ברצלונה 23/24 - האלופה פותחת עונה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Jefecito, ‏28/7/23.

1. Ever Banega Member

מישהו יכול להסביר לי שוב למה אנסו פאטי הושאל דווקא לקבוצה שהכוכב הכי גדול שלה משחק בעמדה שלו? מה אף קבוצה אחרת בליגות הבכירות לא התעניינה בו?

2. סמואל אטו Member

השכר שלו גבוה מאוד, לא קל למצוא קבוצה שתיקח אותו.

דיברנו על זה כבר בעבר, אבל פאטי הוא חלוץ שני לא קיצוני שמאלי.

3. Ever Banega Member

אתה עדיין חושב שזו הייתה החלטה טובה? יש לו 300 דקות העונה, אפילו בבארסה הוא כנראה היה מקבל יותר.
    לגבי העמדה אני עדיין חושב שהעמדה העדיפה עליו היא באגף. נכון שהתכונה הכי בולטת שלו היא הקילריות לשער אבל זה לא הופך אותו לחלוץ או מאחורי החלוץ (מתי הוא שיחק מאחורי החלוץ? לא זוכר שהייתה עמדה כזו בכלל בבארסה).

4. סמואל אטו Member

זו הייתה החלטה טובה מאוד. אין לו הרבה דקות כי הוא ספג פציעה של חודשיים. לפני זה הוא דווקא כן שיחק.

בכל התקופה של פאטי בבארסה הוא שיחק מתחת לחלוץ מצד שמאל. אלבה ובאלדה היו שחקני הכנף.
    איזה איכויות אתה חושב שיש לו שמתאימות לכנף?

5. Ever Banega Member

מתחת לחלוץ מצד שמאל זה אחלה, שזה במילים אחרות וינגר שלא נדבק לקו אלא מאפשר למגן לתמוך על הקו והוא עושה יותר תנועות לעבר האמצע. עדיין שהקבוצה בפוזשן באיזור האמצע הוא בדרך כלל יפתח לקו. השאלה היא אם קיימת עמדה כזו כשמיטומה על המגרש (קשה לי להאמין שמיטומה ישחק "בלדה" לאורך כל הקו). הוא פתח העונה רק בשני משחקים אז לא יודע מה הוא כבר הספיק לעשות לפני הפציעה ועובדה שהוא כן עלה 12 פעמים מהספסל אז כן היה זמין.

לדעתי הוא טוב כוינגר (ומה שאתה מתאר זה עדיין וינגר מבחינתי) כי הוא מהיר, כי הוא טוב עם הכדור, כי יש לו דריבל לא רע, כי יש לו תנועה טובה לעומק מהעמדה הזו, הוא קילר כשהוא עם הפנים לשער עם הכדור ברגל. מסכים איתך שהוא לא דוקו סטייל שנדבק לקו ומחכה לאחד על אחד מול המגן (רוב הוינגרים לא כאלה אגב). יותר גנאברי או סון סטייל שגם הכוח שלהם הוא בקילריות איומים לשער תנועות עומק וכו אבל זה לא הופך אותם לחלוצים.

6. סמואל אטו Member

בתקופה שלו בבארסה, הוא לא פתח על הקו.
    תמיד נכנס לאמצע.
    בפעמים שראיתי אותו משחק בברייטון, הוא מילא את אותה עמדה עם מיטומה על קו שמאל.
    לא ברור מה אתה מנסה להגיד שלא אמרתי, הוא שיחק לא מעט המחליף עד שנפצע. בגלל זה אין לו הרבה יותר דקות.

אני לא מבין מה אתה מקבל מלעשות את ההכללה הזאת, אבל לבריאות.
    בעיני יש שחקני פנים ויש שחקני כנף.
    אתה רוצה לקרוא לשניהם ווינגרים, סבבה, אבל זה לא נותן כלום.
    בסוף כשאתה טוען שפאטי ומיטומה משחקים על אותה משבצת, זה פשוט לא נכון.
    אחד משחק באמצע, והשני משחק בכנף.

7. Ever Banega Member

שאלת מה אני רואה בו כוינגר, עניתי. אם תקרא לזה וינגר או לא זה לא משנה, הנקודה שלי היא שהתפקוד שאתה מתאר לא מתאפשר עם מיטומה על המגרש, פשוט מאוד. כמו שאמרתי הוא לא בלדה.

לגבי הפיסקה הראשונה מה שניסיתי להגיד זה שגם כשהוא כשיר הוא לרוב לא פותח וחבל. לדעתי יש לו מקום בהרכב ברוב קבוצות הפריימרליג אבל מה לעשות לא באחת שהכוכב הכי גדול שלה וינגר שמאל.

8. סמואל אטו Member

אין שום מניעה שפאטי ישחק לצד מיטומה.
    אחד משחק על קו שמאל, והשני משחק מתחת לחלוץ.

9. Ever Banega Member

אבל אז זה לא מה שהוא שיחק בבארסה וזה דיי הימור. הכל אפשרי אבל בגדול פשוט היה עדיף קבוצה אחרת. כך או כך לדעתי ניפחו אותו יותר ממה שהוא שווה באמת. הוא מזכיר לי את אסנסיו במובן ששנייהם שיחקו סופר בוגר לגילם וכבר היו משופשפים באלמנטים שבדרך כלל לוקחים זמן לפתח, אבל מבחינת כישרון נטו אני לא רואה אותו בסדר גודל של ויניסיוס נגיד.

10. סמואל אטו Member

רוב הזמן זה מה שהוא שיחק בבארסה.
    למעשה אם במקום באלדה היה שם מיטומה, זה רק היה מועיל לפאטי שלא היה צריך להתאמץ לחזור ולסגור את האגף.

מסכים שהוא נופח מעבר למה שהוא היה.

11. DRORIKO Member

שאלה קצת לא קשורה לכלום אבל איך ריקי פוץ׳ הדרדר ל-MLS?

12. Captain Canada משתמשים של כבוד היכל התהילה

מתי הוא הראה ששווה יותר מזה? יש עוד שחקנים שקיבלו הזדמנויות בקבוצה הראשונה של בארסה והדרדרו מהר מאוד. נכנס לרשימה ״יוקרתית״ של ז׳פרן, איסאק קואנקה, בויאן קרקיץ׳ ושות׳.

13. DRORIKO Member

כי אני זוכר אותו כחלק מהדור הצעיר של בארסה עם פדרי וגאבי. אז אוקי בארסה גדולה עליו, אז שיעבור למועדון קטן יותר בלה ליגה, אבל ל-MLS?? מה הוא החליט לפרוש מכדורגל?

14. Ever Banega Member

היו שמועות על חוסר מקצועיות מצידו. גם אותי זה הפתיע, לדעתי כישרון אדיר.

15. סמואל אטו Member

הציעו לו המון כסף בשביל שחקן בסטטוס שלו, ולפי השמועות חיי הלילה והזוהר בלוס אנג'לס יותר מתאימים לשאיפות שיש לו בחיים.