ברצלונה 2021/22: החיים בלי מסי

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏1/9/21.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. סמואל אטו Member

יגיעו גם בלם ומגן ימני. קשר? כרגע יש אפילו עומס שם.

לגבי ראפיניה, גם בהווה וגם בעתיד הוא רכישה נחוצה. נדמה לי שכתבתי את זה כבר בעמוד הקודם, אבל יש סיכוי סביר שתוך שנה בארסה תמצא את עצמה ללא דמבלה ואובאמיאנג, ואחרי עוד שנה עם לבנדובסקי במצב שבו הוא כבר לא מסוגל מנטלית ופיזית להיות שחקן מוביל.

יכול להיות שדמבלה יהפוך לכוכב על ואז סותם חורים היה חוסך את הכסף, אבל זה הימור שלא שווה לקחת וגם ככה מדובר בסכום שלא ישנה עולמות עבור בארסה.
    זה לא דמבלה/קוטיניו/גריזמן ב-140 מיליון.

2. Raulito Madridista

אם נקודת המוצא של הדיון תהיה שעסקה X היא לא בסיכון כמו רכישות הזויות של שחקנים שעלו למעלה ממאה מיליון יורו - זה רף לא נכון לשפוט לדעתי. כמו להגיד על כל בלם שיגיע שהוא טוב יותר מלנגלה. ברור שלאפורטה גאון פיננסי והמועדון מתנהל בצורה חכמה יותר, גם כי יש מאמן שיש לו סיי ולא חותמת גומי. אם לבנדובסקי אולי ישפוך לאגר במידה מסוימת עוד שנתיים, ההחלטה להחתימו מראש לארבע שנים היא גבולית. מה גם שברצלונה היחידה שהוזכרה בעניינו. התחרות בין דמבלה לראפינייה לעומת זאת היא מבורכת. דמבלה היה די טאבו בהרכב ברוב השנים בהן היה בריא וגם זה לדעתי פגע בו, הכל היה מובן מאליו. הקיץ של ברצלונה הוא טוב מאוד ויכול לטפס גם לדרגה של מצוין.

3. סמואל אטו Member

זה בגלל שנקודת המוצא בדיון לגבי בארסה זה ש"אין כסף", "מבזבזים כסף" או "עושים את אותן טעויות של העבר".

עסקת ראפיניה היא עסקה סטנדרטית.
    מחיר סביר, שכר סביר. ובמצב כזה מדובר בשחקן שהוא נכס למועדון.
    אפשר לדון בצורך של שחקן כמוהו לסגל, אבל כשנכנס עניין המספרים אז כן אפשר להזכיר שזו לא עסקה מוטרפת כמו בשנים הקודמות.
    אתה תקבל שירות טוב עבור הסכומים ובסוף אם תצטרך למכור אז לא מדובר בהפסד כלכלי עצום.

4. Ever Banega Member

בעיני קונדה זו העסקה הכי חשובה. חוץ ממנו יש עוד בלמים שעולים בתקשורת? קוליבאלי אני קורא שחתם בצ'לסי, חבל היה יכול להיות מעולה לבארסה.

לגבי ראפיניה אני פשוט לא חושב שצריך להביא שחקן ב60 שהוא לא שחקן הרכב. אז בסדר דמבלה פציע אבל גם כמחליף פראן זה מספיק. לדעתי ההרכב הקלאסי יהיה עם אובאמיינג בשמאל ולבה באמצע. וגם כאופציה שנייה באגף יש את פאטי שכנראה יהיה לפני פראן אז אין שום סיבה בעולם לא להסתפק בפראן כגיבוי לדמבלה. ואגב זו עמדה הרבה יותר מוכרת לו מאשר בצד שמאל.

בקישור הדעה שלי על דה יונג ידועה. הוא שחקן מוכשר אבל בבארסה זה לא הצליח וניסו אותו בכל העמדות בקישור ותחת 3 מאמנים ובאף אחד מהנסיונות הוא לא היה טוב. חד משמעית למכור, ככל שעובר הזמן עולים יותר סימני שאלה לגבי אם יצליח לממש את הפוטנציאל שלו במקום אחר והשווי שלו רק יורד, ובכל אופן בשביל בארסה הוא לא שווה כלום כי הוא חלש.

לגבי קסייה, אתם חושבים שהוא מספיק טוב בשביל הרכב פותח?

5. Raulito Madridista

@Ever Banega, קונדה בן 23, קוליבאלי לא מזמן היה בן 31, זה משמעותי מאוד, מה גם שצ'לסי שילמה עליו סכום אולי קצת גבוה ביחס לכך שהוא בעונה אחרונה לחוזה. קונדה גם מכיר את הליגה הספרדית. אני לא מחזיק מאריק גארסיה אבל אראוחו שהוא פוטנציאל גדול ישנו, אריק גארסיה, כריסטנסן ופיקה שישחק לפחות 25 משחקים בעונה, לא צריך עוד בלמים. מגן ימני יגיע, אולי אספיליקווטה.

אך אחד לא לוקח ללב או מתבאס מדי את לכתו של פרנקי דה יונג כי זה מחייה את הפן הכלכלי עוד יותר והוא לא השתלב במאה אחוז. הם גם הולכים לקבל סכום גדול על שחקן שלא עמד בציפיות, למכור אותו בסכום גבוה ממה שנרכש וזה די מוזר, כנ"ל אגב באיירן מינכן ומתייס דה ליכט.

אם קסייה שחקן הרכב בלתי מעורער במילאן זה אחלה אבל גם אחרי סקודטו וכשהרוסונרי התעצמו - ברצלונה זה קצת משהו אחר. בוסקטס לדעתי יהיה שחקן הרכב וקסייה יהיה המחליף שלו. הוא יכול להוסיף עוד קצת פיזיות אבל יש דברים שלבוסקטס יהיה גם בגיל 50 ולקסייה לא.

@סמואל אטו, אני שם בצד את עסקת ראפינייה, דיברתי דווקא על לבנדובסקי. אבל עזוב: לאפורטה המציא את הגלגל? אם הוא כזה גאון וזה בסדר למכור את זכויות השידור של שנים ארוכות קדימה - למה מועדונים אחרים לא עשו את זה קודם? אני מטיל ספק בחלק מהצעדים, אתה יכול לשייך את זה לכך שאני אוהד ריאל מדריד, זכותך.

אגב אם למישהו עוד היה פחד קטנטן שזה לא יקרה: בבאיירן מינכן מאשרים את הסיכום עם ברצלונה על העברת לבנדובסקי.

6. סמואל אטו Member

@Ever Banega,
    קוליבאלי היה השם הראשון שעלה בהקשר של בארסה, אבל מאז השתנו דברים (לדעתי העדיפו בלם צעיר שהוא גם נכס מאשר ללכת על עוד וטרן, מה גם שקונדה יכול לשחק כמגן ימני או בלם ימנית במערך 3223)וקונדה הפך לאופציה הבכירה. סיכוי טוב שגם יגיע בשבוע שבועיים הקרובים.

אתה יוצא מנקודת הנחה שראפיניה מגיע כגיבוי, לדעתי לא היו רוכשים אותו אם זה היה הכיוון. פראן ירד ברוטציה לדעתי. פאטי בכלל לא רלוונטי בעיני כשחקן הרכב, הוא אחרי שנתיים בלי כדורגל, קצת עומס והוא נפצע לכמה חודשים.

לגבי קסי, במצב שבו פרנקי ישאר או יגיע מחליף אז אני לא רואה אותו תופס מקום בהרכב. גם לא חושב שהוא הגיע להיות משהו מעבר לשחקן רוטציה.

@Raulito, קודם כל מלבד בילבאו וריאל, כל הקבוצות חתמו על עסקה שממשכנת חלק מזכויות השידור שלהם. בליגה הישראלית כבר נתקלתי בדוגמאות כאלה(לדעתי טביב עשה לכם את זה בהפועל בקטע מסריח).
    אבל הסיבה העיקרית שבמועדונים אחרים לא נתקלת בזה היא כי לא כולם מגיעים למצב כזה קטסטרופלי, וברוב עולם הכדורגל הבעלות היא פרטית ולכן הבעלים הוא זה שמזרים את הכסף. בברצלונה צריכים לחשוב על פתרונות יותר יצירתיים כדי לגייס הון.

7. Ever Banega Member

דווקא לדעתי קונדה לא טוב בכלל כמגן ימני. את קוליבאלי אני דווקא זוכר עושה את זה בצורה מעולה. אבל הגיל מאוד משמעותי עם זה אני מסכים.

לגבי ראפיניה, אם הוא לא גיבוי איך אתה רואה את השלישיה הקידמית במידה וכולם כשירים?

8. סמואל אטו Member

ראפיניה, לבאנדובסקי, דמבלה.

9. Raulito Madridista

אובמיאנג של ארסנל עד לעונה האחרונה וכמובן השחקן של בורוסיה דורטמונד היה מסוגל לשחק בכנף שמאל אבל היום זה לא המצב, אז נראה שהוא אכן יירד לספסל. פראן טורס שחקן שהיה מתאים בשעתו, אני חושב שאין בו תכונה יוצאת דופן. על אנסו פאטי יבנו לאט-לאט בגלל הפציעות שעבר. שחקן שהייתי רוצה לראות על המגרש במשחק גדול אם הייתי אוהד, גם הוא זה פחות מאוזן כביכול והוא לא שחקן קו. את ראפינייה אני אשפוט יותר מקרוב, מודע ליכולת הטובה שלו בפרמיירליג.

קונדה כבלם הוא יוצא דופן, אם תוקעים אותו בצד ימין זה לא משהו בכלל, זה אולי גג גיבוי. בנבחרת צרפת לא ראיתי אף פעם שהניסוי הזה הצליח, בטח לא ביורו האחרון. חוץ ממהירות מה הוא יכול לתרום?

אגב זה קצת משעשע, מצטער. צ'אבי לא הורשה להמריא עם הקבוצה לארה"ב למסע המשחקים משום שכשחקן אל סאד הקטארית הוא היה באיראן שנחשבת למדינה אויבת.

10. Ever Banega Member

אבל ראפיניה קיצוני ימני לא (ודמבלה ודאי עדיף בימין)?

11. Ever Banega Member

אני חושב שאובמאיינג יכול לענות בדיוק על מה שצ'אבי מחפש בימין. שחקן שמחפש את התנועות לעומק וההצטרפות לרחבה ומספק מספרים, מה שפחות עבד בנתיים עם טורס.

12. סמואל אטו Member

שניהם יכולים לשחק בשני הצדדים, במיוחד דמבלה שלא זוכר בבוקר מה הרגל החזקה שלו.
    אני בכלל לא בטוח שצ'אבי מעדיף את דמבלה בימין, יש לו נטייה להיכנס לאמצע במקום לרחב את המשחק.

13. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

חוד מפלצתי.
    וזה כשיש את טורס,אובא,פאטי וכרגע ממפיס על הספסל. מטורף.

סמואל אטו אוהב/ת את זה.
  14. Ever Banega Member

לדעתי זה דווקא לא רעיון טוב לשים את דמבלה בשמאל, זכור לי שהוא הרבה פחות טוב שם. למרות שאולי הוא יצליח להתרגל מהר כי יש לו שתי רגליים כמעט זהות.

15. סמואל אטו Member

על פניו הוא פרץ בדורטמונד כשפתח בכנף ימין, וכמובן סיים את העונה האחרונה בצורה מוצלחת מימין, אבל הייתה לו תקופה לא רעה גם בשמאל אצל ואלוורדה. וצ'אבי גם פתח איתו בשמאל בקלאסיקו של הסופר קאפ, אז הוא פתוח לעניין הזה.
    על הנייר הוא אמור להעדיף את דמבלה בשמאל כי שם הוא יכול לשחק הכי טוב ככנף, בעוד ראפיניה עצמו אמנם שמאלי ברגל אך ממה שראיתי וקראתי משחק בימין בצורה הרבה יותר "קלאסית" ביחס לדמבלה.

בכל אופן, אני בטוח שבהרכב החזק של בארסה נראה את שניהם על המגרש ביחד, ושה"עומס" הזה יותר תוך עונה-שתיים שבארסה גם תראה מה הכיוון מבחינת הצרפתי, פאטי ופראן.

מצב נושא:
הנושא נעול.