בית 3 - כמה רחוק תצליחו להגיע כדי להימנע מכותרות שואה?

הנושא בפורום 'יורו 2016' פורסם ע"י Die Werkself, ‏31/5/16.

1. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

מה פספסתי?
    הסיבה שלאם ורויס לא שיחקו היא מקצועית או פציעות?

2. DRORIKO Member

רויס פצוע, לאם פרש מהנבחרת

3. Lebron Member

להאם פרש אחרי המונדיאל, רויס פצוע.

שי אוהב/ת את זה.
  4. Die Werkself wir sind die Macht am Rhein

למרות מחצית ראשונה רעה לפרקים והופעה לא ממש משכנעת, בסך הכל גרמניה היתה סבירה - וביחס לשאר הנבחרות עד עכשיו זה אחלה.

הצמד בקישור האחורי היה טוב מאוד, במיוחד קרוס, אבל המחסור בקשר אחורי אמיתי גרם ללא מעט בעיות, אם כי במחצית השנייה ההגנה של גרמניה היתה הרבה פחות חדירה (חדירה? הבנתם? סתם, יצא לי ככה במקרה).

נוייר ופיאטוב היו טובים מאוד, אבל הצלת המשחק היא ללא ספק של בואטנג. אדיר.

הוודס כמגן ימני, שלא במפתיע, נראה רע ובמיוחד בגלל המהירות של קונופליאנקה. גצה לא היה טוב ולדעתי גומס ישחק במקומו מול פולין, מול צפון אירלנד כנראה שגם כן גומס ישחק לאור הבונקר הצפוי של הצפון אירים (אם למשחק בכלל תהיה חשיבות). חוץ משניהם אני מניח שההרכב ישאר זהה לזה ששיחק היום.

עוד משהו שלא יופיע בתקציר - בלון רנדומלי.

http://i.giphy.com/xT0GqECPbSsKONy4jm.Xxx

אלעד, golding ו-Nave אוהבים את זה.
  5. k_700 Member

קפצתי ממש מהתרגשות בשער של שוונשטייגר אבל אז הקטע הזה שהוא רץ(מדדה) בחגיגות עם חצי כרס של בירה והשערות הלבנות האלה שמבצבצות גרמו לי לרחם עליו שוב....איזה קטנוני אני.
    החמש דקות הכי טובות שלו העונה.

6. cheddar Member

יש לכם צרות של עשירים, תראה את אנגליה במשחק שוואלה התפתח די דומה, 1-1 במקום 2-0

היו עוד כמה דברים במשחק הזה שלא יופיעו בתקציר אבל קיבלו הרבה במה ברשת...

נערך לאחרונה ב: ‏13/6/16
    Gianluigi Buffon אוהב/ת את זה.
  7. Raulito Madridista

שוונשטייגר היה נראה כמו איזה דחליל על הספסל ודי צחקתי כשראיתי שהוא עומד להיכנס. הוא היה כנה בסיום המשחק - "נגמר לי האוויר מהחגיגות של השער". שיהיה. גרמניה לא הייתה מספיק טובה וכמאמר הקלישאה 'זה לא יספיק בהמשך' אבל אני משוכנע שגרמניה של שלב הבתים היא לא גרמניה של המשך הטורניר. בגדול, נוייר עבד קצת קשה מידי במחצית הראשונה והוכיח שיש על מי לסמוך. זו לא הייתה בעיה של הרביעייה האחורית דווקא אלא של הקישור שלא תקף נכון את שחקני אוקראינה. מהצד ההתקפי - ציפיתי להיות מהלכים מרתקים של דרקסלר על הקו. מי שדווקא היה לא רע בנבחרת ואולי כי הציפיות ממנו פחותות בהשוואה לשאר - סמי קדירה שכמו תמיד הגיע למצב נוח אחרי תנועה חכמה לעומק וגם חילק כדורים לא רעים. אוזיל סיים בצורה רשלנית באחד על אחד אבל הצליח לבשל. אף שחקן גרמני לא היה בשיאו אבל מבחינתן זה Next קלאסי

8. Butragueño מנהלים

מצד שני, איזו נבחרת כן הייתה משכנעת? בסופו של דבר היא שחקה מול נבחרת לא פראיירית בכלל, וזה פינק אותנו באחלה של משחק שיכל היה להתפתח לכל מיני כיוונים. כל הנבחרות מבינות שלפי השיטה החדשה, נצחון ותיקו ואתה בטוח בשלב הבא, אז כנראה שכן יש חלוקת כוחות כזו או אחרת. עד כה אי אפשר להצביע על משחק חד צדדי.

Lebron אוהב/ת את זה.
  9. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

ותגיד לי דור, למה בדיוק משהו ישתנה?
    זה לא שפתאום יוגי ישים מגן ימני אמיתי - כי אין. צ'אן (התחליף) אפילו יותר גרוע מהוודס. המגן השמאלי הוא בינוני במקרה הטוב.
    אוזיל ימשיך להיות אוזיל. לא יודע איך הוא בארסנל אבל, בנבחרת הוא נראה תמיד ככה. משוטט לו באמצע ובסוף בגרבץ' טיים מבשל איזה גול והמספרים שלו באמת מדהימים בזכות זה. גם נכון שהוא מוסר המון אבל הרוב המוחלט זה מסירות עקרות של מטר - מטר וחצי. הפעולה החיובית היחידה שלו באמת, באה אמנם בגרבץ' טיים, אבל גם באה מהאגף. שם הוא צריך לשחק ולא כמספר 10 שמולר מגיע לשם גם וגם עושה את זה יותר טוב. אוזיל וקרוס ביחד בעמדות שהם מוצבים בהם, אחד מהם מיותר לחלוטין.
    מולר ימשיך לעזוב את הקו ולהיכנס לאמצע ובכך ישאיר את הקו להוודס שמה לעשות, לא רק איטי מאוד, גם אין לו את היכולת הטכנית של פיליפ לאם, רפינייה או אלאבה ולא ממש יכול להיות שחקן התקפי. בטח לא נגד קבוצות רציניות.
    ורק עוד חסר לנו ששוויני גם יקבל הרכב. כל כך עצוב לי לראות אותו. אחד השחקנים האהובים עלי בבאיירן ובנבחרת בכל הזמנים. צריך לדעת מתי להגיד די.

10. Raulito Madridista

מה עם טוני קרוס למשל שהוא קטלני במצבים הנייחים(אחרי גמר הדסימה בליסבון שאלתי את עצמי 'למה לא לנסות את הפאטנט קרן של מודריץ' וראמוס נוגח בכל פעם?' - אבל קרוס שאחראי על הכדורים החופשיים בריאל מדריד פשוט קטלני ובכלל הציג משחק מצוין ונבחר לשחקן המצטיין? או מנואל נוייר? בואטנג שהציל בצורה אדירה כדור מהקו? כל הנבחרות מגמגמות בשלב הזה. המצב לא כזה גרוע כפי שאתה מתאר. אגב, אם גרמניה תפגוש נבחרת עם סגנון משחק אחר(לא שאוקראינה התגוננה ו-'עשתה אתלטיקו', ממש לא) - היא תוכל לשחק הרבה יותר טוב עם שטחים פנויים. לא צריך להגיד לך שתהליך כזה שנבחרות מגמגמות בשלב הבתים ונראות אחרת בשלבי ההכרעה קורה שוב ושוב, לא רק בגרמניה. וקשה לי לראות את שוונשטייגר מפלס לעצמו דרך כי קרוס וקדירה היו טובים מאוד.

11. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

הפעם פספסתי אותך דור. לא הבנתי.
    אם התכוונת להראות שהיו דברים חיוביים בנבחרת. אז ברור. קרוס שחקן מעולה והחשוב והטוב בנבחרת. בואטנג ברמה הגבוהה ביותר שיש וככה גם נוייר. לטעמי גם דרקסלר היה טוב ובדיוק מה שאני מצפה ממנו.
    הבעיה היא לא בדברים הטובים. הבעיה היא בבעיות שיש. ויש מלא. לא יתכן שנבחרת שהיא ביום טוב שלה נבחרת בינונית (אני מסתכל מנוקדת מבט של גרמניה, לא של סלובקיה, שוודיה או ישראל) מגיעה ל - 4 - 5 מצבים ודאיים לשער. בעיניי גרמניה מקבילה לבאיירן. נוייר עבד אתמול כמעט כמו מה שעבד בעונה שלמה בקבוצה. זה לא יתכן. בואטנג לא צריך להגיע למצב שהוא מצלי כדור מהשער מול נבחרת מהרמה של אוקראינה (שוב, כשהוא משחק בגרמניה). מילא אם זה היה המצב היחידי של האוקראינים הייתי אומר בסדר. קורה. אבל זה היה אחד מ - 4 - 5 מצבים כמעט ודאיים לשער.

יש בעיות קשות בנבחרת. והבעיה הכי קשה היא שאין פתרונות לבעיות האלה. הובדס לא יהיה מגן ימני פתאום. הקטור לא יהפוך לאלאבה. אוזיל לא יוסט לאגף וימשיך לעשות את מה שהוא עושה תמיד בנבחרת. משוטט בעמדה מס' 10, מגיע למצב ומחמיץ. ומפריע למולר שעושה את התפקיד נהדר בבאיירן. מולר ימשיך להיות רשום כקיצוני ימני אבל יעבור לאמצע, רק יפריע לאוזיל, שיפריע לו בחזרה ושניהם ביחד יפריעו לקרוס/או קדירה שיפריעו להם כקונטרה ובכך גם ישאיר את אגף ימין מיותם לחלוטין (גם התקפית וגם הגנתית).
    אין לנו קשר הגנתי אמיתי אחד. לא סתם אוקראינה הגיעה להרבה מצבים מתוך המשחק (להבדיל מכדורים חופשיים, שגם מזה היא הגיעה). זה לא יעבוד נגד קישור יותר חזק. אין לנו בסגל שום שחקן "רע". היחידי שמתקרב להגדרה הזו זה קימיש ואני לא בטוח כמה זה מפסיק. בכל מקרה השחקן ה"רע" הזה צריך לבוא במקום מולר/קרוס/אוזיל/דרקסלר כשההגיון אומר שזה צריך לבוא על חשבון אוזיל/קרוס (כי אם לא דרקסלר ומולר בכלל לא יהיו לנו אגפים) אבל אין שום סיכוי שזה יקרה.

אצל יוגי לא הייתי פוסל את כניסתו של שוויני להרכב. בינינו, היה בכלל מקום או סיבה להכניס אותו אתמול? דווקא אותו?

12. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא יודע אם ״רוע״ זה מה שחסר לגרמניה כמו שחסר לה את גונדואן שהיה אמור להחליף את שווייני לצד קדירה, מה שהיה משחרר את קרוס (יחד עם מולר השחקן הכי חשוב שיש לנבחרת לטעמי) קדימה. היינו מקבלים עוד מנהל משחק שעושה הכול במגרש במקום עוד פנטזיסט.

במצב הנוכחי בסגל הייתי מחלטר עם קימיש בעמדת המגן הימני ומשחק עם וייגל במקום גצה/דרקסלר על התפקיד של גונדואן מה שיאפשר לקרוס לשחק על התפקיד של אוזיל או מה שזה לא יהיה בשיטה הנוכחית. אוזיל בעצמו יזוז לאגף ויפסיק לדרוך על מולר או סתם במקום.

חבל שהדברים הללו לא נוסו קודם. יותר חבל שזה גם לא יקרה בהמשך.

13. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

יש פה כמה בעיות קשות.
    1.גונדוגאן לא גרזן. אם כבר הוא הכי פחות הגנתי ופיזי מקרוס/קדירה/וויגל/קימיש (על שוויני אני לא מדבר כי ...). ולגרמניה חסר (בין השאר) קשר אחורי שידע להיות חזק ולקטוע התקפות יריב. קדירה דיי מוגבל בזה ועושה את כל מה שהוא יכול (והוא היה בסדר גמור). חלק מזה שהוקראינים הגיעו לכל כך הרבה מצבים זה שהקישור ההגנתי שלנו רך מידי.
    2. אם גונדוגאן היה משחק מי היה יוצא?
    3. אוזיל (כך היה עד היום בנבחרת, לצערי, ויוגי הצהיר חד משמעית ישחק רק באמצע (מבחינת הרוחב של המגרש - כולל אפילו קשר מס' 6) משחק רק באמצע וימשיך. הוא לא יוסט לצדדים. לכן, מה נעשה עם וייגל או קימיש כקשר אחורי "גרזן"?

14. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

@nfcb,

ההבדל ביני לבינך שאתה יוצא מנקודת הנחה שדרוש גרזן במרכז השדה ואני לא. אני חושב שהנבחרת הגרמנית צריכה מנהל משחק אקטיבי נוסף לצד קרוס כאשר הלה נלחץ. אני חושב שזה גם פותר בעיה נוספת עם חוסר האיזון מקדימה שם יש יותר מדי פנטזיסיטים שדורכים אחד על השני.

זה ההרכב שלי למשחק הבא (לא יקרה): נוייר; קימיש, מוסטאפי, בואטנג, הקטור; קדירה, וייגל, קרוס; מולר, גומז, אוזיל.

בכל מקרה, הבעיה מבחינתי בלי שום קשר להרכב היא מה יוגי עושה עם השחקנים הללו בפועל. הוא נוטה להיות מקובע ולא מאוזן בעליל.

15. הפועל פתח תקווה Member

גרמניה הציגה משחק פושר מאוד אתמול
    מקווה שישתפרו גם פולין הציגו משחק פושר מול צפון אירלנד החלשה