ברצלונה 2021/22: החיים בלי מסי

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏1/9/21.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. riquelme1 Member

בארסה הוציאה מעל 150 מיליון יורו בקיץ, ולא עוברת שלב בתים שנתיים ברצף ונכשלת בכל מבחן רציני. עם במקום צאבי היה וואלורדה למשל, ובמקום לאפורטה היה ברתומאו בארסה מאניה היה גועש ורועש. רק הצביעות פה חוגגת

בלי קשר, בארסה עם ניצחון 1 ב5 משחקי צמפיונס מתוך 6, את הליגה היא מפרקת. כנראה שרק ריאל תילה מהנציגות וחולשת הליגה משיכה במגמה

נערך לאחרונה ב: ‏26/10/22
  2. riquelme1 Member

אה והנה בארסה מקבלת 3 בלי פיקה. ועם קונדה.

3. yonmu Member

@סמואל אטו
    1. הבאתי כדוגמא את דלופאו במקום טראורה. והאמת היא שגם טראורה יכל להתאים אם היו בונים עליו לטווח ארוך.
    יש מספיק שחקנים שאפשר לרמת הרוטציה בברצלונה. אני לא הולך לעבור עכשיו על מיליון שמות כדי לבדוק מי מתאים.
    להביא את אגוארו ודפאי ואובמיאנג ולבנדובסקי תוך שנה אחת זה לנסות להפוך מ'קבוצה בינונית' ל'קבוצת על' בלי לעבור ב'קבוצה טובה' בדרך.
    2. 'אולי ימאס לו' זה טיעון לגיטימי כשמדברים על חלוץ מבוגר שרגיל לזלול תארים ומגיע לקבוצה שנמצאת בתהליך בנייה.
    בשביל ליגה אירופית וטופ4 גם אובמיאנג היה מספיק.
    3. כן, אני מבקר את המצב הכלכלי ולא חושב שהדרך לפתור אותו זה לקנות שחקן, לשים עליו את הטייטל 'שחקן ברצלונה', ומיד למכור ברווח.
    אני משוכנע שגם לך זה לא נראה כמו מהלך נורמטיבי לקבוצת כדורגל, ומניח שלכולנו ברור שזה לא היה מתוכנן אלא יצא במקרה.

מאז פארסת הסופרסטארים (מכירת נימאר, רכישת דמבלה-קוטיניו-גריזמן, שחרור מסי) ברצלונה העבירה 3 חלוני העברה שבהן היא לא בנתה לטווח ארוך, אלא ניסתה כל פעם להשיג את ה'כאן ועכשיו'. גם היום יש בסגל שחקנים בודדים שאפשר לסמן ככאלה שיהיו חלק משמעותי מהקבוצה של העונה הבאה וזו שאחריה. ככה לא בונים קבוצה.

4. Raulito Madridista

@yonmu, שחקני הרוטציה לרוב פחות חשובים מאלה שעלו בהרכב. זה נראה לי קצת זניח להתייחס לשחקני הספסל. אתמול בלאדה שיחק לראשונה בהרכב בליגת האלופות והיה לא רע. יש צעירים שהם בסדר. צ'אבי אני מניח רצה קצת עומק בעונת מונדיאל. ושוב אני אומר, אובמיאנג הגיע כרכש לטווח הקצר - להביא את ברצלונה לליגת האלופות. אולי בלי ליגת האלופות העונה לא היה אפשר להביא את רוברט לבנדובסקי. אתה אומר 'יימאס לו' - נראה לי קצת מופרך, הוא היה חצי אלוהים בבאיירן מינכן ועזב בכל זאת. נניח שהוא רוצה לעזוב בקיץ, לאן יילך? לריאל מדריד הוא לא יגיע, למנצ'סטר סיטי יש את הולאנד, לבאיירן הוא לא יחזור. מה, קאמבק לדורטמונד? פ.ס.ז'? הוא גם אחד שאוהב אתגרים. לבנדובסקי גם הגיע כדי לקחת אליפות ספרד.

5. yonmu Member

להתיחס לשחקני ספסל זה זניח? אתה רציני?
    'לבנדובסקי הגיע כדי לקחת אליפות ספרד' - שיבוא לקחת מונדיאל מצידי. הוא חלוץ בן 34 והשחקן הכי חשוב של קבוצה שלא התחילה להבנות.
    'אובמיאנג הגיע כרכש לטווח קצר' - אתה רציני? לכולם פה היה ברור שכבר בקיץ הוא הולך? שהוא לא נשאר לפחות כגיבוי? אתה רוצה לדפדף אחורה?
    באלדה אחלה - אז בשביל מה צריך כאן את אלונסו? אגב, דסט לא היה 'אחלה' בדיוק ככה?

להגיע למצב שכמעט כל הסגל (חוץ מ4 ה'קפטנים' וטרשטגן) עם ותק אפסי בקבוצה, ורובם כנראה יעזבו בשנתיים הקרובות - זה מצב דפוק.
    ומדהים לשמוע את זה דווקא מאוהד ריאל, שהמצב ההפוך שלה, ובדיוק זה שהאוהדים אוהבים להתבכיין על פרס עליו ("למה אין רכש? תעיפו את X") הוא זה שהביא אותה לפרק את אירופה בעשור האחרון. אני באמת לא מבין איך אפשר לתמוך בזה כשזה כל כך מערכתי.

טרשטגן: דסט-אראוחו-גרסיה-אלבה: בוסקטס-דהיונג-פדרי: דמבלה-אובמיאנג-טורס.
    פנייה: סרגיו-פיקה-מינגזה-באלדה: ניקו-גאבי-פוץ': אבדה-דפאי-פאטי.
    מאמן שאומר שזה סגל שלא נותן לו מקום 4 בליגה הספרדית של היום לא צריך לקבל את התפקיד. עם זה צ'אבי התחיל את הקיץ.
    כל שינוי שעושים בשלב הזה הוא או בשביל תארים כאן ועכשיו או בשביל העתיד. אם מישהו מסתכל על הקיץ ומצדיק את המהלכים - בכיף.
    אני מתחיל לחזור על עצמי. פשוט מוזר לי שבדיון של מנצ'סטר יונייטד זה כל כך ברור ופה לא.

6. סמואל אטו Member

אני לא מתכוון להמשיך לתת יד לעוד דיון כזה מביך.
    ברור לי שאתה לא צופה במשחקים של ברצלונה, עוד יותר ברור שאתה בכלל לא מבין שום דבר שקשור למצב הניהולי או הכלכלי של המועדון.
    ברור לי שאין לך מושג מה הרקע למצב הנוכחי של המועדון, ובעיקר לסגל.

אני מאחל לך שנים ארוכות עם סרג'יניו דסט ואשמח אם יצטרפו אליו אוסקר מינגזה, אדאמה טראורה וריקי פוץ'.
    אולי קצת תבין כמה הדשא של השכן מלא בבוץ.

7. Raulito Madridista

ספרד מוכה בתדהמה: ג'רארד פיקה הודיע על פרישה, המשחק נגד אלמריה יהיה האחרון שלו בקאמפ נואו.

ג’רארד פיקה שווה אולי דיון נפרד, בהחלט ולמרות שאני מכניס אותו לקבוצת “הרעים” לא רק בפן המקצועי כאוהד ריאל מדריד שסבל ממנו (יחד עם סרחיו בוסקטס, צ’אבי השחקן וכן הלאה ובניגוד לקבוצת “הטובים” שכוללת את קרלס פויול, אנדרס אינייסטה ורונאלדיניו) - זה הוציא ממני משהו כמו “לעזאזל” ו-WTF. אמנם היו כמה הופעות ממש רעות מצידו, לחלוטין לא ברמה, אבל עדיין זה הזוי, אני חושב שכולם בהלם, אבל ככה זה פיקה, לטוב ולרע.

לדעתי גם בצעירותו הייתה לו בעיית מהירות די קשה ביחס לרמות הגבוהות אבל הוא ווינר ושחקן עם ביטחון עצמי עצום, פיגורה, כזה שבגיל צעיר יחסית היה בוס בהגנה של ברצלונה. יש המון קווים מקבילים בינו לבין סרחיו ראמוס, כמה אכזרי זה תפקיד הבלם בשתי הקבוצות הגדולות בעולם עם לחץ עצום וכאלו שמשחקות תמיד התקפי. לדעתי כמעט מאז פרישתו של קרלס פויול - היו לידו ליצנים בחלק נכבד מהזמן, קלמון לנגלה וחברים, אחרת היה לו יותר קל לעת זקנה. אני זוכר קלאסיקוס אדירים שלו כמו ב-2017/18.

שחקן שהיו לו את הביצים לצאת על מאה קמ"ש מול ג’וזף ברתומאו הנשיא הגרוע בתולדות הכדורגל וכזה שברוב הזמן שיחק עם תשוקה של אוהד, ואולי עוד יפתיע כנשיא בעתיד. גם עוד חצי עונה פח לא הייתה מכתימה את המורשת שלו. פיקה תמיד היה נראה נהנה על המגרש, גם כששרקו לו בוז, גם בגולים העצמיים שהיו פה ושם, הוא הבין שכדורגל זה לא עניין של חיים ומוות. אני כן מלא הערכה כלפיו וסקרן מה, למה ומתי.

8. riquelme1 Member

לא מאמין גרי, לא מאמין. לפחות הייתה מסיים את העונה

הבלם הספרדי הכי טוב בהיסטוריה. בשיאו, לדעתע גם הבלם הכי טוב שראיתי בכל הזמנים.

אגדה.

9. Raulito Madridista

לא רוצה להשחיר את ה'דיון', אבל אם זו דעתך אז כנראה לא התעמקת יותר מדי בשחקני ההגנה. אני שם בצד את זה שסרחיו ראמוס לדעתי בלם טוב ממנו בלי קשר לכושר הנוכחי שלהם לעת זקנה. יש אחרים שהם קונצנזוס טובים ממנו, די להסתכל על פאולו מאלדיני למשל, אלסנדרו נסטה וכן הלאה, קרלס פויול שבצעירותו גם היה שור שיכול לשחק כמגן ימני. זה זמן טוב עבור כל אוהדי ברצלונה לזכור את כל הדברים הטובים של פיקה והיו המון. זה שחקן שתמיד היה יותר מהכושר שלו לדעתי. אם הוא היה מקצועית 65% זה טיפס מיד ל-80% בגלל הביטחון שלו.

10. riquelme1 Member

חוץ מזה שראמוס בלם כובש, פיקה היה טוב יותר מראמוס כמעט בכל פרמטר.את המונדיאל לקחנו שפיקה בלם וראמוס בכלל מגן. ששתיהם בשיאם, פיקה טוב מראמוס ששוב עשה קרירה לרוב מהיותו בלם שכובש הרבה שערים

זאת דעתי. אני שבור ברמות אחרות.

DRORIKO אוהב/ת את זה.
  11. Raulito Madridista

גם פיקה כבש הרבה שערים ביחס לבלם ומספיק להיזכר בשער הסלאלום שלו נגד אינטר ב-2010. הגולים של ראמוס היו חשובים אבל הוא היה גם שחקן הגנה גדול. חזק, מנהיג, תוקף את הכדור, עם אופי עצום, יש לו כל כך הרבה משחקים גדולים בליגת האלופות ברזומה, במעמדים הכי גדולים, וגם במדי הנבחרת, מספיק לראות איך רפאל ואראן היה איתו או בלעדיו. הפרטנרים של ראמוס התחלפו כל הזמן. והוא היה תותח בריאל כבר בגיל 19 כשהיא הייתה תוהו-ובוהו. פיקה נכנס לברצלונה די יציבה שזכתה בטרבל.

אבל זה לא משנה, אני שם את ראמוס בצד. להגיד שפיקה בלם גדול מנסטה, מאלדיני, קנבארו בפיק של הקריירה שלו - זה מוגזם לדעתי, עם כמה שאתה אוהב אותו ולגיטימי שהוא אחד השחקנים האהובים עלייך. זה יום מוזר.

12. riquelme1 Member

עכשיו גם מתברר, שפיקה וויתר על 20 30 מיליון יורו מהחוזה שלו, ולא רק זה. גם בקלות יכל ללכת לm l s או לקטאר ולעשות ים כסף, גם אתלטיקו רצו אותו וסביליה, אבל כמו שאמר הוא יפרוש רק בבארסה.

13. Ever Banega Member

נגד אינטר עד הטעות הקשה הוא היה מעולה, חבל. גם היום יש לי תחושה שאם הולכים עליו באנקר בהרכב הוא יכול להיות מצוין. גם בימיו הגדולים הוא היה נוהג לפתוח את העונה עם שטויות אבל איכשהו תמיד ידע להגיע למאני טיים בכושר שיא. אני גם חושב שבשיאו היה עדיף על ראמוס אבל זה כבר דיון אחר. מה שכן קשה להתעלם מזה שבלי פויול ליידו היה לו קשה הרבה יותר.

14. Raulito Madridista

@Ever Banega, תשמע לדעתי אתה יותר מדי רומנטיקן בניתוח שלך. ברור שבלם צריך לשחק, הוא צריך חדות, וגם בתור אחד שמחכה לו בפינה (נניח אני) זה לא הוגן לשחוט את פיקה על משחק אחד גרוע, על טעות אחת גרועה. אבל הוא איבד מהמהירות שלו לחלוטין ואף פעם לא היה איזה סילון, הוא נראה לא טוב בפן הפיזי, לא מרוכז, הוא סופג בוז מהקהל, ככה הוא כבר לא יכול לתת מעצמו. הוויתור על השכר הוא ג'נטלמני, שכר שהגיע לגבהים לא כל כך הגיוניים בעקבות הנשיא. לא חושב שאוהד ברצלונה היה רוצה לראות אותו בהרכב ולא רק נגד ריאל מדריד עם רודריגו ו-ויניסיוס אלא גם נגד קבוצות בינוניות.

לגבי ההשוואה בין ראמוס לפיקה, שוב, אני בצד אחד, כל אחד ודעתו. רק מזכיר לכם שהיו שנים שראמוס שיחק עם מהמאדו דיארה וגראבסן כקשרים אחוריים שלו. פיקה לאורך זמן רב היה עם קבוצה בריאה מאוד וגלאקטיקוס בעמדות רבות. פיקה דווקא כן יכול להיות מנהיג הגנה, הוא היה כזה, פשוט הפרטנרים לא היו טובים מקצועית.

15. Ever Banega Member

יכול להיות שאני יותר מידי רומנתיקן, פשוט המחצית הראשונה שלו נגד אינטר הייתה מעולה והזכירה לי את ימיו הגדולים.
    זה נכון שלרוב הוא היה בקבוצה טובה, אבל גם כזו שתוקפת עם הרבה שחקנים ומשאירה הרבה שטחים.

מצב נושא:
הנושא נעול.