אני גם לא חושב שבקהאם רדף אחרי התקשורת כפי שאתה מציג אריאל. התקשורת רדפה אחריו בלי סוף ולכן הוא מן הסתם קיבל יותר זמן אוויר, אבל האם הוא אי פעם ויתר על אימון בנבחרת או משחק בשביל פרסומת? מעולם לא. אני חושב שזה גם לא הכי רציני לומר "אשתו השרמוטה דפקה לו את הקריירה". קודם כל, כי בניגוד למה שאנחנו חושבים, הספורטאים הללו הם בני אדם ולא רובוטים שרצים עבורנו, ומבחינתי לגיטימי שבן אדם יעשה מה שיהיה טוב עבור המשפחה שלו. בלי קשר, אני חושב שלא ממש במקום להסיק מסקנות על חייו האישיים. בינינו, אנחנו מכירים את החיים שלו רק דרך הצהובונים. פרסומות לפפסי? מה הבעיה שהבן אדם מתפרנס? אסור לו? בסופו של דבר היה לו חלק בהצלחה אולי הגדולה ביותר של יונייטד אי פעם לא פחות מגיגס וסקולס, וגם מיטב המלעיזים לא ייקחו את זה ממנו.
לא אוהב את בקהאם, איפה השחקן של היונייטד ואיפה זה של היום. זכותי לא לאהוב אותו, הוא מייצג כרגע כל מה שמגעיל אותי. ונא להרגיע עם הטון דיבור, במיוחד אתה סטרטפורד."בור" "ליצן" ומה לא היה שם.תתחיל להרגיע.
המעבר לריאל הייתה טעות איומה שבעצם סגרה את הקריירה של בקאהם בשיאה, לבנאדם היה הרבה כשרון, בעיטה נהדרת, וראיית משחק, בחלק השני של הקריירה שלו הוא פשוט התפספס ועכשיו הוא מסיים לעצמו סופית את הקריירה.
יש לי רק הערה אחת, אמנם בקהאם תרם ונתן את כולו כמעט כל הקריירה שלו ובכל קבוצה שהוא היה, הייתה פעם אחת שראיתי אותו לא עושה כלום - אפילו לא נלחם עם אופי ובלה בלה (תכניסו עוד הילולים לא משמעותיים פה מאז שהוא עזב את יונייטד). ביורו 2004 הוא לא עשה כלום, בקושי זז - הוא אפילו לא נלחם כמו תמיד, הוא פשוט היה useless, בקהאם של השנים האחרונות אפשר להשוות לליונגברג של היום רק עם הגבהות.
תמיד מדהים אותי שאנגלים מעולם לא מצליחים לדבר באופן שקול על בקהאם. מועתק מהספרדי: "אני חייב להודות שחבל לי לראות שחקן כמו בקהאם עובר לארצות הברית. בסך הכל, תמיד היה מדובר בשחקן טוב שחשיפת היתר רק קלקלה לו. יש לו עוד הרבה לתרום, גם ברמה הגבוהה של אירופה, כל עוד ינוצל באופן נכון. מצער מאוד לראות שחקן כמוהו, בייחוד בהתחשב בחשבון הבנק שלו, מציב ערכים של נוחות וכסף מעל לתחרותיות וספורטיביות. באשר לריאל מדריד, זה יועיל להם, בעיקר בצד המנטלי. אין עוד את המועקה של תווית ה"דוגמנית", צעד שהאוהדים אמורים לקבל בשמחה. ספורטיבית זה לא משמעותי מדי, שכן בלאו הכי מדובר בשחקן אשר לא בתוכניות של ריאל מדריד, ובצדק. " בקהאם שחקן טוב, ותמיד היה כזה. הוא גם נחות מהשחקנים הטובים בעולם באמת, ותמיד היה כזה. גם בגילו, יש לו הרבה מה לתרום לקבוצות. כושר גופני ודאי לא חסר לו, והוא תמיד יוכל למצוא מקום של שחקן ותיק דומיננטי בקבוצת דרג ב' כלשהי, או אפילו רוטציית הרכב בעילית של אירופה. באשר להצהרה של קאפלו על כך שבקהאם לא ישחק, צעד פשוט מפגר לחלוטין שלו. מקלקל עוד יותר את היחסים העכורים שלו עם השחקנים.
אבי מלר על בקהאם(מהטור שלו באתר ספורט 5): "מה שנותר לנו זה לנסות ולהיפרד מהקריירה המקצועית-פרופר של כדורגלן נפלא, מנהיג אמיתי, קפטן לדוגמה ובן אדם למופת" וכל מילה מיותרת.
רק לי זה נשמע מוזר שבקהאם מצהיר על עצמו שיש לו מוסר עבודה גבוה? ז"א, זה נכון, אבל מאמן אמור להגיד את זה על שחקן שלו, לא השחקן על עצמו.
סטרטפורד וג'ורג', מחקתי את התכתובת ביניכם. אתם רוצים לריב - יש הודעות פרטיות. אגב, אחד הדברים הנוספים שנאמרו, על כביכול "בקהאם הועף מהנבחרת ואילו בפני סקולס מתחננים שיחזור", רק אזכיר שצעד הניפוי של בקהאם הוכרז על ידי לא מעט אנשי מקצוע כטעות וזכה ללא מעט ביקורת (ואם רוצים, אפשר גם להזכיר את הקריאות להחזיר את בקס אחרי ההפסד לקרואטיה). בסופו של דבר הבן אדם לא נתקע עד שסילקו אותו וירד מהבמה כשהבין שלא יכול לתת מספיק. גם זו גדולה של אדם. 29 בישולים בעונת הטרבל. כמה שחקנים יכול לומר שהם בישלו כמעט שלושים שערים בעונה? מלבד העניין הכספי, יכול להיות שבקהאם יצליח קצת להזיז את האמריקאים לכיוון הכדורגל, בן אדם מאוד כריזמטי ומאוד יעיל שיווקית, ואולי זה באמת עדיף על מה שבוריס אמר - קבוצת דרג ב' באירופה (שזה צודק לחלוטין). הרי באירופה הוא הגיע לטופ, למה לו לדדות בקבוצה בינונית? ההפסד היחיד מבחינתי עבורו זו הנבחרת, יכול להיות שבזירה הזאת הוא כנראה די השלים שהוא לא יחזור כבר.
בארה'ב הרבה מאוד משחקים כדורגל,בפארקים,בבתי הספר,הרבה מאוד מזה שנים, אבל כשזה מגיע לרמת המקצוענות והאהדה האמיתית עדיין ותמיד הפוטבול,בייסבול,כדורסל יתפסו מקום ראשון, אי אפשר לשנות תרבות ספורט שחקוקה בסלע ולהפוך ענף אחד למוביל או שיעקוף ענף אחר, לא בארה'ב,לא באף מקום אני חושב. אם פלה,ג'ורג בסט(לא מר בלרינה מהפורום)ואפילו מוטל'ה שפיגלר ועוד רבים אחרים לא הצליחו,אם הגביע העולמי ב 94 לא הצליח אז גם בקהאם לא יצליח. בקהאם והנבחרת וסרט הקפטן,בקהאם הריח לאן הולכים פני הדברים,קרא את המפה ולא חיכה לאקט מצד מקלארן שהתקשורת תחגוג עליו אלא מיד לאחר הגביע העולמי ויתר על סרט הקפטן,אני לא חושב שהוא ציפה לא להיות מוזמן בכלל אבל גם הפעולה כקפטן וויתור על הסרט מעידה על האדם.
לפעמים מה שחסר בשביל להזיז דברים זה לא הישגים בשטח אלא שיווק ואת זה אפשר בקלות לעשות עם בקהאם. לבד זה לא יצליח, אבל אם בקיץ הליגה האמריקאית תתחזק בעוד כמה שמות (הנה, כבר מדברים על דאווידס שגם אולי יעבור לשם) וכל העסק ישווק נכון הם ימצאו בזה משהו. צריך לזכור שגם היפנים לא משוגעים על כדורגל ותראה איזה היסטריה הייתה שם כשבקהאם נחת. מה שכן, ה-MLS ברמתה הנוכחית + בקהאם לא שווה הרבה, כליגה. אם יתחזקו שם, וזה ישפר את השחקנים האמריקנים (חלקם לא רעים בכלל, המדינה הזאת מייצאת לא מעט שחקנים לאירופה) אז אולי יצליחו לשווק את ה-MLS אפילו מחוץ לארה"ב, וברגע שזה יקרה העניין של הציבור האמריקני כבר יגדל.
הוטספר, זה לא משנה מה יהיו ההישגים או עד כמה השיווק יצליח, בשיווק נכון אתה יכול לשכנע אסקימוסי לקנות קרח ושהוא יחשוב שזה פריזר, אבל בארה'ב גם השיווק הטוב ביותר לא יצליח להפוך את הכדורגל לגדול יותר מענפי הספורט המובילים שם. וגם אם רמת הליגה שם תעלה,נראה לך שזה יעניין מישהו מאירופה?דרום אמריקה? אם הרמה שם תהיה טובה יותר האם אתה תתחיל לעקוב אחרי מה שנעשה שם?אני לא חושב.
אני לא, אבל יש כמהשווקים שבהם זה יכול לקרות. מדברים על NY קוסמוס מהסבנטיז אבל זה עולם שונה, כיום יש זכויות שידור וכו'. לא חסר להם שם כסף ועם רכש אינטנסיבי, זה תרחיש שאולי סביר שלא יקרה, אך בהחלט יכול להשתנות. מדינות יכולות לשנות סדרי עדיפויות. אם אתה שואל אותי, הסיבה שלא אוהבים כדורגל בארה"ב היא פשוט שהם שונאים שיש ענפי ספורט שבהם הם לא טובים בהרבה מכולם. מבחינת ספורט המדינה הזאת היא עולם בפני עצמו.
מדינות ישנו סדרי העדפה בספורט....קשה לי לראות את זה קורה,בשום מקום על הגלובוס. תראה מה שלושת ענפי הספורט המובילים בארה'ב,כדורסל,בייסבול,פוטבול, בכולם יש פסקי זמן,הפסקות, יש זמן לאכול פוקפורן,לקנות נקניקיה,לדבר עם השכן,זה מתאים להם,לתרבות, במשחק כדורגל באנגליה אתה מתאפק עד כדי כאבים עד שאתה הולך להשתין במחצית, זה ההבדל.