בית"ר ירושלים 2021/2022 - הרבה בלאגן, קצת כדורגל

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nigel de Jong, ‏30/7/21.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. VAR Member

למה להכניס לי מילים למקלדת? אמרתי שללה פמיליה ותומכיה לא מגיע מועדון כדורגל? סך הכל אמרתי שהמיזם של נורדיה הוא לגיטימי ולא ביטוי לבוגדנות/אהדת הצלחות. זה בסדר להתפצל כשהדעות חלוקות עד כדי כך. אתה לא יכול לכפות על אנשים שלא מעוניינים להזדהות פוליטית להיות חלק ממועדון מזוהה פוליטית. זה לא עושה אותם פחות אוהדים ממך.
    אם הפועל ירושלים המקורית מתה אז זה אומר שלא היו לה מספיק תומכים ושאכן חלק מספיק גדול מהקהל ראה בסאסי ויונה אנשים שהפכו את המועדון לצעצוע שלהם. למה הם אמורים להישאר ולהעשיר את הכיס של אלה שלקחו את המועדון שלהם כבן ערובה? מחו נגדם תקופה ארוכה, לא עזר, המשיכו לצפצף ולצחוק עליהם, ואוהדי הפועל ירושלים צחקו אחרונים.
    טוב. בעינייך. לך פשוט לא מזיז שנאת ערבים אז קשה לך להבין אנשים שמפסיקים לתמוך במועדון עם אג'נדה הפוכה לשלהם.

יהיה לי הרבה יותר קל אם לא תתן לי לנחש האם שנאת ערבים היא חלק מזהות המועדון או לא (מעולם לא התיימרתי להבין מה הזהות שלכם, אז לא מובנת לי העקיצה שלך). ואם לא, מה עשיתם כל השנים כדי להילחם בה?
    לא יודע, בינתיים חוץ משנת הקמה לא נתת לי הסבר אחד איך הריגוש שלך הוא אמיתי והריגוש של אוהדי נורדיה הוא מלאכותי. מילא אם היית בן 90 וזוכר משהו משנת 1936...

2. abcd Member

מה מונע מאלפי אוהדי הפועל/סכנין/קטמון לקנות מניות של קבוצת האוהדים ולעשות אותו דבר?

נשמע תסריט פחות מופרך (ראה ערך הליכודניקים החדשים) מאשר מה שאתה תיארת.

3. VAR Member

התשובה בגוף השאלה. כשיש אלפים של אנשים שיש להם say בהחלטה, הרבה יותר קשה להעביר אותה מאשר אדם שמחליט לבד.

ובלי קשר, אם אלפים של אנשים שהקבוצה בבעלותם מחליטים על מהלך כזה, אז זה מה שצריך לקרות. לא נראה לך עדיף על מקרה של בן אדם אחד, שלא אוהד את הקבוצה בכלל (ואחרי היחס של הקהל כלפיו אולי אפילו שונא אותה) ולוקח אותה כבת ערובה על מנת לחלוב את הכסף שהוא רוצה?

לליכודניקים החדשים יש קול שווה לקול של מתפקדים מזרמים אחרים בליכוד. פה מדובר על אדם אחד שהשתלט על קבוצה ועושה בה כבשלו.

4. סמואל אטו Member

נשמע לך יותר הגיוני שאלפי אוהדים של קבוצה אחרת יקנו את הבעלות על בית"ר וישנו את הזהות מאשר שיעשה את זה איש אחד עשיר?
    אמיתי?

VAR אוהב/ת את זה.
  5. abcd Member

לא נשמע לי הגיוני אף אחד מהם.
    מזכיר לי (עוד) איזה משפט מטומטם של יאיר לפיד מהימים באופוזיציה בסגנון של ״ואם הרוב יחליטו שצריך להוציא להורג ערבים?״.
    לא כל תרחיש היפותטי הוא טיעון.

ראיתי הרבה בעלים בכדורגל הישראלי, חלק לא קטן הזויים וחלק שהאוהדים עשו להם את המוות ועדיין אף אחד מהם לא עשה דבר כזה, אולי כי יש הבדל בין להיות גרוע בתפקיד לבין להיות בעל נטיות אובדניות.

oFiRzZz אוהב/ת את זה.
  6. סמואל אטו Member

רגע, מה? אתה זה שכתבת את זה.

7. abcd Member

אם ה״פחות מופרך״ זה מה שמפריע לך אז אני מוכן לשנות ל״מופרך באותה מידה״.

בסה״כ אני אומר שאני לא חושב שאחד הטיעונים בעד קבוצת אוהדים צריך להיות חשש מתרחיש חסר קשר למציאות כי אפשר למצוא תרחישים הזויים גם לצד השני.

oFiRzZz אוהב/ת את זה.
  8. סמואל אטו Member

סבבה. וזה שהוא נתן דוגמא קיצונית שלא תקרה בחיים כדי להמחיש נקודה לא הבנת?

VAR אוהב/ת את זה.
  9. abcd Member

אני יכול לענות אבל לא חושב שזה יקרב את סוף הדיון אז כדי להקל על שאר המשתמשים אעצור כאן.

oFiRzZz אוהב/ת את זה.
  10. סמואל אטו Member

פעם הבאה תתחיל בהודעה הראשונה.

11. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

עובדתית הרוב המוחלט של האוהדים נשאר עם בית״ר ולא עבר לנורדיה, ולכן הקהילה החליטה שבית״ר י״ם הנוכחית היא בית״ר י״ם האמיתית.
    בהפועל ירושלים כדורגל והפועל תל אביב כדורסל קרה בדיוק ההפך, ולכן גם לא מפתיע שבסוף זה גם הפך לרשמי גם ברישומים של ההתאחדות לכדורגל/איגוד הכדורסל.

12. Telkiyski Member

כדי שקבוצת האוהדים תמשוך אליה את הרוב המוחלט של האוהדים צריך שהקבוצה המקורית תחדל מלתפקד.
    גם בקטמון כולם עברו ברגע שהפועל ירושלים המקורית נסגרה סופית.

קשה לשכנע אנשים להתחיל לבוא למשחקים בליגה ג' כשהקבוצה האמיתית עדיין משחקת משחקים.

בכל מקרה בביטר לדעתי אין באמת היתכנות לדבר כזה שיקרה, כי גם כשתקום שם קבוצת אוהדים באמת, הלה פמיליה יהיו שם ויצבעו את הכל בחרא שלהם (וכמובן ש"הרוב השפוי" יזרום איתם כמו שקורה ביציעים גם ככה).

13. VAR Member

הסיבה לכך שזה לא תפס היא שלדעתי, לרוב אוהדי בית"ר פשוט אין שום דבר נגד שנאת ערבים. בין אם הם אומרים זאת בגלוי כמו לה פמיליה ובין אם בסתר ליבם.

אינטר הוקמה מסיבות דומות מאוד לאלה של נורדיה. הלאומנות של מילאן בזמנו פשוט הפריעה לחלק הרבה יותר גדול בקהל מאשר במקרה של בית"ר.

14. סיונרה Member

רוב אוהדי בית"ר לא אוהדים אותה בגלל עניינים פוליטים או הקהל שלה, ולכן גם לא יפסיקו לאהוד אותה בגלל הסיבות האלו. יש הרבה יותר אנשים שפשוט הפסיקו להתעניין בקבוצה מאשר כאלו שעברו לנורדיה, כי להחליף אהדה זה לא משהו שקורה, ובעצם אין שום סיבה שאני אישית אוהד את נורדיה יותר מאשר את מכבי ת"א, על אף העובדה שיש אנשים שפעם חלקו איתי אהדה לבית"ר והיום לא.

15. prica9 Member

שאלה לחלק מפה.
    מה תגידו על אוהדי אוסטריה זלצבורג כשנטשו אחרי שרד בול לקחו להם את הקבוצה והקימו אותה מחדש? הם גם לא אוהדים אמיתיים?

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

VAR אוהב/ת את זה.
מצב נושא:
הנושא נעול.