ברסלונה עונת 2014/15:: צ'אבי נפרד עם טרבל ענק!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י שי, ‏21/10/14.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. David De Gea Rade Prica היכל התהילה

או שהכוכב הגדול של הקבוצה הוא המנג'ר בפועל.

2. לירן מנהל כללי מנהל כללי

ברצלונה יביאו בובה כדי שלא יתעסק עם הרודן ליאונל.

3. Civil Anti Madridista

באופן טבעי גווארדיולה, אבל יש רצוי ויש מצוי. קומאן זה אופציה מעניינת אבל הגיע הזמן ללכת על בטוח וסימאונה בעיניי הוא האיש.

4. Raulito Madridista

לואיס אנריקה קיים ממש עכשיו מסיבת עיתונאים, הנה הגיגיו המרכזיים:

http://as01.epimg.net/futbol/imagenes/2015/01/07/copa_del_rey/1420632430_300667_1420632483_noticia_normal.Xxx

"מעמדו של מאמן תלוי בתוצאות, זה הדבר הראשון שלומדים בקורס מאמנים ואפילו לא צריך את הקורס כדי להבין זאת".
    "מה שקרה עם זוביזארטה עצוב עבורי, זה מחליש אותי כנראה. מדובר באיש מקצוע ברמה הכי גבוהה והוא גם נאמן למערכת".
    "מערכת היחסים שלי עם מסי ושאר השחקנים היא בדיוק כפי שהייתה, אין שום שינוי".
    "ההמטרה היא לזכות בתארים ואני פועל איך שאני חושב לנכון כדי לפתח את הקבוצה בצורה הטובה ביותר וגם את הקריירה האישית שלי".

המאמן(נכון לעכשיו) הכחיש את הדיווחים בתקשורת, לפיהם קיבל אולטימטום מהנשיא במידה ולא ינצח את שני המשחקים הקרובים אז יפוטר.

"דברים שקורים בחדר ההלבשה, ביני ובין השחקנים, נשארים שם. אני לא מאשר ולא מכחיש. אני רק מאמן״.

"אני מדבר עם כל השחקנים והצוות הטכני, עם חלק יותר, עם חלק פחות. זה סגל גדול מאוד״.

5. Civil Anti Madridista

בעקבות האירועים האחרונים בברצלונה כותרות אתרי הספורט בארץ עברו למצב מלחמה.
    אם מישהו פיתח ציפיות להצהרות או להתפטרות בשידור חי, אז מסיבת העיתונאים של לוצ'ו הייתה רגילה ומשעממת למדי
    מלבד דברי הספד לזוביזארטה וחיזוקים עצמיים, הוא נמנע מלהתייחס לסיבה שלמה התכנסנו והיא הבלאגן בחדר ההלבשה
    בכל אופן זה די ברור שאת העונה הבאה הוא יפתח במקום אחר.

6. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

מסי לא יוצא כאן נקי בהתנהלות שלו, אבל צריך להבין שאנחנו בכל זאת מדברים כאן על הנכס הכי גדול של המועדון בהבדל ניכר. לפני שהוא חתם על החוזה האחרון שלו הוא ציפה מברצלונה להיות ברמה המקצועית במקום אחר לגמרי ובסוף חירבנו עליו עם מאמן שלא מתאים לרמות הללו וכנראה שגם בפעם השניה לא מצליח לנהל את חדר ההלבשה כראוי, בנוסף לרכש מזעזע, בעיקר מבחינה הגנתית, כשגם הוא וכל העולם יודע שברצלונה לא תוכל לעשות עסקים בקיץ הקרוב. הקיץ האחרון היה מאוד קריטי והוא בוזבז לחלוטין.

שום שחקן לא גדול מהמועדון בו הוא משחק, בטח לא מועדון גדול כמו ברצלונה, אבל במקרה הספציפי הזה אני לא יודע עד כמה זה גרוע עבור ברצלונה שדווקא מסי הוא זה שככל הנראה יוצא (באופן עדין יחסית צריך לציין) מול אנריקה בפרט ומול כל ההנהלה של ברצלונה בכלל. המצב הנוכחי הוא לא פשוט בכלל והגיע הזמן שיעשו שם חריש עמוק מאוד וזה כנראה יתחיל להתבצע לאחר הבחירות הקרובות כאשר לאפורטה יגיע ויביא איתו אנשים חדשים לתחומים השונים במועדון שיינסו לעשות מה שאפשר גם מבלי לבצע רכש.

7. Bon Argumentum Ad Hóminem

מסי בקלות יכול להצטייר כרודן, ואני לא מחובביו, אבל לוצ'ו התעמת גם עם טוטי בתקופתו ברומא. אז במקום לצאת בתקשורת ולהצהיר שהוא עצוב כמו עמיתו לשיאים, הוא עושה לייק פשוט על צ'לסי במהלך שהוא ידע שיצור את מה שיצר. זאת הדרך של הגמד להיות זה שמצביע שהמלך עירום, כי לאינייסטה ובוסקטס אין את הכוח הזה וצ'אבי קרוב מדי לפרישה בשביל לסכן את המוניטין שלו.

לאוהדי בארסה נותר לחכות ו"לסבול" בשקט עד שלאפורטה ייבחר שוב. רק הוא יעשה סדר.

rivaldo אוהב/ת את זה.
  8. Raulito Madridista

http://estaticos03.marca.com/imagenes/2015/01/29/futbol/equipos/barcelona/1422532940_extras_noticia_foton_7_0.Xxx

אפילו במדריד מפרגנים 'לברצלונה החדשה' - קבוצה שכובשת גם בהתקפות מתפרצות. לואיס אנריקה לא חושש לצאת מהתבנית של גוארדיולה. מי שהתחיל את השינוי והחל לתת עדיפות להיבטים אחרים במשחק היה טאטה מארטינו, אבל בשלב מסוים של העונה שעברה בארסה נעצרה. אמש בארסה הפתיעה את אתלטיקו כהוגן כשכבשה עם מצב נייח ושתי התקפות מתפרצות. שלישיית הקוסמים של בארסה נראית נהדר ביציאה המהירה קדימה כשהשטח פנוי. ועוד נתון מעודד מבחינת בארסה: היא כבשה העונה 7 שערים בליגה במצבים הנייחים. אחד יותר מאשר בכל העונה שעברה. כמעט בכל משחק בעולם נראה את בארסה מחזיקה בכדור יותר מהיריבה, אבל עכשיו כנראה הבינו שם שמדובר בכלי ולא במטרה. כמובן שלואיס אנריקה גם סימן 'וי' יפה כאשר ניצח את אתלטיקו 3 פעמים בשלושה משחקים. מספיק ובארסה הייתה מנצחת פעם אחת את אתלטיקו אשתקד - היא הייתה זוכה בתואר אליפות מס' 23. אבל אולי זה יקרה העונה. בארסה גרמה לפרשנים לשנות את דעתם.

9. Civil Anti Madridista

http://a.espncdn.com/combiner/i/?img=/photo/2014/1104/soc_messi_neymar_d1_1296x729.Xxx&w=738&site=espnfc
    עד לפני חודש עסקה התקשורת העולמית מי ישרוד את הפיצוץ בין מסי לאנריקה, והיום שאנחנו באמצע פברואר איש לא האמין שהבלאגן הפנימי בתוך המועדון הקטלוני יהיה לנקודת מפנה אדירה בעונה שלה. ריאל מדריד בירידה, וברצלונה מחברת הערב ניצחון מספר 11 ברציפות בכל המסגרות. מסי בכושר רצחני, חוזר למעמד השחקן הטוב בעולם ללא שום תחרות והפער העצום שהיה לכריסטיאנו בפסגת מלכות השערים בספרד הולך ונמחק לו מדי שבוע. הפרעוש רשם הערב 300 משחקי ליגה, ובסמליות המיוחדת רק לו ניצל את המעמד כדי להעפיל גם לראש טבלת המבשלים בכל הזמנים של הליגה הספרדית, יחד עם עוד שלושער זניח לסטטיסטיקה.

מלבד מסי שהיה המצטיין במגרש, ראוי לציין גם את מסצ'ראנו ובארטרה נראו נהדר יחד, ומי שהתעקש להביא את ניימאר לברצלונה חלם כנראה על שיתוף הפעולה הבלתי עציר שאנחנו רואים מהשניים האלה עונה.

10. Raulito Madridista

בארסה חזרה להיות מפלצת כדורגל, מבחינתה 'רק תביאו את הקלאסיקו' כבר עכשיו, במחזור הבא, בשביל מה לחכות? רצף הנצחונות שלה מרשים הרבה יותר באיכות המשחקים לעומת ריאל מדריד אם אתם שואלים אותי(אולי חוץ מהקלאסיקו שהיה במעמד צד אחד, זה לא היה כוחות באותו היום), ובטח אתם מבינים לבד באיזה צד אני במשוואה. הרצף של בארסה למשל כולל 3 נצחונות על אתלטיקו מדריד, מהפך נגד ויאריאל שבמומנטום מעולה וגם מאניטה בסאן-ממס, מגרש שהוא אף-פעם לא קל, ולא חשוב מה המצב של אתלטיק בטבלה. לפני חודש וחצי לואיס אנריקה היה על הגריל.

בנוגע למסי: אני חושב שהוא הכדורגלן המושלם, אין לו שום חסרון במשחק. אומרים שהוא לא נוגח כמו רונאלדו, אבל אתם זוכרים את הגול שלו בגמר למרות שפרדיננד שגבוה ממנו בראש - שמר עליו; הוא לא שרירי כמו רונאלדו אבל הוא זריז בצורה בלתי-רגילה. ראיית המשחק שלו מדהימה. אם אני צריך לחלק את האיכויות שלו לפי שחקני הכדורגל של פעם אז הוא מבקיע כמו רונאלדו-פנומנו, בעל ראיית משחק כמו זידאן ו-וירטואוז כמו תיירי הנרי. לגבי עניין הבישולים - יש לי איזו חוברת זרוקה באיזה פינה בבית, מוסך פתיחת העונה של המארקה ל-2009-10. זכור לי שפיגו באמת היה מלך הבישולים של הליגה(336 משחקים, יותר ממסי, והוא גם הרים את המצבים הנייחים). זה נתון שאין לזלזל בו. עוד שחקנים שאני זוכר ברשימה הם צ'אבי שלא רחוק ממסי לדעתי, גוטי וגם חואן קרלוס ואלרון. אולי חואקין מדגדג את הטופ 10.

golding אוהב/ת את זה.
  11. zivmay Member

למסי לקח כמה חודשים להתסגל לכך שהוא טיפה פחות זריז ומהיר. פרשנים מיותרים חשבו שהוא גמור, אבל הגדולה שלו שהוא יודע להתאים את עצמו לכל מצב, ומה שמדהים שהוא עושה את זה מעמדת הקיצוני הימני. נכון שמול קבוצות כמו באיירן וריאל אנריקה ייקח סיכון בהצבה שלו שם, כי הוא די מפקיר את אלבס לבדו. אבל הכניסות שלו לאמצע בשילוב מסירות עומק שלא ראינו כמותן, תשבור כל הגנה בעולם- במיוחד שבצד השני מחכה ניימאר שהוא סקורר בחסד, ויש לו אחד על אחד בלתי עציר ( הוא גם לאט לאט מעלה מסת שריר, בדרך להיות אולי סוג של תיירי הנרי?).

12. קרלס פויול5 Member

התקפה זה יפה, אבל מה זה עוזר שאין לך הגנה והקישור זועק לשינוי, חוץ מזה שאין לך מחליף נורמלי לשליישית הדרום אמריקאים.
    הרכש בתחילת העונה היה קטסטרופאלי ובתוספת לעונש ההעברות, אני לא רואה את ברצלונה מצליחה להתקרב למה שהיא הייתה בשנים קודמות בעונה הזו ובעונה הבאה, אולי ב2016/17 עם רכש רציני ומאמן נורמלי.

Uli Hoeness אוהב/ת את זה.
  13. Civil Anti Madridista

אין ספק שברצלונה עוד צריכה להתחזק בכל הנוגע להגנה שלה. אלבס, אדריאנו, ורמאלן, מת'ייה ודוגלאס לא ברמה של הקבוצה,
    וחבל שלא נערכו לכך בקיץ. אבל לגביי הקישור אני ממש לא מסכים איתך. הרוטציה בין ראקיטיץ' לראפיניה עושה טוב לשניהם,
    צ'אבי משותף בחלק מהמשחקים ונראה בסדר, אינייסטה מדאיג אותי אבל אחרי המשחק שלו אתמול באיתיחאד יש מקום לאופטימיות.

14. zivmay Member

מסכים.
    הקישור די מגוון, בזמן שיש כמה כישרונות נהדרים בבארסה ב', ואת דניס סוארז המצויין שמושאל לסביליה.
    כך, שהקישור וההתקפה די מסודרים לשנים הבאות. ההגנה היא בעייתית, פיקה ומסצארנו לא מספיקים, מתייה הוא הביזיון הגדול ביותר שבארסה יכלה לקבל. הוא לא קשור לרמות האלה.
    אלבה מגן טוב מאוד- אדריאנו מצויין בשביל הרוטציה בלבד, ולטעמי דני אלבס ומונטויה די מספיקים כרגע.
    הבעיה האמיתית היא החוסר בבלמים אגרסיביים בכדי להרחיב את האפשרויות ואולי בקצת שכל לשני המגנים המובילים.
    ההנעת כדור, הלחץ הגבוהה וההנעת הכדור מחייבת את בארסה להביא בלמים שיידעו להתמקם במהירות בעמדה טובה כדי לסכל את המתפרצות(מסצ'ראנו עושה את זה די טוב, אבל פיקה יחסית איטי), אבל היא תצטרך להסתדר עם מה שיש (בינתיים זה מספיק בכדי להשאר ברמות הגבוהות).

15. קרלס פויול5 Member

ראפייניה וראקיטיץ' זה מספיק לסביליה ומלאגה, לא לרמות הגבוהות וצ'אבינייסטה גמורים, אייניסטה אולי עוד יכול להוציא קצת מהמיץ בשנה שנתיים הבאות, אבל בטח לא להציג את היכולות המדהימות שהיו לו פעם.
    מול באיירן, צ'לסי וריאל זה ייגמר רע, למזלה של בארסה הקישור של סיטי בלי טורה הוא ממש מביך אז הקץ הצפוי מראש נדחה קצת.

מצב נושא:
הנושא נעול.