ברצלונה 2013/14:: מסי וניימאר משתפים פעולה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏9/7/13.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אני יכול לתת לך שם אחד: ויסנטה דל בוסקה. מעבר לעובדה שהוא גדל בריאל מדריד, אבל לא אימן בה פרט למספר משחקים במהלך שנות ה-90, הרי שבקדנציה הראשונה שלו, כשכולם לא הבינו מה הנהלת ריאל ממנה כזה מאמן חסר ניסיון לקבוצה עתירת כוכבים, ראינו איך זה נגמר והיום הוא נחשב לאחד מהמאמנים הטובים בעולם. אני דווקא חושב שעצם זה שטאטא הצליח עם נבחרת מוגבלת כמו פאראגואי וקבוצה בינונית כמו ניואל'ס (לקח אותם לאליפות ולחצי גמר ליברטאדורס), זה לא פחות קשה מאשר לקחת את ברסלונה על שלל כוכביה (אלו שבעלייה ואלו שבירידה). הדוגמא של הצד השני היא אברם גרנט שאני אישית לא מחזיק ממנו כמאמן טוב בלשון המעטה, אבל כשהוא קיבל קבוצת כוכבים כצ'לסי, גם הוא הגיע איתם למקום שני בליגה האנגלית ומרחק פנדל מזכיה בצ'מפיונס. בסופו של דבר זה גם הרבה מזל ולא רק יכולתו של המאמן, אם כי בסיפור הזה אני חושב שבארסה בחרו את האיש הנכון.

נערך לאחרונה ב: ‏23/7/13
  2. אלי מתחן Member

זה שמאמן בינוני הצליח עם קבוצה גדולה מתישהו, לא אומר שכל מאמן בינוני יצליח עם כל קבוצה גדולה בכל זמן. להיות מאמן בקבוצה תלוי מאוד בסיטואציה.

3. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

וזה שמאמן גדול הצליח בעבר בקבוצות שלו, לא אומר שמאמן גדול יצליח עם הקבוצה הנוכחית של בארסה. וזה בדיוק מה שאמרתי, שמאמן זה לא רק יכולת אלא גם מזל זה חלק מהעניין.

4. Muurad Member

דוגמאות להצלחה או כישלון אפשר להביא כמעט לכל דבר. יכול להיות שיצליח יכול להיות שלא - אבל סה"כ להעריך אותו לפי מישהו כמו לושמבורגו למשל זה לא רציני לדעתי - בדיוק כמו שלהגיד שבגלל X או Y כן הצליחו בעבר אז יש יותר סיכויים שיצליח.

כל אחד הוא מאמן בפני עצמו, אין חוק או ספר הדרכה לגבי מי כן ולא יצליח לפי מקרי עבר.
    זה סיכון וחשיבה מחוץ לקופסא ולא מינוי קונבציונלי מקבוצת פאר אירופאית - אבל סה"כ לפי גוף העבודה שלו והסיטואציה הנוכחית אני לא חושב שאפשר להגיד שהוא לא ראוי - שזו לדעתי השאלה המרכזית, ככה שנחכה ונראה איך הוא יקבע את הדרך שלו ברגע שינחת בברצלונה.

5. אלי מתחן Member

לושמבורגו נראה כמו ליצן כשאימן בריאל, למרות שבאותה תקופה היה מדובר במועדון שכמעט בלתי אפשרי להצליח בו. זה לא דוגמא לכלום.

6. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

בדיוק ובגלל זה אמרנו שאי אפשר לקחת דוגמאות ממקרי עבר כי היו כאלו משני הצדדים, אבל גם לא צריך לספול אותו ישר רק כי הוא לא מאמן אירופאי בכיר שמשתכר כמה מיליוני יורו בעונה.

7. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

אם לא יוחתמו לפחות בלם מוביל אחד וחלוץ שפיץ, לא נראה לי שתהיה באמת חשיבות למי יאמן את הקבוצה הזאת.

8. yonmu Member

לא רואה שום צורך בחלוץ שפיץ.

וגם עם הסגל הנוכחי בארסה לקחה אליפות והגיע לחצי גמר אלופות. משהו שאולי כל קבוצה היתה (ועדין) חותמת עליו בתחילת העונה. אין ספק שבלם איכותי יחזק את הקבוצה, אבל גם בלעדיו בארסה צריכה - לפחות - להיאבק על האליפות.

9. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

בארסה לא צריכה חלוץ שפיץ. כשהיה לה חלוץ שפיץ מהרמה הגבוהה ביותר, לא תמיד הוא השתלב טוב במערך וכשהיא שיחקה ללא חלוץ שפיץ היא לעיתים קרובות נתנה הצגות. ניימאר ומסי מקדימה יהוו הרבה יותר סכנה מאשר עוד חלוץ שפיץ.

ההגנה זה משהו אחר ובארסה חייבת בדחיפות לא רק שחקן הגנה אחד, אלא לפחות שניים-שלושה (גם לגבוי). פויול ממש משחק בכוחותיו האחרונים ומפיקה אני לא מחזיק כבלם על. דווקא המגינים נראים לי בסדר גמור, גם אלבס שדובר על החלפתו האפשרית, למרות שבהחלט אפשר לצמצוא מישהו טוב ממנו בצד ימין. מקומו של אלבה בשמאל לעומת זאת, די קבוע, אם כי אחרי העזיבה של אבידאל, אני לא בדיוק יודע מי המחליף שם.

10. Landon Donovan Member

עידן, דל בוסקה זה דוגמא גרועה, שחקן עבר בקבוצה שאימן את המילואים ומשם עבר לבוגרת, זה כמעט זהה למקרה גווארדיולה, ממש לא דומה למינוי מרטינו.

לושמבורגו אולי ליצן, אבל הרבה יותר רלוונטי למקרה הנוכחי. ב-2005 זכור לי שהורעפו עליו הרבה שבחים כשהוא מונה למאמן ריאל (לצד דיבורים על זה שהוא נוכל לא קטן).

11. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

רגע, אז אם הוא מאמן את המילואים של אותה קבוצה (שחקן עבר לא רלוונטי), יהיה לו יותר קל ממאמן שמבחינת עבודה עם קבוצה בוגרת בהרבה יותר מנוסה? אני כלל לא בטוח וגם לא מסכים. לא חסרים מאמנים שגדלו בקבוצה, אימנו בה ללא הרבה ניסיון ולבסוף התרסקו. אבל שוב, אני גם לא בא לקבוע כאן משהו שהוא שחור או לבן. מרטינו יוכל להצליח בבארסה בדיוק כפי שיוכל להכשל ובדיוק כפי שהיה יכול לקרות להידינק למשל. צריך לחכות ולראות.

12. Landon Donovan Member

לא עידן, זה לא מה שטענתי, אחרת הייתי אומר שבארסה צריכה למנות אוזביו. בסה"כ התייחסתי למכלול של דברים ושלטעמי יש למרטינו לא מעט חסרונות.

13. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

בוודאי שיש לו לא מעט חסרנות, כמו לכל מאמן. גם אברם גרנט מפוצץ בחסרונות ועדיין היה הראשון לקחת את צ'לסי לגמר הצ'מפיונס וקרוב מאוד לזכות איתם. זה לא עושה אותו למאמן טוב, אבל זה כן עושה אותו למאמן שהצליח שם בסופו של דבר (באופן יחסי).

14. Civil Anti Madridista

כבר 3 עונות שיש דיבורים שהנה הגיע סוף עידן הזוהר בברצלונה והקבוצה עדיין רצה ולוקחת תארים.
    אני אזכיר לכם שגם אחרי המינוי של וילאנובה לתפקיד היו הרבה שהרימו גבה והוא לקח אליפות אחרי סיבוב הראשון.
    בארסה צריכה דם חדש והצירוף של ניימאר אמור לתת את זה. ההגנה חייבת להתחזק מידית אבל לצערנו הרב טיאגו סילבה ומרקיניוס כבר לא על הפרק

15. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

וילאנובה לא רלוונטי כי וילאנובה היה חלק בלתי נפרד מפפ מבחינתי. לכן הכניסה שלו היתה הכי חלקה וטבעית. לא מוריד כמובן מההישג שלו, אבל זה לבטח לא אותו דבר כמו מאמן חיצוני שלא מכיר את המערכת.

מצב נושא:
הנושא נעול.