ברצלונה 2016/17 - המסע להגנה על התואר:: מסי מפרק את פפ, סוארס זוכה בנעל הזהב

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Civil, ‏16/7/16.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Raulito Madridista

http://e00-marca.uecdn.es/assets/multimedia/imagenes/2017/07/21/15006064434787.Xxx

בטח לא מפתיע אתכם לראות את התמונה שניימאר פירסם ברשתות החברתיות.
    במארקה, עם או בלי קשר לכך שמדובר בכלי תקשורת שמזוהה עם ריאל מדריד - כבר עשו מזה מטעמים.
    האמת שאם הייתי חלק מברצלונה התמונה הזו הייתה די מרגיזה אותי בעיקר בגלל הטיימינג,
    עם כל הכבוד לכך ששחקנים כמובן יכולים לעשות מה שהם רוצים ברשתות החברתיות.

בארסה תשתולל ותביא שחקן על אחד במקום ניימאר לפחות, מהחלק הקדמי, נניח דמבלה או משהו כזה. אולי השווי של אלכסיס מעט ירד כביכול כי הוא שנה אחת מסיום חוזה. דיברתי אתמול עם אוהדת ידועה, היא אמרה לי 'כל הברזילאים האלה', חוץ מרונאלדיניו, ריבאלדו ודוגלאס(חחח), ושלדעתה ניימאר בר תחליף וסוארס למשל לא(וכמובן מסי).
    אני מודע לבעיות המחירים בכדורגל אבל ההעברה כזו של ניימאר כן תוסיף עוד בלאגן ותחמיר את המצב גם עבור שאר המועדונים הגדולים. לא רואה את פאריס כזו אטרקטיבית, ניימאר יוכל תמיד לעשות עוד כסף עם החוזה הבא בבארסה וכן-הלאה. ולדעתי ניימאר עושה בכל שנה קפיצת מדרגה. זה נוח להיות ליד מסי.

* לזה ששאל איך פאריס כביכול תבצע את ההעברה - העתקתי אתמול משהו מהפייסבוק של בארסה מאניה שמסביר איך זה כביכול ייתכן.

2. golding מנהלים

אני רוצה להגיד שעם ה220 מיליון אירו האלה ברצלונה יכולה דווקא להתחזק ולהביא את סאנצ'ז, דמבלה, סרי ואולי אפילו את קוטיניו. בפועל, המציאות מלמדת אותנו שכבר לא קל להוציא שחקנים מהקבוצות שלהם ויש סיכוי לא רע שהשלמת ההעברות האלה תדרוש סכום שמתקרב ל300 מיליון.

אלעד אוהב/ת את זה.
  3. סיונרה Member

זה בטח יקפיץ את המחיר של כל שחקן שברצלונה תרצה, אבל היא עדיין תוכל בסכום הזה להביא 2 שחקנים מהטופ העולמי.

4. Civil Anti Madridista

נתחיל מזה שניימאר ממש לא כינור שלישי בברצלונה. אין שום מאבקי אגו, מדובר באידיליה מושלמת ועובדתית אנחנו גם רואים את זה על הדשא.
    יש לו חלק לא מבוטל בהצלחות האחרונות של הקבוצה, הוא מוערך בהתאם, מסי חנך אותו כראוי ומשנה לשנה הוא לוקח על עצמו יותר ובא לידי ביטוי.
    אני לפחות לא רואה שום שדרוג ברמה המקצועית אם הוא יחליט לעבור לצרפת, ובעיניי לפחות ההתלבטות שלו כרגע נופלת בין הכסף לקריירה.

ברמת הקבוצה - הייתי מוכן להפסיד את ניימאר לטובת סכום מטורף כזה, אבל הבעיה היא שמדיניות הרכש שלנו כ"כ שערורייתית ולכן אסור שזה יקרה.

oFiRzZz אוהב/ת את זה.
  5. סיונרה Member

ניימאר בנבחרת ברזיל הוא לדעתי השחקן נבחרות הטוב בעולם. הוא אמנם עושה רושם שמסתדר בצורה טובה עם מסי וסוארז, אבל יש רק כדור אחד וזה דורש ממנו, בתור השחקן השלישי הכי טוב של הקבוצה, ללכת אחורה (מטאפורית, לא פיזית) ולעניות דעתי, לא לנצל 100% מהפוטנציאל שלו. זה לא סותר את זה שההתקפה של ברצלונה קטלנית, כי 90% מניימאר זה יותר מרוב השחקנים שלא משחקים בברצלונה או כריסטיאנו רונאלדו.

6. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

ראיתי מאמר בארגנטינה שמתייחס לכך, לא קראתי את כולו כי התחום הכלכלי לא כל כך מעניין אותי, אבל מהנאמר שם יש לברסלונה בעיה עם תקציב שכר ועם כמה שעזיבתו של הברזילאי תחסוך בתקציב הזה לא כל סכום מכירתו יוכל ללכת לתשלום למועדונים אחרים תמורת שחקנים.

אני דווקא מסכים עם @Civil לגבי עניין "הכינורות" בבארסה, זה נראה הרבה יותר כמו אידיליה מאשר איזשהי היררכיה בה אפשר לקבוע שניימאר שלישי וסוארס שני.

oFiRzZz אוהב/ת את זה.
  7. Esomech Member

לא רוצה להתסיס את האווירה. אבל אם נשים רגע בצד את זה שהכדורגל ילך לשיגעון טוטאלי מהעברה הזאת.
    חייב להגיד שפסז החזירה לבארסה על הסאגה של וראטי ביג טיים, כל ההתנהלות בתקשורת על כמה השחקן רוצה לבוא, וכמה מגיע לו מועדון גדול, ונעשה לו עוול, בקיצור כל ההורדה של פסז כאילו אתם המצאתם את הכדורגל. מגיע לכם ועל ההתנשאויות האלה שעשיתם במשך שנים,
    ״פברגאס חייב לחזור הביתה״, ״בלרין חייב לחזור הביתה״, ״טורס חייב לשחק בקבוצה לרמה שלו״
    ״קוטיניו מתאים לדנא של בארסה״

יש מצב שאפילו גם ליברפול תדפק מזה ובסוף ההנהלה פח שלנו תמכור את קוטיניו, יש בי אמונה ותקווה קטנה שכל הדיבורים של קלופ על זה שקוטיניו לא למכירה יעמדו כמו שצריך במבחן התוצאה.

8. Ohad_Glr Member

התקשורת הספרדית משתגעת.
    עכשיו יש דיווחים שדמבלה "נצפה" בברצלונה ושבהנהלה של הקבוצה מחכים להודעה של ניימאר שהוא עוזב כדי להכריז על ההחתמה של הצרפתי.

בכל מקרה, אני עדיין לא מאמין שזה יקרה. לדעתי ניימאר ישאר בסוף.

9. zivmay Member

אם אלו יהיו דאמבלה וקוטיניו כמחליפים, הייתי לוקח את זה בכיף. כך גם דולפאו היה רואה יותר דקות.
    אבל כשההנהלה + הצוות הטכני של ברצלונה נמנים באחוז הלא מחמיא של "האנשים הטיפשים בעולם", ניתן להבין שזה פשוט עוד פרק בריסוק המועדון אל הלא נודע.

oFiRzZz אוהב/ת את זה.
  10. Raulito Madridista

נזרקים המון סכומים לאוויר, מענק חתימה שמן-שמן-שמן וזה לא שניימאר קיבל הצעה לחזור לברזיל. הכסף כנראה בהחלט מסנוור אותו אבל זה רחוק מלהיות גמור לדעתי. השאלה אם הדיווחים לפיהם האבא כבר חתם עם הצרפתים על הסכם וצריך לשלם קנס שמן אם ניימאר לא יגיע - נכונים או לא.
    בינתיים בתקשורת בוחנים כל צעד של ניימאר ותמונה שלו מחובק עם השחקנים פורסמה במארקה. 'מנסה להתכונן בשקט למשחק ההכנה מחר', נכתב. זו התמונה מה-AS:

https://as01.epimg.net/futbol/imagenes/2017/07/21/primera/1500654346_898831_1500654498_portada_normal_recorte1.Xxx

שחקן נבחרת זה לא המדד היחיד ומעניין במונדיאל כשניימאר אולי לא יביא את ברזיל לזכייה בטורניר אז כמה ביקורות ארסיות יהיו עליו. כדורגל נבחרות לרוב הוא ברמה נמוכה. אני לא מתעלם מניימאר חלילה והוא כבש כמות פסיכית של שערים ביחס לגילו אבל כדי שייזכר כיותר גדול מרונאלדו למשל זה לא מספיק אם יעבור אותו בגולים. גם מייקל אואן היה שחקן נבחרת גדול, מירוסלב קלוסה במיוחד וגם דויד ויאה.
    ניימאר נהנה לשחק עם מסי ולהיפך ומסי לא מפריע לאף-אחד, הוא משפר את הסובבים אותו כמאמר הקלישאה ואני לא ציני.

11. Civil Anti Madridista

איזה התנשאות? ברצלונה בעשור האחרון היא אולי הקבוצה הטובה ביותר באירופה, זה לא טבעי שיקושרו אליה השחקנים הכי טובים?

גם את ההשוואה בין וראטי לניימאר לא הבנתי. בגלל שנעשתה פנייה לוראטי אז "מגיע לנו" שהצרפתים הפעילו את סעיף השחרור של ניימאר? שיהיה להם לבריאות. אני לא שמעתי על זה אף ביקורת, ובארסה אפילו לא צד בעניין ברגע שסעיף השחרור של השחקן שלה הופעל. מה שכן מסקרן אותי לדעת זה איך עסקה כזאת יכולה לצאת לפועל במסגרת חוקי הפייר פליי.

oFiRzZz אוהב/ת את זה.
  12. סיונרה Member

לא יודע למה נתפסתם לכינורות, ניימאר הוא השחקן השלישי הכי טוב בברצלונה, וככזה, הוא צריך לוותר
    אלכסיס כדוגמא, היה טוב מאוד בברצלונה אבל היה השחקן השלישי בהיררכיה ההתקפית של הקבוצה. ברגע שעזב הוא לא הראה דברים שלא הראה בברצלונה, אלא שהתאים לו יותר התפקיד המרכזי בקבוצה ולא להיות עוד שחקן בהתקפה והשתדרג מאוד בארסנל.

13. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

כי אני לא חושב כך.

oFiRzZz אוהב/ת את זה.
  14. סיונרה Member

זה משהו אחר, אבל הכוונה שלי לא הייתה שהוא סוחב לסוארז ומסי את התיקים, אלא שהוא שחקן שאם יקבל תפקיד מרכזי יותר (משמע כוכב ראשי) יוכל להפיק מעצמו יותר.

15. Esomech Member

סבבה, בארסה אכן הטובה באירופה בעשור האחרון, ויש הבדל בין לקשר את השחקנים הכי טובים אליה לבן להשתמש בתקשורת ושחקני הקבוצה שיפעילו לחץ על השחקנים בשביל שייתנו להם לעבור עליה.
    - התקרית המפורסמת עם החולצה של בארסה ופברגאס בחגיגות של ספרד אחרי הזכייה במונדיאל.
    - צ'אבי מתראיין בתקשרות בזמן שהוא עדיין שחקן בארסה ואומר שלטורס חייב לעבור לבארסה בשביל להיות באמת גדול.
    - אלבס שאמר על דיאבלה שהוא חייב לעזוב את יובה בשביל בארסה בשביל לעלות ברמה.
    - ניימאר שאמר שהוא מאוד רוצה שקוטיניו יגיע לבארסה ושיש לו את הדנא של המועדון.
    - ווראטי שבכל העיתוני חצר של בארסה רשמו שהוא מת לעבור עליה והוא מרגיש כמו אסיר
    ההתנשאויות האלה, כאילו אתם המצאתם את הכדורגל. וכולם חייבים לשחק בשבילכם ובאצטדיון קונצרטים שלכם. כל שחקן עבר והווה במועדון שלכם שמרשה לעצמו לדבר על מועודונים אחרים בזלזול. זה ההתנשאות.

ואיך העניין עם וראטי קשור לניימאר? פשוט מאוד, עשיתם שמניות בתקשורת בשביל להנחית את וראטי, ציירתם את פריז כמועדון דרג ז' שמחזיק את ווראטי המסכן בכוח, אז הם החזירו לכם קונטרה לקחו לכם את אחד השחקנים הכי חשובים שלך ואולי העתיד ההתקפי שלכם ביום שאחרי מסי, רציתם לקחת להם, הם לקחו לכם.

ודרך צד שלישי לדעתי, דווקא שזה בגלל סעיף שחרור ולא משא ומתן, כל אחד יכול להפעיל אותו, אפילו ניימאר עצמו, אבא שלו יכול לקבל את הכסף מפריז לקנות את הסעיף וניימאר יכול לחתום איפה שבא לו, וככה זה לא בדיוק נחשב העברה רשמית אלא דרך צד ג' שמעדן את כל עניין הפיירפלי הזה.

מצב נושא:
הנושא נעול.