ברצלונה 2021/22: החיים בלי מסי

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏1/9/21.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Ever Banega Member

אני מסכים שאולי חבל על הכסף ו30 זה באמת המון. אבל לדעתי פוייט דווקא מגן מצוין, אם היה מדובר במחיר שפוי הייתי בעד.

2. Cup of Tea Liverpool, UK

הוא גם יכול להיות בלם ימני ב3-4-3 שאני בטוח שצ'אבי ירצה לנסות לחלק מהמשחקים, אראוחו יוכל לזוז לאמצע ואריק גארסיה יעוף מההרכב.

3. Raulito Madridista

https://totalfootball.co.il/uploads/default/optimized/2X/f/f28f4e9cb91e0254a8e505f227bfe3877a984d6b_2_500x500.Xxx

לפני שלוש שנים זה קרה: הופעת בכורה לאנסו פאטי בברצלונה! כשהוא בן 16 בלבד (הצעיר ביותר שעושה זאת במאה הנוכחית ורק ויסנטה מרטינס ב-1941 מחזיק בשיא שמאפיל עליו) הספרדי עלה כמחליף במהלך הניצחון 2:5 על בטיס בקאמפ נואו במחזור השני. מחזור אחד לאחר מכן כמחליף נגד אוססונה הוא כבר הבקיע (2:2) ובמחזור העוקב סיפק שער ובישול ב-2:5 על ולנסיה. את עונת הבכורה הוא סיים עם שמונה שערים ובישול, וב-2020/21 גם כבש בקלאסיקו הראשון נגד ריאל מדריד בקאמפ נואו. “מהפכת פאטי: בגיל 16 שנים - הגשמת חלום, רבע שעה מצוינת וחיבוק אדיר ממסי”, נכתב במארקה. אפשר לומר שהוא הירושה הטובה האחרונה שהשאיר ארנסטו ואלוורדה שנתן לו לשחק? הפציעות, אוי הפציעות…

עונת 19-20: 33 הופעות| 1,376 דקות| שמונה שערים ובישול
    עונת 20-21: 10 הופעות| 597 דקות| 5 שערים ו-4 בישולים
    עונת 21-22: 14 הופעות| 539 דקות| 6 שערים ובישול
    עונת 22-23: שתי הופעות| 56 דקות| שער ושני בישולים

אין הרבה שחקנים שאני יכול להגיד את זה עליהם כשחקני ברצלונה אבל אני אוהב אותו ולא מזלזל בכלל בזה שהוא איתנו כבר מגיל 16. אולי אחרי שהוא ינצח כמה קלאסיקוס ויאמלל אותי, והוא מסוגל - דעתי תשתנה. מעניין אותי אם במועדון עושים משהו ברמת הפציעות, אולי שינוי תזונה, להפחית עומס, אולי זה קצת אובר-חוסר מזל אבל הגיוני בגלל הגיל. בכל מקרה הוא מפלצת כדורגל. צריך כל כך מעט דקות ואת הכדור כדי לחולל ניסים. יש בו קצת מהוויניסיוס - התעוזה הזו, כאילו קרח בוורידים, הוא ינסה ויכשל; וקצת מרודריגו שהוא שחקן עם סיומת נקיה ומריח שערים. יכול לשחק תפקיד מאוד-מאוד חשוב העונה, בשפיץ אמנם קשה לו אבל הוא יכול לשחק בכל עמדה בהתקפה.

4. Ever Banega Member

יש לו סיומת אדירה וקבלת החלטות של שחקן בוגר, אבל אני האמת קצת מתקשה לראות לאן הוא יכול לצמוח. אולי במובן הזה מזכיר לי קצת את אסנסיו שהיה המוצר המוגמר כבר בגיל 18. אבל ראינו ממנו קצת מידי בשביל שאני אגבש דעה מוצקה לגביו (בכל זאת רוב הדקות שלו הן כילד בן 16). הוא בהחלט עוד יכול להפתיע אותי, נראה.

5. סמואל אטו Member

ברכות. לאחר בחינה מחדש של המסמכים, אושר רישומו של ז'ולס קונדה כשחקן בארסה לעונה הקרובה. ללא שחרור שחקנים.

נשאר לראות אם בארסה עדיין מתכוונת לממש את ההסכם מול אלונסו, אם נשאר לחץ למכור את אובאמיאנג ואם כן אז מי יגיע על חשבונו.

6. Ever Banega Member

אולי ממפיס ישאר במקום אובה?

7. סמואל אטו Member

אחרי שהמו"מ עם יובה נפל, ועם הרישום של קונדה לא הייתי פוסל את זה בכלל.

8. Raulito Madridista

הסיבה שראינו ממנו כל כך מעט זה עניין הפציעות, קשה בכל פעם לעבור את תהליך ההחלמה האיטי והמייגע הזה, לחזור לקצב משחק וכן הלאה ובחלק מן הזמן הוא כן התחרה על המקום שלו או עם שחקנים טובים באמת או עם שמות גדולים שהיה צריך להכניס אותם בכוח לעניינים. למישהו היה ספק שהוא ישנה את המשחק נגד ריאל סוסיאדד? כי לי לא. רק אחרי עונה-שתיים עם 2,500 או 3,000 דקות אפשר יהיה לדעת. פאטי יצטרך 'לגוון' עוד את המשחק שלו, אסנסיו היה תקוע במקום ואמר את אותו משפט בלתי נסלח אם אתה זוכר..

9. Ever Banega Member

לא זוכר, מה אמר?

לגבי היום, ראיתי רק את המחצית הראשונה. אני לא מת על הטורנויות של דמבלה וראפיניה באגף ימין. עדיף לשים שם אחד מהם במשרה מלאה ולהכניס לצד השני שחקן קו שמאל אורגינל. שנייהם לא קיימים כשהם שם.

10. zivmay Member

לא מובן ההתחרפנות של בארסה בסוף החלון.
    למה כלכך להוטים לאלונסו, ועוד תמורת חלוץ מחליף כמו אובה?
    מאיפה הגיע הניסיון המוזר להשאיל את אלבה, גם אם רוצים לרענן, יש דרך להתנהג לאחד מהשחקנים הותיקים במועדון.

עכשיו יצטרכו להסתדר עם חלוץ דומיננטי אחד, ומגן שמאלי ותיק ממורמר.

11. סמואל אטו Member

אלונסו ואובה שתי עסקאות נפרדות שהשתלבו ביחד. לא מדובר פה ב "אנחנו רוצים את אלונסו, קחו את החלוץ שלנו".
    אלונסו כבר סיכם תנאים לפני סיום העונה הקודמת.
    אובה זה אפשרות לוותר על חלוץ מחליף יקר מאוד. כנראה גם אופציה לכסות את החתמת קונדה.

לגבי אלבה, אם זה נכון מדובר בעוד ניסיון לחסוך כסף. לדעתי זה מתחיל להיראות כמו תרגיל כדי לנסות להעיר אותו.

12. zivmay Member

קונדה אושר לפני המעבר של אובה, לדעתי זה רק בשביל לפנות מקום לשני מגנים שלא צריך.
    גם בלרין, רכש גרוע.

13. yonmu Member

עם אלונסו וביירין ובלי אובמיאנג ודסט מגיעים סך הכל לחלון העברות די מדהים. אם אני מבין את המצב נכון:
    טרשטגן: בירין-קונדה-כריסטנסן-אלונסו: בוסקטס-גאבי-פדרי: רפיניה-לבנדובסקי-דמבלה:
    פניה: אראוחו/סרג'יו-גרסיה-פיקה-אלבה: קסי-פיאניץ'-דהיונג: פאטי-דפאי-טורס:
    (מודגשים שחקנים חדשים, בקו תחתון שחקנים שהיו 'אמורים' לעזוב בשלב מסוים)

יש לא מעט דיווחים על כך שמבחינת משכורות ברצלונה במצב מטורף מול פיקה (50מ לשנה, חוזה לשנתיים) ובוסקטס (40מ לשנה, חוזה לשנה).
    זה הגיוני? זה אמור להישאר ככה? איך הגיעו לזה?

14. סמואל אטו Member

קונדה אושר עם ערבון אישי של אחד הדירקטורים בגלל שבבארסה רצו כבר לרשום אותו. עדיין את הכסף הזה היה צריך להכניס.

1. יהיו הרבה רוטציות, אבל קו ההגנה שהצגת רחוק מלהיות הבכיר.
    ביירין הוא סותם חור, ואלונסו גיבוי.

2. מדובר בתשלום השנתי עבור אותם שחקנים. זה כולל שכר שנדחה מעונות קודמות ו/או מענקים.

נערך לאחרונה ב: ‏2/9/22
  15. Raulito Madridista

הקיץ של ברצלונה פנטסטי, הם עוד רצו את ברנרדו סילבה ושאפו הכי גבוה שיש ולא היו רחוקים מלבצע את ההחתמה וכל זה שפרנקי דה יונג נשאר. כשר אבל מסריח. ג'רארד פיקה בשלב הזה כבר מהווה נטל על ברצלונה ללא עוררין, בטח לאחר הגעתו של ז'ול קונדה, לשמחתי ריאל מדריד לא הגיעה למצב הזה עם הקפטן סרחיו ראמוס. סרחיו בוסקטס במצב מקצועי אחר. השכר שלהם גבוה מאוד אבל לא כפי שצוין, כנ"ל ג'ורדי אלבה. לגבי ההרכב, רונאלד אראוחו היה מצוין אשתקד, אני חושב שהוא יהיה הבלם השני ובמשחקים הגדולים כמו שהיה "אנטי ויניסיוס" - יפתח כמגן. אם אנסו פאטי יצליח להימנע מפציעות הוא פוטנציאל גם כן להרכב בעוד פראן טורס נראה קצת מיותר מבין שחקני ההתקפה.

מצב נושא:
הנושא נעול.