בית"ר ירושלים 2021/2022 - הרבה בלאגן, קצת כדורגל

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nigel de Jong, ‏30/7/21.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

יש לחוגג הרבה מאוד אגו, והוא מאוד ילדותי, והשילוב הזה במועדון כמו בית"ר הוא סופר בעייתי.
    אני לא חושב שמדובר בבן אדם רע, ואני גם מאמין לו שהוא השקיע סכומים גדולים בבית"ר, אבל חסרה לי הדמות הבוגרת והאחראית שתדע לרסן אותו.
    אלי אוחנה סומן ככזה על ידי אנשים כמו רון עמיקם, כמנהיג, כאדם כריזמטי, כמישהו שיכול להוביל את המועדון, אבל זה מרגיש כאילו אוחנה הוא איש מקצוע מאוד עצלן, ובטח לא מישהו שיכול לתת למועדון את השקט שהוא צריך כשאדם כמו חוגג שם.

2. alexshw Member

עזוב רע או טוב. לדעתי הוא לא איש עסקים אמין. לא אחד שכדאי לעשות איתו עסקים.

oranfu ו-Mamadu אוהבים את זה.
  3. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

איך צנציפר לא התעכב איתו על המשפט הזה? אני חייב להבין למה הוא התכוון. שעלי מוחמד משקר לגבי האמונה שלו? חוגג היה שותף לשקר כי פחד מהתגובה של הלה פמיליה?

חוגג מזמן בtier טביב ויואב כץ של הכדורגל הישראלי.

oFiRzZz, VAR ו-Roma אוהבים את זה.
  4. alexshw Member

זה נכון שכיף לרדת על יואב כץ והקמצנות שלו, אבל מדובר בבעלים יציב ויחסית מחושב. שמשקיע בדיוק את מה שהפוטנציאל של המועדון שווה.
    הפועל חיפה יחסית מגיעה פחות או יותר להישגים שהולמים אותה. בעונת 2017/18 הבריקו.
    לא הייתי משווה אותו לחוגג.

oFiRzZz אוהב/ת את זה.
  5. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

הבן אדם החריב לחלוטין את מחלקת הנוער של הפועל חיפה שבעבר הייתה מהמכובדות, מעמיד שם כבר שנים תנאים של ליגה לאומית ובשורה התחתונה כמו טביב וחוגג, מרחיק קהל מהמועדון. בעלים כזה כל כך הרבה שנים זה אחד הדברים הגרועים שיכולים לקרות למועדון, העפלה לאירופה פעם ב15 שנה לא משנה כלום כשכל המסביב כל כך שכונתי.

Sir Alex Ferguson, קשר שמאלי ו-Roma אוהבים את זה.
  6. alexshw Member

דווקא אצלו שיחקו שחקני בית משמעותיים כמו ממן ואבוקרט.
    למה איזו מחלקה הייתה להם קודם?

הוא יכול להשקיע קרוב למה ששחר. זה לא משתלם לו. זה מועדון קטן עם פוטנציאל אוהדים מצומצם.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

7. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

יואב כץ בדומה לטביב הוא בעלים של קבוצת בוגרים, וגם שם הוא בעלים טעון שיפור. אוהדים רוצים השקעה במועדון, במותג, בנוער, בהם לא רק לשלם משכורות יפות לשחקנים דרג ב' בליגה ולגנוב פעם בכמה שנים אירופה או פלייאוף עליון. אלה דברים שעובדים על אנשים שרואים את העולם בצורה שטחית כמו פרשני התוצאה של ערוץ הספורט, לאוהד שחי את המועדון מן הסתם שזה לא מספיק. אני מכיר זאת מצוין מהתקופה של טביב שלא הבינו למה אנחנו באים אליו בטענות.

ואגב ב-2005 נדמה לי הפועל חיפה הייתה אלופת המדינה לנוער, היום קבוצת הנוער שלהם מדשדשת בליגה השניה.
    רוב שחקני הבית שהפועל חיפה בתקופת יואב כץ התבססה עליהם היו בגיל נערים/נוער שכץ רכש את הקבוצה.

8. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

ממן ואבוקרט שחקנים שעלו לבוגרים לפני בערך 15 שנה, לא מגיע לכץ שום קרדיט עליהם. ככה גם ורמוט, מהראן לאלא, גל אראל, בן בסט, סרדל, יוסי דורה, מגרשווילי... זה הספק די מדהים בעשור אחד(הראשון של שנות ה2000) לקבוצה כזו.

מנגד כמה שחקני נוער הם הביאו לליגת העל בעשור האחרון? היחיד שאני יכול לחשוב עליו זה פלקוצ'נקו. הנוער שלהם כבר כמה שנים בליגה הלאומית, נערים א' גם בליגה השניה כרגע והיו שם רוב העשור האחרון.

9. alexshw Member

ב 2006. עזוב שזה לאו דווקא מדד אבל איזה כבר שחקני בית מהוללים שיחקו שם קודם? היו ורמוט ומגרשווילי. פעם מזמן אנטמן ובנין. מי עוד? בן מרגי?
    הם לקחו אליפות על טהרת רכש.

10. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

שהיה כסף אצל רובי שפירא כן רוב השחקנים באו מבחוץ כי רצו לקחת אליפות אבל הייתה השקעה בנוער שאת הפירות שלה קצרו עם האליפות ב-2006. עכשיו מדברים על העונות אצל יואב כץ, רוב השחקנים שהקבוצות של כץ התבססו עליהם היו יוצאי מחלקת הנוער שעשו את רוב שנות הנערים/נוער שלהם לפני שכץ הגיע למועדון. רובם כבר פרשו או בדרך לפרוש, כמה שחקני בית מוצלחים הפועל חיפה מוציאה בשנים האחרונות? כבר כתבו לך שקבוצות הנוער שלהם מדשדשות בליגות השניות, זו גם לדעתי הסיבה העיקרית להקמת הפועל רובי שפירא.

וכדי שיהיה קשר לדיון, אז בבית"ר בתקופת טביב הייתה הזנחה בולטת של מחלקת הנוער ושחקנים רבים העדיפו לשחק או לעבור למקומות אחרים.
    דוגמא אחת מיני רבות: גוני נאור שכבש את שער הניצחון בדרבי בטוטו הוא בכלל שחקן בית של בית"ר ושיחק אצלנו מגיל 7 עד גיל 16 ואז עבר למכבי ת"א כדי להתקדם, כבר כשל שיכול להיות רק אצל בעלים מהסוג של טביב וכץ, כשחזר לירושלים ממכבי בגיל 18 הוא לא חזר לבית"ר אלא לקטמון והיום שחקן מרכזי שלהם ויש עוד דוגמאות בסגל של קטמון לשחקנים שזלגו מהצד הצהוב לצד האדום.

Sir Alex Ferguson אוהב/ת את זה.
  11. alexshw Member

גם ככה הפועל חיפה נהנתה שנים מעצמים שמכבי חיפה זרקה אצל יואב כץ וגם לפניו.
    גם אם ישקיע יותר בנוער, יהיה לו קשה להתחרות מול האחות הגדולה גם בגילאים האלה.

12. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

אוקיי ואיך ליקוק הביצים הזה מקדם את הדיון?
    אוהדי הפועל חיפה רוצים השקעה מינימלית במועדון שלהם ובמחלקת הנוער גם ללא קשר למכבי חיפה FC, גם אם נגיד ואין להם סיכוי בעולם הזה ובעולם שאחריו להיות הקבוצה הבכירה בחיפה זה עדיין לא מצדיק הזנחה מוחלטת של כל חלקה במועדון שהיא לא הקבוצה הבוגרת.
    זה שאין לך סיכוי להיות הטוב ביותר בתחום מסוים לא אומר שאתה צריך להרשות לעצמך להיות הגרוע ביותר.

13. alexshw Member

כנראה לא באמת שווה לו. בשורה התחתונה הם משיגים מה שהם שווים. יש לו את המחלקת נוער של מכבי חיפה.

נערך לאחרונה ב: ‏5/9/21
  14. Raulito Madridista

לא קונים אוהדים רק בכסף ואין ספק שחוגג מעצבן אבל אני יכול להבין את התסכול שלו לגבי הקהל באופן כללי, הבחור שם איזה 80 מיליון שקל לפחות ומעניין מה היה אפשר לעשות בקבוצה אחרת עם סכום כזה. לצערו אלי אוחנה ואחרים לא הצליחו למנוע ממנו לבחור ביועצים גרועים מאוד. מאחד שניסה לעשות דברים טובים גם אם "ליגת האלופות בטדי" היה נשמע פאתטי - הוא נהיה מעיק ולא מצחיק.

אגב, רק משום שזה חזר בריאיון (ה-104 בערך) שלו והפעם ב'ידיעות אחרונות' והגדיר את אי החתמת אצילי כטעות הכי גדולה שלו: אני חושב שאין ספק שאצילי שובר שוויון והופך קבוצה לא טובה ל-טובה, שחקן של מספרים, היה מקבל אהבה אדירה בטדי והיו קונים כרטיס בשבילו, הפריצה שלו הגיעה בבית"ר. ועדיין - כמה זמן זה היה מחזיק זמן? זה היה נראה לי זמני ובלתי נמנע, גג שנה-שנה וחצי - עד שהוא היה עובר למכבי חיפה, אמנם תמורת סכום יפה אבל בבית"ר לא היה נשאר, זה לא אותו הלבל, אין מה לעשות.

15. Mamadu משתמשים של כבוד היכל התהילה

גם לי נשמע מוזר כשאמרו שהוא נוצרי, עלי מוחמד זה השם הכי מוסלמי שיש.

מצב נושא:
הנושא נעול.