בית 7 - בלגיה, אנגליה, תוניסיה, פנמה

הנושא בפורום 'פורום מונדיאל 2018' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏10/6/18.

1. Sturridge Member

אחרי ג'יי אר סמית' אני לא אתפלא אם לרובם אין מושג מהחישובים האלה.

2. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

שי, Mellow29 ו-Sturridge אוהבים את זה.
  3. Raulito Madridista

פנמה וטוניסיה נחותות משמעותית מיתר הנבחרות ובהתאם לנסיבות שתיכף תקראו, ולא מדבר על ההזייה שכרטיסים צהובים עשויים לקבוע - המשחק הנועל את הבית שהוא גם היה המעניין ביותר על הנייר - לא שווה כלום, אבל אני שמח שלפחות הגולים יוצאים בבית הזה כמו קטשטופ.
    בפנמה אפשר לסכם כך - כולם רצים בטירוף, לכולם יש טכניקה, כולם רוצים אבל מעבר לזה - שום דבר. הם נבחרת קטנה והם מתרגשים אבל אולי עבורם לשחק טיפה יותר נסוג היה כדאי, כבשו שער אבל בשני משחקים ספגו תשיעייה. סתם תוהה מה היה קורה אם הפנמים היו כובשים בדקה הרביעית במתפרצת ההיא כשהשחקן שלהם בעט מזעזע.

אם הייתי מבקש ממכם לבחור מבין לוקאקו או קיין, סתם שאלת תם, הרי שניהם פגשו נבחרות קשות מאוד והם סוחבים את הנבחרת, במי הייתם בוחרים?
    אגב, המאמן האנגלי עם חילוף נכון מאוד כשהוציא את הקפטן שלו, הוא עשה את שלו, וגם שחקנים אחרים יכלו לכבוש נגד היריבה המצחיקה הזו, טוב שקיין ינוח ואם חלילה היה נפצע מה היה קורה?

אגב, אם אנגליה מסיימת במקום השני, שימו לב:

צד אחד של הנוק-אאוט עשוי להיות כזה: צרפת-ארגנטינה, אורוגוואי-ספרד, ברזיל-גרמניה, בלגיה-קולומביה.
    הצד השני: פורטוגל-רוסיה, קרואטיה-דנמרק, מקסיקו-שוויץ, סנגל אנגליה.
    מזכיר קצת נשכחות מהיורו. מצד שני ניצחון של אנגליה על בלגיה יכול לתת לה הרבה מאוד ביטחון ואני לא חושב על תיאוריית הקונספירציה.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/d1/NED-ARG_2006-06-21.Xxx/300px-NED-ARG_2006-06-21.Xxx.Xxx

- מזכיר לי קצת את הבית במונדיאל 2006 שאמנם היה בית המוות עם סרביה החזקה וחוף השנהב, אבל ארגנטינה והולנד ניצחו את שני משחקיהן הראשונים. במחזור השלישי הם שיחקו על כלום ושום דבר וסיימו בתיקו מאופס, למרות הרכבים חזקים. ארגנטינה הראשונה בבית קיבלה את מקסיקו, ואילו הולנד נגררה לקרב חפירות מול פורטוגל ונכנעה 1:0.

4. Sarek Member

אפשר לסמוך על בית ז' שיציל את המצב בכל הנוגע למספר השערים בטורניר. עלינו לממוצע של 2.66 שערים למשחק, דומה למונדיאל הקודם (2.67) ולמונדיאל 1998 (גם כן 2.67), וגבוה מדרום אפריקה 2010 (2.27), גרמניה 2006 (2.30) וקוריאה/יפן 2002 (2.52).

5. avicii Member

הרבה בזכות השחקנים שהמשיכו את היכולות הטובה מסיום העונה כמו רונאלדו,הארי קיין והשער העצמי.

6. WellNeverDie Member

בנוגע למקום הראשון והשני בבית אני באמת חושב שלסגל האימון של שני הנבחרות יש שכל, ובגלל שבאמת עדיף (ככל הנראה ועל הנייר) לסיים מקום שני ובגלל שההעפלה הושגה - הם פשוט יעלו עם הרכבים משניים.
    בטח שסגלי הנבחרות מורכבים, כמעט ב100%, שחקני פריימרליג, שהם מותשים יותר פיזית.

לא חושב שנראה את לוקאקו, האזרד, דה בריינה, קיין ואחרים. הרוטציה הזו קריטית גם בלי שום קשר לצד ההגרלה מהשמינית, אלא פשוט כי לשחק משחק פחות בטורניר הזה זה מטורף.
    אנגליה ובלגיה טריות יותר לסיבוב הבא חשוב יותר כמעט כמו ההגרלה עצמה.

7. Raulito Madridista

http://www.sport5.co.il/Sip_Storage/FILES/4/size475x318/844394.Xxx

אנגליה
    כפי שאתם יודעים השיגה את ניצחונה הגבוה ביותר בגביע העולם עם ה-6:1 על פנמה, מאפיל על שני נצחונות של 3:0 כשהאחרון שלהם היה דווקא בשמינית הגמר עם 3:0 קטלני על דנמרק ב-2002(פרדיננד-5, אואן-22, האסקי-44). זו הפעם השלישית בסה"כ שאנגליה מנצחת בשני מחזורי הפתיחה - זמן טוב כדי לחזור לשיר האוהדים המרגש Football's coming home[האמת שחבר טוב שלח לי אותו כתזכורת]. איש השעה הוא הארי קיין שגם הוחלף אתמול מיייד אחרי השלושער. "אני מעדיף אותו על פני כל חלוץ אחר", אמר המאמן סאות'גייט. קיין הוא מלך שערי מונדיאל כרגע עם חמישה והוא בשני משחקים עוקף את אואן שכבש ארבעה שערים לטובת אנגליה במונדיאלים ב-1998 ו-2002. ב-'ספורט5' כתבו שאחד האוהדים התלוצץ שאם סטונס יכבוש צמד אז הוא יעשה קעקוע שלו, ולאחר המשחק הבלם הקפיץ את הציוץ ואמר - "אני משלם".

8. Sturridge Member

נתקלתי בזה אתמול- בפנמה ניסו לחדש את המשחק בזמן חגיגת אחד השערים של האנגלים.

מסתבר שמסתובב השבוע סיפור שקיים חוק של פיפא שאומר שאם כל עשרת שחקני השדה מחוץ לתחומי מגרש, קבוצה יכולה לחדש את המשחק. הזוי, אבל הנה וידאו של פורטוגל אשכרה מיישמת את הדבר הזה מול ספרד:

באותו שרשור אפשר לראות גם נבחרות אחרות (אנגליה, אוסטרליה).

אז לפני שכבר השתגעתי מאיך קיים בכדורגל חוק כזה מגוחך ולא ידעתי עליו, במירור הרגיעו וכתבו שאחרי בדיקה שלהם זה לא באמת קיים. אני מניח שעכשיו רק נשאר לספר לכל השחקנים.

נערך לאחרונה ב: ‏26/6/18
    muller אוהב/ת את זה.
  9. Raulito Madridista

המשחק השלישי שהכי ציפיתי לו בשלב הבתים מעבר לספרד-פורטוגל וארגנטינה-קרואטיה - זה המשחק הערב בין אנגליה לבלגיה שכן יכול היה להוות מדד מסוים בניגוד לבית החלש באופן קיצוני. לצערי המשחק איבד מערכו לאור הרוטציות ואפשר להבין: שמירת כוחות - לוקאקו ודה ברוינה מצד אחד וקיין אולי מצד שני, חוסר העניין בהצטלבות של הבית(קולומביה כבודה במקומה אלא שגם אין לדעת היכן תסיים). מקווה שנראה את ההיפך מהשיעמומון של צרפת-דנמרק

de Middenweg אוהב/ת את זה.
  10. k_700 Member

מעניין אם נראה פה בערך את המשחק הכי לא ספורטיבי שנראה במגרשים מאז המשחק ההוא בין גרמניה לאוסטריה על הזכות מי תלך לשיבוץ המוות עם ברזיל, ארגנטינה, צרפת, פורטוגל, אורוגוואי ומי תשפך לצד השני.

יש מצב שלא תהיה בחילה באמצעים להשגת המטרה.

טל. ו-de Middenweg אוהבים את זה.
  11. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

@Raulito
    @k_700
    אם יפן תסיים ראשונה אני משוכנע שבלגיה תפסיד. השדים האדומים רוצים את התואר והם ירצו להשתתף בחצי הקל של ההגרלה. בהולנד אומרים כל הזמן שאנגליה למעשה שמה לה למטרה לזכות בגביע בעוד ארבע שנים כך שאין עליה ממש לחץ. לא יהיה לה אכפת ללכת לצד הקשה.

אותי מעניין עד כמה פולין עוד רוצה להציל את הכבוד שלה. ההבדלים המקצועיים בין המדינה המזרח אירופאית ליפן לא אמורים להיות גדולים. יותר מזה, אני מעריך שפולין אמורה להיות יותר טובה, אבל הנייר והמציאות לחוד. אם המדינה ממזרח הרחוק תסיים ראשונה את הבית הזה זה יהיה הישג מרשים. אחרי שבדיה נקבל עוד הפתעה.

12. alexshw Member

מי זו אנגליה שתעשה חישובים לרבע גמר? מי אמר שיעברו את השמינית?

גלץ אוהב/ת את זה.
  13. k_700 Member

אז זהו, שמודעות עצמית ואנגליה זה בערך שני הדברים האחרונים שאתה תחשוב שילכו ביחד.

אני באמת מאמין שהאופוריה היא עד כדי כך גדולה שבאנגליה עושים את החישובים האלה.
    ואם ביום בהיר אפשר לפנטז על איזה חצי גמר בטעות(שימכור לפחות לתקופה של 30 שנים איזושהי הצלחה מסחררת) אז SO BE IT. הולכים על זה.

כמובן שמנגד כל הגרלה שהיא פחיות שימורים/ חיבור של 11 נשמות של כדורגלנים שכבר לא אתנו יותר ומעלה היא סכנת נפשות לאנגליה בשלבי נוק אאוט, ככה שלצופה מהצד ברור שלא צריכה להיות פה שום העדפה אישית.

14. SeRgInHo Member

"שיבוץ מוות" רלוונטי רק לרבע גמר. אחרי זה זה רוב הסיכויים קרואטיה/ספרד בחצי גמר ואני מעדיף ביג טיים את צרפת/ארגנטינה/פורטוגל על פני אחת משתי אלה.

golding ו-גלץ אוהבים את זה.
  15. Gass12 Member

אחרי ההדחה של סעודיה, מצרים, איראן, תוניסיה ומרוקו נשארו רק 3 נבחרות מוסלמיות בטורניר:
    צרפת, בלגיה ושבדיה!

גלץ ו-alexshw אוהבים את זה.