לא כי הארי קיין ולאלנה זה בערך הדבר הכי בטוח ברמות הגבוהות(כבר שמעתי אתמול שספרד ממש צריכה לקנא בחוד של אנגליה). או פלה באיטליה, או גצה בגרמניה כחלוץ מטרה או ג'ירו בצרפת שווה להמשיך? כל שחקן בהגנה של ספרד שיחק קרוב ל70 משחקים העונה, רובם סיימו את העונה לפני שבועיים וחצי ועדיין ספרד עמדה מצוין ולחצה טוב כל המשחק, בלי להוריד רגל מהגז שגם זה לא דבר מובן מאליו למשחק ראשון בקיץ. לספרד יש בעיות הרגל המסיימת אבל כמעט לכל נבחרת באירופה יש את הבעיה הזאת. המזל של ספרד שיש לה שחקני כדורגל יצירתיים מאוד מסביב שבכל משחק יתנו את הפס הנכון או יסכנו בעצמם את השער ואת זה לא להרבה נבחרות יש. אהה והפעם סוף סוף יש לה את השוער הכי טוב בשער שגם זה פלוס.
לא יודע מה רוצים ממוראטה, היה מצויין היום ותפס יותר נהדר של צץ. הוא צריך לפתוח, הוא העתיד של הנבחרת והגולים יגיעו במשחקים הבאים. אדוריז היה ונשאר חלוץ בינוני, הוא לא נהפך למארדונה בגיל 35. צכיה לא פריארית, ופיקה מלך.
כל שוער צריך לעצור את הבעיטה שנבעטה לעבר דה-חאה. מובן שהוא שוער על ואני שקט איתו בין הקורות, איקר צריך לקבל את הספסול שלו בהבנה, אבל להאדיר אותו על הדיפה כזו? זה שתכתוב שדה-חאה הוא כמו דינו זוף או שסמולינג מזכיר את טרי בימים היפים שלו מאתיים פעם - לא יהפוך את זה לנכון. לכתוב שאינייסטה הפתיע אותי לטובה זה מצחיק כי האיכויות שלו ברורות. אבל הוא שיפר את המשחק של כל השחקנים במשך המחצית השנייה ולקח את המשחק על עצמו, כן יירבו. הפגין הרבה תשוקה והיה טוב ממשחק ממוצע שלו בברצלונה בזמן האחרון. יש ימים בודדים בשנה שאני יכול ליהנות ממנו ולא לסבול, וזה אחד מהם. אנדרס בעל הנס. בטוויטר רצו סטט' - אינייסטה נגע בכדור יותר מפי 2 מאשר דויד סילבה וחילק הרבה יותר מסירות. לגביה חלוץ: מוראטה לא היה מספיק טוב. תמיד יש את הספק הזה לגביו. הוא משחק יותר מדי על אמוציות ותשוקה ופחות מדי על שכל, החמיץ מצב וחצי טוב בתוך הרחבה. אדוריץ' לא יהיה מראדונה אבל הוא כבש מעל 30 גולים בקבוצה כמו בילבאו וצריך להעריך את זה. הוא קיבל בסה"כ פירורים היום. כל החלטה שתתקבל מצד דל-בוסקה במקרה הזה היא נכונה להבדיל מססק ע"ח קוקה(לפחות ססק הציל גול). אני חושב שנגד יריבות כאלה אסור להשאיר את בוסקטס על המגרש בדקות האחרונות כי אין בו צורך ודל-בוסקה יצטרך להעז אפילו יותר. מחמאות גם לצמד המגנים חואנפראן וג'ורדי אלבה. אני באמת קונה עוד 1:0 קשה כזה ובינתיים כפי שראיתם אף נבחרת לא משתוללת, אף נבחרת לא כבשה מעל שני שערים. כמובן ש-2:0 היה יותר משקף היום. מה טוב בצ'כיה? לא עשתה כמעט כלום. אין לה גם איכויות גדולות, זו לא איטליה מאחורה. לא נזכור כלום מהמשחק שלה חוץ מאת התסכול של רוזיצקי כשהוחלף. שער בכדור הרוחב שמוראטה החמיץ למשל היה משנה את המשחק והתזמון חשוב מאוד. לא הייתי ממהר להכתיר את הקישור הספרדי. הרי הנעת כדור היא רק חלק מהמשחק. ספרד לא יצרה מספיק מצבים מסוכנים ואין לה גולרים. ראמוס הוא מבין הסקוררים הבולטים בנבחרת ואני לא צוחק, ופיקה כבש היום את שער הניצחון. ססק כבר מזמן לא אותו שחקן שכובש הרבה שערים, אינייסטה מעולם לא היה כזה. נשארנו עם נוליטו. לגרמניה למשל יש הרבה יותר אפשרויות. קצת מספרים: - בעקבות התוצאה ספרד העלתה את רצף המשחקים שלה ללא הפסד ביורו ל-13. הפעם האחרונה בה נכנעה היתה ב-2004 - 1:0 לפורטוגל. - ספרד ספגה רק שער אחד ב-16 שעות האחרונות של כדורגל בטורנירי היורו. על הדרך היא הפכה לראשונה בתולדות הטורניר ששומרת על שער נקי 6 פעמים ברציפות. - אנדרס אינייסטה וססבק פברגאס הפכו לשחקנים הראשונים שמנצחים 10 משחקים ביורו. - ספרד גם שברה סוג של מנחוס: עד היום היא שיחקה 5 פעמים ב-13 ביוני ומעולם לא ניצחה. 4 הפסדים ותיקו אחד היו לה עד הערב. במונדיאל 2014 היא הובסה נגד הולנד בתאריך הזה.
כתבתי בערך 500 פעם בשבוע האחרון שסמולינג לא מדגדג את הנעליים של אף בלם היסטורי שדרך בפריימרליג בעשור האחרון, בטח שלא טרי. מה כן כתבתי? ששהוא אחד משני הבלמים הטובים בליגה האנגלית בשנה וחצי האחרונות ושאין באמת הרבה בלמים בטופ העולמי כיום שטובים ממנו, תקח את זה לאן שתרצה. לדעתי אין היום בלמים היסטוריים(כאלה שתזכיר בנשימה עם טרי, ריו, וידיץ', נסטה, קנבארו, מאלדיני והחבר'ה האלה).
http://as01.epimg.net/futbol/imagenes/2016/06/13/eurocopa/1465843588_924644_1465843825_noticia_normal.Xxx בתקשורת הספרדית עשו מטעמים מ'אווירת השלום' בין סרחיו ראמוס וג'רארד פיקה שידעו מלחמות משעשעות העונה. פיקה העלה לטוויטר תמונה שלו חוגג עם ראמוס את השער הערב ומי שענד את סרט הקפטן בהיעדרו של קסיאס הגיב 'אני מניח שלא צריך להוסיף יותר מידי. שמח על הניצחון, צוות נהדר'. ראמוס התייחס גם לקסיאס לאחר המשחק. המאמן דל-בוסקה שיבח את איקר ואמר שהוא פתח על הספסל וקיבל את המצב כמו גדול וראמוס עצמו אמר "מוזר להסתכל לאחור ולא לראות את איקר איתנו". ראמוס החמיא בהמשך לדה-חאה ואמר שהוא שיחק מצוין ועל הפרשה ההיא? זה מזמן נשכח. ב-AS כתבו - "פיקה סחב את ספרד" וציינו את השער היוצא דופן של הבלם בדקה ה-86 שמנע הרבה לחץ במשחק הבא וכן את ההדיפה של דה-חאה| במארקה הלכו על 'כל הארצות ספרד' ודיברו על השילוב בין קטלוניה ומדריד - "הביצועים המעולים של אינייסטה, השער של פיקה והיכולת של דה-חאה עזרו לנבחרת".
כמה שטורס חסר,היה שווה מקום בסגל לפחות. כשמוראטה ביום לא גדול אין לספרד חלוץ אימיתי להציע. לי באופן אישי חסר איסקו,לא מבין איך ססק מקבל מקום בהרכב היכולת שלו המשך ישיר לעונה האיומה של בצ'לסי. אחד כמו איסקו שעולה מהספסל הוא שובר שיוון. דל בוסקה כשל עם חילופי המשמרות ספרד פשוט נראת שבעה ,גם מונייאין וסאול היו צרכים לקבל את המושכות.
דריו סרנה, קפטן הנבחרת הקרואטית, טס להלוויית אביו, המגן קיבל את הבשורה דקות אחרי תום המשחק מול טורקיה שהסתיים בניצחון 1-0. המגן בספק למשחק הבא בקמפיין מול צ'כיה כי לא ברור אם יספיק לחזור בזמן. סימה ורסאליקו, שחקנה של ססאולו, אמור להחליפו במידת הצורך. מכה קשה לנבחרת הקרואטית, ראיתי את המשחק מול טורקיה והמגן היה מצוין גם בהגנה וגם בהתקפה והיה קרוב לכבוש פעמים בנוסף לאינספור כדורים לרחבה שלא נוצלו. סימה מגן מצוין אבל בספק אם יש לו את היכולת להיכנס כרגע לנעלים הגדולות של הקפטן.
צריך לומר שלצד חצי השנה המצוינצ שלו במדי אתלטיקו - טורס ידע אינספור משחקים רעים בשנים האחרונות וגם ביורו 2012 כששיחק התחושה הייתה שהנבחרת עם שחקן פחות, אני זוכר אותו כושל מול בופון במשחק הפתיחה כשהשוער רץ הרבה יותר מהר ממנו. מפתה לומר שאיסקו היה משנה את הנבחרת מקצה לקצה כי יש לו דריבל, חוצפה, וביום טוב הוא פורץ כל הגנה. אבל כמה ימים טובים יש כבר מבחינתו? אני מאוד אוהב אותו ומדבר נטו מאכזבה. הנבחרת לא עברה ריענון מספק, זה נכון. ססק, סילבה - ממש אותם השמות. לגבי עמדת החלוץ - אני הולך עם דל-בוסקה בכל בחירה. לאדוריץ' יש את הפלוסים שלו וגם למוראטה. אף בחירה לא תהיה מושלמת. העיקר שדייגו קוסטה לא עושה לנו טובה.
אני חושב שאנשים מזלזלים בספרד יותר מדי (לאו דווקא בפורום), נכון כשהיריבה באה רק להתגונן קשה לספרד לכבוש, אבל מה חדש פה? שוכחים שכמו שהמשחק היה נראה אתמול הוא יראה פחות או יותר אותו דבר גם אם היריבה תהיה צרפת או בלגיה, וזו הגדולה של ספרד שהיא מנצחת באמצע כל נבחרת.
נגד נבחרת איכותית יותר יהיה לספרד הרבה יותר קשה לשלוט ככה בכדור וההגנה הצ'כית די גרועה במונחים של הנבחרות שהעפילו. אני מקווה שהנבחרת תהיה רגועה יותר במשחקים הבאים אחרי שה-V הראשון הושג, חשוב מאוד לפתוח ברגל ימין. תורכיה היא היריבה הבאה של ספרד ולאור ההפסד של התורכים אני מניח שהם ישחקו מעט יותר פתוח מה שיעזור אולי לנבחרת. מעבר לכך צריך לקחת בחשבון שיריבה איכותית כמו צרפת או גרמניה תהיה עם כלים נהדרים בהתקפה ותוכל לסכן הרבה יותר את ספרד. מה הצ'כים עשו? פברגאס הציל גדול בגליץ' נהדר והייתה עוד בעיטה למרכז השער שדה-חאה הסתדר איתה מצוין. בלי קשר אני חושב שהנעת הכדור הזו הייתה יותר אפקטיבית בעבר מן הסתם כשהיה את צ'אבי ואפילו את צ'אבי אלונסו שהיה פחות דומיננטי בנבחרת. סילבה מסתפק במסירה אחת טובה במשחק וזה לא מספיק. במונדיאל ספרד הייתה חלשה מאוד במשחק נגד צ'ילה מבחינת אגרסיביות והפסידה בכל מאבק באמצע. גם עכשיו מרכז השדה די רך. קוקה, במידה וישחק - יכול לשדרג אותנו מהבחינה הזו במקום ססק. הלוואי ודל-בוסקה חשב שהקשר עייף בגלל העונה הארוכה והוא שומר הפתעות להמשך, אבל אני בספק. http://as02.epimg.net/futbol/imagenes/2016/06/14/seleccion/1465913034_008805_1465913183_noticia_normal.Xxx אגב, בעולם משתחווים לאינייסטה - "אנדרס אינייסטה הוא נצחי" "אינייסטה מוצא פירצה בכל הגנה והיה אדריכל הניצחון של הנבחרת בזכות הרעיונות והדיוק שלו". טיאגו הצטרף למחמאות ואמר - "אינייסטה הביא לנו את גביע העולם ועוד אלפי רגעים טובים במדי הנבחרת". נוליטו הוסיף - "בעוד 30 שנה אוכל לספר לכולם ששיחקתי עם אינייסטה"
http://e02-marca.uecdn.es/assets/multimedia/imagenes/2016/06/15/14659470608627.Xxx עוד קצת אינייסטה. השחקן האהוב ביותר בכדורגל הספרדי. ככה ייעשה לאיש שכבש את השער ההיסטוריה בגמר מונדיאל 2010. אנדרס בעל הנס. "אינייסטה או-לה-לה" שרים לו האוהדים הספרדיים במרץ רב. גם ריאל מדריד, גם ברצלונה, גם אתלטיקו, כולם יחד. השיערות שמקבלות אט-אט גוון אפור במקרה הטוב ונעלמות לחלוטין במקרה הרב הן הסימן היחיד לכך שתש כוחו, אחרת לא היינו יודעים שהוא בן 32. "היה מחמיא מאוד לשמוע את כל הפרגונים של כולם אבל מה שחשוב הוא שניצחנו", אמר אנדרס שזכה למחמאות רבות גם מהמחנה הצ'כי(פטר צ'ך - "אחד הטובים איי-פעם", המאמן הצ'כי - "הוא שחקן פנטסטי, לא הצלחנו להסתדר איתו") וגם מריו פרדיננד("תנו לאינייסטה את הכדור בעיגול האמצע והוא יסתדר"). דויד סילבה אמר 'זה פשוט מופע שראינו מקרוב' ואדוריץ' אמר - "כמעט צחקתי מרוב שהוא תיסכל את שחקני צ'כיה. זה היה פלא". אינייסטה רשם 9 נצחונות ו-3 תוצאות תיקו ב-12 משחקי היורו האחרונים שלו בנבחרת, פשוט נתון בלתי-נתפס. הוא בניגוד לראמוס וסילבה למשל כן שיחק נגד יוון ב-2008. התמונה שלו מוקף בים שחקנים של צ'כיה התפרסמה שוב ושוב בכלי התקשורת. "אנחנו כבר עם הראש בתורכיה ורוצים לנצח ולהבטיח את המקום ברבע הגמר", אמר השחקן שסיפר שישמח אם גם הבן שלו יילך בדרכו ויהיה שחקן כדורגל. "אני לא שבע אף-פעם. על המגרש אני תמיד מחפש את המסירה הטובה". "האם זה היה המשחק הכי טוב שלנו מאז המונדיאל? - אני לא יודע. היו עוד כמה טובים".
הרבה ביקורת נמתחת מצד אוהדים ופרשנים על הקיבעון של ויסנטה דל-בוסקה, אולם בסקר של המארקה לגבי ההרכב הרצוי במשחק השני של הנבחרת ביורו, מחר נגד תורכיה - האוהדים מבקשים רק שינוי אחד: קוקה מאתלטיקו ע"ח ססק פברגאס. שאר ההרכב זהה לחלוטין - עם דויד סילבה ועם מוראטה. בסקר השתתפו למעלה מ-11 אלף מצביעים. השחקן שקיבל את הכי הרבה קולות הוא סרחיו ראמוס, אחריו כובש שער הניצחון פיקה ובמקום השלישי נמצא ה-MVP אינייסטה. ססק ופדרו נמצאים ממש בתחתית הדירוג כשאיקר מקבל יותר נקודות מהם. המגן חואנפראן התראיין לכלי התקשורת וזכה לכתבת שער במארקה. המגן שסיים את העונה עם אתלטיקו בטעם חמוץ אחרי החמצת הפנדל בגמר ליגת האלופות מאמין שאת גביע היורו הוא כן יצליח להניף. "החמצת הפנדל הייתה מאכזבת וכואבת אבל זה יהפוך אותי לשחקן טוב יותר וחזק יותר ואדם טוב יותר", הוא אומר. חואנפראן מדבר על מערכת היחסים הנהדרת בין כל שחקני הנבחרת ואומר שהוא וראמוס חברים טובים, ואומר - "יש לנו את הכישרון והאמונה שאנחנו מסוגלים להמשיך את ההיסטוריה ולזכות שוב ביורו ומה שחשוב הוא השקט הנפשי שלנו. יש לנו סבלנות ואנחנו לוקחים הכל בפרופורציות לטוב ולרע לגבי כל משחק בנפרד". חואנפראן יפתח גם מחר בהרכב וירשום את הופעתו ה-20, די מעט. מעבר לכך בספרד מדברים על השיא של דויד דה-חאה שהשווה את המספרים של גורדון בנקס האנגלי מזה 50 שנה. השוער לא ספג אף שער בארבעת המשחקים הראשונים הרשמיים שלו בנבחרת. בכתבה במארקה משווים בינו לבין שוערי על אחרים: ואן דר-סאר כן ספג שער אחד וכך גם פטר צ'ך. קסיאס ובארטז ספגו שניים. אוליבר קאן ספג לא פחות משישה שערים. מציינים שאיקר למשל שמר על שער נקי בחמישה מעשרת משחקיו הראשונים.