בית"ר ירושלים 2021/2022 - הרבה בלאגן, קצת כדורגל

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nigel de Jong, ‏30/7/21.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Raulito Madridista

@Nigel de Jong, אני חושב שאבוקסיס הרגיש שההתנהגות שלו הייתה טיפה מוגזמת כלפי בית"ר כי הוא עדיין עלה לגדולה וזכה באליפויות לפני הפרק ב' של הקריירה שלו שהיה מאוד מוצלח בהפועל תל אביב. הוא גם התבגר עם הזמן, יוסי תמיד יישאר יוסי אבל הוא כבר לא שחקן וכן הלאה ומבין שדי שרף את עצמו. אני לא אומר שהוא כזה תמים ושזה לא נבע ממחשבה מסוימת, זה לא מאה אחוז נקי אבל יש בזה קצת אמת. כמו שכבר כתבתי לך, אני מאשים את ברק אברמוב בירידת הליגה של בני יהודה. ואם אבוקסיס היה במצב טוב בקריירה אתה חושב שהוא היה יורד לליגה הלאומית למשל? אני לוקח את אבוקסיס אלף פעמים לפני שרון מימר, אבוקסיס כן מאמן של שחקנים, כן יש לו הילה בתור מאמן. הוא כן יודע לעמוד בלחצים. וואלה לי כאוהד הפועל גם מבאס לראות את התמונה הזו למרות שאני תמיד אזכור לו את טדי 2010.

אני חושב שאתה לא מנתח מקצועית מאה אחוז את המצב אלא מערב רגש. מכבי פ"ת הביאה את עידו שחר לדוגמא וניצחה בגביע אבל היא במרחק שש נקודות וזה שני משחקים, לא יהיה לה לעולם את הכוח של הקהל. נוף הגליל קבוצה די בינונית, הפועל ירושלים נראתה טוב נגד צמד המוליכות אבל יש כדורגל גם מעבר לזה, זיו אריה לא אחד שהיית רוצה לראות על הקווים לדעתי. עם יד על הלב, הנחת שהסגל יישאר ככה ולא יהיה ישראלי אחד סביר שיעזוב? אני מרשה לעצמי גם להגיד שעכשיו שחקנים יהיו קצת פחות חסרי וודאות לפחות לגבי החודשים הקרובים, יש כסף, יכבדו את החוזה שלהם עד ה-30 ביוני או לא יודע מה, גם זה יעזור.

מסכים איתך שאסור שאנשים כמו חוגג ידרכו בכדורגל ואתה גם מהראשונים שעלה על המחדלים והכוונות הלא ממש טהורות שלו, נקרא לזה ככה. ספציפית במהלך הזה, רק בזה - יצא לבית"ר טוב.

2. zivmay Member

המשולש חוגג אברמוב וג'קי. יש מצב שגם נהנו ביחד בדירת הסקס לכאורה של חוגג?

oranfu ו-itzik.miro אוהבים את זה.
  3. DRORIKO Member

שיעור בעברית למחלקת המדיה של בית״ר. ״ברוך השב״ אומרים למישהו שהתגעגעת אליו והוא חזר, לא למישהו שבמשך 20 שנה כל פעם שנפגשתם קיללת אותו 90 דקות. בהצלחה בכל אופן.

4. itzik.miro Member

המינוי של אבו-קרעה לא עובר חלק בשום צורה אבל זה לא שבאמת מישהו שואל את אוהדי בית"ר.

יש פה מסע נקמה של חוגג בלה פמיליה ובדרך מי שסובל זה שאר קהל של בית"ר.

אני באופן אישי "מודה" ללה פמיליה שהם שמו אותי במצב כזה שהמצב כואב לי אבל לא הורס לי את היום כמו שהיה קורה אי שם לפני 8 שנים. בהשוואה לפעם הקודמת שהיינו במצב דומה שאז לא יכולתי לעצום עין, היום אני מצליח לישון בשקט.

זה עצוב אבל זה מה יש.

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

לירן אוהב/ת את זה.
  5. matanbl22 Member

איך מקבלים את זה אוהדי ביתר באמת? מתכננים לקלל אותו?

6. itzik.miro Member

אגדיר את זה ככה

ממה שאני יודע הרוב נגד בצורה מוחלטת וגם מי שמוכן לאכול את המינוי הזה עושה זאת מתוך תקווה שזה יעזור למועדון להישאר בליגה ואולי למצוא פיתרון בעונה הבאה ולא מתוך אמונה או סליחה לאבו-קרעה.

7. Raulito Madridista

@itzik.miro, הדעה שלך לגיטימית לגמרי כמובן. אני בתור אוהד אדום הייתי יותר סלחן ולא ארחיב (בוא נגיד לדוגמא שאני נוטה לקחת יותר את הצד של ורמוט ולא של ההנהלה ופחות כועס עליו מהאוהד המצוי). השאלה שלי אם הסיטואציה הנוכחית הלא פשוטה, וכשהאופציות הן או אבוקסיס או מימר (התנהגו אליו בצורה מחפירה אבל הוא מאמן לא טוב) - לא עוזרות למהלך הזה 'להחליק בגרון' בצורה קלה יותר? זה לא שדווקא אבוקסיס קיבל את הג'וב הנחשק של לאמן את בית"ר שיש לה כיסים עמוקים והיא רוצה אליפות.. לגבי יתר הדברים שלך, היום שהפועל ירדו ליגה היה היום הכי עצוב בחיים שלי, ראיתי אוהד בוכה בשער של 'ידיעות אחרונות' וידעתי שבאותה מידה יכולתי אני להופיע משם. מאז משהו קצת מת אצלי בנוגע לקבוצה, זה חוזר רק לפרקים.

8. DRORIKO Member

ורמוט זה אחרת כי הפועל היתה זאת שדחפה אותו לעבור למכבי. אם אני זוכר נכון בית"ר באותו זמן התרסקה אחרי גד זאבי(דבר שיהפוך לרוטינה חוזרת במועדון) אני חושב שהכעס הוא לא על זה שעזב, כי לא היה כסף לשלם לו, אלא על זה שעבר דווקא להפועל. אני כבר לא זוכר אבל אני מניח שהוא קיבל הצעות גם מחיפה ומכבי. @alexshw בטח זוכר.

9. alexshw Member

אבוקסיס היה תמיד שכיר חרב. הוא פאקינג עזב את הפועל בשביל עוד כמה גרושים באשדוד.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

oranfu, itzik.miro ו-DRORIKO אוהבים את זה.
  10. DRORIKO Member

אשדוד של.......:)

11. itzik.miro Member

מבחינתי זה עוד מסמר בארון הקבורה של הגופה שנקראת בית"ר ירושלים. לא פחות מכך.

הסיבה היחידה שבגללה משהו מת אצלי (מה זה מת, גם כשניסיתי להקים את זה לתחייה זה לא התניע) אלו חלק מחברי לה פמיליה. לא שום דבר אחר.

12. Raulito Madridista

אני מבין כל ביקורת על אבוקסיס, אבל:
    1) אולי הוא רצה לשחק אצל דרור קשטן שזכה איתו כבר באליפות? לפי מה שאני זוכר היה היה יכול לעזוב לפני אבל אוהד תרם כליה. המעבר להפועל היה הכי קשה מבחינת הקהל אבל זה לא שעם מכבי ת"א היחסים מי יודע מה. בכל עונה מכבי היו עושים רעש בקיץ וגומרים את העונה מוקדם. לא הייתה שום סיבה לבחור בה. מכבי חיפה? היו שם כבר באדיר, פראליה, ז'וטאוטאס. לא חושב שרצו אותו.
    2) בקיץ 2003, שים לב, כל מי שלא היה לו חוזה עזב את הפועל, אחרת גם גרשון ואלימלך היו בחוץ. ואלה שמות: טועמה, בן לוז, אודי, בלילי (חו"ל, אז ניחא), אפק, הלמאי, דומב. אלה השחקנים הבכירים, דבר לא שכיח. לא היה קורה כלום גם אם ההנהלה הייתה מתאמצת קצת להשאיר שחקן בכיר.

אגב, אבוקסיס אמר שהוא טעה כשעזב לאשדוד, לא אמרתי שהוא לא שכיר חרב. הוא פרש בקבוצה שלי והיה חלק מהמסע המופלא לרבע גמר גביע אופ"א, זכה בגביעים, היה עוזר מאמן והיו מעט מאוד מנהיגים כמוהו על המגרש. טבעי שאני כאוהד הפועל אוהב אותו ואתחבר אליו. כמאמן הוא לא רע בכלל וקיוויתי שמתישהו יסגור מעגל אחרי פרק א' הכושל ב-2013 כשלא היה עוד מוכן..

@itzik.miro, הבנתי אותך. "אצלי" זה נבע ספורטיבית אבל לא רע - זה לא רק לרדת לליגה הלאומית אלא הפירוק, כל השחקנים הטובים שנמכרו למכבי ת"א, התחושה שהכל רע ומת במועדון הזה לנצח. אצלך זה בעיקר בגלל הקהל האלים.

13. itzik.miro Member

הוא רצה לעזוב למכבי ת"א וזה בסוף התבטל כי מכבי לא רצו לשלם דמי העברה. אף אחד לא באמת תרם כליה כדי שהוא יישאר.

אני לא אשכח את הנחפזות שלו לעזוב, את השמחה שלו בימים שהיינו על סף אבדון ואת ההתרסות אחר כך בכל מפגש אחרי שהמועדון הרים אותו מהאשפתות.

כפי שאמרתי: מבחינתי זה עוד מסמר של משה חוגג בארון הקבורה.

14. DRORIKO Member

אגב אבוקסיס זה חתיכת סיפור. גדל בהפועל מגיל אפס ואפילו ירד איתה ליגה, אחר כך הפך להיות סמל בבית"ר ואף היה אחד המבקיעים במשחקים השרוכים, על הראש של הפועל, רק בשביל לחזור לקבוצת נעוריו בה גם הפך לסמל ובד בבד לסדין האדום, תרתי משמע, של אוהדי בית"ר. והנה עכשיו הוא חוזר לאותה בית"ר לא דרך החצר האחורית, דרך החלון של השירותים.

15. Raulito Madridista

@itzik.miro, תשמע, הייתי אז בכיתה ג' בסך הכל ואני לא בא לתקן את ההיסטוריה, קראתי פה ושם כמו הריאיון של איציק קורנפיין בשם המשחק והשלמתי דברים בדיעבד. הייתה מחאה קצת חוצה גבולות ומוגזמת בין הקהל לאלי גוטמן. אבוקסיס לא שה תמים אבל הוא הגן על המאמן שלו. אותה עונה שהתחילה עם הצגת הגלאקטיקוס בקיץ באירוע מרגש וכן הלאה. היה מצב לא פשוט בבית"ר. אני לא יודע עד כמה אבוקסיס היה 'אנטי בית"ר', הוא פשוט שיחק ביריבה הגדולה שלה והיה טוטאלי לכל קבוצה בה שיחק (גם הערב חזרה לטדי היה קשה אפילו לו, אף פס לא הצליח), בוא ניתן דוגמא מימינו-אנו - איתי שכטר. שחקן שאתה מטורף עליו כשהוא אצלך וכשהוא ממול אתה ישר מקלל אותו, וברור שהשחקנים המשמעותיים הם אלה שסופגים את האש. אני לא מערער על התחושות שלך אלא נותן את הזווית שלי לעניין. גם הרגע הגדול בקריירה שלו כמאמן\עוזר היה בטדי בדרמה במדי הקבוצה היריבה.

@DRORIKO, משה סיני היה המאמן אז, הוא היה שחקן עבר גדול אבל מאמן? לא משהו הייתי אומר, בלשון המעטה. הוא זה שפספס את יוסי ואילץ אותו לעבור לבני יהודה.

מצב נושא:
הנושא נעול.