ברצלונה 2021/22: החיים בלי מסי

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏1/9/21.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. avicii Member

נראה שמסי מתקרב לחזור לברצלונה. אמנם זה עוד בעייתי מבחינת הפייר-פליי, אבל יש תחושה שהדברים מתקדמים.
    לכן אנצל זאת לכתוב דעה לא פופולרית אולי: לא בטוח שטוב לשני הצדדים לשוב זה לחיק זה.

מצד אחד, מסי עלול לפגוע במורשת שלו בברצלונה אם לא יהיה ברמה הדרושה לקבוצה. זה לא משהו מופרך, בכל זאת הוא יותר קרוב לגיל 40 מאשר לגיל 30. לא הייתי רוצה לראות אותו הופך להיות מה שרונאלדו היה במנצ'סטר יונייטד בתחילת העונה.

מצד שני, אני מאמין שהשינוי לטובה שאנחנו רואים בברצלונה במשחק ההגנה לא נובע רק משחקני הגנה טובים יותר מבעבר, אלא מכך שהקבוצה כולה משתתפת במשחק הלחץ וההגנה. בימים של ניימאר, מסי וסוארז ברצלונה הייתה מתגוננת עם 7 שחקני שדה בלבד, בעוד שהעונה אנחנו רואים קיצוניים שלוחצים על היריבה, ומלווים את המגנים של היריבה. מסי לא שחקן שעושה לחץ כזה באופן קבוע.

שי ו-yonmu אוהבים את זה.
  2. סמואל אטו Member

למסי אף פעם לא הייתה בעיה להיות שותף במשחק לחץ גבוה. זה נכון שהוא לא חוזר אחורה אבל גם ב 433 או ב 4411 לא תמיד שחקני ההתקפה עושים את כל הדרך אחורה.

מעבר לזה מסי גם מטעה בפן הזה.
    הוא מאוד מנוסה ולכן יודע מתי שווה לו להתאמץ ומתי לא. ובתור כוכב על התקפי שמשחק בקבוצות שבהם המשחק בדרך כלל בשליטה שלהם, ברוב הזמן לא זקוקים למאמץ הגנתי כביר שלו.
    במשחקים החשובים, כשהקבוצה מאומנת ועובדת נכון, הוא שותף מלא למשחק ההגנה.

בכל אופן, כל הצדדים רוצים את זה. מאוד.
    קשה לראות את זה לא קורה, ואת לאפורטה לא נלחם על כל נקודה עשרונית כדי "להעביר אותו בבקרה".

נערך לאחרונה ב: ‏21/3/23
  3. Raulito Madridista

אני כאוהד כדורגל, לפני שאני אוהד ריאל מדריד - מאוד בעד חזרתו. זה סיפור מושלם, ולא הגיע לו לעזוב כפי שעזב, מיותר לחזור עם זה. יחד עם זאת, לדעתי יש האדרה של המצב משתי בחינות - קודם כל 'השותפות' שלו למשחק ההגנה - זה לא קיים. שנית, לגבי העניין הכלכלי. גם אם מסי יודע שהוא ממש לא הולך להרוויח כפי שהיה בפרק א' ההיסטורי המוצלח. הוא לא יכול לפגוע במורשת שלו. ברצלונה זורמת בדם שלו, הוא לא שכיר חרב. והוא לא כמו כריסטיאנו רונאלדו אם היה חוזר לריאל מדריד נניח בחורף הזה.

4. סמואל אטו Member

מי שאומר שזה לא קיים, ברור לי שהוא לא עוקב ולא מבין את הניואנסים במשחק שלו.

5. סמואל אטו Member

לפניי יומיים, בוֹרי פאטי(אבא של אנסו) מגיע לפגישה של שעה עם הדרג הניהולי של בארסה.
    אתמול בלילה, הוא מתראיין ברדיו בברצלונה ומנסה להשמיד את העתיד של בנו בקבוצה:
    "הוא רוצה להישאר, אבל ייעצתי לו לעזוב. הוא בקושי מקבל דקות משחק. אני כבר לא אגיע למשחקים".
    בהמשך הוריד עוקב באינסטגרם לברצלונה, ושם אחד לבאיירן מינכן.

הסוכן, ז'ורז'ה מנדש מעוניין להוציא מהקבוצה.
    בברצלונה לא רוצים למכור אבל גם מבינים שהוא מרוויח הרבה ביחס למצבו המקצועי ולא יכולים להגיד לא להצעה ממש מפתה אם הוא יבקש לעזוב.

הכל תלוי בסוף ברצון השחקן. אני די מתקשה לראות קבוצה שמגיעה עם הצעה של 70 מיליון לפחות שגם יכולה לתת לו את הדקות משחק שהוא רוצה.

6. Ever Banega Member

מהרגע הראשון הייתה לי תחושה שמדובר במקרה אסנסיו. שחקן שמשחק סופר בוגר לגילו ולכן היכולת ביחס חגיל גבוהה מאוד, אבל האם אני רואה בו פוטנציאל להשתפר הרבה בעתיד? ספק גדול.

7. סמואל אטו Member

אני חושב שזה לא נכון כרגע לדבר על איכות משחק בזמן שהוא שנתיים לא משחק כדורגל(כמעט שלוש כבר) ובדקות שהוא משחק רואים שהוא סובל מביטחון נמוך ועצלנות/אגו/בעיות פיזיות שבגללן משחק ההגנה שלו ברמה נמוכה.

פאטי צריך לשחק, מצד שני הוא לא עושה מספיק כדי להרוויח דקות משחק, ובארסה כרגע לא יכולה להרשות לעצמה לחלק דקות משחק למי שלא יכול לתפקד ברמה הכי גבוהה בכל דקה. יש יותר מדי לחץ להביא ניצחונות.
    הדבר הכי טוב עבורו תהיה השאלה לקבוצה מדרג נמוך יותר שם יוכל לבנות את עצמו מחדש ולחזור לבארסה כששני הצדדים בסיטואציה שונה.

8. סמואל אטו Member

אתמול בצהריים סגן הנשיא רפא יוסט עם הצהרה פומבית ראשונה של בעל תפקיד במועדון על הכוונה להחזיר את מסי.

כלי התקשורת קיבלו מכך אור ירוק להוציא החוצה פרטים על ההתקרבות בין הצדדים, ונראה, שוב, שהסיכוי שהחזרה לא תתרחש קטנה מאוד.

9. DRORIKO Member

קרויף מסיים חוזה בברצלונה ושוקל לא להמשיך

מישהו יכול להסביר לי את הסיפור עם ג׳ורדי קרויף. הרי על הנייר הוא צריך להיות על גג העולם. קיבל תפקיד בכיר באחד משני המועדונים הגדולים בעולם, עשה עבודה טובה והקבוצה שלו בדרך לאליפות ראשונה אחרי 4 שנים. למה לעזזל שהוא ירצה לעזוב? או שאולי התפקיד שלו לא כזה בכיר כמו שמציגים והוא נמצא שם רק כי הוא הבן של יוהן?

10. סמואל אטו Member

איזה תפקיד בכיר אתה חושב שיש לו?

11. Raulito Madridista

סרחיו בוסקטס ייפרד מברצלונה בתום העונה הנוכחית זה רשמי, יעזוב כאלוף ספרד הגאה - להרפתקאה אחרונה בהחלט בקריירה שלו.
    יש שחקנים של ברצלונה שגם האוהדים הגדולים ביותר של היריבות יאהבו - וקרלס פויול ואנדרס אינייסטה למשל הם דוגמאות ברורות ומובנות מאליהן, גם רונאלדיניו. יש שחקנים שהם יהיו בצד השני, סביר להניח שיהיו שנואים, בגלל ‘ההתנהלות’ שלהם לאורך השנים, נניח צ’אבי, וג’רארד פיקה וכמובן משום שהם היו שחקנים גדולים שגרמו ‘לי’ להרבה נזק.

לגבי סרחיו בוסקטס, הדבר הראשון שאתה מרגיש זה ‘מוזר’ מעבר לקלישאה של סוף עידן - כי פשוט התרגלת. והוא עשה הכל כל כך פשוט. בוסקטס שיאן הקלאסיקו, אני זוכר שאני זה שפירסם את זה כאן כאילו בחצי התלהבות אפילו - זה דבר גדול. לא ליאו מסי ולא סרחיו ראמוס. סרחיו בוסקטס הוא השחקן ששיחק הכי הרבה פעמים במשחק הגדול ביותר מבחינתי.

בוסקטס נתן את הכל לברצלונה עד טיפת הזיעה האחרונה ואם יש כאלה שלא העריכו אותו, לא מישהו כאן אלא אוהדים צעירים יותר שנניח נחשפו לברצלונה שנכשלת בליגת האלופות מאז 2016 - הם יעריכו אותי בדיעבד וייזכרו - וואלה הוא היה שחקן בית שלנו. בוסקטס הגשים את כל החלומות. לדעתי גם כשהוא בא בימים - הצליח להעלים את האיטיות שלו והעונה הזו הייתה חשובה כי בסופו של דבר הוא ייפרד כשברצלונה זוכה באליפות והיא חוזרת לעשות את מה שעשתה כל כך הרבה פעמים במשמרת שלו ושל מסי נניח. לא אהבתי אותו אבל ריספט עצום. לדעתי זה קורה בזמן ואפילו מקל על המועדון נניח בביצוע החלטות קשות.

אגב אני מבין את הקושי העצום של שחקנים כאלה לשחק בקבוצה אחרת בספרד למשל בעשירית אולי מהשכר ולפגוש את ברצלונה, אבל תארו לכם שהיעד הבא הוא לא ארה"ב או סעודיה - סתם זרקתי - אלא לעבור לאיזו אתלטיק בילבאו\ויאריאל\ולנסיה. שחקן עם נוכחות כזו היה מרים משמעותית את המועדון הבא שלו. והישארותו הייתה עושה טוב לליגה.

12. Ever Banega Member

אני עדיין מחזיק ממנו, לדעתי ברצלונה נפגעת פה מאוד.

13. Civil Anti Madridista

לא רוצה להפריע לזוג השרצים להפרות אחד את השני בסטטיסטיקה שמתיימרת להטיל צל על האליפות הזו, אבל another day in the office, ככה זה פה כשאתה לא רלוונטי כבר מאמצע מרץ - נשאר רק לחפש במה להיאחז. במאקרו, בארסה של צ'אבי לוחצת הכי גבוה בליגה וגם חוטפת הכי הרבה בחלק המגרש של היריבה אבל זה נון-אישו כשצריכים לייצר טראפיק לשבורים ממדרידיסטה. 13 ספיגות בעונה כל כך ארוכה ועם רקורד עשיר של פציעות זה נתון פסיכודלי למאמץ קבוצתי שהשלם גדול מסך חלקיו ולראייה אני משוכנע שהMVP לא יהיה קונצנזוס. שאפו לכל המעורבים, יש הרבה על מה להיות גאים.

14. סמואל אטו Member

אחרי בוסקטס, גם ג'ורדי אלבה מודיע על ויתור על חוזה לעונה הבאה ועזיבה.
    העזיבה שלו תשחרר סכום קרוב ל-30 מיליון יורו מההוצאות של בארסה לעונה הקרובה.

עוד צעד של בארסה בדרך למימוש התכניות של הקיץ הקרוב: מסי, גונדואן, איניגו מרטינז, זובימנדי, קראסקו ו-ויטור רוקה. אולי גם חואן פוית'.

אתמול ז'ולס קונדה גם הטיל פצצה עם הבקשה שלו שהמועדון יקשיב להצעות בעקבות חוסר רצונו להמשיך לשחק כמגן ימני.

15. Raulito Madridista

גם כששחקנים גדולים לא מהווים יתרון מקצועי כמו בעבר ומשחקים פחות זה עדיין סוג של שוק או תחושה גדולה של 'מוזר' לא לראות אותם. ג'רארד פיקה כביכול פיספס את האליפות אבל אין מה לעשות, סרחיו בוסקטס היה חשוב מאוד העונה בכיוון הצעירים וג'ורדי אלבה פינה את מקומו. אני חושב שאלבה תמיד התאפיין כמובן במשחק ההתקפי והיה פנטסטי, הפרטנר המושלם לליאו מסי ו"תרגיל" שבא לשיאו במשחק ההוא בסנטיאגו ברנבאו ב-2017 (מצד שני קל להיות פרטנר למסי האגדי), ועדיין, לפחות לתחושתי מאז אנפילד וה-4:0 ההוא, כולל כמה התבטאויות כלפי הקהל - הוא קצת זרק זין. אם היינו משווים בין משחקים של אלבה בהגנה בתחילת דרכו לבין אלבה בשלוש שנים האחרונות אז יש הבדל גדול. הוא גם היה שם בכל התבוסות ובמשחקים חרא והיה לא טוב. בכל מקרה הוא כן ויתר על הרבה כסף ומגיע לו ריספקט ומעניין מה היעד הבא. זה בלתי אפשרי כשאתה מרוויח סכומים כאלה אבל הלוואי היה נשאר בספרד ועובר לאיזו ויאריאל, סתם זרקתי.

מצב נושא:
הנושא נעול.