.
    היה מעניין לראות את גרשון בקבוצת צמרת אחרת בארץ, הלחץ עליו היה עצום בשל החוזה הכבד שהרוויח והוא התקבל ע"י חלק מהקהל בסקפטיות. הוא עלה במשקל באותן השנים והיו לו הופעות רעות אבל בסה"כ התקופה בבית"ר הייתה בסדר, בעיקר השנה הראשונה - כי שנה אחר-כך בית"ר הייתה כבר רמה מעל הליגה, עם סגל של שתי קבוצות.

לגבי קלינגר, מעניין לראות איך הקהל יגיב למערך של שלושה בלמים ולמשחקים כשבית"ר מובילה 1:0 לא משכנע ואז ערן לוי יורד או כל 'קורבן' אחר בהתקפה ונכנס עוד בלם כדי לחזק את התוצאה. לי אין ספק שבטווח הקצר קלינגר טוב, הוא ייצב את הספינה וזו שאלה של זמן מתי בית"ר תגיע לפלייאוף עליון. קלינגר גם התמודד עם סיר לחץ בעבר. הכדורגל שלו במכבי היה בלתי-נסבל להוציא את עונת הבכורה אבל להוציא את 'הגלאקטיקוס' - הרזומה טוב. קלינגר כן יכול על תקן ה- 'חושבים שאתם תופעה חד-פעמית והנפילה תיפול'(לפני כל משחק של הפועל חיפה בערך, אשתקד) ליישם בבית"ר את ה-'לא מאמינים בכם וכותבים שהסגל חלש' - כל העולם נגדינו.

10. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

דני ענבר יועץ מנטלי? חוגג בסוף יגמור כמו כבירי...

11. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

דני ענבר?
    זה ההוא שהיתה לו פעם תוכנית ראיונות אחד על אחד בערוץ הספורט?

12. גלץ Member

כן החמוד הזה עם הקול העדין

13. alexshw Member

14. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

מרגיש כמו גוטמן שנת 2000 לעניים, וכולנו זוכרים איך זה נגמר אצל גוטמן (שהוא מאמן טוב יותר) עם אוהדי בית״ר.

15. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

גם מיץ' גולדהר ואלונה ברקת אכלו הרבה לקרדות עד שהבינו מה צריך לעשות כדי לטפס למעלה. השאלה היא לא האם משה חוגג מבין איך להתנהל כעת, אלא כמה רצון וסבלנות יש לו כדי ללמוד מהטעויות שהוא יעשה בדרך - והוא יעשה.

מצב נושא:
הנושא נעול.