בית"ר ירושלים 2022/23: משדרים עסקים כרגיל

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nigel de Jong, ‏12/8/22.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

2. VAR Member

זרגרי, ורד, בן שושן, איינבינדר, ברוכיאן, קלטינס, קריאף

מרגיש לי שעל כל אחד מהחבר'ה האלה שגדלו בבית"ר היה הייפ של כוכב ענק (ובטח שכחתי עוד כמה) ואיכשהו הם אחד אחרי השני עשו/עושים קריירה בינונית מינוס.

לא יכול לשפוט את יונה כמובן כי לא ראיתי אותו מספיק, אבל כן צריך להתייחס לבית"ר כמו לייפציג הישראלית, הייתי לוקח בעירבון מאוד מוגבל כל שחקן שיוצא מהמחלקה שלהם.

3. Butragueño מנהלים

עידן ורד* לטעמי עשה קריירה אופיינית לשחקן ישראלי ממוצע. ניסה ונכשל בחו"ל, לקח תארים בארץ תוך כדי שהיה שחקן הרכב.
    אייבינדר שחקן שניצל קבוצות נהדרות כדי לקחת להשתלב ולקחת תארים. אף פעם לא היה איזה ברומטר ואני גם לא זוכר שסומן כאיזה עילוי.
    זרגרי וקלטינס שחקנים מקומיים שנאלצו לעזוב את המועדון מצורך כלכלי של הבעלים.
    בן שושן, ברוכיאן וקריאף שחקנים מסובבים.

* עידן ורד, אם אני לא טועה, לא גדל בבית"ר.
    לדעתי דווקא אלה שהיה עליהם הייפ, ולא גדלו בבית"ר, הצליחו הרבה יותר (ורד, מליקסון ויצחקי).

4. Butragueño מנהלים

מעניין אם אפשר לרכוש את יונה כחלק מהחוב על ירדן שועה.

ובואו נהיה רציניים רגע. עד יולי אנחנו נשמע על "מכבי חיפה/מכבי ת"א/הפועל באר-שבע בוחנת את צירופו של עדי יונה" בערך 3-4 פעמים בשבוע.

5. VAR Member

ורד שיחק בנוער של בית"ר ירושלים, אפשר להחשיב אותו לשחקן בית. זה לא כמו יצחקי/אצילי שהגיעו כשחקני בוגרים מאשקלון/מת"א.

וכן, זה בערך מה שאני טוען. מרגיש שמי שגדל שם בנוי 100% על כישרון ולא באמת עבדו איתו על יסודות.

6. Butragueño מנהלים

אני לא רוצה חס וחלילה להמעיט בכבודה של בית"ר ירושלים, אבל לפחות ב10 שנים האחרונות, שהיא לא מאוד הישגית, ומחלקת הנוער שלה מאז תקופת טביב לא התאוששה, אין הבדל בינה לבין הפועל חדרה או בני סכנין מבחינת גידול ומימוש הפוטנציאל של השחקנים.

אני שוב שם בצד את קלטינס וזרגרי, שלא הייתה להם קרקע יציבה להתפתח ונאלצו לנדוד בין קבוצות ללא רצונם.

כשבן שושן וברוכיאן קיבלו הייפ, זה היה במסגרת האמפריה שגאידמק בנה, כשהיה צורך למצוא את הישראלים הבולטים בין הזרים שהביאו באותה תקופה. בערך כמו ההייפ שהיה על יונתן כהן וחוזז בעונות של איביץ' או על טוואטחה בעונות אלישע לוי.

ההגדרה של "בנוי על יסודות" היא אמורפית. מה זה בכלל אומר? לעדי יונה יש יסודות? לאלעד מדמון? למוחמד אבו פאני?
    פליימייקרים וקיצוניים אלה שחקנים שמתבלטים ע"י כישרון (גנאח, מדמון, יונה, דור תורג'מן, חלאיילי), קשרים אחוריים מתבלטים בעיקר על פי הפיזיות שלהם (גלזר, דור פרץ, לביא) ויש כאלה שבנויים על יכולות הובלות כדור ויציאה מהירה מהמקום (לביא, אבו פאני).

לבן שושן וברוכיאן היו יסודות. אבל גם קצרים במוח.

7. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

גם גוני נאור גדל בבית"ר אבל על היח"צ שלו בזמנו אחראים השכנים מתא העיתונאים שהאכילו לכם יפה את ליאור קאסאבינגה ב1.5 מיליון יורו.
    מלבד זרגרי שההייפ עליו נבע מהרצון של חוגג לחקות את ג'קי בן-זקן, לא חושב שעל האחרים היה הייפ כלשהו, אולי ורד שבאיזשהו מקום הוכיח את עצמו ועל קלטינס היה הייפ קצר למשך חצי שנה. מברוכיאן ובן-שושן החזיקו בזמן שהם היו חלק אינטגרלי מהקבוצה חזקה בליגה באותה תקופה.

8. VAR Member

בית"ר המועדון גדולה הרבה יותר מאשר בית"ר הקבוצה, היא מסוקרת בהתאם ולכן שחקנים צעירים שמקבלים אצלה את הבמה מקבלים גם הייפ יותר גדול מכל מיני סאהר ת'אג'ים למיניהם. עד כאן זה לא מדע טילים.

מי מהשמות שציינתי קיבל יותר או פחות הייפ, זה לא העיקר. בעוד 10 שנים יכול מאוד להיות שנגיד שכל ההייפ על עדי יונה הסתכם בחצי השנה האחרונה (שקול לקלטינס). אלא אם כן הוא באמת משהו מיוחד.

הבעיה שלי עם מחלקת הנוער של בית"ר היא שמייצרים שם הרבה כישרונות אבל מעט מאוד שחקני כדורגל טובים. מתי הפעם האחרונה שמישהו שיצא משם הפך באמת לשחקן שנזכור עשורים קדימה? יש מצב שאלי אוחנה?

9. Butragueño מנהלים

מה שניסיתי להגיד זה שמחלקת הנוער של בית"ר לא התאוששה מאז טביב. יכול להיות שיש הרבה תושבי ירושלים והסביבה שמעדיפים ללכת לנוער של באר-שבע או אפילו להרחיק לכת לתל-אביביות או מכבי פתח תקווה. אני ממש לא בטוח שיש כשרונות שרוצים את הלחץ של הקהל והתקשורת ואולי יעדיפו אפילו ללכת לאיזה קטמון.

עכשיו נלך קצת יותר אחורה; אייבינדר, קריאף, קוז'וקין*, אריאל הרוש, קובי מויאל, שמוליק לוי**, אמסלם, ברוכיאן ובן שושן - נכון שאמרנו שהם לא חוו עונות ענקיות ולא "מימשו את ההייפ", אבל תלוי התקופה בה הם שחקו. ברוכיאן ובן שושן זכו בתארים, הם כביכול מימשו את ההייפ בשנתיים-3 ששיחקו. אייבינדר גם הוא הצליח להשחיל את עצמו בקבוצות כדי לזכות בתארים. אבל אם כל השאר שציינתי היו משחקים בבית"ר חזקה יותר, וכזו שכן יודעת "לגנוב" את האליפות האחרונה של הפועל באר-שבע, יכול להיות שהיינו מדברים על השחקנים האלה אחרת. בדיוק כמו ששמעון אבוחצירה הוצג כשחקן אחר, רק בגלל האליפות עם קרית שמונה.

אתה מדבר על 10 שנים קדימה, מה יהיה איתם.
    אבל כמה שחקנים כשרוניים היו לנו שהצליחו לעמוד במבחן ה-10 שנים? בודדים. נתעלם מ-3 העילויים ברקו, בניון ורביבו. יש את ערן זהבי ומי עוד? אחריהם יש כל מיני כאלה שהצליחו בעיקר בארץ, כמו יניב קטן או אבי נמני.

דור פרץ שחקן שאנחנו יורדים עליו שנים, הוא אחלה בקנה מידה ישראלי, לא בטוח שעוד שנתיים אפילו נדבר עליו כשחקן בכיר. ברסקי, יונתן כהן, חוזז, פיבן - גם עליהם דיברו כדור זהב של מכבי ת"א, כלום ושום דבר. אני אתאמץ יותר, אלך לעוד כאלה שהוגדרו ככשרונות - אייל גולסה, מוחמד עוואד, שובל גוזלן. שחקן טוב בארץ מצליח להחזיק 3-4 שנים כשחשקן טופ, ומיד חוזר לטיבו; חנן ממן, אוראל דגני, עדן בן בסט, אלון תורג'מן וכן הלאה.

אם עדי יונה יהיה טופ ליגת העל ל3-4 שנים, זה אחלה הישג.

* קוז'וקין, פציעה קטעה את המשך דרכו.
    ** מאוד עתיק, סתם נהנתי להיזכר בו.

10. VAR Member

יניב קטן ואבי נמני הצליחו בארץ לאורך הרבה יותר זמן מאשר "שנתיים-שלוש". ולא רק הם כמובן, גם שמות הרבה פחות סקסיים כמו בירם כיאל, ניר ביטון, רפאלוב, עידן טל, תומר חמד, בנאדו, גרשון, טל בן חיים, זנדברג, נאתכו, דוידוביץ', אוואט, אצילי, טל בנין וכו' עשו אחלה קריירות בהשוואה לירושלמים הנ"ל. זה לא שהרף בשמיים, ואף אחד לא ציפה מהם להפוך לבניון/ברקוביץ'.

11. alexshw Member

יש לי סלידה גדולה מקטן בגלל שבכישרון ונתונים נטו הוא אחד המרשימים שראיתי אצל שחקנים צעירים בארץ.
    צריך למדוד תמיד ביחס לציפיות. בן שושן וקטן למשל לא באותה גלקסיה בפוטנציאל.

12. VAR Member

עדיין עשה קריירה טובה גם אם לא מימש את כל/רוב הפוטנציאל.

אם לא פספסתי מישהו, הירושלמי האחרון שיכול להיכנס לרשימה הנ"ל ואף להתעלות עליה הוא אלי אוחנה והוא פרש לפני 25 שנה. זה מטורף למועדון בסדר גודל הזה.

13. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

בסטנדרטים של אוחנה אף אחד וכנראה שבימי חיי לא יגדל פה עוד שחקן שבשיאו יוזכר כאחד הצעירים הטובים באירופה.
    בסטנדרטים של שחקני ליגה טובים שגם שיחקו בנבחרת ובאירופה היו לא מעט, אולי לא מספיק אבל לא חושב שיש מישהו שחושב שמחלקת הנוער של בית"ר פרט לשנים 2003-2010 מפיקה מעצמה את הפוטנציאל האפשרי.

14. Butragueño מנהלים

לא אמרתי שקטן ונמני הצליחו בארץ לשנתיים שלוש. אמרתי שהם היו שחקנים שכן החזיקו מעמד בכירים ל10 שנים בארץ (בניגוד לאחרים שעשו את זה בחו"ל). כל מי שציינת, ככלל, לא היו 10 שנים שחקנים טובים בארץ, בעיקר כי שיחקו בחו"ל.

זנדברג היה גדול במשך 10 שנים? 3 שנים בחיפה ושנתיים בביתר וזהו. בנאדו וגרשון מסכים.

איתן טיבי לא ירושלמי?

15. cheddar Member

כתוב בויקי של זנדברג שקבוצות בפריימיר ליג רצו אותו, אני לא זוכר שהיה משהו על לעבור לפריימיר ליג?

מצב נושא:
הנושא נעול.