ברצלונה 18/19 - המשכיות זה שם המשחק

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Jefecito, ‏25/7/18.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. סמואל אטו Member

מוריניו? די נו...

2. Clichy COYG

מאיפה ההנחה הכל כך שגויה הזו? מוריניו פוסט צ'לסי בקדנציה הראשונה זה מאמן שחייב כסף, והרבה. ואת זה מעט הקבוצות שיכולות לספק.

3. Raulito Madridista

זה הזוי להזכיר את השם פפ גוארדיולה ליד ארנסטו ואלוורדה, גוארדיולה שינה את מנצ'סטר סיטי משמעותית, יש בהחלט סגנון משחק מאוד ברור לדוגמא. מעבר לכך, צריך להיות ריאליים ולהגדיר מהן המטרות. יורגן קלופ לא הגיע כפייבוריט נגד ריאל מדריד בגמר בשנה שעברה, הוא איבד את סלאח וגם היה את בייל שדפק מספרת לא קשורה לכלום וגם טעויות קשות של השוער שלו אז הוא בטח לא נכשל. הכישלון הגדול שלו אם כבר היה להפסיד בגמר הליגה האירופית לסביליה הבינונית ב-2015/16, אחרי שליברפול כבר הודחה.
    ארנסטו ואלוורדה עשה דברים יפים בעונת הבכורה שלו כמאמן ברצלונה אבל מאז המצב השתנה. היא פתחה את העונה הזו עם יתרון ברור וכשהיא פייבוריטית בלתי מעורערת לזכייה באליפות. אתלטיקו לא הצליחה לעמוד בציפיות וריאל מדריד כאילו ויתרה על העונה הזו מראש. גביע המלך לכאן או לכאן לא ייקבע את טיב העונה, וליגת האלופות, אמנם לא רק היא, אבל כן.

אם כבר מוריניו הוזכר, אני מקנה לו לא מעט אחוזים בזכייה של ריאל מדריד בדסימה למשל למרות שעזב שנה לפני. הוא גיבש את הסגל, הכלי עדיין היה ההתקפות המתפרצות, הוא התעקש להביא את מודריץ' והתעלם מרעשי הרקע כשבספרד בחרו בו לרכש הגרוע של השנה (מארקה) ועוד ועוד ועוד.

לא ממש הבנתי לאן הדיון הזה הולך. לא אשתמש במילה "נכשל", בטח לא כמלול של השנתיים של ואלוורדה ואני תמיד חושב שצריך להאשים גם את השחקנים, אבל אם הוא יפוטר זה לא מהלך מוגזם מצד ההנהלה וטבעי לחפש אופציות אחרות (ושוב: לא קיקה סטיין או לופטגי).

4. גלצ Member

לא חושב שיש הרבה מאמנים שהיו מצליחים לזכות באלופות עם קבוצה כמו יונייטד

5. סמואל אטו Member

אין אף מאמן שיכול לזכות עם קבוצה מסויימת בליגת האלופות. זה קצת יותר מסובך מזה.
    ובהתייחסות למוריניו עצמו - בלי להתייחס ליכולות האימון שלו - לא זכה עם צ'לסי, לא זכה עם ריאל ולמעשה זכה פעמיים בלבד בכל שנותיו כמאמן. זו לא דוגמא שמשרתת את הנקודה שאתה מנסה להעביר.
    בגלל שמוריניו זכה בליגת האלופות אז הוא מאמן שיכול לזכות בליגת האלופות? סבבה, אז גם גווארדיולה.

6. גלצ Member

בגלל שהוא זכה עם פורטו ואינטר, לא עם ברצלונה 0-:

7. סמואל אטו Member

אז אם הוא זכה עם פורטו ואינטר זה לא אמור להיות קלי קלות עבורו עם צ'לסי וריאל?

DRORIKO ו-SaSa אוהבים את זה.
  8. גלצ Member

אתה לא יכול להשוות. הוא הודח נגד דורטמונד, באיירן וליברפול. כולם בחצי הגמר.
    פפ הודח נגד קבוצות כמו מונאקו וטוטנהאם ברבע גמר עם קבוצה שנחשבת לטובה בעולם (לא שאני מסכים עם זה).

9. סמואל אטו Member

אוקיי, אז הדחה בחצי גמר זה הסטנדרט?
    זו תוצאה טובה? דוגמא להצלחה של מאמן בליגת האלופות?

10. גלצ Member

ההבדל שזה יכול לקרות. הדחה לקבוצות כאלו לא יכולה לקרות עם תנאי פתיחה כאלו. זה פאק של מאמן או בעיה מנטאלית. שריאל מודחת לבאיירן מינכן זה טבעי שיש פחות ביקורות מאשר שאלופת אנגליה מודחת נגד קבוצה מצרפת.
    לא היית שומע ממני ציוץ אם סיטי הייתה מודחת ברבע הגמר נגד ברצלונה על שער חוץ.

11. סמואל אטו Member

לעומת הדחה של יונייטד עם "מאמן צ'מפיונס" מול סביליה בשמינית. זה הגיוני לחלוטין.
    נראה לי שהדיון מוצה.

DRORIKO אוהב/ת את זה.
  12. גלצ Member

אני דווקא חשבתי שסביליה תעבור את המפגש הזה.
    מוצה אז מוצה.

13. גלצ Member

דרך אגב לא כתבתי כאן פעם אחת שפפ מאמן לא טוב וגם סמואל אטו עשה לזה לייק אז כנראה ששניכם לא הבנתם את נושא הדיון.
    פפ מאמן טוב אבל לא "קוסם" כמו מאמנים אחרים בשביל לזכות עם קבוצה כמו סיטי במפעל שלא זכתה בו מעולם וגם בבאיירן הוא נכשל עם זה 3 שנים ולא הגיע פעם אחת לגמר (גם לא עם סיטי). בעיה מנטאלית מפחד להיכשל? חוסר יכולת? קושי מסוים במשחקי נוקאאוט? לא פוסל אף אחת מהאפשרויות.
    העובדה היא שבשלוש הפעמים האחרונות הוא הודח נגד קבוצות פחות טובות משלו על הנייר ולכן אני לא מסכים שהסיבה היא מזל.

נערך לאחרונה ב: ‏8/5/19
  14. SaSa Member

אין לי בעיה עם זה שאתה חושב שפפ לא מספיק טוב לזכות עם סיטי, יש לי בעיה שאתה שופט מי טוב יותר או פחות ע"פ מספר משחקים מצומצם ומתעלם מכל המשתנים האחרים.
    בקיצור כדי שסיטי תהיה אלופת אירופה היא צריכה למנות את מוריניו..

15. גלצ Member

אבל זה עובדה שהוא לא מצליח אפילו להגיע לגמר שבדרך הוא מודח נגד קבוצות שהוא פייבוריט מוחלט מולן. לא הייתי מצייץ אם היה מודח נגד ברצלונה ויובנטוס.
    מוריניו יכול, לא אמרתי שהוא יצליח.
    שאני אומר שפפ לא מספיק טוב בשביל לזכות עם סיטי זה אומר שהבעיה היא לא רק בו אלא גם בהם. אני מהמשתמשים שהכי פחות מפרגנים לסיטי כאן בפורום מכדי לומר שעם מוריניו הם יקרעו את אירופה.

נערך לאחרונה ב: ‏8/5/19
מצב נושא:
הנושא נעול.