פחחח... הכי טוב אי פעם... בכל מקרה, הנה סטטיסטיקה על הבעיטות החופשיות שלו. וזה עוד "מהתקופה הטובה שלו", כשהוא נחשב לבועט חופשיות טוב. http://www.interload.co.il/upload/2047558.Xxx
פורטוגל עד הדקה ה60 נתנה משחק טוב מאוד ביחס לנבחרות אחרות בטורניר(שכמעט אף אחת לא מרשימה) ואם היו כובשים את השער-שניים שהגיעו להם היו מדברים עליהם אחרי המשחק כעל נבחרת עם פוטנציאל ללכת חזק עד הסוף. יודעים לבכות פה בפורום על התקשורת ואנשיה שמפרשנים לפי תוצאה סופית אבל קצת חוטאים באותו דבר. אנדרה גומש שחקן שחקן ובכלל חוליית הקישור הפורטוגלית טובה וביטלה לחלוטין את האוסטרים שלפחות על הנייר לא בדיוק מהנבחרות החלשות בטורניר. החולשה הגדולה היא נאני, קווארסמה וכל הכוכבי ליגה פורטוגזית שהחליפו אותם והזכירו לי שחקני ליגה ישראלית שמגיעים למשחקים במפעלים אירופאיים ולא מצליחים להשתלט על כדור מול שחקני הגנה פיזיים באמת. שחקן התקפה ברמה גבוהה ליד רונאלדו והם היו יכולים להיות לא פחות מנבחרת מפחידה.
תרסיס, אני מוכן לקבל בעיטות חופשיות שלו מ20-25 מטר. אבל בשביל מה הבעיטות החסרות סיכוי האלה מ-700 מטר? אתה באמת לא חושב שזה בזבוז של הזדמנות בעיטה ממרחק גדול? לא זכור לי אפילו פעם אחת בבעיטה חופשית מ35-40 מטר. כשהוא כבש זה תמיד מ20-25 מטר, וגם אז באחוזים נמוכים מאוד כפי שהוכח פה.
לי זכורים לא מעט כאלה מהתקופה אצלנו, למשל חצי גמר ליגת אלופות מול ארסנל עם אותה בעיטה קטלנית מ40 מטר כמעט לפינה הימנית של אלמוניה. למעשה בסגנון הבעיטות הזה של רונאלדו יש סיכוי לדעתי גבוה יותר להבקיע מהטווחים האלה(אם הוא עובר את החומה) מאשר ממצבים קרובים יותר שצריך לסובב עם בועט שמאלי. מסכים שהוא כבר הרבה שנים לא בועט גדול כמו שהיה אצלנו בתחילת הדרך, אבל זה בטח לא צריך להוריד מהגדולה שלו או לתרץ את זה שאם פתאום הוא במשחק חלש ובועט הרבה אז הוא רק חושב על עצמו או "בדעיכה". הוא בדעיכה כנראה בגלל שילוב של הרבה דברים אחרים. אבל כן, שלא תתבלבלו, מדובר בשחקן הטוב ביותר ששיחק אי פעם במנצ'סטר יונייטד ובריאל מדריד, בכל ההיסטוריה שלהן.
שחקן שלא שולט במשחק לא יכול להיות הכי טוב, לא משנה כמות הגולים. בקושי נוגע בכדור וכשנוגע מביך את עצמו. וגם אם, רונאלדו הוא flat track bully בעיקר שמפציע פעם ב.. במשחקים גדולים. ואל תתנו ל-k700 לבלבל אתכם ולבוא עם הסתייגויות כלפיו. רונאלדו לקח בסביבות 700-800 בעיטות חופשיות בקריירה והבקיע 40. הוא בועט חופשיות גרוע. נקודה. בלי "אבל למה מ-50 מטר". הוא לא אמור לקחת בעיטות חופשיות.
שוב, אין דרך להסביר את זה לילדים. יש כאלה שההצתה המאוחרת שלהם מאפשרת להם להבחין בגדולה רק שנים לאחר ששחקן גדול פורש והם מ-ת-ב-ג-ר-י-ם. זה קורה היום עם קובי בראיינט, זה קרה בעבר גם עם מייקל גו'רדן. זה יקרה בעתיד עם כריסטיאנו רונאלדו.
אם נהיה הוגנים הגיע לפורטוגל להיות עכשיו עם שני נצחונות והאמת שאני די מופתע לטובה מהיכולת שלהם, הם מגיעים ליותר מצבים ממה שחשבתי. הם ינצחו את הונגריה ויעפילו, כנראה מהמקום הראשון, לדעתי לפחות.
כמה זה לא מעט? כפי שהוכח פה, לבנאדם יש בסה"כ 11 שערים במדי יונייטד, ויכולת ההבקעה שלו בבעיטות חופשיות ירד בתקופה שלו בריאל. השאלה היא, אם בהתחשב באחוזי ההצלחה המאוד נמוכים שלו בבעיטות חופשיות, וספציפית במרחק מהשער, לא עדיף לנצל את המצבים נייחים מ35-40 כדי להרים? אני בטוח שתסכים איתי שיכולות הזינוק והנגיחה של רונאלדו טובים יותר מהבעיטות החופשיות שלו. לי זה נראה כמו גחמה שלו שמותר לו הכל, כולל לבעוט ממצבים כמעט בלתי אפשריים. רונאלדו שחקן גדול אבל עם כל הכבוד גם הוא לא מושלם וגם הוא זכאי לביקורת. עם כל הרצון הטוב לנצח לפעמים האגו המנופח שלו פוגע בקבוצה או בנבחרת שלו, והוא בועט יותר מדי פעמים מרחוק שלא לצורך, לא רק בבעיטות חופשיות אגב. אני חושב שקור הרוח של רונאלדו בבעיטות חופשיות נפגם משמעותית בהשוואה למשחק רץ או למצבים נייחים בהם הוא נמצא ברחבה.
אפשר להגיד על פורטוגל שוב 'זה לא היה היום שלהם' והכדור לא רצה להיכנס לכריסטיאנו רונאלדו. מצד שני, זה טורניר כל-כך קצר שעוד יום אחד גרוע כזה ופורטוגל עלולה לעוף. חייבים להגיד את האמת - אין תירוצים, כריסטיאנו משחק רע. כמובן שהציפיות ממנו עצומות אבל לצד שחקנים מובילים אחרים שגם לא הגיעו לאליפות ומשחקים לא טוב - הוא נראה הכי פחות נחוש, הכי פחות רוצה, לא רץ מספיק. הוא מעלה את סימני השאלה שצפו בגדול בחצי הראשון של העונה במדי ריאל מדריד: לא מייצר מצבים בכוחות עצמו ובהרבה משחקים הרגל לא הייתה מאופסת. חבל לי על החמצת הפנדל. אם במונדיאל 2010 פורטוגל סבלה ממאמן רע ובית לא סימפטי ובמונדיאל 2014 כל הנבחרת הייתה גרועה - הפעם הפרטנרים של כריסטיאנו מעולים(אהבתי את ההרכב אתמול) והוא פשוט לא נותן כלום. מה שכן, השחקן מאיסלנד טען שהדיווחים על כך שכריסטיאנו זילזל בו ולא רצה להחליף איתו חולצות פשוט לא נכונים אז אני לא מבין מאיפה הפרסומים השקריים האלה. כריסטיאנו לא כזה מאנייק
מצד אחד אומרים על רונאלדו שהוא עושה הכל לבד בשביל עצמו, ומצד שני אומרים שהוא משחק עם עוד עשרה דחלילים. אם זה המצב, הוא חייב לקחת את הכל על הכתפיים שלו, לא? ולא, אני לא מסכים שהם משחקים עם עשרה דחלילים. יש כישרון לנבחרת הזאת, אבל הדברים פשוט לא מתחברים. עכשיו, בגלל שהדברים לא מתחברים, רונאלדו רוצה ולוקח על עצמו יותר מדי, והשחקנים האחרים, שגם ככה קשה להם מספיק, לא מצליחים לבוא לידי ביטוי, ובגלל זה הקבוצה נראית כמו שהיא נראית. וכן הבעיטות חופשיות שלו על הפנים.
רונאלדו כבר שנים בועט חופשיות גרוע. הסטטיסטיקה שלו בבעיטות האלה דיי מזעזעת. ביונייטד הוא עוד היה בועט לא רע (לא היה בועט מי יודע מה אבל לרוב כשמבקיע הן היו מרהיבות אז יצר הייפ מסוים) אבל בשנים האחרונות הבעיטות החופשיות שלו (והטקסיות שבהן) פשוט מגוחכות. מילא לא היה מישהו אחר שיבעט אבל בפורטוגל (ובטח שבריאל) יש בועטים טובים ממנו.