פורטוגל חייבת לנצח היום את אוסטריה שגם מגיעה מאוכזבת אחרי ההפסד במשחק הפתיחה. הלחץ סביב פורטוגל עצום. היו עוד נבחרות 'גדולות' שלא הרשימו במשחק הפתיחה אבל ידעו לנצח כמו צרפת, גרמניה ועוד. כל מה שקרה סביב כריסטיאנו רונאלדו במשחק הזה היה מיותר(הוא הגיב בצורה מכוערת אחרי המשחק אבל שימו לב שעוד קודם המאמן של איסלנד הקניט אותו ואת פפה בתקשורת). הוא היה צריך להבקיע את שני המצבים שלו ולהוביל את פורטוגל לניצחון. דווקא יתר החברים שלו היו מעולים, למשל נאני - ולמרות זאת כריסטיאנו שנראה לא מספיק טוב פיזית(לא אומר שהוא פצוע) - היה די גרוע והכי חשוב - לא דחף קדימה. לא רוצה לדבר במונחים של מנהיג כי ברור שהוא לא קפטן אמיתי, אבל עדיין כולם מסתכלים עליו. פחות תנועות עם הידיים ושיהיה יותר מעורב במשחק. לפורטוגל אין את הלוקסוס שהוא לא יהיה טוב. פורטוגל תצטרך לחשוב התקפה אבל גם לעצור את דויד אלבה. מסקרן אותי לראות הרכב עם כריסטיאנו, נאני וקווארסמה יחד. פורטוגל צריכה אולי לשבור קצת את התבנית שלה במשחק כל-כך חשוב.
לא הייתי משנה שום דבר בהרכב של פורטוגל. להיפך, המחצית הראשונה שלהם היא אולי המחצית הכי מרשימה מבחנית שליטה במגרש של נבחרת בטורניר הזה עד כה. דנילו נתן את הדינאמו בקישור האחורי(לדעתי הרבה יותר מרשים מוויליאהם קרבליו) וגומז וג'ואאו מאריו נתנו רגעים של יצירתיות והנעת כדור מהירה(גומז יותר מהכנף). נאני היה לא רע כחלוץ מדומה, הרבה פחות תוקע את המשחק כמו שהוא יודע לעשות בימים רעים מהאגפים. בקיצור,לא הייתי משנה כלום, להיפך לשנות יכול לגרוע. םורטוגל צריכה להיות יותר מרוכזת ולנצל את הדקות הטובות שלה כדי לסגור סיפור מוקדם.
אני לא מסוגל לראות את גבור קיראיי עם הטרנינג האפור הזה יותר. בתת מודע זה מרגיש לי כאילו מפיפא 96(עם צ'יכוסלובקיה) הוא לא החליף את המכנס הזה.
אז המדינה שיכולה להתגאות במותגי על כמו אשטוואן פישונט,שאנדור,האמר ושאלוי ופחות במכנסיי טרנינג האפורים מהסבנטיז של קיראיי עולה לשמינית גמר! מבחן רציני לפורטוגל היום.
אוסטריה היא הנבחרת הכי רשלנית ויחד עם אוקראינה כנראה הנבחרת שהתכוננה הכי רע לטורניר הזה. לשוער שלהם אין משחק רגל בכלל ופעם אחר פעם הם מחזירים לו כדור שהופך להתקפה פורטוגלית. נראה שהשער עניין של זמן.