מה שמרגיז אותי עם העניין הזה, זה שזה כל הזמן אותו סגנון בעיטה, גם מ—20 מטר. אחלה, מ—35 מטר תנסה את ההפגזה הזאת. אבל אתה לא יכול לנסות לסובב או משהו ולבעוט כמו בועט נורמלי ממרחק קצר?
בהקשר של ״מי שחקן הנבחרת הטוב בעולם״, על רונאלדו בנבחרת פורטוגל: ממש לא מסכים. רונאלדו, בצורה אופיינית למדי לו, נראה נחוש בצורה יוצאת דופן, מנסה ומשקיע ללא הפסקה. אמנם מול איסלנד ואוסטריה הוא היה לא מדויק ואגואיסט, אבל אני לא מבין איך אפשר להגדיר אותו כנטול מוטיבציה. הוא אחד השחקנים הכי ״מלאי מוטיבציה״ שיש, בלי קשר ליריבה (זה נאמר לזכותו, למרות שזה נובע מהתחרותיות המוגזמת שלו). יש לי תחושה שמול הונגריה הוא יתפוצץ עם שלושער (או משהו בסגנון). אם חוסר הדיוק וחוסר המזל שלו ימשיכו ולצד אלו הוא ימשיך לנסות לקחת הכל על עצמו, פורטוגל בבעיה.
@Die Werkself אחד הדברים שמעוררים אצלי השראה בכל הקשור לכריסטיאנו, זה היכולת שלו להיות מצוברח בסוף משחק כשכבש צמד ולא שלושער. הרצון שלו להיות ווינר, סופרסטאר שלא ישכחו, תמיד להיות ראשון ותמיד להיות מקדימה, בלי לראות אף אחד ממטר, מה שגורם לכולם אנטיגוניזם כלפיו, דווקא מושך את ההערצה שלי בו. לא אוהב את המשחקי צביעות ויפי נפש. אני אוהב את מי שתכליתי, שבא להיות שחקן כדורגל ותו לא.
כריסטיאנו רונאלדו לדעתי לא הפגין שום מוטיבציה. הוא מאוד רוצה לכבוש, זה כן, אבל הנבחרת צריכה ממנו יותר. מרימים כדור לא טוב למשל וכריסטיאנו לא מגיע בנגיחה - לך תרוץ, תלחץ על הבלם. תכוון את השחקנים, תנהל, תעודד, תעשה פעולות של מנהיג. וברמה המקצועית העונה הנוכחית בריאל מדריד היא הפעם הראשונה בה ראיתי שהדרייב שלו נעלם, בחצי הראשון לפחות. הוא כבר לא רץ עם תשוקה ומחויבות ואני לא מתייחס כרגע לירידה הטבעית בכושרו במונחים הפיזים. חששתי שהוא יהיה מוקף באפסים ובסוף ההיפך הוא הנכון. החברים שלו לנבחרת טובים והוא פשוט גרוע.
הנבחרת שתסיים שלישית בבית הזה תעפיל. אם זו תהיה איסלנד עם 3 נקודות או אוסטריה עם 4. אלא אם תהיה התעה עצונה והונגריה תנצח את פורטוגל.
כדורגל הוא מעל הכל משחק קבוצתי, אין לי בעיה עם שחקנים שעושים הכל על מנת שהקבוצה תצליח ואפילו משחקים מלוכלך אבל חוקי בשביל זה לעיתים (המקרה של סוארז מול גאנה היה אחד המרגשים בעייני כמה שראו את זה מגעיל), כשזה נעשה מבחינה אישית זה מעצבן. * אני לא רואה כמעט כדורגל אירופאי שלא במסגרת האלופות או יורו/מונדיאל ולעיתים רחוקות ליגה אנגלית, לעיתים יותר רחוקות מילאן אז לא יודע איך זה בריאל בספרד, בפורטוגל הוא שם את עצמו מעל הנבחרת.
הדחף שלו תמיד לנוע קדימה ושתמיד הכדור יהיה בחלק ההתקפי, וכן, גם ה"בכי" והעצבים שלו כשלא נשרק לעברו עבירה, או שהוא לא מקבל כדור, או שהוא מחטיא, זה רוח של שחקן שרוצה לנצח. צא רגע מהקיבוע של אנוכי או רואה את עצמו מעל הקבוצה, הוא פשוט רוצה לנצח, הוא תמיד רוצה להיות ווינר. רואה את עצמו מעל הנבחרת? זה נראה לי שזה קצת קיצוני. אתמול אוחנה אמר שאם ישאלו אותו (את רונאלדו) אם הוא מעדיף שהמשחק יגמר ב-3-3 והוא יבקיע שלושער או נצחון 2-0 בלי שער שלו, הוא יעדיף תיקו, זה בכלל שטות גמורה. עם כל הכבוד להצלחה האישית שלו, אני בטוח שגם נצחון עם הנבחרת יוסיף לקריירה שלו. שחקן שבאמת היה חושב כך, לא היה מגיע לאן שהוא היום, ובוא לא נשכח, הוא נחנך אצל פרגוסון.
הבית הכי אפור ביורו, אבל גם הכי מותח, זה מהסיבה שכל הנבחרות פחות או יותר באותה הרמה. תיקו יספיק לפורטוגל ואיסלנד לעלות(עקב הפרש שערים). הונגריה אמנם הבטיחה את העליה אבל בתרחיש מסויים יכולה לסיים את הבית במקום השלישי.
http://as01.epimg.net/futbol/imagenes/2016/06/21/eurocopa/1466512016_892405_1466512329_noticia_normal.Xxx - 20 איומים על השער בשני משחקי הפתיחה - שני משחקים בהם הוא מנסה להיות השחקן הראשון בהיסטוריה שכובש בשבעה טורנירים גדולים - החמצת פנדל מתסכלת עם בעיטה לקורה - כל זה מנחת חלקו של כריסטיאנו רונאלדו, שאחרי ששבר את שיא ההופעות של לואיס פיגו וספג ביקורות קשות להוציא את כלי התקשורת בפורטוגל - רוצה להוביל את פורטוגל לניצחון על הונגריה ולהעפלה לשלב שמינית גמר היורו. - כריסטיאנו יהפוך היום לשחקן ששיחק בהכי הרבה משחקי יורו איי-פעם - 17 הופעות, כשהוא עובר את ליליהאן טורהאם ואדווין ואן דר-סאר. כמובן שהמאמן פרננדו סנטוס אמר "אם יהיה פנדל כריסטיאנו שוב יבעט ויכבוש" ואמר שהוא בוטח במאה אחוז בכוכב שלו. כריסטיאנו עצמו אמר - "מזל רע לא נמשך לנצח" והשתמש במשפט שלימד אותו רוד ואן-ניסטלרוי בזמנו - "גולים הם כמו קטשופ". פורטוגל שסיימה בשני משחקיה הראשונים בתיקו למרות שאיימה המון על השער - העפילה לפחות לרבע הגמר בכל אחד מארבעת טורנירי היורו האחרונים ובשלושה מקרים הודחה ע"י האלופה - צרפת(חצי גמר: 2000) יוון(הפסד בגמר: 2004) וספרד(הפסד בפנדלים בחצי הגמר: 2012).
סיום מותח הולך להיות בבית הזה כשהעלייה לשמינית בידיים של כל נבחרת(מלבד הונגריה שכבר הבטיחה את העלייה). איסלנד כמובן תעשה את הבונקר הרגיל בשביל תיקו שיבטיח לה את השמינית. כשאני צופה גם לבונקר מהונגריה, שתימנע מלסיים במקום ה-2 שמוביל לצד המפחיד של העץ עם אנגליה, צרפת, איטליה, גרמניה.
הביקורת שמתחתי על רונאלדו נבעה למרות שאני מאוד אוהב אותו. ברור שחלק מהיתרונות שלו הם גם החסרונות שלו. בתור חלוץ רחבה בנבחרת הוא לא נדרש לעשות הגנה(האמת שגם בריאל מדריד הוא לא עושה) והעמדה קצת פחות נוחה לו(הוא צריך לעשות את הכניסה לרחבה מעמדת המוצא בצד שמאל ולא ישר להיות איש המטרה) וגם אין לי נתונים להשוות. אבל מראה עיניים טוב מסטט' לעיתים, מעבר לכך שנעזוב את הפנדל - אין שום תירוץ לכך שהוא סיים את שני המשחקים האלה בלי שער, רונאלדו הוא זה שחייב לכבוש במשחקים האלה ונגד יריבות כאלה. יש הבדל בין תסכול אישי אחרי עוד החמצה ואפילו רצון שהכדור יגיע אליו לבין תנועות ידיים בזות או מתוסכלות אחרי ניסיון הרמה לא מוצלח למשל. כריסטיאנו מהמנוסים בסגל והוא זה שצריך לעודד את הצעירים, התפקיד שלו שונה מאשר במדי ריאל מדריד. ונחזור לריצה - הוא לא משחק בתשוקה כאילו זה יורו, הוא קצת כבוי. יש שחקנים גדולים שלא נראים טוב עד עכשיו כמו גריזמן למשל וגם מולר אבל הם רצים בלי הפסקה וכריסטיאנו לא. זו דעתי. המשפטים של אוחנה לא מעניינים אף-אחד, אני מדבר מנק' המבט שלי. החשש שלי היה שהצוות המסייע של כריסטיאנו יהיה לא טוב והביקורת תשחוט אותו שלא בצדק. בפועל פורטוגל משחקת לא רע בכלל ונאני וקווארסמה בסדר גמור והוא זה שמפשל.
הבית הכי מותח ביורו עד עכשיו מגיע לסיומו. הרכבים: המאמן האוסטרי עושה לא מעט שינויים בהרכב. רפאל גריירו שפתח בשני המשחקים הראשונים יורד לספסל ע"ח אליסאו. ההונגרים ביצעו מיני מהפכה בהרכב וביצעו 5 שינויים.