ברצלונה 23/24 - האלופה פותחת עונה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Jefecito, ‏28/7/23.

1. zivmay Member

בארסה משחקת מצויין, במיוחד במחצית השנייה מול באיירן וריאל.
    הם מגיעים לשליש האחרון של היריבה בקלות, הם לא רק כובשים בכמויות, בנוסף הם גם מחמיצים לא מעט.
    פליק מבין שבזכות מערכת הואר אפשר להסתכן במלכודת הנבדל, אבל מצד שני, רוב הסיכויים שהקבוצה שלו תמיד תבקיע יותר שערים במידת הצורך, במיוחד עכשיו שכל הפצועים חוזרים.

2. Ever Banega Member

לא הייתי קורה לזה להסתכן, אין פה קשר לדעתי (כמעט) למשחק ההתקפה, זה שיקול בעיקר הגנתי וזה מוכיח את עצמו. 180 דקות נגד באיירן וריאל עם שער חובה 1 אומר הרבה.

אתה מוזמן לחזור לכל ארבעת הגולים אתמול, אין להם שום קשר להגנה גבוהה.

נערך לאחרונה ב: ‏27/10/24
  3. די קאניו אגדה Member

כמה שחקנים ששיחקו אמש שיחקו גם נגד אוססונה.
    כל הילדודס האלו מהנוער.
    אוססונה שחטו אותם,אתמול כל הילדודס עם הופעה של 10/10.
    זו גם עבודה של מאמן לא מדובר רק בטקטיקן אלא גם במוטיבטור.

לטעמי הבעיה של ריאל היא הקישור ,למרות שהשחקנים שלה אתמול לא היו מדויקים בהתקפה ונפלו במלכודת של פליק.
    הקישור הנוכחי לא מתקרב לרמה של מודריץ-קרוס-קאסמירו\אלונסו-דימה-מודריץ מ2014.
    עם הקישור הזה יהיה להם קשה ,אלא אם כן השופט ממש יעשה באיירן סטייל ארתורו וידאל\נבדלים של קילומטר הם בהחלט יכולים לקבל בעיטה בנוקאאוט גם מקבוצה חלשה יותר על הנייר.
    הקישור הנוכחי מאוד פיזי ומהיר אבל יש מיס מאץ מול קבוצות אחרות כרגע מה שלא היה פעם (באיירן עמדו יפה בשנים היפות של זידאן רק מערכת השיפוט שפרנקו קנה בשנת 55 עמדה לצד ריאל).
    טכנית הקישור הזה מאוד מוגבל.

לטעמי קרוס הסיבה לזכייה בעונה הקודמת.

4. zivmay Member

דרך אגב, בלה ליגה לא רק שבארסה כובשת הכי הרבה, יש לה גם את מספר ההחמצות ( מצב ממשי לשער) הגדול ביותר 30+ ( אחריה נמצאת בטיס), ולמעלה מ10 משקופים/ קורות.
    עיקרון השליטה בכדור נשמר, ההבדל שפליק דוחף את הכדור הרבה יותר מהר קדימה , השחקנים נמצאים בבסביבות 30 מטר אחד מהשני ( לבין הקו האחרון והראשון), מה שנותן לה את האפשרות גם לצאת להתקפות מעבר מהירות.

5. Ever Banega Member

איזו התרסקות של ברצלונה. כבר בהפסד לסוסידאד הייתה לי תחושה שזו התחלה של משבר. מה לא עובד?

6. YYY El sabio de Hortaleza היכל התהילה

זה לא התרגיל, זה הגיל.

7. Raulito Madridista

כל מה שקורה עם דני אולמו זה פשוט שערורייה. ז'ואן לאפורטה רחוק מלהוות דוגמא כנשיא. שקרן ובלבלן וגם חסר אחריות. אני כבר אמרתי בעבר שהוא ‘מישכן’ חלק מהעתיד של ברצלונה. הוא פיזר הבטחות סרק ובעיקר מדבר. כל שבוע הוא במונדו או ב’ספורט’. זה באמת מביך כצופה מהצד וקצת מצחיק. מה שכן זה לא יפגע להם במוניטין, ההילה של ברצלונה אפילו בלי הקאמפ נואו עדיין גדולה מכל שערורייה. חייב לציין שגם אני חשתי שמדובר ברכש “שופוני” למרות שהוא שחקן טוב.

8. YYY El sabio de Hortaleza היכל התהילה

בארסה היתה צריכה להשקיע את הכסף בסורלות.

9. Ever Banega Member

פליק אוהב לחשק עם קשר התקפי, אולמו בין הטובים בעולם בעמדה הזו, ככה שצורך מקצועי היה. אם כלכלית זה היה חסר אחריות אני לא יודע בוא נראה איך העיניין הזה ייגמר. מה שבטוח זה שהלכו פה על חבל דק מאוד.

בכללי בשנים האחרונות גם לפני לאפורטה התחושה היא שלא לוקחים מספיק ברצינות את ההגבלות (המטומטמות) של הליגה, כאילו אומרים לעצמם "יהיה בסדר" ולא מאמינים שהליגה באמת תשים להם את הברקס בסופו של דבר.

מעניין מתי בליגה יתעוררו ויבינו שהם רק פוגעים בעצמם. אלא אם המטרה הייתה לפגוע בבארסה, קשה לראות איך זה משרת את האינטרס שלהם.

נערך לאחרונה ב: ‏3/1/25
  10. Raulito Madridista

לפי דעתי זה רכש כדי להראות "אנחנו ברצלונה ואנחנו חזקים", הצלחנו להביא שחקן כדורגל טוב, אם אין ניקו וויליאמס אז יש חיים אחרים.
    -לברצלונה יש מספיק קשרים התקפיים טובים גם אם אילקאי גונדואן עזב שזה גם כן פיאסקו ויש קשר בין המקרים. פדרי יכול לשחק מקדימה.
    -לברצלונה חסר קשר כנף, פראן טורס הוא המחליף ההתקפי שיש. ראפינייה גם כן בסיכון פציעה, הוא לא יוכל להחזיק מעמד כל כך הרבה זמן.
    -דני אולמו שחקן טוב, אבל הוא שחקן פציע ולאורך כל הקריירה זה חוזר על עצמו, וזה לא שהוא מעל גיל 30, ולכן גם זה סיכון.

קשה לי להבין איך ז'ואן לאפורטה קדוש בעינייך, התקנות האלה הן לא 'אנטי ברצלונה' ומכורח הנסיבות ברצלונה גם התייעלה כלכלית.

11. Ever Banega Member

איך הבנת שהוא קדוש בעיני? אמרתי שהם מתנהלים בחוסר אחריות איתו וגם לפניו. פדרי שיחק מעולה ליד קסאדו מה שמשאיר חור בעמדת הקשר ההתקפי. גם אם אולמו זמין רק 70-60 אחוז מהזמן זה עדיין רכש נהדר מבחינה מקצועית.
    לא יודע אם התקנות אנטי ברצלונה או לא אבל כן יודע שהם לא משרתות אינטרס של אף אחד אולי חוץ משל ריאל. תרשה לי לנחש שברצלונה מועדון שקיים למעלה מ100 שנה לא היה פושט רגל גם בלי ההגבלות הטיפשיות האלה אולי הם אפילו רק מקרבות אותו לשם.

12. Raulito Madridista

אם אין הרבה כסף בקופה אתה לא מחתים שחקן ב-60 מיליון יורו מן הסתם. זו פארסה ע-נ-ק-י-ת מה שקורה עכשיו. אגב שים לב, לוח הזמנים הוא כזה: בתשעה באוגוסט אולמו הצטרף רשמית, וכעבור שבועיים אילקאי גונדואן שהוא שחקן מבוגר אבל שחקן מוביל - עבר למנצ'סטר סיטי ובחינם וברור לך למה. שים לב שדני אולמו רשם 31 משחקים הן ב-2021-22 והן ב-2022-23. בעונה האחרונה 25 הופעות. יש לו עונה אחת של שחקן טופ - 46 משחקים. הוא שחקן פציע. בכל עונה הוא מפספס חודשיים-שלושה, זה חוסר אחריות.

אפשר גם להגיד שריאל מדריד שאהבה לבזבז כסף - התנהלה בחוכמה לאחר הקורונה ובכלל מציגה מדיניות קצת פחות פזרנית. לאן אתה חותר בעצם? ריאל מדריד מושכת בחוטים?

13. Ever Banega Member

שוב אני אומר הם מהרגע הראשון הלכו על חבל דק ובלי שאני מכיר את הפרטים לעומק התחושה היא שהם פשוט שכנעו את עצמם שיהיה בסדר וזה כנראה מתפוצץ להם בפנים. אני רק לא מסכים שזה היה שופוני כי צורך מקצועי כן היה. גם אם מדובר ב30 הופעות בעונה זה עדיין מבחינתי שווה 60 מיליון (למי שיש).

לא הייתי הולך כל כך רחוק שריאל מושכת בחוטים אבל אני חותר לזה שצריך להיות עיוור בשביל לא לראות שההגבלות בשנים האחרונות פוגעות בליגה (לא רק בבארסה). אז אם הם לא עיוורים זה אולי נוח להם.

נערך לאחרונה ב: ‏4/1/25
  14. YYY El sabio de Hortaleza היכל התהילה

הרושם שלי הוא שריאל מתנהלת בפחד מההגבלות.
    לגבי הצורך המקצועי כתבתי: סורלות.
    אגב, בינתיים נראה שבארסה איבדה לא רק את גונדוגאן, גם את פרמין.

15. Clock End Stand משתמשים של כבוד היכל התהילה

באסה לאוהדים המקומיים שהליגה שלהם היא זונה של סעודים וכזה משחק נמנע מהם.

מקווה שמישהו שם יתעורר, בכל זאת אומה עם שנאת זרים מוכחת לאורך ההיסטוריה.