הפנדל שלא נשרק בארסה בדקה ה100 מתקזז עם הפנדל שלא נשרק לחטאפה בדקה ה10, אז אין פה שום "שוד" שבוצע לבארסה.
זה פשוט לא יאמן שיפוט כזה ברמות ה"גבוהות" של הכדורגל. שחקנים ממרפקים ודוחפים שחקנים בלי כדור, מתחת לאף של השופטים, ללא שום תגובה. איכשהוא השופט נזכר שהוא החתים שעון כשהמרפק מגיע משחקן של בארסה. ניחא. לא מבין איך הם מצפים לקדם את הליגה עם תצוגות כאלה. בלתי ניתן לצפייה.
אין לי בעיה עם עצבים על השופטים, יכול להבין כל אוהד נסער. מה שכן, השיפוט בליגה הספרדית גרוע מאוד וחטאפה באה להרביץ לא רק נגד ברצלונה, או שאם זו לא חטאפה אז יש קבוצות אחרות שעושות את זה נגדנו. למשל מאיורקה, למשל ולנסיה וכן הלאה. צריך לדבר גם על: -רוברט לבנדובסקי במשחק אחד די חלש וזה אולי מדאיג. -מערך לא מספיק טוב של צ'אבי, היה קורה משהו אם אנסו פאטי היה פותח ב-11? יותר שחקני התקפה נגד האוטובוס. -צ'אבי מתלונן אחרי כל משחק שהוא לא מנצח. -סתם תזכורת לפסימיים מעבר לאין התקפה של ריאל מדריד: גם ב-2005/06, ב-2008/09 וב-2022/23 ברצלונה פתחה בלי ניצחון וזכתה באליפות. -אני שומע הרבה אוהדי בארסה ביקורתיים לגבי רומאו והוא אחלה. לא צריך לחפש יורש לבוסקטס כי אין.
דקה חמישית - קונדה נושם לעבר חואנמי, החלוץ מתבלבל ברגליים מול טר שטגן ונמרח על הדשא. כל כך מינורי וחסר חשיבות כמו זכות הקיום שלו בפלטפורמה הזאת.
אני מדבר על הנגיעה של קונדה בחלוץ של חאטפה, בעייני שני המקרים אינם פנדל. קשה לי להאמין שהקטנה הלא מכוונת הזאת שהוא קיבל אשכרה גרמה לו לאיבוד שיווי משקל/הפילה אותו והמיצג המוגזם שהוא עשה כאשר היה על הקרקע רק חיזק את זה בעייני. הבעיה פה היא לא שהיה פנדל או לא היה פנדל, אלא החוסר אחידות במקרים כאלה. שופט אחר כן היה יכול לשרוק פנדל.
הוא היה מעולה בקדם העונה נגד ריאל מדריד ובמשחקים האלה שברצלונה לא פייבוריטית ולעתים אנדרדוג החשיבות שלו תעלה. שחקן שבא לעבוד קשה וגם מאיים על השער לא רע בכלל, אני באמת חושב שהוא אחלה. פחות התייחסתי למה נכתב בתקשורת אם לזה אתה חותר, אני בודק וקורא גם בפורום של ברצלונה או עם אנשים אחרים שאני דן איתם, אבל אני חושב שהזווית שלך נכונה. את "הקסם" עם הכדור צריך לספק פדרי וכמובן גונדואן שזה בסדר שהוא היה קצת בהלם נגד חטאפה וצריך עוד משחק-שניים.
https://totalfootball.co.il/uploads/default/optimized/2X/e/e49a16df4bf48e4849e87cb1ccbfe3101f2569b8_2_124x500.Xxx לפני 25 שנה (ויום) - החלה אגדת צ’אבי בברצלונה. לואי ואן חאל לא היסס לתת הזדמנות לילד שהרשים בקבוצה הצעירה של המועדון. צ’אבי פתח בהרכב במשחק הראשון בסופרקופה נגד מחזיקת הגביע מאיורקה. בארסה הפסידה 2:1 אבל הילד כבש שער, כבר במשחק הראשון, מבישול של לואיס אנריקה - ולא הביט לאחור. הוא סיים את העונה עם 26 הופעות ועוד 18 משחקים בקבוצת המילואים. ההרכב המלא מאותו ערב: רוד הספ| מיכאל רייזיכר,מיגל אנחל נדאל, סמואל אוקונוו| פיליפ קוקו, רוג’ר גארסיה, צ’אבי, לואיס אנריקה| בויידון זנדן, ריבאלדו וג’ובאני “מה שהכי אהבתי בצ’אבי זו יכולת ההתמצאות שלו ושהוא היה מסוגל למסור בדיוק מקסימלי - כל כל מהר”, אמר ואן חאל בשיחה עם המארקה. “העונות חלפו, חלקן קשות מאוד וללא תארים, עד שברצלונה הפכה לקבוצה הטובה ביבשת בחלק מהזמן, בראשותו, בזכות ליאו מסי ובזכות אנדרס איינייסטה”, נכתב. “לא הופתעתי כמה רחוק הוא הגיע. הוא היה שחקן טוב מאוד. למרות קומתו הנמוכה ומבנה הגוף שלו!”. צ’אבי החזיק בשיא ההופעות עד שמסי עבר אותו, יש לו 767 משחקים. הוא רשם 85 שערים ו-184 בישולים. פעמיים הורחק בצהוב שני ומעולם לא באדום ישיר. הוא כמובן לא חף מביקורת על תפקידו כמאמן אך בעונת הבכורה המלאה שלו הוא זכה באליפות, הראשונה ללא מסי ומאז 2018/19. “הוא התחיל נהדר בשל הטקטיקה ורעיון המשחק שלו, אמשיך לעקוב ואני צופה לו גדולות”, חתם ואן חאל.
3 עסקאות בקנה של בארסה עד סוף חלון ההעברות: 1. ז'ואאו קאנסלו לעמדת המגן הימני. עסקה ש-99% סגורה לפי רוב הדיווחים, השאלה בלי חובה. 2. איבן פרסנדה, עוד מגן ימני, שהעסקה עבורו הייתה אמורה להיסגר עד שדמבלה הפתיע עם העזיבה שלו ואז קאנסלו קפץ קדימה. עוד לא ברור אם וכאשר, אם הוא יכנס לסגל או יושאל. 3 ז'ואאו פליקס לעמדת הקיצוני שמאלי. צ'אבי רוצה שחקן יצירתי(המועמד המועדף הוא בכלל לו סלסו), לאפורטה רוצה "שם" ומנדש הסוכן רוצה להוציא את הלקוח שלו מאתלטיקו. גם פה מדובר בהשאלה, אבל שני הצדדים מתבצרים ואם זה יקרה אז ככל הנראה מישהי תצטרך להישבר מהלחץ של סוף חלון ההעברות.
רק אני חושב שאם פליקס יגיע זה יהיה כישלון ידוע מראש? הוא לא חלוץ והוא לא ווינגר אז הוא ילך לאיבוד מאוד מהר בקבוצה.
הוא מתאים בול לעמדת הקיצוני שמאלי שנכנס פנימה בין הקווים. הבעיה איתו אם וכאשר זה משחק ההגנה, רמת האימונים והעובדה שהוא עדיין שחקן עם פוטנציאל ולא כדורגלן ממומש. אני מאוד מאמין בו, אבל לדעתי בארסה זה מבחן גדול מדי. עדיף לו מקום שיבנה אותו מחדש.
תומאס רונסרו המדרידאי מנסה “ללחוץ” על ריאל מדריד להחתים את אנסו פאטי, “לפתות” אותו, זה תמיד משעשע אותי. לגבי אתמול: שוער קאדיס עם שתי הצלות נפלאות אבל כדורגל רע מאוד של ברצלונה. אני חושב שהמערך רק בילגן את המשחק. ותמיד כדאי עוד שחקן התקפה על המגרש, לא חשוב מי. הלקח לא באמת נלמד מהמשחק הראשון ורוברט לבנדובסקי אבוד. הנקודה הגדולה יותר מכל עניין מקצועי זה המונז’ואיק, אני רציתי לדבר על כך, אביב לוי הרחיב יפה על כך בפודקאסט קלאסיקו. יש קבוצות בספרד שעדיין עצם משחק בקאמפ נואו נגד ברצלונה וההמנון - עולות עם מעט חשש. המונז’ואיק זה לא אותו דבר. לא הגודל, לא מספר הקהל והמנויים (נמוך - 17 אלף או משהו כזה), לא אותן אנרגיות. ברצלונה תצטרך להתמודד עונה שלמה עם כך שהיא לא ממש בבית. מזל שריאל מדריד התחילה את השיפוצים בקורונה. לאמין ימאל שחקן מעניין, התלהבתי מהדריבל על הקו, מהחוצפה. אולי המקום שלו ב-11 גם נבע כדי להעיר את פאטי? ואם פראן לא משחק במשחק כזה מעבר לפירורים זה אומר הרבה על מה חושבים עליו. פדרי הקראק ניצח את המשחק עם המהלך בשער הראשון. סוג של איש של מאני-טיים בברצלונה. עשרה שערים יש לו מאז הגעת צ’אבי ושבעה במצב של 0:0. כל הכבוד.
איזה אוהד של ריאל מאחל לעצמו את אנסו פאטי הנוכחי? הבן אדם לא משחק כדורגל כבר 3 שנים. ועוד משחק בעמדה של הכוכב שלהם שהוא גם כנראה הקיצוני שמאלי הטוב בעולם. ימאל היה טוב, הוא פתח כי הוא השחקן כנף ימין היצירתי היחיד שלנו בהיעדר דמבלה וראפיניה המורחק. פראן לדעתי היה חייב להפוך לשחקן הרכב מהמחזור הראשון, ממצטייני הקדם העונה.
אנסו פאטי לא ממש שחקן כנף ולא ממש חלוץ. כמובן שזה לא נשמע סקסי בעיניי להביא אותו גם אם זה מגניב לקחת שחקן מברצלונה, אבל כשצ'אבי נשאל על כך במסיבת העיתונאים הוא נשמע מזועזע. לגבי המשחק שלכם אתמול: ימאל סבבה לגמרי. פראן טורס שחקן מהיר שאמנם לא מתאים לו לשחק על הקו אבל הנקודה שלי ברורה: יותר שחקני התקפה על המגרש=ליריבה קשה להתגונן נגד זה. לא היה חסר הרבה שברצלונה עם 2 נקודות מתוך 6 וזה לא פשוט.