ברצלונה רוצה לשנות את סגנון המשחק שלה להתקפי יותר ועם ז'ואאו קאנסלו בצד ימין זה במקום ז'ול קונדה למשל, הכל בסדר, זה משהו ששווה לה והיא יוצאת נשכרת. והיא לא צריכה להתנצל כשטר שטגן מתערב. כמובן שצריך לציין שרונאלד אראוחו היה פצוע לכמה מחזורים. אני חושב עדיין שמשחק ההגנה שלה מאורגן יותר מזה של ריאל, משחק הלחץ טוב יותר וגם כיחידים הם טועים פחות. לא רואה בברצלונה מקרים כמו החלומות בהקיץ של דויד אלאבה למשל או משחק הגנה מרושל של פראן גארסיה. מה שכן אלחנדרו באלדה קצת פחות טוב בינתיים.
זוכרים שעשו חגיגות מעזיבת ואלוורדה, המאמן שהביא לבארסה דאבל, 2 אליפויות בשנתיים, רבע גמר וחצי גמר צמפיונס? אז שמעו בדיחה: צאבי, שאפילו את שלב הבתים בקושי עובר זוכרים שארואחו הוא היורש של פויול והוא שילוב של מלדיני וראמוס? קבלו בדיחה, הוא בקושי היורש של אומטיטי. נזכר כמה צחקו פה גרארד פיקה, שאני בספק עם יהיה לו יורש ב20 שננה הבאות, בארסה הגדולה של פפ, ועם מאמנים בינוניים כמו לוייס אנריקה הייתה מבצר הגנתי וצוחק.
עד מתי תמשיך לדבר על הפיטורים של ואלוורדה? להזכירך גם צ'אבי לקח אליפות ואם כבר מדברים הגנה הוא ניפץ כל שיא אפשרי בעונה שעברה. אורוחו אכן בלם ענק, מי שמכר אותם אתמול זה קונדה, שלאט לאט משכנע אותי שהוא לא מספיק טוב בשביל בארסה. לדעתי גם אתמול אורוחו היה בסדר, הפנדל לא שיכנע אותי בכלל וגם ההרחקה מאוד מחמירה. אם כבר לדבר על עזיבה של מישהו אז זה כמובן בוסקטס, בארסה ככל הנראה נפלה עם רומאו או לפחות ככה צ'אבי חושב כי כבר לא משתמשים בו (הוא כשיר?). הכישור אומנם טכני ויצירתי מאוד אבל אף אחד שם לא באמת קשר אחורי. לא ברור לי איך אפילו רוברטו מועדף על פני רומאו.
ואלוורדה זכה באליפות עם מסי וסוארז. ברצלונה העונה צריכה xg של 5 בשביל להבקיע שער אחד. איך אפשר להשוות בכלל. בואו גם לא נשכח שאצל ואלוורדה ניצחון בהפרש שלוש גרר הדחה בגומלין במופע אימים. גם צריך לאמר מילה טובה על היריבה. ריאל העונה נראית קטלנית מאי פעם, ועם קצת ריכוז ומזל (מה שתמיד יש לה) היא יכולה לקחת טרבל. לפעמים, כמו עם באיירן, זה פשוט גדול עלינו.
רביעייה מול ריאל מדריד, רביעייה מול בילבאו, חמישייה מול ויאריאל. בחודש אחד. אחד!!! הספק ספיגה של קבוצה שנאבקת נגד ירידת ליגה.
הקבוצה במשבר ענק. אין כיוון טקטי על הדשא, אין שחקני הכרעה, אין קשר אחורי, וכל השחקנים שהרימו את הקבוצה בעונה שעברה פצועים או בכושר מחריד כתוצאה מהמצב. לא חושב שלצ'אבי יש את הפתרונות.
כמה מילים שלי על צ’אבי, ניסיתי לאזן בין “השנאה” שיש לי כלפיו לבין יראת כבוד שקיימת והאמת גם בתור מאמן. דבר אחד בטוח - יהיה משעמם. לדעתי הוא קצת הגזים אבל תמיד טוב שיש כסאח, יריבות ועקיצות בקלאסיקוס ושלא הכל שליו וכיף. מדהים איך במועדון הזה - ומצטרף לכך במקרה שלו כישלון מקצועי - קשה להחזיק מעמד, כנ"ל ריאל מדריד וכדומה. לא יהיה פה מקרה יורגן קלופ וליברפול. ז’וזה מוריניו החזיק מעמד שלוש שנים ברציפות בריאל מדריד. פפ גווארדיולה חש שלא יכול עוד אחרי ארבע שנים ואפילו היה צריך שנת שבתון. קרלו אנצ’לוטי כנראה יהיה היחיד בריאל פרט למיגל מוניוס שסוגר ארבע עונות. הלחיץ, הלחץ, הלחץ… קודם כל אני כן חושב שלצ’אבי הייתה הילה כמאמן, זה משמעותי שאתה אגדה במועדון והשחקן אולי השני הכי גדול בהיסטוריה. רוצה לומר: לא אדבר על מאמני טופ אבל כל מאמן בינוני\כזה עם פוטנציאל שהיה מקבל את הסגל של ברצלונה היה מוציא פחות ממנו לטעמי. וכן היה לו את הגב של התקשורת, בהחלט. צ’אבי שיקם את הקבוצה, החזיר אותה חלקית למקורות, זה היה מסע יפה ב-2021/22. העניין הוא שקל יותר להושיע, למשל חואנדה ראמוס ב-2008-09 ומה קרה כאשר היה כסף על השולחן, ואפילו אחרי אליפות שאני ממש לא מזלזל בה - היא הייתה חשובה להרגשה של המועדון - הציפיות עולות. פתאום לשלב לא רק תוצאות אלא גם סגנון משחק עוד יותר טוב. העונה הזו מזעזעת. תבוסה בגמר הסופרקופה כשהכל היה קל מדי, ברצלונה כל כך הרבה פעמים נקלעה לפיגור, אין שום זכר לטקטיקה וליסודות הגנה. אומרים שאין כסף אבל צ’אבי כן קיבל הרבה. או.קיי לא ג’וד בלינגהאם במאה מיליון יורו אבל להחתים את רוברט לבנדובסקי שהיו כאלה ש’הזהירו’ לגביו משיקולי שכר וגיל - זו החלטה שלו והוא לא זול. כנ"ל ראפינייה בהרבה מאוד כסף ואני הייתי מאלה שלא הבינו את פשר הרכש הזה, פראן גארסיה עוד בינואר ההוא אם כי רכש של ינואר זה שונה, ז’ול קונדה וכן הלאה. מעבר לכך ברצלונה לא יכולה להביא את מי שהיא רוצה אבל כן היו מקרים כמו אילקאי גונדואן שזו מתנה תרתי משמע לקבל שחקן כזה בחינם, ואת הז’ואאוס לא היה לבארסה סיכוי לרכוש והיא ניצלה הזדמנות והתחזקה יחד איתם. כשאתה מדבר המון על שופטים לפעמים אין מספיק ביקורת עצמית. לא היה משחק של ברצלונה העונה, למעט אתלטיקו מדריד בליגה, בטח אחרי הקלאסיקו - שבארסה הייתה יציבה וחזקה ודומיננטית במשך 90 דקות. שופטים? לא רוצה להתעסק בכך, זו לא הסיבה לפער כל כך גדול. פציעות? גם ריאל מדריד בלי טיבו קורטואה, שנה שעברה בלי קארים בנזמה, ויניסיוס ג’וניור פצוע כבר פעמיים לתקופה של חודש… לטעמי צ’אבי עשה דברים טובים. העונה הזו כישלון כמעט מוחלט, כי יש שמינית גמר נגד נאפולי, אבל העונה שעברה והזכייה בסופרקופה למשל, האופי, עונה עם ציון גבוה. צ’אבי קידם את גאבי חד משמעית, הצליח להוציא משהו מעוסמאן דמבלה, קידם את אלחנדרו באלדה וכמובן לאמין ימאל שהוא המתנה שהוא משאיר לברצלונה. לטעמי הוא צריך לשחק באופן כמעט קבוע למרות שהוא צעיר. הוא תמיד יוצר משהו, שחקן ההתקפה שהוא המנייה הכי בטוחה בברצלונה.
יש רשימות כבר למי יחליף את צ'אבי? בתור צופה פרמיירליג אחד השמות שנראים לי הכי מעניינים בהקשר (גם אם הימור) זה אנג' פוסטקוגלו של טוטנהאם. ברור שזה יכול להיות מוקדם בשבילו, אבל מבחינת סגנון כדורגל - זאת יכולה להיות חגיגה.
בסדר ברור שצ'אבי פרה קדושה ואם יש שחקן רכש שנכשל, בטח כישלון חרוץ אז יגידו שהוא לא החתמה של צ'אבי, לא חשוב, אני לא מופתע. העונה הזו היא קטסטרופה. הוא לא היה רעב ללחם אף פעם. בורסת מאמנים? גארסיה פימיינטה עם עבר עשיר בברצלונה נשמע שם מעניין, מאמן לאס פלמאס, לא ממש עלה כמועמד. רפא מארקס הציע את עצמו פחות או יותר, מאמן המילואים הנוכחי. שמות כמו יורגן קלופ בטח כשהוא לוקח שנת שבתון - נראה לי חלומות בהקיץ, כנ"ל מיקל ארטטה. אגב, כמו שאני תמיד אומר - שחקנים לא נקיים מאשמה אף פעם. רונאלד אראוחו נראה השנה קטסטרופה. גם ז'ול קונדה. רוברט לבנדובסקי - גם כשברצלונה שיחררה את הרסן ולא משחקת יותר עם ארבעה קשרים בכלל.
אתה פשוט מדבר שטויות בקצב ולא אכפת לך בכלל. מה הקשר בין פרה קדושה לעובדות לא נכונות שאתה כותב כאן? בעצם, מה כבר חדש.
יש דיבור על מו הוא לא בדיוק הסגנון שלמדנו להכיר מבארסה Barcelona next manager odds: Mourinho favourite to replace Xavi | FootballTransfers.com