ברצלונה 2021/22: החיים בלי מסי

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏1/9/21.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. yonmu Member

@סמואל אטו מי לדעתך רביעיית ההגנה הבכירה אצל צ'אבי?

2. סמואל אטו Member

עוד לא ברור מה הכיוון שלו מבחינה טקטית ולכן זה יכול להשתנות בכל רגע.
    בעונה שעברה שיחקנו 433 עם 2 מגנים שנשארים מאחור/נצמדים למרכז, 2 ווינגרים ו-2 קשרי אמצע שמשחקים גבוה.

ב-2 משחקים האחרונים ראינו:
    1. מערך 3223 עם 3 בלמים.
    2. 433 כשפדרי מקבל תפקיד יותר "עמוק" שמאפשר לקיצוני שמאלי להיכנס לאמצע ולבאלדה לשחק בתפקיד יותר התקפי על הקו.
    מצד שני, כנף ימין עם קונדה כמגן וגאבי קשר תוקף.

מרגיש שאנחנו עדיין בשלב הניסויים.
    מה שבטוח, קונדה זה שחקן ההגנה הבכיר שלנו בין אם כמגן או בלם, אחריו אראוחו.
    אריק גארסיה בכושר הנוכחי גם לא יאבד את המקום שלו בהרכב.
    פיקה וביירין בתחתית הרשימה כרגע.
    אלבה, אלונסו, כריסטנסן ורוברטו באמצע ובהתאם לרוטציה.
    אני עדיין סומך על אלבה להגביר קצב ולהפוך למגן הבכיר, אבל במערך כמו ששיחקנו בפעמיים האחרונות הוא פחות מתאים. אם צ'אבי ילך על מגף שתוקף גבוה על הקו, אני לא בטוח שהוא מסוגל פיזית עדיין לעשות את הריצות האלה.

שורה תחתונה, קונדה ואראוחו באנקרים(לא בהכרח כבלמים).
    באגף ימין אנחנו נראה מגן עם אוריינטציה יותר "הגנתית"(לתת איזון), באגף שמאל זה יותר פתוח לשינויים.

נערך לאחרונה ב: ‏2/9/22
    yonmu אוהב/ת את זה.
  3. Civil Anti Madridista

באיזה שנה אנחנו שהמגן הימני עם 2 אסיסטים? הראשון ללבנדובסקי חוויה, added value שלא היה לנו שנים, דמבלה היה ההבדל בין ניצחון לתבוסה ועם איך שגאבי מתפתח מישהו פה עוד ייעצר על חשד לפדופיליה.

4. Raulito Madridista

https://totalfootball.co.il/uploads/default/original/2X/0/0be95b5b2a134deafc06a3d49809cd500e08020e.Xxx

עוסמאן דמבלה מככב על שערי העיתונים בקטלוניה הבוקר, נרגש מאוד מפתיחת העונה, משוכנע שהקבוצה תזכה בתואר ומסביר את סוד הקסם ומדוע הוא עדיין לא נפצע.

בריאיון ל’ספורט’ הוא אומר: “הפציעות שלי הגיעו בגיל 20 כי לא עבדתי כמו שאני עובד עכשיו. ואם אתה רוצה להיות שחקן גדול, אתה צריך לעבוד. הכישרון שלך לא מספיק. לא ידעתי את זה קודם, אבל עכשיו אני רואה שזה חיוני לעבוד על המגרש ומחוצה לו. היחסים שלי עם צ’אבי מיוחדים. אני רוצה להישאר כאן במועדון לצידו זמן רב”. הוא ממשיך: “ללא ספק, צ’אבי היה המפתח להישארות שלי. גם הנשיא, אני מדבר הרבה עם שניהם. אני בסדר. כולם שמחים עכשיו”. עוד הוא אומר שהוא מגדיר את עצמו כבחור שקט ו’ג’וקר’ בחדר ההלבשה שרוצה לספר בדיחות אבל “יש הרבה יותר גרועים ממני”.

ב’מונדו דפורטיבו’ הוא אומר: “מאז שצ’אבי הגיע אני ברגע הטוב ביותר שלי בברצלונה. אני נהנה מאוד עכשיו מכדורגל. אני רוצה להמשיך בכושר הזה ובטוח שהעונה גם נזכה בתארים”. עוד הוא אומר שהוא עובד עם הפיזיותרפיסים של המועדון וגם שיש לו אחד פרטי בבית. “אם אתה לא עובד קשה אתה תיפצע ואז אתה לא יכול ליהנות מכדורגל. צריך לזכור שהגעתי לכאן בגיל 20 כילד”.

5. סמואל אטו Member

וואו, חייב לדבר על זה שרק כשאתה רואה את לבנדובסקי משחק אחרי משחק, לאורך כמה שבועות רצופים, רק אז אתה מבין כמה השחקן הזה עצום.
    המספרים שלו מדהימים, אבל מעבר לזה הוא פשוט שחקן שלם שמסוגל לעשות הכל.
    יש לו טכניקה שלא נופלת מהשחקנים הטובים של השנים האחרונות, והשילוב של זה עם המשחק חסר האגו שלו, הופך אותו לשחקן שכל הזמן בא אחורה כדי לעזור לקבוצה לשבור לחץ, לייצר מצבים עם הפנים קדימה ולאפשר תנועה הפוכה של שחקנים מסביבו.

הוא היה מקבל פי 2 הכרה אם היה משחק בספרד או אנגליה.

6. Raulito Madridista

שלושער ראשון ולא אחרון מה שנקרא, שבעה שערים בחמישה משחקים. הוא שחקן כל כך טוב שזה היה רכש שפשוט לא היה יכול להיכשל. אני חד וחלק שם את ברצלונה במשבצת אחרת איתו או בלעדיו, עם כל הכבוד לשחקנים הטובים האחרים שהגיעו. אפשר לזרוק לו כדור ברחבה וזה גול וזה מגוון את ברצלונה שהייתה רגילה להיכנס עם הכדור לשער. אני חושב שהנקודה הלא פחות חשובה היא דמבלה שהבאתי כאן את הריאיון שלו לתקשורת. איך צ'אבי אמר עליו אחרי אתמול? "הוא ברמה של ניימאר בשיאו".

7. סמואל אטו Member

עדיין חושב שאין לו ראיית משחק?

8. Raulito Madridista

בחיים לא אמרתי דבר כזה, אשמח אם תוכיח אותי על טעותי ותמצא ציטוט כזה. כבר בקיץ אמרתי שאני מאוד רוצה שההעברה הזו 'תיפול'. אני לא חושב שיש לו ברגליים את הקסם של קארים בנזמה למשל שהוא כמו פליימקר, והוא (לבה) כן יותר מתמחה בהיותו מפלצת רחבה שיכול לכבוש במספרת, בקפיצה מדהימה, שתי רגליים וכן הלאה, אבל הוא שחקן חכם ומאוד-מאוד-מאוד מגוון ובהחלט קבוצתי והוא גם תמיד רעב. הוא מנהיג על המגרש.
    גם תשמע אין קבוצה שלא רוצה אותו אבל בקיץ למשל הוא לא היה רלוונטי לריאל מדריד לא כשבנזמה בכושר כזה, אין מה לעשות. לא הייתה לנו סיבה לנסות להתאבד עליו. בעבר זה היה צריך לקרות? כנראה, אבל גם לא כשכריסטיאנו כבר עבר הסבה לחלוץ רחבה ממש.

9. סמואל אטו Member

דיברתי על דמבלה.
    במקרה שלו די בטוח שאמרת את זה כמה פעמים.

10. Raulito Madridista

הוא מתחיל להעמיד אותי על טעותי, נקרא לזה ככה אבל הוא לא שחקן סופר-אינטיליגנט. את היכולת של פתיחת העונה הזו אני מדרג בצורה אחרת מאשר בעונה שעברה שאמנם כמובן שיש לזה ערך אבל מאבק האליפות היה גמור, הוא היה לפני סיום חוזה וכן הלאה. עדיין קבלת ההחלטות שלו מאוד-מאוד לוקה בחסר בדומה לוויניסיוס ג'וניור לדוגמא ושניהם תמיד ייצרו בלאגן. דמבלה עובר שחקן פעם-פעמיים-שלוש ויכול לשגר אבל הוא מתמהמה ומנסה עוד אחד מיותר. להערכתי הוא כן מתאים יותר לסגנון של בורוסיה דורטמונד והמתפרצות הקטלניות שלה בעבר.
    תשמע גם זו השנה השישית שלו בקבוצת פאר כמו ברצלונה, זה פרק זמן מאוד-מאוד-מאוד ארוך להראות את היכולת שלך, ממש סבלנות, לא?

אגב, כתבת כמה פעמים, מאיזה שנה אתה אוהד ברצלונה ורואה משחקים שלה? עוד מימי רונאלדו "השמן"?, קצת לפני?

נערך לאחרונה ב: ‏8/9/22
  11. סמואל אטו Member

כל אחד והקצב התפתחות שלו.
    הכישרון תמיד היה שם, הביאו אותו בגיל מוקדם מדי ובסכום גדול מדי. הביאו אותו בסכום עצום לתוך נעליים של אחד השחקנים הגדולים בעולם והוא היה עוד ילד שלא ידע כלום מכלום, שהמערכת עצמה הייתה לא מתפקדת ומלאה בלחץ.
    אם היו מצליחים לרכוש אותו מראן, בסכום שהגיע לדורטמונד, אז זה בערך 200 מיליון שאתה מפנה מהתקציב לרכישת שחקן בשיא הקריירה בזמן שדמבלה מתפתח בצל.
    זה פריים אחר לגמרי לקריירה שלו.

כרגע אנחנו נהנים ממנו בגרסא מאוד מתקדמת בהתפתחות שלו, אחרי שנים של הזנחה. האיכויות שלו אדירות, הכל תלוי ביציבות המנטליות.

נקודה מעניינת לגביו העונה, השימוש של צ'אבי בו כקשר התקפי מתחת לחלוץ מאשר שחקן כנף עם רגל על הקו.

12. Ever Banega Member

דווקא לדעתי יש לו הרבה יותר קסם ברגליים, שחקן מגה טכני. אנשים פחות רןאים את זה אצלו כי מייחסים אליו בעיקר את הגולים.

13. Raulito Madridista

https://scontent.fhfa2-2.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/305265604_4965634033537571_8227116703895617628_n.Xxx?_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=ViF82rMMgZAAX-ryJN9&tn=DFMHHBuu4QCr52Yv&_nc_ht=scontent.fhfa2-2.fna&oh=00_AT-B-S90LuGFJijrk2vdoXmUK2fmpXm64R1AT5AVNoVCyQ&oe=631E8508

“מה שקרה במסכי הקאמפ נואו דקות לפני המשחק מעלה את הקטאלונים באש” (התיעוד - ב-AS, או יותר נכון בטיקטוק). 25 דקות לשריקת הפתיחה למשחק הראשון של ברצלונה של צ’אבי בליגת האלופות (כזכור אשתקד הוא אימן את ברצלונה בליגה האירופית) נגד ויקטוריה פלזן, התנגן וידאו של ספוטיפיי במסכי הענק. בין היתר? גולים של קארים בנזמה והנפת הגביע של מרסלו וריאל מדריד. התגובה הייתה שריקות בוז צורמות. אני חושב שאני הוזה, כן? אולי מישהו ממחלקת המדיה צריך ללכת הביתה, אבל אהבתי את הספורטיביות.

14. Raulito Madridista

אז מה היה בימים האחרונים?

- הדלפה של דרישות גרנדוזיות של ליאו מסי מהמועדון איי שם ב-2020. בונוס נאמנות, עשרה מיליון יורו מענק חתימה, הארכת חוזה לפפה קוסטה.
    - דיווחים על כך שסרחיו בוסקטס בעונתו האחרונה בקבוצה וכבר מחפשים מחליפים.
    - ועכשיו החוזה הסופר-כבד של ג'רארד פיקה שהתלונן על כך שהוא לא משחק וצ'אבי המאמן ענה לו: "אתה תשחק אפילו פחות".
    אז ב-2018 הנשיא הקודם ג'וזף ברתומאו הפך את פיקה לשחקן ההגנה עם השכר הגבוה ביותר בעולם. 148 מיליון יורו עד תום העונה שעברה ועוד ללא בונוסים פיקה דרש שכר גבוה יותר מראמוס. לפני פיטוריו של הנשיא הקודם פיקה ועוד שחקנים בכירים ניהלו מו"מ על תנאי החוזה בצל משבר הקורונה. דחיית שכר. המספרים מתוך בארסה מאניה: סיכום היה ששכרו החדש של פיקה יהיה 18 מיליון ב-20/21, 27.7 מיליון ב-21/22, 29.50 מיליון ב-22/23 ו-40 מיליון ב-23/24. מדובר בסכומים אפילו גבוהים עוד יותר מאלה, אבל אלה יהיו תלויים בבונוסים ומשתנים".

15. סמואל אטו Member

כל פעם שאתה חושב שהגעת לשיא הביזיון תחת ברתומאו, אתה רק מגלה מחדש כמה אתה אפילו לא קרוב.
    זה בלתי נתפס שהבן אדם הזה היה כל-כך הרבה שנים נשיא של מועדון כל-כך גדול עם כל-כך הרבה אחריות על הכתפיים.

נ.ב.
    לגבי בוסקטס זה כבר ידוע שנתיים בערך שהוא מכוון לסיום הקריירה ביוני 23'. גם בסוף אוגוסט הוא סירב לפריסת החוזה שלו כי רצה לצאת בקיץ בלי בעיות עם הליגה.
    גם היו דיבורים על החתמה של קשר אחורי כדי לייצר חפיפה כבר העונה, אבל זה היה מורכב מדי כלכלית.

מצב נושא:
הנושא נעול.