ברצלונה 2021/22: החיים בלי מסי

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏1/9/21.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. סמואל אטו Member

לא, אבל יש לי מאמן שלא יעשה את זה על בטוח.

2. riquelme1 Member

אחרי הפיטורים של ואלוורדה, במקום הראשון בטבלה אחרי 2 אחיפויות רצוף ומקום 1 בצמפיונס, אוהדי בארסה חגגו כאילו זכו בצמפיונס.

שנתיים כמעט אחרי, אוהדי בארסה יחגגו השארות בליגה

קומאן מחבל שכמעט הוריד את ולנסיה ליגה.

3. Civil Anti Madridista

עיוות המציאות. זה שאיכות המאמן מן הפח אל הפחת לא סותרת שבשעתה גם הפיטורים של ואלוורדה נעשו באיחור. אבל בוא לא נפריע לך למחזר את הסרנדה הלעוסה הזאת. לגביי קומאן, אם לא נגעו בו עד עכשיו מה זה כבר עוד הפסד. תשלימו שהוא איתנו עד סוף העונה.

4. VAR Member

הבעיה שצריך למצוא לו מחליף, ומחליף באמצע העונה שמוכן להיות שכפ"ץ עד לסיומה הוא סמרטוט בהגדרת התפקיד.

ובכלל בהתחשב במצב הכלכלי ובמצב הסגל שלכם לא נראה לי שעונה אחת בלי צ'מפיונס תעשה הבדל גדול. נגמר אחד הסייקלים הגדולים של מועדון כדורגל אי פעם, מידי פעם בונים מחדש עד שמתחיל הסייקל הבא.

5. סמואל אטו Member

אין לי בעיה עם "סמרטוט" שיודע להעביר תכנים באימונים או שלכל הפחות לא עושה את כל הבחירות הכי עקומות בכל הנוגע להרכבים וחילופים. שלא לדבר על מישהו שיכול לשכנע את השחקנים לשחק עם קצת אינטנסיביות.
    אני חושב שאתה לא מודע מספיק עד כמה קומאן גרוע.

מעבר לזה, יש 2 לא סמרטוטים(צ'אבי וגז'ארדו) שיהיו פנויים להגיע בזמן הקרוב. הראשון הוא גם אחד המועמדים הבכירים להגיע בקיץ בכל מקרה.

6. סמואל אטו Member

יש טעם לתאר לכם איך אני מרגיש כרגע?

תודה לאפורטה. תודה.

Jefecito אוהב/ת את זה.
  7. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

עם כל הערכה לצ'אבי שהיה שחקן של אחד לדור,מה הוא עשה בתור מאמן שמגיע לו לקבל את בארסה ? איזה ניסיון וכלים יש לו?
    המצב של באסה הכי גרוע ב30 שנים אחרונות,ועם בעיות כלכליות קשות שלא מאפשרות רכש רציני.
    הוא צריך להתבשל בליגה יותר תחרותית מאשר ערב הסעודית לפני שהוא מקבל את המינוי היוקרתי. לדעתי זה הולך להיות כישלון ידוע מראש.

8. Raulito Madridista

אין ספק שכל אוהד ברצלונה שכח מההפסד ומתחושת חוסר האונים אתמול, קומאן היה צריך ללכת. וגם לך כאוהד ריאל מדריד זה עושה משהו לשמוע שצ'אבי בדרך - פיגורה, אגדה, מיתוס. זה גורם לך להיזכר בפפ אצלהם או זידאן אצלנו. מישהו שמכיר את המועדון בצורה הכי-הכי טובה. אז יהיה אפקט מיידי וצ'אבי הוא מוח. השאלה הייתה למה זה "התעכב", כנראה הליגה בקטאר הסתיימה וצ'אבי רואה עד כמה המצב קשה ודווקא עכשיו רוצה להגיע, לא יגיע 'סתם מאמן'. מצד שני אני לא יודע עד כמה הניסיון בקטאר בהכרח רלוונטי ועדיף על השתפשפות בקבוצת המילואים של המועדון. ומעבר לכך - הבעיה של הקבוצה חמורה. חומר השחקנים לא טוב וצעירים לא מגדלים וובוס ברגע. יש בעיות בכל חלקי המגרש אולי פרט לטר שטגן שהעונה לא תמיד נראה כמו טר שטגן. אין בלמים, הקישור רך מאוד, ההתקפה חסרה, ואין מסי כמובן שאיתו הכל היה יותר קל. לצ'אבי, בהתחשב בבעיות הכלכליות שישנן - מצפה עבודה קשה מאוד. נחכה שזה יהפוך לרשמי.

9. סמואל אטו Member

זה התעכב כי לברצלונה היה מאמן תחת חוזה שלא רצו לפטר אותו עד אתמול בלילה.

10. Raulito Madridista

לא ממש הוזכר בתקשורת עניין הפיצויים של קומאן אבל אני לא משוכנע שיש שינוי, וחושב שהוא היה מוכן ללכת לקראת הקבוצה גם אם היה מפוטר בשריקת הסיום של 2020/21. עובדה שלאפורטה השאיר אותו אבל בסגנון של - 'אני מחפש מאמן חדש במשך שבועיים ואם לא אמצא אז סבבה'. תיאורטית אגב לקבל את ברצלונה ב-2019/20, כשהיא כן במקום הראשון בטבלה ויש את מסי וסוארס ושאר השחקנים הבכירים צעירים בשנתיים - קצת יותר טוב מלקבל את הקבוצה עכשיו במצב כלכלי נורא ושהיא בנויה על שחקנים די בינוניים והשאר צעירים, מוכשרים מאוד אבל צעירים. צ'אבי היה צריך בסך הכל לדלל בדקות של פיקה, בוסקטס אלבה ואחרים שכן חלקו איתו את חדר ההלבשה והם חברים שלו, מה לעשות...

בשורה התחתונה הרבה אוהדים נכנעים לרומנטיקה ומדמיינים עכשיו, עוד חודש-חודשיים - הרכב שמושתת על בארסה ב', טיקי-טאקה עם אלף מסירות וניקו בכנף, גאבי מלהטט באמצע יחד עם פדרי ומזכירים את צ'אבי-אינייסטה ופאטי עם 30 גולים כשלוק דה יונג ביציע (זה כן צריך לקרות). זה לא יקרה. המצב קשה

11. Civil Anti Madridista

והפסד לראיו וייקאנו טרף הכול? תגובה מאוחרת של לאפורטה, במבחן התוצאה אם פיטרו אותו עכשיו יכלו לעשות את זה הרבה קודם אבל העדיפו לחכות על הגדר עד שקומאן אולי יצא איתם גבר ויתקפל.

12. riquelme1 Member

לפי מקורות די אמינים, לאפורטה חשב שקומאן יהיה רייקארד 2. כן כן.

לא חושב שבגלל הכסף לא פיטרו, כי עובדה שכן פיטרו. גם הלחץ של גורדי קרוייף כנראה השפיע על לאפורטה.

בכל מקרה, עדיף מאוחר מאשר אף פעם.

13. RubberSoul Member

איפה ראית?

14. סמואל אטו Member

לא מבין מה אתה אומר.
    בתחילת העונה יש דף חלק, האשליה של הצלחה עוד קיימת. אחרי 15 נק' ב-10 מחזורים כבר אין עוד אשליה.
    ברור שרצו שיתפטר, אבל לפטר היה הגיוני רק אחרי שהמאמן נכשל.

15. Raulito Madridista

לגבי קומאן-רייקארד הגג שאני מצאתי אלה ציטוטים באיטלקית דווקא שלאפורטה אמר בתחילת החודש שברצלונה חייבת לתמוך בקומאן כפי שתמכה ברייקארד שחצי העונה הראשון שלו ב-2003/04 היה די מחורבן ובפיגור של איזה 20 נקודות מריאל מדריד. אבל היה ברור שקומאן על זמן שאול. "האשליה של הצלחה עוד קיימת"? באמת?אני לא חושב ואף אחד לא חשב כך. העונה שעברה הסתיימה בטעם עגום, נוצר מצב שעל אף כל החרא ברצלונה יכלה לזכות באליפות. סיום העונה היה בעוכריו, כשברצלונה השיגה רק 8 נקודות מתוך 18, תראה את הלוח

ברצלונה - גרנאדה 2:1
    ולנסיה - ברצלונה 3:2
    ברצלונה - אתלטיקו מדריד 0:0
    לבאנטה - ברצלונה 3:3 (זוכרים מי הוליכה 0:2?)
    ברצלונה - סלטה ויגו 2:1
    אייבר - ברצלונה 1:0

מעבר לכך גם בתקציב מוגבל מאמן יכול לקבל החלטות ולהכריע. צ'אבי לא היה מתפשר על לוק דה יונג כחלוץ למשל ומעלה איזה ילדון מבארסה ב' אחרי התייעצות, על קצה המזלג.

מצב נושא:
הנושא נעול.